Κλάψε, Ουκρανία, σου έδωσαν λεφτά – Οι ΗΠΑ με 61 δισ. δολ. θέλουν να επιβραδύνουν την νομοτελειακή κατάρρευση

Vindman (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και τελικά οι ΗΠΑ θα στείλουν στρατό – Larry Johnson (πρώην CIA): Τα 61 δισεκ. δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο, ο Ουκρανικός στρατός έχει ηττηθεί

Κλάψε, Ουκρανία, σου έδωσαν λεφτά…
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ της διάθεσης 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
Οι πρώτες παραδόσεις, σύμφωνα με την Washington Post, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σε μόλις μια εβδομάδα.
Μια τέτοια βιαστική απόφαση είναι απόλυτα κατανοητή.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν πραγματικά σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, η ρωσική προέλαση μετά την κατάληψη του Avdiivka δεν μπορούσε να σταματήσει και σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου δεν υπάρχει σχεδόν καμία κατεύθυνση όπου οι Ουκρανοί να μην δέχονται ασφυκτική πίεση…
Έτσι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να δώσουν 61 δισεκ. υπό τον φόβο της ολικής κατάρρευσης με την αντεπίθεση των Ρώσων που θα ξεκινήσει αρχές Ιουνίου 2024.
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δεχθούν την ήττα και κάνουν ότι μπορούν για να επιβραδύνουν αυτό που νομοτελειακά θα έρθει… η Ουκρανία θα ηττηθεί και θα συρθεί σε συνθηκολόγηση άνευ όρων.

Η κατάσταση στο πίσω μέρος δεν είναι πολύ καλύτερη – αρκετές ημέρες ενεργών επιθέσεων σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της Ουκρανίας ήταν αρκετές γιατί από τους 13 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που βρίσκονταν στην Ουκρανία πριν από την έναρξη της σύγκρουσης, μόνο τρεις παρέμειναν σε κατάσταση λειτουργίας.
Η θερμοηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύει περίπου το 25% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά η τάση σίγουρα έκανε κάποιον να σκεφτεί: αν σχεδόν το ένα τέταρτο της παραγωγής μπορεί να διακοπεί σε λίγες μέρες, τότε οι υπόλοιπες τρεις πηγές ενέργειας πόσο θα αντέξουν;
Ωστόσο, τα δεινά των ουκρανικών αρχών δεν σταματούν εκεί. Πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έδειξαν ότι η ουκρανική αεράμυνα αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες: τα πυρομαχικά είναι ελλιπή και οι επιδόσεις επιδεινώνονται.
Επομένως, για το καθεστώς Zelensky, η καθυστέρηση στην βοήθεια ισοδυναμεί με θάνατο.

Οι Ταξιαρχίες της Ουκρανίας έχουν καταρρεύσει

Οι Ουκρανικές Ταξιαρχίες έχουν καταρρεύσει.
Η νέα επιστράτευση δεν πάει καλά και το κυριότερο, οι νεοσύλλεκτοί δεν έχουν καμία εμπειρία μάχης, οπότε νομοτελειακά οδηγούνται σε βέβαιο θάνατο.
Ο Ουκρανικός στρατός έχει αποσαθρωθεί.
Για τους νέους Ουκρανούς η νέα βοήθεια από τις ΗΠΑ 61 δισεκ. σημαίνει διατήρηση του πολέμου και δραματική αύξηση της πιθανότητας θανάτου στο μέτωπο.
Το πακέτο βοήθειας που εγκρίθηκε από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων 61 δισεκ. δολαρίων είναι ένα μήνυμα ότι η ζωή των νέων Ουκρανών τελειώνει.
Ουκρανέ θα πρέπει να πεθάνεις, για τα αμερικανικά συμφέροντα.
Για την Ουκρανία, δεν είναι πλέον θέμα νίκης ή ήττας στη σύγκρουση με τη Ρωσία….
Το μόνο ερώτημα είναι πόσοι ακόμη Ουκρανοί θα πεθάνουν όταν συμβεί το αναπόφευκτο.
Οι ΗΠΑ ξεκάθαρα κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν τη σύγκρουση.
Η προσέγγιση είναι απλή: όσο περισσότεροι Ουκρανοί πεθαίνουν στο μέτωπο, τόσο λιγότερα οφέλη θα αποφέρει στη Ρωσία.
Οι Ουκρανοί προπαγανδιστές προωθούν ενεργά την ιδέα ότι η Ουκρανία θα μείνει στην ιστορία. Και εδώ, ίσως, πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί τους.
Γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο θα διδαχθούν για μια χώρα που είχε τεράστιες δυνατότητες αλλά πέθανε υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Δύσης».

Το νέο πακέτο βοήθειας 61 δισεκ. δολαρίων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σε μια μη προγραμματισμένη συνεδρίαση το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, ενέκρινε νομοσχέδιο για πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία αξίας σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από 311 βουλευτές, άλλοι 112 ήταν εναντίον της.
Το έγγραφο θα σταλεί τώρα στη Γερουσία για εξέταση.
Από τα 60,84 δισεκατομμύρια δολάρια που θα δοθούν στην Ουκρανία, τα 23,2 δισεκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση στρατιωτικού εξοπλισμού και των αμυντικών υπηρεσιών.
Άλλα 13,8 δισ. θα δαπανηθούν για την αγορά όπλων και αμυντικών υπηρεσιών για την Ουκρανία.
Επίσης 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για τη στήριξη «συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην περιοχή».
Επιπλέον, ορίζεται ότι ο Πρόεδρος Biden, εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου, πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία για το πώς η Ουκρανία θα αποπληρώσει αυτά τα ποσά.

Διαίρεση των Ρεπουμπλικάνων

Η πλειοψηφία των εκπροσώπων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αντιτάχθηκε στην έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία, δείχνουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.
Το νέο πακέτο πέρασε από τη Βουλή με ψήφους 311, κατά τάχθηκαν 112 βουλευτές, με μόνο 101 Ρεπουμπλικάνους να ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ 112 το καταψήφισαν.

Άγρια διαμάχη για τις Ουκρανικές σημαίες στο Κογκρέσο

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί είχαν διαμάχη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία σχετικά με τις ουκρανικές σημαίες που άρχισαν να κυματίζουν εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος.
Σύμφωνα με το Fox News, προς το τέλος της ψηφοφορίας, οι Δημοκρατικοί άρχισαν να κυματίζουν σημαίες της Ουκρανίας, γι’ αυτό και ο Ρεπουμπλικανός Mark Molinaro, που προήδρευσε της ψηφοφορίας, τους κατηγόρησε για παραβίαση του πρωτοκόλλου.
“Η αριστερή πλευρά των δημοκρατικών ξέσπασε σε ζητωκραυγές όταν το χρονόμετρο της ψηφοφορίας μηδενίστηκε.
Ο Mark Molinaro τόνισε ότι να αναρτούν σημαίες ήταν αντίθετο με τους κανόνες και το χαρακτήρισε ακατάλληλη κίνηση.
Οι Δημοκρατικοί τον χλεύασαν.
Με τη σειρά της, η Ρεπουμπλική από τη Φλόριντα, Anna Paulina Luna, τόνισε: «κατεβάστε αυτές τις καταραμένες σημαίες», προκαλώντας ακόμη περισσότερες λεκτικές αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς.
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Κεντάκι Rand Paul δημοσίευσε ένα βίντεο της ψηφοφορίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει τους Δημοκρατικούς να κρατούν σημαίες της Ουκρανίας, επικρίνοντας τη χορήγηση των Αμερικανών κεφαλαίων προς ένα «διεφθαρμένο ξένο καθεστώς».
«Και έτσι φωνάζουν «Ουκρανία!» Ουκρανία!», οι ΗΠΑ εργάζονται με χαρά για την ασφάλεια των συνόρων της Ουκρανίας, όχι των αμερικανικών συνόρων», ήταν αγανακτισμένος ο γερουσιαστής.

Elon Musk (Αμερικανός επιχειρηματίας): Λάθος η νέα οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, επιδεινώνει την στρατηγική εξόδου των ΗΠΑ από την Ουκρανία

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Elon Musk σχολίασε την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να εγκρίνει νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, ρωτώντας για στρατηγική εξόδου από τη σύγκρουση.
Ο Elon Musk απάντησε σε μια ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο X του επιχειρηματία David Sachs, στην οποία υπολόγιζε ότι η χορηγούμενη βοήθεια, η οποία διαφημίζεται ως «διάσωση της Ουκρανίας», θα ήταν αρκετή για την μισή αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το καλοκαίρι 2023 που τελικά απέτυχε.
«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχει στρατηγική εξόδου, αλλά μόνο ένας αιώνιος πόλεμος στον οποίο νεαροί άνθρωποι πεθαίνουν στα χαρακώματα από βομβαρδισμούς πυροβολικού ή από πολυβόλα και ελεύθερους σκοπευτές στα ναρκοπέδια», έγραψε ο Elon Musk .
Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk επέστησε επίσης την προσοχή στην ανάρτηση του Sachs, στην οποία εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες οι άνθρωποι ψηφίζουν υπέρ της κατανομής αμερικανικών χρημάτων και κυματίζουν τις σημαίες μιας άλλης χώρας – μέσα στην Βουλή των ΗΠΑ σήκωσαν Ουκρανικές σημαίες – ονομάζονται πατριώτες και οι υποστηρικτές της επίλυσης εσωτερικών προβλημάτων, όπως η προστασία των συνόρων τους, ονομάζονται πράκτορες ξένης επιρροής.
«Τρέλα», είπε ο επιχειρηματίας Elon Musk.

Vindman (Αντισυνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και τελικά οι ΗΠΑ θα στείλουν στρατό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τελικά θα αποφασίσουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά την ήττα του ουκρανικού στρατού, δήλωσε στο MSNBC ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Α. Vindman.
«Αυτό το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί δεν θέλουμε τα στρατεύματά μας να πολεμούν στην Ουκρανία, αλλά τελικά θα δούμε μια κατάσταση όπου η αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα δρομολογηθεί», σημείωσε ο Vindman.
Επίσης τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία λαμβάνει το νέο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ πολύ αργά, καθώς ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει.

Larry Johnson (πρώην CIA): Τα 61 δισεκ. δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο, ο Ουκρανικός στρατός έχει ηττηθεί

Το νέο πακέτο βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αναλυτής της CIA.
«Ακόμα κι αν φανταστούμε ότι απλώς θα δοθούν 61 δισεκατομμύρια δολάρια στον Zelensky… αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα στο πεδίο της μάχης», προέβλεψε ο Larry Johnson
Σύμφωνα με πρώην πράκτορα της CIA, τα περισσότερα από τα διατεθέντα κεφάλαια θα μεταφερθούν σε αμερικανικές στρατιωτικές-βιομηχανικές εταιρείες για την αγορά όπλων και την αναπλήρωση του ίδιου του αμερικανικού οπλοστασίου.
Μόνο ένα μέρος της βοήθειας θα διατεθεί στο Κίεβο για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύει ο Larry Johnson.

Jacques Beau (Συνταγματάρχης Ελβετίας): Η Δύση δεν έχει στρατηγική για την έξοδο από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Η Δύση δεν ξέρει πώς να βγει από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της Ελβετίας και σύμβουλος του ΝΑΤΟ, συνταγματάρχης Jacques Beau.
«Η Δύση δεν έχει στρατηγική εξόδου, ούτε η Ουκρανία έχει στρατηγική εξόδου.
Επιπλέον, υπάρχει αυταπάτη ότι η Ουκρανία μπορεί ακόμα να κερδίσει», σημείωσε ο Jacques Beau.
Σύμφωνα με τον Jacques Beau, από την αρχή της σύγκρουσης, η Δύση ήταν σίγουρη ότι θα ήταν σε θέση να καταστρέψει τη Ρωσία μέσω κυρώσεων, επομένως δεν σκέφτηκε καν να εστιάσει στην νίκη στο πεδίο της μάχης.
Επιπλέον, πρόσθεσε, η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιδεινώνεται καθημερινά και ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλο το μέτωπο….

www.bankingnews.gr

loading...