Νικόλαος Παπαδόπουλος – ΝΙΚΗ προς την κυβέρνηση: Ξέρετε πόσοι κοιμήθηκαν το βράδυ Μητροπολίτες και ξύπνησαν το πρωί καντηλανάφτες

Ζήτησε να αποκατασταθούν μισθολογικά, ασφαλιστικά και κυρίως όπως τόνισε, ηθικά, οι υγειονομικοί που «βγάλατε σε αναστολή την πιο δύσκολη ώρα της πανδημίας».

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος* 

Σας στοιχειώνει η έπαρση και η αλαζονεία του 41%, καμία από τις προτάσεις που κάναμε δεν υιοθετήθηκε, υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΙΚΗ, Νικόλαος Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για κυβερνητικό νομοσχέδιο, αποδόμησης του ΕΣΥ.

«Ξέρετε πόσοι κοιμήθηκαν το βράδυ Μητροπολίτες και ξύπνησαν το πρωί καντηλανάφτες», τόνισε απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης ενώ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «άθλιο και ανήθικο».

Ο Νικόλαος Παπαδόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις καταδίκες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπου υπήρξαν όπως είπε 959 καταδίκες για παραβιάσεις περί δίκαιης δίκης.

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΙΚΗ, υπογράμμισε ότι ο ασθενείς πλέον μετατρέπεται σε πελάτη και η υγεία εμπόρευμα.

«Με τα απογευματινά χειρουργία νομιμοποιείται το φακελάκι. Προηγείται αυτός που πληρώνει. Οι άλλοι στον Καιάδα. Αν δεν μπορείς να πληρώσεις, περιμένεις στη λίστα θανάτου», είπε.

«Δώστε κίνητρα να γυρίσουν πίσω οι 20.000 γιατροί που έφυγαν, μαζί με ένα εκατ. νεαρούς Έλληνες. Σας προτείναμε το παράδειγμα της Ρουμανίας. Διπλασίασαν και τριπλασίασαν τους μισθούς και κράτησαν τους γιατρούς τους», σημείωσε ο Νικόλαος Παπαδόπουλος.

«Καλά, ζητάτε κάθε έξι μήνες ανανέωση άδειας για ιατρείο; Ποιος φωστήρας θα ήθελα να μάθω το εισηγήθηκε. Ξέρετε ένα π.χ. οφθαλμολογικό ιατρεί χρειάζεται αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να οργανωθεί. Εάν δεν του δώσετε άδεια στο επόμενο εξάμηνο τι θα το κάνει το ιατρείο του ο γιατρός;» διερωτήθηκε ενώ ζήτησε να αποκατασταθούν μισθολογικά, ασφαλιστικά και κυρίως όπως τόνισε, ηθικά, οι υγειονομικοί που «βγάλατε σε αναστολή την πιο δύσκολη ώρα της πανδημίας».

loading...