ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ – ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ

ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΙΤ ΔΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ…

Γράφει η Catte Black

Υπήρξε μια συζήτηση για το OffG πρόσφατα κάτω από την τελευταία στήλη του CJ Hopkins, σχετικά με το αν η τρέχουσα έξαρση των πολέμων ήταν «πραγματική».

Οι απόψεις ήταν έντονα διχασμένες. Δυαδικό θα μπορούσατε να πείτε.

Διαβάζοντάς το, αυτό που μου πέρασε από το μυαλό ήταν ότι πριν μπορέσεις να κάνεις μια ουσιαστική συζήτηση για το αν ένα πράγμα είναι «πραγματικό» ή όχι, πρέπει να συμφωνήσεις σε έναν ορισμό για αυτή τη λέξη.

Τι είναι «πραγματικό» από την άποψη του πολέμου;

Ο τυπικός ορισμός μας μπορεί να συνοψιστεί ως μια κατάσταση στην οποία οι ολιγαρχίες / μοναρχίες δύο ή περισσότερων εθνικών κρατών αποφασίζουν να ανταγωνιστούν για κάποια γη ή πόρους στέλνοντας πληρεξούσιους στρατούς υπάκουων προλετάριων για να πολεμήσουν και να πεθάνουν για τα αφεντικά τους.

Μετά από ένα αποδεκτό διάστημα, η πλευρά της οποίας έχουν πεθάνει οι λιγότεροι προλετάριοι ή που έχουν κρατήσει το πιο στρατηγικό έδαφος θα θεωρείται ότι έχει «κερδίσει» και η ειρήνη μπορεί να επιτραπεί να επιστρέψει, ενώ οι νικητές ολιγάρχες/μονάρχες απολαμβάνουν τα λάφυρά τους.

Αυτός είναι ο κλασικός ορισμός του «πραγματικού» πολέμου, όπως μας ενθαρρύνουν να τον κατανοήσουμε, και οι περισσότεροι πόλεμοι του παρελθόντος αναλύονται μέσα σε αυτή την κατανόηση.

Συνήθως θα υπάρχουν πρόσθετα, συχνά ψευδή, ηθικά δίπολα που εφαρμόζονται στους μαχητές, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη βασική έννοια του τι συνεπάγεται ο «πραγματικός» πόλεμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...