Κόλαση θα είναι η ρωσική αντεπίθεση – Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος προειδοποιεί: Τα χειρότερα εμπρός, οργή για την 25η Ταξιαρχία

Alexander Syrsky (Αρχηγός Ουκρανικού Στρατού): Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τις προσεχείς εβδομάδες  – Ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού είναι εξοργισμένος με την 25η Ουκρανική Ταξιαρχία που παραδόθηκε στους Ρώσους και έτσι αποφάσισε να την διαλύσει
Όταν ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας προειδοποιεί ότι θα υπάρξει επιδείνωση στο επόμενο διάστημα στο ανατολικό μέτωπο και ότι η κατάσταση ήδη είναι δραματική ειδικά δυτικά της Avdiivka και στο Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut… οποιαδήποτε σχόλιο είναι περιττό…
Μάλιστα ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού είναι εξοργισμένος με την 25η Ουκρανική Ταξιαρχία που παραδόθηκε στους Ρώσους και έτσι αποφάσισε να την διαλύσει
Η πραγματικότητα είναι η εξής:
Σπάνε οι δεύτερες γραμμές άμυνας ειδικά στην Avdiivka και οι τρίτες γραμμές άμυνας των Ουκρανών είναι πρόχειρες, οι ρώσοι το έχουν κατανοήσει και στην αντεπίθεση που ετοιμάζουν… η Ουκρανία θα μετατραπεί σε κόλαση.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία σήμερα έχει στην Ουκρανία 650.000 στρατιώτες ενώ οι Ουκρανοί έχουν 350.000 εκ των οποίων οι ετοιμοπόλεμοι δεν ξεπερνούν τους 150.000 στρατιώτες δηλαδή έχουμε αναλογία 1 έμπειρου Ουκρανού στρατιώτη προς 4 ρώσους στρατιώτες και η σχέση αυτή σε όλες τις σχολές Πολέμου… οδηγεί απλά σε πλήρη ήττα όχι απλή ήττα.
Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη να χάσει…
Οι Ινδοί που έφθασαν τον στρατιωτικό τους προϋπολογισμό τα 120 δισεκ. δολάρια, θεωρούν ντροπή την απόφαση των Ουκρανών να αποσύρουν τα Abrams τα αμερικανικά τανκς τα οποία αποδείχθηκαν με βάση εμπειρογνώμονες τραγικά αναποτελεσματικά, ήδη το 33% αυτών που παραδόθηκαν στους Ουκρανούς καταστράφηκαν στην Ανατολική Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ το περιπλανώμενο πυρομαχικό Lancet της Ρωσίας έχει καταστρέψει πάνω από 1.500 στόχους και ανακηρύχθηκε το πιο αποτελεσματικό όπλο του πολέμου της Ουκρανίας.….

Dmitry Peskov (Εκπρόσωπος Putin): Η μοίρα του Zelensky είναι προκαθορισμένη

Η μοίρα του Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας είναι σαφώς προκαθορισμένη, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov.
«Η μοίρα του Zelensky είναι σαφώς προκαθορισμένη».

Μεγάλης κλίμακας πυραυλική επίθεση Ρώσων σε Ουκρανία με 34 πυραύλους χωρίς drones Shahed

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κρουζ και βαλλιστικών πυραύλων κατά της Ουκρανίας τη νύχτα της 26ης προς την 27η Απριλίου και πιθανότατα επανέλαβαν τις θαλάσσιες επιθέσεις με πυραύλους κρουζ Kalibr μετά από μακρά παύση.
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγος Mykola Oleshchuk ανέφερε στις 27 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 34 πυραύλους: 9 πυραύλους κρουζ Kh-101/555 από την περιφέρεια Saratov, 9 πυραύλους κρουζ Kh-59/69 από την Περιφέρεια Belgorod και την Αζοφική Θάλασσα, δύο πυραύλους S-300 από την περιφέρεια Belgorod, δύο βαλλιστικούς πύραυλους Iskander-K, 4 βαλλιστικούς πυραύλους Kh-47 Kinzhal από τις περιφέρειες Ryazan και Tambov και 8 πυραύλους κρουζ Kalibr από τη Μαύρη Θάλασσα.
Ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Herman Halushchenko και ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας ενέργειας της Ουκρανίας DTEK ανέφεραν ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις ουκρανικής ενεργειακής υποδομής στις περιφέρειες Ivano-Frankivsk, Lviv και Dnipropetrovsk και «σοβαρά» κατέστρεψαν τέσσερις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς (TPP).
Αυτό είναι κυρίως το πρώτο μεγάλης κλίμακας ρωσικό πακέτο χτυπημάτων από τα τέλη Δεκεμβρίου 2023 που δεν περιελάμβανε drone Shahed.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επίσης πυραύλους Kalibr ως μέρος του πακέτου κρούσης αφού πραγματοποίησαν μόνο μεμονωμένα πλήγματα Kalibr τους τελευταίους μήνες.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Νότιας Επιχειρησιακής Διοίκησης, Πλοίαρχος Τρίτου Βαθμού, Dmytro Pletenchuk, δήλωσε ότι αυτή η σειρά κρούσεων ήταν μόνο η τρίτη επιβεβαιωμένη χρήση πυραύλων Kalibr σε περισσότερους από έξι μήνες.
Ο Pletenchuk δήλωσε ότι τα δύο υποβρύχια έχουν έδρα στο Novorossiysk, υποδεικνύοντας ότι ο ρωσικός στρατός έχει βελτιώσει επαρκώς την υποδομή στο λιμάνι του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας (BSF) στο Novorossiysk για να φορτώσει το Kalibrs.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) ανέφεραν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2024 ότι η ναυτική βάση BSF στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας ήταν η μόνη βάση με την υποδομή για να φορτώσει αυτούς τους πυραύλους σε πλοία Kalibr.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD) ανέφερε στις 18 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν βελτιώσει πιθανώς την υποδομή στο λιμάνι του Novorossiysk για να φιλοξενήσουν την αναδιάταξη της πλειονότητας των δυνάμεων της Ρωσίας μακριά από την κύρια βάση της στην Σεβαστούπολη και ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν φορτώσει φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Grigorovich με πυραύλους κρουζ στο λιμάνι Novorossiysk.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Στρατιωτικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) Υποστράτηγος Vadym Skibitskyi ανέφερε τον Απρίλιο του 2024 ότι η Ρωσία είχε συγκεντρώσει τουλάχιστον 260 πυραύλους Kalibr και είχε στόχο να παράγει επιπλέον 30 τον Απρίλιο

Alexander Syrsky (Αρχηγός Ουκρανικού Στρατού): Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τις προσεχείς εβδομάδες

Η κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα στο πεδίο της μάχης επιδεινώνεται, δήλωσε ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky στο κανάλι Telegram μετά τη συνάντηση της ομάδας επαφής του Ramstein.
«Ενημέρωσα τους συμμετέχοντες του συνασπισμού για τη δύσκολη επιχειρησιακή-στρατηγική κατάσταση, η οποία τείνει να κλιμακωθεί».
Πρόσθεσε ότι περιέγραψε τις τρέχουσες ανάγκες της Δυτικής Ουκρανίας για πυραύλους, πυρομαχικά και εξοπλισμό.
Τώρα η ομάδα χωρών Ramstein, στην οποία συμμετέχουν περίπου 50 χώρες, επικεφαλής είναι οι ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγές ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, η ηγεσία της ομάδας επαφής μπορεί να περάσει στο ΝΑΤΟ, καθώς οι σύμμαχοι της Ουκρανίας φοβούνται ότι ο Trump θα έρθει στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα αλλάξει πολιτική έναντι της Ουκρανίας.

Προειδοποίηση: Οι Ρωσικές δυνάμεις τις προσεχείς εβδομάδες θα σημειώσουν εντυπωσιακά τακτικά κέρδη

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα σημειώσουν σημαντικά τακτικά κέρδη τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η Ουκρανία περιμένει τη βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ για να φτάσει στο μέτωπο.
Το Politico ανέφερε στις 26 Απριλίου 2024 ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε στον Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023 ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα ήταν σε θέση να «αντέξουν» μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2024 χωρίς πρόσθετη βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ.
Η άφιξη της αμερικανικής βοήθειας στο μέτωπο τις επόμενες εβδομάδες θα επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τους τρέχοντες περιορισμούς υλικού και να αμβλύνουν τις συνεχιζόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις, ωστόσο η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στην Ρωσία και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η αντεπίθεση

Financial Times: Οι Ρώσοι θα εντείνουν τις πυραυλικές επιθέσεις, ετοιμάζουν το έδαφος για την αντεπίθεση του Ιουνίου 2024

Δύο ουκρανοί αξιωματικοί πληροφοριών τόνισαν στους Financial Times ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν να εντείνουν τις επιθετικές επιχειρήσεις και πυραυλικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας για να προετοιμάσουν το πεδίο μάχης για μια μεγάλης κλίμακας ρωσική επιθετική επιχείρηση στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο.
Οι Financial Times ανέφεραν ότι ένας δυτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να κάνουν περαιτέρω «τακτικές νίκες» τις επόμενες εβδομάδες.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ευκαιρίες να επιτύχουν σημαντικά τακτικά κέρδη στην περιοχή Avdiivka και να επιδιώξουν έναν επιχειρησιακά σημαντικό στόχο με την κατάληψη του Chasiv Yar, ωστόσο οι Ουκρανοί θεωρούν ότι δεν θα καταρρεύσει το μέτωπο…
Οι Financial Times ανέφεραν ότι ένας δυτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να είναι ένας αναποτελεσματικός στρατός που χαρακτηρίζεται από παλιό εξοπλισμό και κακώς εκπαιδευμένους στρατιώτες.
Ωστόσο κρίνοντας τη ρωσική στρατιωτική αποτελεσματικότητα η Δύση αγνοεί τον τρόπο με τον οποίο οι ρωσικές δυνάμεις αξιοποιούν τα προσωρινά σχετικά πλεονεκτήματά τους έναντι της Ουκρανίας πιέζοντας το μέτωπο.
Η ρωσική εξάρτηση από το πλήθος των στρατιωτών δεν είναι η μόνη προσαρμογή που έχουν κάνει οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, καθώς ο ρωσικός στρατός έχει επιδείξει εκπληκτική επιχειρησιακή, τακτική και τεχνολογική καινοτομία.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να μαθαίνει από λάθη του αρχικού επιχειρησιακού σχεδιασμού στην Ουκρανία και πιθανότατα θα διεξάγει μια μεγάλη αντεπιθετική επιχείρηση που στοχεύει να επεκτείνει και να συντρίψει τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια μεγαλύτερη γραμμή μετώπου στην ανατολική Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης αλλάξει σημαντικά τις τακτικές αεροπορικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία με τη μαζική χρήση βομβών ολίσθησης, επιτρέποντας στα αεροσκάφη σταθερών πτερύγων να διεξάγουν με μεγαλύτερη ασφάλεια χτυπήματα από απόσταση…
Αυτές οι επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη των ρωσικών χερσαίων επιχειρήσεων αυτό το καλοκαίρι, παρά τις πιθανές βελτιωμένες δυνατότητες αεράμυνας που μπορεί να αποκτήσουν οι Ουκρανοί.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αναπτύσσουν τεχνολογικές καινοτομίες σε όλο το μέτωπο σε κλίμακα για να υποστηρίξουν επιθετικές προελάσεις και φαίνεται να συγχρονίζουν την ανάπτυξη αυτών των καινοτομιών για να εκμεταλλευτούν τις ουκρανικές αδυναμίες και να επιτύχουν κέρδη προτού οι ουκρανικές δυνάμεις προσαρμοστούν στη συνέχεια στις ρωσικές καινοτομίες.

Baum (Αμερικανός Αξιωματικός): Πανίσχυρη και αήττητη η ρωσική αεράμυνα, θα διαλύσει τα ουκρανικά F-16 – Τα εντοπίζει μόλις απογειωθούν

Τα F-16 που θα κατευθυνθούν στην Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι θα βρεθούν στο «πιο επικίνδυνο πεδίο μάχης», αφού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα πλέον εξελιγμένα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, «τα πλέον ισχυρά, προηγμένα και ολοκληρωμένα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο», αλλά και δοκιμασμένους πυραύλους αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς, όπως επισημαίνει ο αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και έμπειρος πιλότος των F-16 John Baum.
Αυτό σημαίνει πως τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που λαχταρούσε η Ουκρανία είναι απίθανο να αλλάξουν την κατάσταση στην σύγκρουση, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κυριαρχούν τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στον αέρα, γεγονός που έχει αποδειχθεί από τις σταθερές επιτυχίες της Ρωσίας στη ζώνη ειδικών επιχειρήσεων.
Λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων μάχης, οι Ουκρανοί πιλότοι θα στοχοποιηθούν αμέσως από τις επικρατούσες ρωσικές δυνάμεις μόλις αποβιβαστούν από το έδαφος.
«Όταν τα ουκρανικά F-16 απογειώνονται, μπορούν να τεθούν αμέσως εντός εμβέλειας των ρωσικών συστημάτων εδάφους-αέρος, αντί να απολαμβάνουν ουδέτερο έδαφος», επεσήμανε ο πρώην αξιωματικός.
Η Ολλανδία και η Δανία ήταν οι πρώτες χώρες που συμφώνησαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με F-16.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο θα παραλάβει τα αμερικανικά αεροσκάφη από τρίτους μόλις οι Ουκρανοί πιλότοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους. Ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας είπε ότι η χώρα σχεδιάζει να προμηθεύσει την Ουκρανία με την πρώτη παρτίδα F-16 το 2024.

Δυτικά της Avdiivka το Ουκρανικό μέτωπο καταρρέει, εντυπωσιακή η ρωσική προέλαση… φέρνουν εφεδρείες – Έχουν τριπλό πλεονέκτημα

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται μια τακτική διείσδυση βόρεια και βορειοδυτικά της Avdiivka και πρόσφατα πραγματοποίησαν πρόσθετες επιβεβαιωμένες προόδους στην περιοχή.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο βόρειο Novokalynove (βόρεια της Avdiivka) και οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως τον οικισμό στις 27 Απριλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο Keramik (ακριβώς βορειοδυτικά του Novokalynove).
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου δείχνει επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο δυτικό Ocheretyne, στο νοτιοδυτικό Solovyove και σε μια δενδροστοιχία νότια της Novobakhmutivka (όλα βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι Ρώσοι κατέλαβαν ολόκληρο το Solovyove, κάτι που συνάδει με το διαθέσιμο γεωγραφικό υλικό των ρωσικών δυνάμεων στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικισμού.
Αρκετές ρωσικές πηγές υποστήριξαν επίσης ότι οι σκληρές μάχες συνεχίστηκαν στο δυτικό Berdychi (βορειοδυτικά της Avdiivka) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ωθούσαν τις ουκρανικές δυνάμεις πιο δυτικά του οικισμού.[21]
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Khortytsia, Αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn επανέλαβε τις αναφορές στις 27 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήγαγαν πρόσθετες εφεδρείες από την 55η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (41η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων) στη γραμμή Novobacheretynetivka με στόχο να σπάσουν τις ουκρανικές άμυνες.
Το Ουκρανικό Κέντρο Αμυντικών Στρατηγικών σημείωσε παρομοίως στις 26 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δεσμεύσει δύο ταξιαρχίες μηχανοκίνητων τυφεκίων και ένα σύνταγμα μηχανοκίνητων τυφεκίων απευθείας στην τακτική διείσδυση στην περιοχή Ocheretyne, η οποία έχει δημιουργήσει ένα τριπλό πλεονέκτημα στις ρωσικές δυνάμεις και πόρους έναντι των ουκρανικών δυνάμεων και περιουσιακά στοιχεία.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι συνεχίστηκαν οι μάχες βόρεια της Avdiivka κοντά στο Arkhanhelske και το Keramik. βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά σε Semenivka και Ocheretyne. δυτικά της Avdiivka κοντά στο Umanske και νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Netaylove.

Το Chasiv Yar θα πέσει στα χέρια των Ρώσων – Έχουν αποκτήσει τριπλάσιο πλεονέκτημα

Ο ρυθμός των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων είναι επί του παρόντος υψηλότερος στην κατεύθυνση Avdiivka από ότι κοντά στο Chasiv Yar, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην εκμετάλλευση μιας τακτικής κατάστασης που είναι δυσμενής για τα ουκρανικά στρατεύματα βορειοδυτικά της Avdiivka.
Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να εντείνουν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Chasiv Yar τις επόμενες εβδομάδες, καθώς το Chasiv Yar παρέχει στις ρωσικές δυνάμεις την ευκαιρία για πιο σημαντικές επιχειρησιακές προόδους.
Οι ρωσικές δυνάμεις διέθεσαν πρόσφατα τη δύναμη μάχης περίπου μιας μεραρχίας βορειοδυτικά της Avdiivka, γεγονός που τους προσέφερε ένα περίπου τριπλάσιο πλεονέκτημα έναντι της διαθέσιμης μαχητικής ισχύος της Ουκρανίας στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με ανεπίσημες ουκρανικές εκτιμήσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δεσμεύσει μεγάλη δύναμη πυρός σε μια περιοχή όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετώπισαν έλλειψη πόρων, γεγονός που επέτρεψε στις ρωσικές δυνάμεις να επιτύχουν τακτικά κέρδη σε περιοχές βόρεια και βορειοδυτικά της Avdiivka κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.
Οι ρωσικές επιθέσεις στην κατεύθυνση Chasiv Yar, αντίθετα, επιβραδύνθηκαν σημαντικά την περασμένη εβδομάδα.
Το ISW έχει συχνά αξιολογήσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δυσκολεύτηκαν να διεξάγουν ταυτόχρονες επιθετικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, αλλά πιο πρόσφατα μπόρεσαν να διεξάγουν μικρότερες εναλλασσόμενες επιθετικές επιχειρήσεις σε επιθετικούς «παλμούς», όπως συνέβη στο Lyman, Chasiv Yar και Avdiivka για το μεγαλύτερο μέρος του 2024 μέχρι στιγμής.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα κλίνουν σε επιθέσεις βορειοδυτικά της Avdiivka για να αξιοποιήσουν την πρόσφατη τακτική επιτυχία που έχουν επιτύχει, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν δεσμευτεί στην κατεύθυνση Chasiv Yar πιθανότατα αποσύρονται προσωρινά από τις επιθέσεις για να ξεκουραστούν και να ανασυγκροτηθούν.
Εάν οι ρωσικές δυνάμεις είναι σε θέση να εντείνουν τις επιθέσεις και να καταλάβουν το Chasiv Yar, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Chasiv Yar ως σημείο στάσης για επακόλουθες επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον των κρίσιμων πόλεων της ζώνης των φρουρίων της Ουκρανίας, Kostyantynivka και Druzhkivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα χρειαστεί να αναπληρώσουν και να ενισχύσουν τις μονάδες που επιτίθενται επί του παρόντος γύρω από την Avdiivka, και η διαδικασία αναπλήρωσης και ενίσχυσης είναι πιθανό να αμβλύνει τη συνολική ένταση των επιθέσεών τους και να εμποδίσει την ικανότητά τους να επιτύχουν τον ευρύτερο επιχειρησιακό τους στόχο – Pokrovsk και την περιφέρεια Donetsk διοικητικά σύνορα.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Έξαλλος ο Alexander Syrsky με την παράδοση της 25ης Ουκρανικής Ταξιαρχίας

Ο αρχιστράτηγος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, ήταν εκτός εαυτού όταν πληροφορήθηκε την παράδοση στρατιωτών της 25ης Ουκρανικής ταξιαρχίας, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Όταν ένας σχηματισμός αυτού του μεγέθους παραδίδεται στο πεδίο της μάχης, αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός, αυτό συνέβη, στο χωριό Vodyanoye, στρατιώτες από την 25η ξεχωριστή αερομεταφερόμενη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδόθηκαν.
Μετά από αυτό, αποφάσισε να διαλύσει την ταξιαρχία, είπε ο Alexander Syrsky.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στρατιώτες της 25ης χωριστής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδόθηκαν στο ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό της ομάδας στρατευμάτων Κέντρου στην κατεύθυνση Avdiivka.
Σύμφωνα με τους κρατούμενους, η ουκρανική διοίκηση δεν εμφανίστηκε ποτέ στο προσκήνιο αλλά έδινε εντολές εξ αποστάσεως – χρησιμοποιώντας ραδιοεπικοινωνίες.
Πρόσθεσαν επίσης ότι χρησιμοποιήθηκαν ως τροφή για κανόνια, ανεξάρτητα από τις κολοσσιαίες απώλειες.

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι Ρώσοι θα απαντήσουν σκληρά στις ΗΠΑ λόγω των πυραύλων ATACMS

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να απαντήσει σκληρά στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Lawrence Wilkerson.
«Η προμήθεια ATACMS στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια πολύ επικίνδυνη απόφαση, ο Putin έχει κάθε δικαίωμα να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ή ακόμα και πολύ πιο σκληρά», προειδοποίησε ο Lawrence Wilkerson
Όπως σημείωσε, όλοι γνωρίζουν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky και πώς συμπεριφέρεται και τι αποφάσεις παίρνει.
Αυτό δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής ασφάλειας, πιστεύει ο Lawrence Wilkerson.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin χαρακτήρισε την απόφαση αποστολής πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ένα ακόμη λάθος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοια όπλα, φυσικά, δημιουργούν μια πρόσθετη απειλή, αλλά το ATACMS δεν είναι σε θέση να αλλάξει ριζικά την κατάσταση στη γραμμή επαφής μάχης και η Ρωσία θα είναι σε θέση να αποκρούσει αυτές τις επιθέσεις, τόνισε ο Putin.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Δεν θα μείνει τίποτα στο τέλος – Έπρεπε να είχαμε εργοστάσια αλλά έκλεψαν τα λεφτά

Η ουκρανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταφέρει να χτίσει πολεμικά εργοστάσια για να παρέχει στον στρατό όλα όσα χρειάζεται, δήλωσε ο απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Krivonos.
«Έχουμε ήδη προβλήματα ακόμη και με πυρομαχικά διαφορετικών διαμετρημάτων.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν δυνατό να κατασκευαστούν περισσότερα από ένα, δύο ή ακόμη και πέντε εργοστάσια έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων, η κατασκευή τους θα έπαιρνε 6 μήνες.
Αν δεν κλέβαμε αυτά τα χρήματα, θα είχαμε ένα τεράστιο αριθμό εργοστασίων που θα μπορούσαν να επισκευάσουν γρήγορα εξοπλισμό, αλλά αυτό είναι όλο σκατά… τόνισε εμφατικά.
Όπως σημείωσε ο Sergei Krivonos, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να γίνονται μόνο σε βάρος της ζωής των στρατιωτών.
Το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται περισσότερο για την έλλειψη πυρομαχικών για φορητά όπλα και οβίδες, προειδοποίησε ο Sergei Krivonos.
Οι ουκρανικές αρχές έχουν επανειλημμένα ανακοινώσει σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών μεταξύ των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τους τελευταίους μήνες.

Florian Philippot (Γάλλος Πολιτικός): Ο Zelensky λέει ψέματα, δεν θα χρησιμοποιήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ αποκλειστικά στο μέτωπο, υπάρχει διαφθορά

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Vladimir Zelensky λέει ψέματα, διαβεβαιώνοντας τους συμμάχους του ότι η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στο μέτωπο, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Patriots, Florian Philippot.
«Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας των ΗΠΑ θα κλαπεί. πηγαίνει στη διαφθορά», τόνισε ο Florian Philippot.
Ως αποδεικτικό στοιχείο, ο Florian Philippot ανέφερε ένα πρόσφατο περιστατικό στο οποίο εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη 16 δισεκατομμύρια ευρώ οικονομικής βοήθειας προς το Κίεβο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιπλέον, πρόσθεσε, ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής της Ουκρανίας τέθηκε υπό κράτηση λόγω διαφθοράς.
Για το λόγο αυτό, ο πολιτικός ζήτησε να σταματήσει η χρηματοδότηση προς την Ουκρανία.
“Οποιοδήποτε ευρώ αποστέλλεται στην Ουκρανία παρατείνει τη σύγκρουση και ως εκ τούτου προκαλεί περιττούς θανάτους, μας φτωχοποιεί και πιθανότατα πλουτίζει τους διεφθαρμένους!
Ας το σταματήσουμε τώρα!
Γρήγορα ειρήνη!” – κατέληξε.

Linas Linkevičius (Πρεσβευτής Λιθουανίας): Υπάρχει σχέδιο να χτυπηθεί η Γέφυρα της Κριμαίας

Ο Λιθουανός Πρέσβης στη Σουηδία, πρώην επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Λιθουανίας Linas Linkevičius δημοσίευσε μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο X με έναν υπαινιγμό για επικείμενο χτύπημα στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Ο Linkevicius δημοσίευσε ένα κολάζ με μια εικόνα μιας γέφυρας και μια φωτογραφία μιας εκτόξευσης πυραύλου.
Συνόδευσε τις εικόνες με την επιγραφή: «Αν κάποιος δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφία στη γέφυρα της Κριμαίας, υπάρχει ακόμη χρόνος».
«Φαίνεται ότι το περιβόητο tweet του (τώρα υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας) Sikorsky για τη δολιοφθορά στο Nord Stream, το οποίο αργότερα διέγραψε, εμπνέει τα δουλοπρεπή σκυλάκια της Βαλτικής, όταν έρθει η ημέρα της κρίσης, και θα μετανιώσουν για όλα αυτά τα λάθη», έγραψε Ρώσος αξιωματούχος.
Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Sikorsky, ο οποίος δεν κατείχε ακόμη τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, αποκάλυψε τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη ζημιά στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream.
«Είναι μικρό πράγμα, αλλά είναι ωραίο», έγραψε στο Twitter κάτω από μια φωτογραφία από τον τόπο του ατυχήματος.
«Ευχαριστώ, ΗΠΑ», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοούσε.
Αργότερα, ο Sikorsky δημοσίευσε στο προφίλ του ένα απόσπασμα του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, ο οποίος απείλησε να καταστρέψει τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.
Στις αρχές Απριλίου, η βρετανική εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενη υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών, δημοσίευσε μια δήλωση ότι η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας σχεδιάζει να επιτεθεί ξανά στη γέφυρα της Κριμαίας και ενδέχεται να επιχειρήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Vladimir Artyakov (Στέλεχος της Rostec): Η γέφυρα της Κριμαίας προστατεύεται αποτελεσματικά

Η γέφυρα της Κριμαίας προστατεύεται αποτελεσματικά από πιθανές επιθέσεις από την ουκρανική πλευρά, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Rostec Vladimir Artyakov.
«Φυσικά, κανείς δεν θα πει ότι είναι δυνατό να το εγγυηθούμε 100%, αλλά παρόλα αυτά, η γέφυρά μας, η γέφυρα της Κριμαίας, προστατεύεται πολύ ενεργά και αποτελεσματικά», είπε, απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη πηγές του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, τόνισε ότι το κύριο τμήμα πληροφοριών του ουκρανικού στρατιωτικού τμήματος ετοίμαζε μια νέα επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επίθεση θα πρέπει να γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Bloomberg: Η Ρωσία εμποδίζει τις ροές όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες με χτυπήματα σε στόχους στην Ουκρανία

Η Ρωσία αποδεικνύει στη Δύση ότι μπορεί να παρεμβαίνει στην προμήθεια αμερικανικών όπλων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χτυπώντας στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, αναφέρει το Bloomberg.
«Η μετατόπιση της έμφασης στις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σηματοδοτεί μια αυξανόμενη εστίαση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποστήριξη, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εμποδίσουν τη ροή των αμερικανικών όπλων», τόνισε το Bloomberg
Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός κερδίζει το πάνω χέρι και σε ορισμένους τομείς του μετώπου έχει αυξήσει σημαντικά την προέλασή του, ενώ οι εξαντλημένες δυνάμεις της Ουκρανίας περιμένουν αμερικανικό εξοπλισμό, αναφέρει το Bloomberg. Σημειώνεται ότι τα ρωσικά μαχητικά άρχισαν να επιτίθενται ενεργά και να προχωρούν μετά την κατάληψη του Avdiivka
Πρόσφατα το CNN ανέφερε ότι η εκτίμηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για την κατάσταση είναι πλέον πιο ζοφερή από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την έναρξη της σύγκρουσης, με τα ουκρανικά στρατεύματα να υποχωρούν από τις βασικές περιοχές υπό αεροπορικές επιδρομές σε μια προσπάθεια να κρατήσουν σημαντικά πληθυσμιακά κέντρα.

Το Ρωσικό περιπλανώμενο drone Lancet το πιο αποτελεσματικό όπλο στην Ουκρανία, έχει καταστρέψει 1.503 στόχους

Ο αριθμός των ρωσικών επιδρομών κατά των δυνάμεων του Κιέβου με περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet που τεκμηριώθηκε από τον Lostarmour.info, έναν ιστότοπο που παρακολουθεί τις στρατιωτικές απώλειες, έχει φτάσει τα 1.503 έως τις 27 Απριλίου 2024.
Το Lostarmour άρχισε να καταγράφει τα χτυπήματα της Lancet με βάση μόνο οπτικά στοιχεία, όπως βίντεο και φωτογραφίες, από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.
Το ποσοστό των τεκμηριωμένων χτυπημάτων αυξήθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες.
Υπήρξαν μόνο 63 τεκμηριωμένα χτυπήματα τον Δεκέμβριο 2023, σε σύγκριση με 141 τον Ιανουάριο 2024, 160 τον Φεβρουάριο και 177 τον Μάρτιο του 2024.
Το Απρίλιο, έχουν καταγραφεί 146 χτυπήματα, μέχρι στιγμής.
Τα ρωσικά Lancet έχουν μέχρι στιγμής καταστρέψει:
257 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα
277 ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα
36 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων
211 κύρια άρματα μάχης
127 οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού
77 συστήματα αεράμυνας και αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα
79 ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου και επικοινωνίας 15 σκάφη και
3 πολεμικά αεροπλάνα.

Τα πυρομαχικά Lancet loitering έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσουν 3 κτίρια, 4 θέσεις και 8 συγκεντρώσεις στρατευμάτων στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν μόνο τα τεκμηριωμένα χτυπήματα που προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στον στόχο ή κατέληξαν στην πλήρη καταστροφή του.
Εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να φθάνει και τα 1.840 χτυπήματα με πυρομαχικά Lancet loitering
Το Lancet αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern.
Η εταιρεία παράγει δύο εκδόσεις των περιπλανώμενων πυρομαχικών, το Izdeliye-52 με αντοχή 30 λεπτών και κεφαλή ενός κιλού και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή 40 λεπτών και είναι οπλισμένο με κεφαλή βάρους τριών κιλών.
Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά πετούν προς την καθορισμένη περιοχή με ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS.
Μετά την άφιξή του στην περιοχή, ο χειριστής χρησιμοποιεί ένα ενσωματωμένο ηλεκτρο-οπτικό σύστημα μέσω μιας αμφίδρομης σύνδεσης δεδομένων για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και το κλείδωμα του στόχου.
Στη συνέχεια, ένα σύστημα εμβέλειας λέιζερ ελέγχει την έκρηξη της κεφαλής.
Η μικρή διατομή του ραντάρ και η ελάχιστη υπέρυθρη υπογραφή των ηλεκτροκίνητων περιπλανώμενων πυρομαχικών καθιστούν πολύ δύσκολο τον εντοπισμό και την αναχαίτιση.
Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες της Ουκρανίας να σταματήσουν τα περιπλανώμενα πυρομαχικά της Lancet με πυρά αεράμυνας, ηλεκτρονικό πόλεμο ή αντίμετρα ήταν ως επί το πλείστον ανεπιτυχείς.

Το Lancet
1865300396_0_256_2730_1792_640x0_80_0_0_9c479c39ebdcda21a6590d336ee480cb_1.jpg

Luhansk_Battle_Map_Draft_April_27_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_27_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_27_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_27_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_27_2024.png

www.bankingnews.gr

loading...