Ποια Ναζιστικά-κράτη έχουν μισθοφόρους που πολεμούν στην Ουκρανία ;

Αρκετές δηλώσεις που κυκλοφόρησαν από την έναρξη της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης δείχνουν ότι οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου έχουν μισθοφόρους που πολεμούν στην Ουκρανία.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

« Δεν μας ενδιαφέρουν τα όριά του, δεν μας νοιάζει ο Μακρόν, τι λέει, και θα

Μια αναφορά από το Responsible Statecraft έριξε φως σε μια αποκάλυψη της Global Affairs Canada αυτή την εβδομάδα ότι ένας Καναδός πέθανε στην Ουκρανία, ο οποίος αργότερα ανακοινώθηκε ότι ήταν ο Jean-François Ratelle, διοικητής της Ταξιαρχίας της Νορμανδίας, μιας δύναμης μάχης που αποτελείται από εθελοντές από πολλές διαφορετικές χώρες με διοικητή έναν βετεράνο του CAF που λέει “Hrulf”, σύμφωνα με το CTV News .

Η καναδική κυβέρνηση λέει ότι δεν παρακολουθεί τον αριθμό των Καναδών πολιτών που πολεμούν στην Ουκρανία. Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2023, η Ουκρανική Λεγεώνα των Ξένων δήλωσε ότι οι Καναδοί ήταν « μία από τις περισσότερες εθνικότητες » που πολεμούσαν στην Ουκρανία.

Το CTV News ανέφερε ότι μπόρεσε να εντοπίσει « τουλάχιστον 18 Καναδούς που βρίσκονται ή βρίσκονταν στην Ουκρανία ως μαχητές ή ως μέρος ανθρωπιστικών προσπαθειών ».

Δύο Καναδοί που υπηρετούσαν στη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανίας, η οποία ήταν προσαρτημένη στην 92η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, πέθαναν στο Μπαχμούτ την 1η Μαΐου 2023. Πριν αναπτυχθούν στην Ουκρανία, αυτοί οι δύο μισθοφόροι είχαν υπηρετήσει στις Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις . Εκείνη την εποχή, το CBC News ανέφερε ότι ήταν ο τέταρτος και ο πέμπτος Καναδός που σκοτώθηκε πολεμώντας στην Ουκρανία. Τον Νοέμβριο, η Globe and Mail αποκάλυψε ότι εννέα Καναδοί είχαν πεθάνει στην Ουκρανία.

Ένας από τους Καναδούς που σκοτώθηκαν « πολεμούσε μαζί με δύο Αμερικανούς πολίτες που πέθαναν επίσης κατά τη διάρκεια μαχών στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας ».

Στις 8 Μαρτίου, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι είπε ότι « στρατιώτες του ΝΑΤΟ είναι ήδη παρόντες στην Ουκρανία », αλλά δεν συμφώνησε να « καταγράψει αυτές τις χώρες », επιβεβαιώνοντας έτσι μια λίστα.

Ρωσία: 13.000 αλλοδαποί στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 14 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον αριθμό των ξένων μισθοφόρων, ότι 1.005 Καναδοί μισθοφόροι έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία για να πολεμήσουν. Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 491 από αυτούς, σχεδόν οι μισοί, πέθαναν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, 2960 μισθοφόροι ήρθαν από την Πολωνία, εκ των οποίων οι 1497 πέθαναν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται στη δεύτερη θέση με τουλάχιστον 491 από τους 1.133 μισθοφόρους τους νεκρούς.

Πρόσθεσε ότι οι μισθοφόροι μαχητές προέρχονταν από τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μέλη του ΝΑΤΟ, με τη Γαλλία να είναι η πηγή λιγότερων μαχητών, με 147 Γάλλους υπηκόους να έχουν σκοτωθεί από τους 356 που είχαν αναπτυχθεί.

Συνολικά, η Ρωσία αποκάλυψε ότι 13.000 αλλοδαποί πολέμησαν για το Κίεβο και περίπου 6.000 πέθαναν. Οι Ουκρανοί λένε επίσης ότι η διεθνής τους λεγεώνα αποτελείται από περίπου 20.000 μαχητές από 50 χώρες.

Όχι μόνο τα αμερικανικά στρατεύματα αλλά και η CIA

Σύμφωνα με έγγραφα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που διέρρευσαν τον Μάρτιο του 2023, υπήρχαν τότε τουλάχιστον 97 ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, 50 Βρετανοί, 17 Λετονοί, 15 Γάλλοι, 14 Αμερικανοί και 1 Ολλανδός. Τότε, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι αρνήθηκε να επαληθεύσει τον αριθμό, αλλά επικύρωσε « μια μικρή στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ ».

Μια πρόσφατη αναφορά των New York Times , βασισμένη σε συνεντεύξεις με περισσότερους από 200 νυν και πρώην αξιωματούχους, έδειξε ότι υπήρχαν « δεκάδες », τουλάχιστον περισσότεροι από 40, πράκτορες της CIA στην Ουκρανία.

Σε μια απομαγνητοφώνηση μιας συνομιλίας στις 19 Φεβρουαρίου μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων της γερμανικής αεροπορίας, ένας αξιωματούχος είπε: « Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί με πολιτικά ρούχα που μιλούν με αμερικανική προφορά» .

Αποκάλυψε επίσης ότι υπάρχει βρετανικό προσωπικό στο έδαφος. Ένας αξιωματούχος, εν μέσω συζητήσεων για τη λειτουργία των γερμανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία, αποκάλυψε ότι οι Γερμανοί « ξέρουν πώς το κάνουν οι Άγγλοι (…) Έχουν πολλούς ανθρώπους εκεί ».

Το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού επαλήθευσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στρατιώτες στο έδαφος λέγοντας: « Πέρα από τον μικρό αριθμό προσωπικού που έχουμε στη χώρα που υποστηρίζει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, δεν έχουμε σχέδια για μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη .

Γερμανοί και Γάλλοι

Στις 26 Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνοντας την απόφασή του να μην προμηθεύσει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία, ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ανακοίνωσε ότι θα χρειαζόταν τη γερμανική παρουσία στην Ουκρανία για να ταιριάζει με τους Βρετανούς και Γάλλους ομολόγους τους, ενώ διευκρίνισε ότι «Δεν μπορούμε να κάνουμε στη Γερμανία ό,τι γίνεται. όσον αφορά τον έλεγχο των στόχων και την υποστήριξη για τον έλεγχο στόχων από τους Βρετανούς και τους Γάλλους ».

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Al Mayadeen

loading...