Οι Ρώσοι απενεργοποιούν Ουκρανία – Μεγάλη μηχανοκίνητη επίθεση δυτικά της Avdiivka – Τέλη Μαΐου η δυνατή αντεπίθεση

Μεγάλη ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση των Ρώσων δυτικά της Avdiivka… οι ρώσοι τεστάρουν την Ουκρανική άμυνα – Εάν τα Ουκρανικά F-16 σταθμεύουν σε Πολωνία και Ρουμανία… οι ρώσοι θα τα χτυπήσουν
Οι Ρώσοι κατανοούν γρήγορα τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης και έχουν δείξει εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα.
Πλέον η στρατηγική των Ρωσικών στρατευμάτων είναι η εξής, διάλυση των ενεργειακών υποδομών και των εργοστασίων παραγωγής όπλων της Ουκρανίας με στόχο τις προσεχείς εβδομάδες να καταρρεύσουν και ταυτόχρονα διάλυσης της αεράμυνας…
Η νέα στρατηγική αποδίδει, η Ουκρανία σε ορισμένες περιοχές έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημία…
Οι ρώσοι επιχείρησαν μεγάλη μηχανοκίνητη επίθεση δυτικά της Avdiivka αλλά χωρίς εκπληκτικά αποτελέσματα, προφανώς για να τεστάρουν την άμυνα των Ουκρανών ενώ στην Kherson αυξάνουν την πίεση… καθώς στόχος είναι Mykolaiv και Οδησσός.
Τέλη Μαίου ή αρχές Ιουνίου 2024 οι Ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να εξαπολύσουν μαζική συνδυασμένη αντεπίθεση ώστε να διασπάσουν την Ουκρανική άμυνα και να σημειώσουν στρατηγικές νίκες…
Ήδη ετοιμάζουν 650.000 στρατιώτες.

Ρωσικά χτυπήματα έπληξαν ενεργειακή υποδομή, κατέστρεψαν πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε «μαζικό χτύπημα» κατά της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής και εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 31 Μαρτίου.
Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν «αεροπορικά όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας» και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας.
«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, το έργο των επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας για την κατασκευή και επισκευή όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών διαταράχθηκε», ανέφεραν οι Ρώσοι.
Τη νύχτα της 30ης προς την 31η Μαρτίου ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ρωσικά πλήγματα στις νότιες περιοχές της Οδησσού και της Kherson καθώς και στις δυτικές περιοχές Lviv και Ivano-Frankivsk.
Επιπλέον, αναφέρθηκαν εκρήξεις στην πρωτεύουσα Κίεβο.
Στο μαζικό χτύπημα χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι κρουζ Kh-101 που εκτοξεύτηκαν από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS και drones αυτοκτονίας Geran-1/2.
H επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία μαζί με τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό πραγματοποίησαν πλήγματα κατά της αεροπορικής βάσης Voznesensk στη νότια ουκρανική περιοχή Mykolaiv.
Τρία αεροσκάφη κλειστής αεροπορικής υποστήριξης Su-25 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταστράφηκαν.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ρωσικός στρατός επανέλαβε μεγάλης κλίμακας επιδρομές κατά της Ουκρανίας μετά από μια σειρά από προκλήσεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων επιθέσεων με ρουκέτες, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας σε ρωσικό έδαφος καθώς και διασυνοριακές επιθέσεις.
Οι δυνάμεις του Κιέβου υπέστησαν μεγάλες απώλειες ως αποτέλεσμα των πρόσφατων ρωσικών επιδρομών.
Το ηλεκτρικό δίκτυο στην Ουκρανία επηρεάστηκε ιδιαίτερα άσχημα.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 14 πυραύλους κρουζ Kh-101/555 από την περιφέρεια Saratov, 11 drones Shahed-136/131 από το Primorsko-Akhtarsk, το Krasnodar Krai και την Κριμαία, ένα βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M από την Κριμαία και έναν πύραυλο κρουζ Kh-59 από την Περιφέρεια Zaporizhia…
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν εννέα πυραύλους Kh-101/555 και εννέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed.
Η αστυνομία της περιφέρειας Rivne ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης έναν πύραυλο Kh-55 και έναν πύραυλο Iskander πάνω από την Περιφέρεια Rivne.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν δύο πυραύλους αεράμυνας S-300 στο Selydove, στην πόλη Donetsk και έναν απροσδιόριστο αριθμό πυραύλων S-300 στο Beryslav, στην περιφέρεια Kherson.
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Lviv Maskym Kozytskyi ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με πυραύλους κρουζ στην ίδια κρίσιμη εγκατάσταση υποδομής που οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν προηγουμένως στις 24 και 29 Μαρτίου και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν απροσδιόριστους στόχους στο Stryi, Περιφέρεια Lviv.
Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν την ενεργειακή και γεωργική υποδομή στην περιφέρεια Kherson, έπληξαν μη στρατιωτικές υποδομές στην περιφέρεια Kharkiv και έπληξαν ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια της Οδησσού. Ο κρατικός φορέας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας Ukrenergo ανέφερε ότι εφάρμοσαν έκτακτες διακοπές ρεύματος στην πόλη της Οδησσού και σε κοντινές περιοχές μετά την ολονύκτια ρωσική επίθεση στις ενεργειακές εγκαταστάσεις στη νότια Ουκρανία.

Μεγάλη ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση των Ρώσων δυτικά της Avdiivka… οι ρώσοι τεστάρουν την Ουκρανική άμυνα

Οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται ότι απέκρουσαν μια μηχανοκίνητη επίθεση μεγέθους ρωσικού τάγματος κοντά στην Avdiivka, στην περιφέρεια του Donetsk — η πρώτη μηχανοκίνητη επίθεση μεγέθους τάγματος από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την εκστρατεία για την κατάληψη της Avdiivka στα τέλη Οκτωβρίου 2023.
Οι ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων του Ρωσικού 6ου Συντάγματος Αρμάτων (90th Tank Division, Central Military District [CMD]), χρησιμοποίησαν 36 άρματα μάχης και 12 οχήματα μάχης πεζικού BMP (IFV) σε μια μεγάλη μηχανοκίνητη επίθεση κοντά στο Tonenke στις 30 Μαρτίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 31 Μαρτίου δείχνουν αριθμό κατεστραμμένων ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης κατά μήκος ενός δρόμου βορειοδυτικά του Tonenke (δυτικά της Avdiivka).

Ωστόσο η κλίμακα της ρωσικής μηχανοκίνητης επίθεσης στις 30 Μαρτίου είναι σημαντική.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη επίθεση τόσο μεγάλη από την αρχή της ρωσικής τοπικής επιθετικής προσπάθειας για την κατάληψη της Avdiivka στα τέλη Οκτωβρίου 2023.
Ουκρανοί αξιωματούχοι, δικαιολογημένα, συνεχίζουν να προειδοποιούν για την ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί ενάντια στην αναμενόμενη καλοκαιρινή ρωσική επιθετική προσπάθεια ενόψει των ελλείψεων πυρομαχικών, των περιορισμών ανθρώπινου δυναμικού και της καθυστερημένης βοήθειας της Δύσης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να χρειάστηκε να δαπανήσουν σημαντική ποσότητα υλικού για να αμυνθούν ενάντια στη ρωσική επίθεση κοντά στον Tonenke, υπογραμμίζοντας την ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει επιθέσεις που αναγκάζουν την Ουκρανία να ξοδέψει μεγάλα τμήματα των ήδη περιορισμένων αποθεμάτων υλικού και ανθρώπινου δυναμικού της για άμυνα.

Συσσωρεύουν δυνάμεις οι Ρώσοι

Η ρωσική διοίκηση ενδέχεται να δίνει προτεραιότητα στην περιοχή Avdiivka στην περιφέρεια του Donetsk.
Η προθυμία της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης να δεσμεύσει άρματα μάχης αξίας ενός τάγματος σε επίθεση κοντά στην Avdiivka δείχνει ότι αυτή η επίθεση ήταν μια προσπάθεια προτεραιότητας.
Η ρωσική διοίκηση μπορεί να επικεντρώσει την προβλεπόμενη επιθετική της επιχείρηση αργά την άνοιξη – καλοκαίρι 2024 στη δυτική Περιφέρεια του Donetsk….
Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν πρόσφατα ότι οι ρωσικές δυνάμεις συσσωρεύουν προσωπικό κατά μήκος του άξονα Kharkiv – Luhansk, κοντά στο Bakhmut, κοντά στην Avdiivka και στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia.

Οι Ρώσοι προχωρούν προς το Chasov Yar – Kατέλαβαν στρατηγικές οχυρωμένες θέσεις των Ουκρανών

Την προέλαση τους προς το Chasov Yar συνεχίζουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους στρατηγικές, οχυρωμένες θέσεις του ουκρανικού στρατού, επιβεβαιώνοντας πως οι Ρώσοι εξακολουθούν να διατηρούν την πρωτοβουλία στο μέτωπο.
Σε δηλώσεις του ο Igor Kimakovsky, σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, υποστήριξε πως τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν πολλά σημαντικά οχυρά των Ουκρανών κοντά στο Chasov Yar, το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικότερους κόμβους για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων.
«Τα αεροσκάφη μας, με την υποστήριξη του πυροβολικού και των drones FPV, μπόρεσαν να ελέγξουν πολλές οχυρωμένες περιοχές των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Chasov Yar.
Η ιδιαιτερότητα των περιοχών που ανακαταλάβαμε έχει να κάνει με τη στρατηγική τους σημασία και, κατά συνέπεια, τις προοπτικές τους», είπε ο Kimakovsky.

Ρωσία: Στάχτη και 6ο Abrams στην Avdiivka

Σε νεκροταφείο… για τα αμερικανικά τανκ Abrams έχουν εξελιχθεί οι μάχες γύρω από τον οικισμό της Avdiivka.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, κατά τις μάχες του τελευταίου 24ωρου οι Ουκρανοί έχασαν το 6ο αμερικανικό τανκ Abrams αλλά και περίπου 300 στρατιώτες.
Σημειώνεται πως και τα υπόλοιπα 5 τανκ Abrams που έχουν καταστρέψει οι Ρώσοι, είναι στην κατεύθυνση της Avdiivka.
«Ο εχθρός έχασε έως και 295 στρατιωτικό προσωπικό, ένα αμερικανικό άρμα μάχης Abrams, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και πέντε αυτοκίνητα.
Κατά τη διάρκεια της μάχης, ένα όχημα μάχης με πυραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης Grad, ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό Akatsiya, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο Gvozdika, δύο howitzers D-30 και ένα πυροβόλο M119 αμερικανικής κατασκευής χτυπήθηκαν» υποστηρίζουν οι Ρώσοι, τονίζοντας ότι μονάδες του ρωσικού στρατού κατέλαβαν σημαντικές θέσεις και επικράτησαν των δυνάμεων του 47ου μηχανοκίνητου πεζικού, του 59ου μηχανοκίνητου πεζικού, της 68ης Jaeger και της 25ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Pervomaiskoye,Berdychi, Tonenkoe και Vodyanoe που βρίσκονται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.

New York Times: Ουκρανοί αξιωματικοί κατά… στρατιωτών – Ηλικιωμένοι και άρρωστοι συνθέτουν τον Ουκρανικό στρατό

Οι Ουκρανοί αξιωματικοί παραπονιούνται ότι οι στρατιώτες που στρατολογούνται από την κυβέρνηση είναι πολύ ηλικιωμένοι και άρρωστοι, γράφουν οι New York Times.
«Οι αξιωματικοί μιας ταξιαρχίας παραπονιούνται ότι οι στρατεύσιμοι που στρατολογούνται από το επίσημο σύστημα είναι συχνά πολύ ηλικιωμένοι, με κακή υγεία και έλλειψη κινήτρων για μάχη», ανέφεραν οι New York Times.
Σύμφωνα με έναν από τους Ουκρανούς αξιωματικούς με τους οποίους μίλησαν οι New York Time, από τους 200 στρατεύσιμους, μόνο 25 ήθελαν πραγματικά να πολεμήσουν.
Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ισχυρίζονται οι New York Times, πολλά τμήματα αναλαμβάνουν τη λειτουργία της πρόσληψης προσωπικού, χρησιμοποιώντας εργαλεία μάρκετινγκ για να προσελκύσουν ανθρώπους με «κίνητρα», πείθοντάς τους ότι οι κίνδυνοι θανάτου «δεν είναι τόσο μεγάλοι».
«Είναι σαν μια αγορά.
Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε ανθρώπους με μεθόδους marketing, τόνισε ένας άλλος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας .
Στην Ουκρανία , ο στρατιωτικός νόμος εισήχθη στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και την επόμενη μέρα ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Συγκεκριμένα, απαγόρευσαν την έξοδο από την Ελλάδα ανδρών ηλικίας 18 έως 60 ετών.
Τον Οκτώβριο 2023, το περιοδικό Time, επικαλούμενο βοηθό του Προέδρου της Ουκρανίας, ανέφερε ότι οι τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχαν γίνει τόσο αδύναμες που τα γραφεία στρατιωτικής εγγραφής και στρατολόγησης έπρεπε να στρατολογούν άτομα με μέση ηλικία 43 ετών.
Οι New York Times έγραψαν ότι το Κίεβο προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στον στρατό.

The Standard: Πλησιάζει το τέλος των Ουκρανών – Πλήρης ήττα από τους Ρώσους το καλοκαίρι του 2024

Το τέλος των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων έως το καλοκαίρι του 2024 προβλέπει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Standard, το οποίο υποστηρίζει πως οι Ρώσοι πραγματοποιούν ισχυρές επιθέσεις, τη στιγμή που οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι εξαντλημένοι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με την πλήρη ήττα στη σύγκρουση με τον ρωσικό στρατό έως το καλοκαίρι.
«Οι δυτικοί σύμμαχοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι η Ουκρανία χάνει στην ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία και ότι έως το καλοκαίρι μπορεί να υποστεί πλήρη ήττα.
Ο ρωσικός στρατός εκτελεί ισχυρές επιθέσεις στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην πρώτη γραμμή και οι ίδιες οι ουκρανικές δυνάμεις είναι εξαντλημένες» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι η Δύση έχει γίνει λιγότερο πρόθυμη να υποστηρίξει την Ουκρανία και ότι πλέον ορισμένες χώρες θα ήθελαν να τερματίσουν τη σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων.
«Δυστυχώς, τα σημάδια που βλέπουμε στην Ουκρανία δείχνουν ότι είναι ήδη πολύ αργά» αναφέρει η The Standard.

David Sacks (Αμερικάνος επενδυτής): Οι ΗΠΑ δεν έχουν συστήματα αεράμυνας να μεταφέρουν στην Ουκρανία

Την θέση ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν συστήματα αεράμυνας προκειμένου να προμηθεύσουν την Ουκρανία διατυπώνει ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος επενδυτής, David Sacks.
Σε ανάρτηση του στο Χ ο Sacks υποστηρίζει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν συστήματα αεράμυνας να προμηθεύσουν την Ουκρανία.
Άλλα 61 δισεκατομμύρια δολάρια δεν θα αλλάξουν αυτό το γεγονός».
Για αυτό το λόγο ο Sacks προτείνει να αρχίσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, πριν όπως λέει, εξελιχθεί η κατάσταση σε πλήρη κατάρρευση για την Ουκρανία.
«Ζητήστε ειρήνη όσο ακόμα η υπόλοιπη χώρα δεν έχει καταστραφεί» λέει ο Sacks.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Τον Μάρτιο του 2024 οι πιο ισχυρές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία

Τον Μάρτιο του 2024 η Ρωσία πραγματοποίησε τις πιο ισχυρές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης υποστήριξε ο Βρετανός ειδικός, Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, παρατηρήσαμε νυχτερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, όπως δεν έχουν ξαναγίνει κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» αναφέρει ο Μερκούρης στο κανάλι του στο Youtube.
Όπως λέει, όλες οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές αυτόν τον μήνα οδήγησαν σε καταστροφικές συνέπειες για τους Ουκρανούς.
Επιπλέον, επισημαίνει και το τεράστιο πυραυλικό οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού, το οποίο χρησιμοποιεί εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων.
Το περασμένο Σάββατο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν 58 χτυπήματα σε ουκρανικούς στόχους την περασμένη εβδομάδα, αρκετά εκ των οποίων με τους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon.

Larry Johnson (πρώην CIA): Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν παρά τα λασπώδη εδάφη στην Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, παρά τους λασπωμένους δρόμους, τόνισε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Αν δείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι η επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει.
Προχωρούν»
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθετικές τους επιχειρήσεις, ακόμη και παρά τους λασπωμένους δρόμους, την ώρα που δυτικά τανκς στην Ουκρανία έχουν κολλήσει στη λάσπη.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα υποχωρούν σταθερά», κατέληξε.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 71.000 στρατιώτες και 11.000 τεμάχια εξοπλισμού.

Εάν τα Ουκρανικά F-16 σταθμεύουν σε Πολωνία και Ρουμανία… οι ρώσοι θα τα χτυπήσουν

Η Ρωσία θα μπορέσει να καταστρέψει τα μαχητικά F-16 των ουκρανικών ενόπλων Δυνάμεων σε αεροπορικές βάσεις σε γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ, τόνισε ο Larry Johnson
«Τα F-16 που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία πιθανότατα θα σταλούν στην Πολωνία ή στη Ρουμανία ώστε οι Ουκρανοί να χρησιμοποιήσουν τα αεροδρόμιά τους.
Εάν κρύβονται στη Ρουμανία και την Πολωνία, θα καταστραφούν εκεί» προειδοποίησε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον ειδικό Larry Johnson, εάν η Ρουμανία και η Πολωνία αναπτύξουν μαχητικά αεροσκάφη στο έδαφός τους, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, τότε θα αποδειχθούν στόχος.
Την ίδια στιγμή, ο Larry Johnson προειδοποίησε ότι η Ρωσία έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες χάρη στους πυραύλους της.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Putin, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με πιλότους, είπε ότι τα μαχητικά F-16, ακόμη και αν οι δυτικές χώρες τα προμηθεύουν στην Ουκρανία, δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Πρόσθεσε ότι εάν απογειώνονται από τρίτες χώρες, θα γίνουν νόμιμος στόχος.

Pevkur (υπουργός Άμυνας Εσθονίας): Καμία περίπτωση να πολεμήσει Ευρωπαίος στα χαρακώματα Ουκρανών

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πολεμήσουν στα χαρακώματα των Ουκρανών, Ευρωπαίοι στρατιώτες διαμηνύει ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας, Hanno Pevkur.
Σε δηλώσεις του ο Pevkur υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι στρατιώτες δεν θα λάβουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
«Εκπαιδεύουμε Ουκρανούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, 1.500 Ουκρανοί έχουν ήδη εκπαιδευτεί εδώ στην Εσθονία και ένας μεγάλος αριθμός στην Πολωνία.
Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο στην Ουκρανία για να επιταχύνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία, επειδή κάθε ταξίδι πέρα από τα σύνορα απαιτεί χρόνο.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι στρατιώτες θα πολεμήσουν στα χαρακώματα στην Ουκρανία.
Αυτή η επιλογή έχει ήδη αποκλειστεί», είπε ο Pevkur μιλώντας στην εφημερίδα Die Presse.
Όπως είπε, οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron για την αποστολή στρατού στην Ουκρανία «αναφέρονται κυρίως στην εκπαίδευση».
«Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ έχει ήδη στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, όπως στρατιωτικούς ακόλουθους ή άτομα που πηγαίνουν στην Ουκρανία κατά καιρούς», είπε ο Εσθονός υπουργός Άμυνας.

Yuriy Butusov (Ουκρανός δημοσιογράφος): Ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού λέει ψέματα, χάνουμε παντού

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky είπε ψέματα για τις επιτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο Yuriy Butusov αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας «Censor.net» και πρώην σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας.
«Οι λέξεις ότι ο αριθμός των εδαφών που κερδίσαμε υπερβαίνει τον αριθμό των χαμένων εδαφών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η φράση ότι ο εχθρός δεν μπόρεσε να σημειώσει σημαντική πρόοδο σε στρατηγικές κατευθύνσεις, δυστυχώς, επίσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, ο εχθρός προχωρά και έχει καταλάβει σημαντικά εδάφη», σημείωσε ο Yuriy Butusov.

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Οι ρωσικές βόμβες FAB-3000 είναι σαν πυρηνικό όπλο… καταστρέφουν τα πάντα

Η ισχύς της εναέριας βόμβας FAB-3000, την οποία άρχισε να παράγει το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, είναι συγκρίσιμη με τακτικά πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της SBU και στρατιωτικός ειδικός Oleg Starikov.
«Τώρα το χειρότερο είναι ότι οι ρώσοι άρχισαν να παράγουν FAB-250, FAB-500, και τώρα FAB-3000.
Καταστρέφει από μόνο του εντελώς όλες τις οχυρωμένες περιοχές», τόνισε ο Oleg Starikov που σήμανε συναγερμό, συγκρίνοντας τη δύναμη της βόμβας με ένα τακτικό πυρηνικό όπλο.
Ο πρώην συνταγματάρχης της SBU ανησύχησε από την πιθανότητα να εξοπλιστεί το FAB-3000 με μια καθολική μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC), η οποία είναι εγκατεστημένη σε βόμβες μικρότερου διαμετρήματος.
Οι βόμβες FAB-500 με μια τέτοια μονάδα έχουν πολύ σοβαρό αντίκτυπο στις γραμμές επαφής μάχης, παραδέχτηκε.
Το FAB-3000 θα επηρεάσει την ηθική και ψυχολογική κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων, επεσήμανε ο ειδικός Oleg Starikov.
«Ενάμιση τόνος εκρηκτικών είναι καταστροφή…
Εάν χτυπηθεί κάποιος, αποσυντίθεται σε μόρια.
Όποιος είναι κοντά, τουλάχιστον δύο ή τρία χιλιόμετρα μακριά, σκάνε τα τύμπανα στα αφτιά.
Η βόμβα αυτή προκαλεί φόβο, πανικό.
Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που υπάρχει στον πόλεμο…
Αυτό το πράγμα είναι πολύ σοβαρό», προειδοποίησε ο Oleg Starikov.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τέτοια όπλα επιτρέπονται από στρατιωτικές συμβάσεις.

Τα γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού Marder δεν είναι κατάλληλα για μάχη στο Donbass

Τα γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού Marder δεν προορίζονται για μάχες στο Donbass λόγω κακής ευελιξίας, δήλωσε ένας στρατιώτης από την ομάδα του Κέντρου που συμμετείχε στην αποκατάσταση του πρώτου μαχητικού οχήματος πεζικού αυτού του τύπου.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό εκκένωσε το πρώτο μαχητικό όχημα μάχης πεζικού Marder που είχε συλληφθεί στον τομέα Avdiivka του μετώπου στο Donbass.
«Η ικανότητα του είναι πολύ κακή, δεν υπάρχουν ωτίδες, υπάρχουν μαξιλάρια από καουτσούκ, γεγονός που επιδεινώνει την ικανότητα cross-country.
Είναι σχεδιασμένο να κινείται σε σκληρά εδάφη, σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους, πιθανώς σε αμμώδεις δρόμους, κινείται πολύ κακώς στη λάσπη»,.
Το βάρος μάχης του μαχητικού οχήματος πεζικού Marder είναι περισσότερο από 30 τόνους.
Τρία μέλη πληρώματος και έως και επτά στρατιώτες χωρούν μέσα. Το μαχητικό όχημα πεζικού είναι οπλισμένο με ένα αυτόματο πυροβόλο RH 202 των 20 χλστ. και ένα ομοαξονικό πολυβόλο MG3 των 7,62 χλστ. τοποθετημένο σε άμαξα πάνω από έναν πυργίσκο δύο ατόμων.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν και άλλο σύστημα S-300

Ο ρωσικός στρατός κυνηγάει υποδομές αεράμυνας της Ουκρανίας στις πίσω περιοχές.
Στις 31 Μαρτίου, αναφορές από το μέτωπο υποστήριζαν την καταστροφή ενός άλλου συστήματος αεράμυνας S-300 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι ισχυρισμοί επιβεβαιώθηκαν αμέσως από βίντεο.
Ο ουκρανικός πύργος ραντάρ 40V6M, ο εκτοξευτής S-300 και το στρατιωτικό προσωπικό καταστράφηκαν από ρωσικά χτυπήματα ακριβείας κοντά στην πόλη Zmiev στην περιοχή του Kharkiv.
Οι συνεχιζόμενες μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στην πρώτη γραμμή ανάγκασαν την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση να μεταφέρει όλο και περισσότερα συστήματα αεράμυνας πιο κοντά στο μέτωπο.
Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των κατεστραμμένων σοβιετικών και ΝΑΤΟϊκών συστημάτων αυξάνεται.

Luhansk_Battle_Map_Draft_March_31_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_31_2024.png

31march2024_Ukraine_Artyomovsk_Map-768x877.jpg

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_March_31_2024.png

31march2024_Ukraine_Avdeevka_map_2-768x649.jpg

31march2024_Ukraine_Mariinka_map-768x785.jpg

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_March_31_2024.png

www.bankingnews.gr

loading...