Το ΔΝΤ προειδοποιεί ΗΠΑ και αποθεώνει την Ρωσία! Παγκόσμια αλλαγή δεδομένων, vid

Χάος της Δύσης ή ανάπτυξη της Ανατολής;

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προειδοποίησε ότι οι ανεξέλεγκτες δαπάνες της κυβέρνησης Μπάιντεν και το αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ αποτελούν «σημαντικούς κινδύνους» για την παγκόσμια οικονομία και απειλούν να διατηρήσουν τον υψηλό πληθωρισμό.

«Οι εξαιρετικές πρόσφατες επιδόσεις των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σίγουρα εντυπωσιακές και βασικός μοχλός της παγκόσμιας ανάπτυξης, αλλά αντανακλά επίσης ισχυρούς παράγοντες ζήτησης, συμπεριλαμβανομένης μιας δημοσιονομικής στάσης που δεν ευθυγραμμίζεται με την μακροπρόθεσμη δημοσιονομική βιωσιμότητα», έγραψε το ΔΝΤ στην τελευταία του Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική!

«Αυτό εγείρει βραχυπρόθεσμους κινδύνους για τη διαδικασία αποπληθωρισμού, καθώς και μακροπρόθεσμους κινδύνους δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για την παγκόσμια οικονομία, καθώς κινδυνεύει να αυξήσει το παγκόσμιο κόστος χρηματοδότησης», προσέθεσε!

Το ίδρυμα του ΟΗΕ με έδρα την Ουάσινγκτον συνέχισε λέγοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό δρόμο για να καταγράψουν δημοσιονομικό έλλειμμα 7,1% το 2025 – υπερτριπλάσιο από το επίπεδο άλλων προηγμένων οικονομιών.

Ο Vitor Gaspar, διευθυντής του τμήματος δημοσιονομικών υποθέσεων του ΔΝΤ, επέκρινε επίσης τη «χαλαρή δημοσιονομική πολιτική» της Αμερικής.

«Η χαλαρή δημοσιονομική πολιτική στις Ηνωμένες Πολιτείες ασκεί ανοδική πίεση στα παγκόσμια επιτόκια και στο δολάριο. Αυξάνει το κόστος χρηματοδότησης στον υπόλοιπο κόσμο, επιδεινώνοντας έτσι τις υπάρχουσες αδυναμίες και κινδύνους», είπε.

Το καθεστώς Μπάιντεν δεν δείχνει σημάδια ότι ακούει την προειδοποίηση του ΔΝΤ. Ο Λευκός Οίκος πρότεινε τον περασμένο μήνα έναν τεράστιο προϋπολογισμό 7,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2025, ανέφερε η  New York Post  .

Εάν εγκριθεί, το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (OMB) εκτιμά ότι το εθνικό χρέος θα αυξηθεί στα 45,1 τρισεκατομμύρια δολάρια — ή 105,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) — έως το 2034, σύμφωνα με το σχέδιο.

Την ίδια ώρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποθεώνει την Ρωσία, η οποία είναι έτοιμη να ξεπεράσει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε οικονομική ανάπτυξη, τρέχοντας μπροστά από όλες τις άλλες προηγμένες δυτικές οικονομίες το 2024!

Τι θα επικρατήσει άραγε;;; Το χάος της Δύσης ή η ανάπτυξη της Ανατολής;;;

 

loading...