Οι ρωσικές προεδρικές εκλογές συνώνυμες με την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη

Κινέζοι ειδικοί θεωρούν την επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν ως αρχηγού του ρωσικού κράτους ως περαιτέρω επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των Ρώσων πολιτών στον εθνικό τους ηγέτη, καθώς και βασικό στοιχείο για τη συνέχιση της ενίσχυσης των σινο-ρωσικών σχέσεων, τον διεθνή συντονισμό μεταξύ του Πεκίνου και της Μόσχας, όλα στο πλαίσιο μιας νέας εποχής στην οποία και τα δύο έθνη έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ  συνεχάρη  τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της Ρωσίας. Σύμφωνα με Κινέζους αναλυτές που επικαλείται η  εφημερίδα Global Times  – το αποτέλεσμα των ρωσικών προεδρικών εκλογών έφερε βεβαιότητα σε έναν ταραγμένο κόσμο, καθώς η νίκη του Πούτιν αποδεικνύει ότι ο ρωσικός λαός υποστηρίζει ευρέως τη διακυβέρνησή του, τις πολιτικές και τις θέσεις της Ρωσίας σε βασικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης.

Ωστόσο, κατά τη γνώμη Κινέζων ειδικών, η επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν θα φέρει επίσης βεβαιότητα στη μελλοντική ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας, καθώς η συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους κορυφαίους ηγέτες των δύο χωρών θα εφαρμοστεί και θα προωθηθεί περαιτέρω. Αυτό επιβεβαιώνεται και στο συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε ο αρχηγός του κράτους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στον Ρώσο ομόλογό του.

Πράγματι, ο Σι Τζινπίνγκ στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρει ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σινο-ρωσικών σχέσεων. Η Κίνα είναι επίσης έτοιμη να διατηρήσει στενή επικοινωνία με τη Ρωσία για να προωθήσει τη βιώσιμη, υγιή, σταθερή και βαθιά ανάπτυξη της συνολικής εταιρικής σχέσης στρατηγικής συντονισμού Κίνας-Ρωσίας για μια νέα εποχή, προς όφελος των δύο εθνών και των λαών τους.

Τα τελευταία χρόνια, ο ρωσικός λαός έχει ενωθεί, έχει ξεπεράσει τις προκλήσεις και έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο προς την εθνική ανάπτυξη και αναζωογόνηση – είπε επίσης ο αρχηγός του κινεζικού κράτους – προσθέτοντας ότι η επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν ως προέδρου αντανακλά πλήρως την υποστήριξη του ρωσικού λαού γι ‘αυτό. Η Ρωσία θα επιτύχει σίγουρα μεγαλύτερη πρόοδο στην εθνική ανάπτυξη και οικοδόμηση υπό την ηγεσία του Προέδρου Πούτιν, σημείωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Για Κινέζους εμπειρογνώμονες που επικαλούνται οι  Global Times  – το συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της ΛΔΚ δείχνει ότι η Κίνα έχει εμπιστοσύνη στην εσωτερική σταθερότητα και ανάπτυξη της Ρωσίας και ότι το κινεζικό κράτος θα συνεχίσει να αναπτύσσει ενεργά διμερείς σχέσεις προς όφελος των δύο λαών χωρίς να στοχεύει τρίτους. Επίσης, σύμφωνα με αυτούς – διατηρώντας μια αντικειμενική θέση και κάνοντας προσπάθειες διαμεσολάβησης στην ουκρανική κρίση, η Κίνα θα συνεχίσει να συντονίζεται με τη Ρωσία σε διεθνή ζητήματα που απασχολούν αμφότερες τις πλευρές και από κοινού να προστατεύει τη διεθνή τάξη και την παγκόσμια στρατηγική ισορροπία.

Για τον Cui Heng – ερευνητή στο Εθνικό Ινστιτούτο Διεθνών Ανταλλαγών και Δικαστικής Συνεργασίας της Κίνας, με έδρα τη Σαγκάη – η φιλία μεταξύ των ανώτερων ηγετών των δύο χωρών είναι η εγγύηση της σταθερότητας των σινο-ρωσικών σχέσεων. Οι δύο χώρες θα γιορτάσουν φέτος την 75η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και αναμένεται να προωθήσουν τις σχέσεις τους σε υψηλότερο επίπεδο και να συντονίσουν περαιτέρω τις θέσεις τους σε πολυμερείς μηχανισμούς. Η ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας είναι πολύ ασφαλής και μπορεί να αναμένεται μακροπρόθεσμη σταθερότητα των σχέσεων, σημείωσε ο Cui.

Κινέζοι αναλυτές υπενθύμισαν επίσης ότι στην ομιλία του τη Δευτέρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ταϊβάν είναι αναπόσπαστο μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ) και ότι η Κίνα έχει πολλούς φίλους στη διεθνή σκηνή και εκείνους που δεν θεωρούν την Κίνα φίλε, ενώ προκαλούν τη χώρα για το ζήτημα της Ταϊβάν και επιβάλλουν κυρώσεις – είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Οι αναλυτές είπαν ότι οι δηλώσεις του Πούτιν έδειξαν ότι η Ρωσία έχει επίσης μεγάλη εμπιστοσύνη στην ανάπτυξη της Κίνας και στην εθνική δύναμη του κινεζικού κράτους να προστατεύσει τα δικά του συμφέροντα παρά την πίεση και την απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με άλλα λόγια, η Ρωσία ήταν σίγουρη και αισιόδοξη για την απόφασή της να οικοδομήσει και να προωθήσει στενούς στρατηγικούς δεσμούς με τη ΛΔΚ.

Ακριβώς και όσον αφορά την ερώτηση της Ταϊβάν, ο Lin Jian, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Κίνα χαιρετίζει θερμά τη δήλωση του Προέδρου Πούτιν. Υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο, η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που εκπροσωπεί όλη την Κίνα και η Ταϊβάν είναι αναφαίρετο μέρος της κινεζικής επικράτειας. Είναι μια κυρίαρχη διεθνής συναίνεση και ένας θεμελιώδης κανόνας που διέπει τις διεθνείς σχέσεις.

Ο Yang Jin, συνεργάτης ερευνητής στο Ινστιτούτο Ρωσίας, Σπουδών Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, είπε στους  Global Times  ότι το αποτέλεσμα των ρωσικών προεδρικών εκλογών απέδειξε ότι οι δυτικές προσπάθειες να αμφισβητήσουν την εξουσία του Προέδρου του Η Ρωσική Ομοσπονδία μέσω των κυρώσεων και της υποστήριξης των δυνάμεων κατά του Πούτιν – απέτυχαν. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του ρωσικού λαού συνεχίζει να υποστηρίζει τον Πούτιν και την κυβέρνησή του.

Ωστόσο, είπε – είτε αρέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους συμμάχους τους αυτό το αποτέλεσμα είτε όχι, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και ίσως χρειαστεί να βρουν έναν πιο ρεαλιστικό και ευέλικτο τρόπο αντιμετώπισης της Ρωσίας για την κρίση της Ουκρανίας. Από την πλευρά του, ο Cui Heng πιστεύει ότι όσον αφορά την αντιπαράθεση Ρωσίας και δυτικών καθεστώτων στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο σοβαρών διαπραγματεύσεων – η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Δύσης. Γνωρίζοντας ότι η Ρωσία έχει υπενθυμίσει πολλές φορές ότι ευνοούσε τις διαπραγματεύσεις, υπό την προϋπόθεση ότι ανταποκρίνονται στο εθνικό συμφέρον του ρωσικού κράτους.

Τέλος και σύμφωνα με Κινέζους εμπειρογνώμονες – η Ουάσιγκτον και η Δύση πρέπει να αναρωτηθούν σήμερα αν θα διατηρήσουν την δαπανηρή και επικίνδυνη αντιπαράθεση με τη Ρωσία ή θα βρουν διέξοδο μέσω διαπραγματεύσεων και θα αποδεχτούν τη μεσολάβηση που προτείνουν άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Ειδικά όταν η Ρωσία πετυχαίνει περισσότερες νίκες στο πεδίο της μάχης – η κατάσταση θα είναι χειρότερη για τη Δύση.

Όσον αφορά τις προοπτικές, είναι προφανές σήμερα, και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για την τρέχουσα μανία μεταξύ των καθεστώτων ΝΑΤΟ και Δύσης, ότι οι άκρως στρατηγικές σινο-ρωσικές σχέσεις, τις οποίες η Δύση είχε ενεργά επιδιώξει να υπονομεύσει, είναι αντίθετα σε μεγάλο βαθμό. στοχεύει σε μια ακόμη ευρύτερη και πολύπλευρη ανάπτυξη. Οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις κοινές τους δράσεις στη διεθνή σκηνή επιδεικνύοντας αντίστοιχη αλληλεγγύη, οι τρέχουσες οικονομικές-εμπορικές σχέσεις έχουν ήδη σπάσει  το ιστορικό ρεκόρ , βάζοντας οριστικό τέλος στον ψευδή μύθο του αναντικατάστατου της Δύσης και φυσικά με ενισχύοντας κάθε μέρα λίγο περισσότερο τη διεθνή πολυπολική τάξη.

Όσο για την πολλοστή υπενθύμιση του λόγου της Κίνας απέναντι στον μικρό δυτικό χώρο – το μήνυμα πρέπει πάνω απ’ όλα να ιδωθεί με την έννοια ότι το Πεκίνο πάντα υποστήριζε έναν πολυπολικό κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και φαίνεται να δίνει μια τελευταία πίστωση στους καθυστερημένους και νοσταλγούς για μια παρελθούσα μονοπολική τάξη. Σε αντίθετη περίπτωση – η περιεκτική πολυπολικότητα θα δώσει σίγουρα τη θέση της σε ένα άλλο στάδιο, το οποίο πρέπει να πούμε ότι είναι απολύτως εύλογο – τη διεθνή και μεταδυτική πολυπολική τάξη πραγμάτων. Στην οποία η πλανητική μειονότητα θα πρέπει να βρεθεί εντελώς περιθωριοποιημένη σύμφωνα με τις δικές της ενέργειες. Και γνωρίζοντας την ακραία αλαζονεία αυτής της μειονότητας –γνωστής ως συλλογική Δύση– είναι πιθανό ότι αυτή ακριβώς η επιλογή θα είναι πιο σημαντική στο μέλλον.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

Εθνική επιβίωση : Επικρατέειν η Απόλλυσθαι 18 χρόνια αιματηρής διαδρομής και ανελέητων διώξεων από τα ναζιστικά καθεστώτα.

https://timesofvoulgaroktonos.blogspot.com/2024/04/18.html

πηγή: Continental Observer

loading...