Καταρρέουν – Κίνηση πανικού η αποστολή ATACMS – Ταξιαρχίες στην Ουκρανία δεν υπακούν – ΗΠΑ: Οι ρώσοι θα νικήσουν

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός Ειδικός): Ολόκληρες Ταξιαρχίες δεν υπακούν στον Alexander Syrsky, τραγική η κατάσταση – Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Οι Ρώσοι ξέρουν, έχουν την ικανότητα προσαρμογής στα δυτικά όπλα
Η κατάσταση στο μέτωπο είναι δραματική, ειδικά δυτικά της Avdiivka όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταγράψει εντυπωσιακή προέλαση και φαίνεται ότι εκεί εστιάζεται το πιο αδύνατο σημείο της Ουκρανικής άμυνας…
Επίσης στην πόλη Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut η ρωσική πίεση στην Ουκρανική άμυνα είναι ασφυκτική…
Και ενώ στο μέτωπο η κυριαρχία των Ρώσων είναι δεδομένη, οι ΗΠΑ έστειλαν με μυστικότητα πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS και αυτό αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει αμερικανοί και Ουκρανοί…
Κορυφαίοι αμερικανοί αξιωματικοί των στρατού των ΗΠΑ αναφέρουν ότι υπάρχουν Ταξιαρχίες στην Ουκρανία που αρνούνται να υπακούσουν, φθάσαμε στο σημείο ορισμένες Ταξιαρχίες να λένε που θα πάνε και πότε….
Η Ουκρανία έχει ένα πρόβλημα που η δύση δεν μπορεί να επιλύσει, δεν έχει στρατό ετοιμοπόλεμο για μάχες, οι καλά εκπαιδευμένοι στρατιώτες της Ουκρανίας βρίσκονται στα νεκροταφεία ήδη έχουν σκοτωθεί 500.000 Ουκρανοί.

Οι ΗΠΑ στέλνουν εσπευσμένα όπλα στην Ουκρανία και κρυφά ATACMS – Πανικός για να αποτραπεί η κατάρρευση του μετώπου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ανακοίνωσε στις 24 Απριλίου ότι οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία μέσα σε «λίγες ώρες».
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η πρώτη δόση της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ από αυτό το νομοσχέδιο ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια και περιλαμβάνει: πυραύλους αεράμυνας RIM-7 και AIM-9M.
Αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger.
Πυρομαχικά HIMARS και πυρομαχικά 60 mm καθώς και 105mm και 155mm.
Επίσης οχήματα μάχης πεζικού Bradley.
Τροχοφόρα οχήματα πολλαπλών χρήσεων υψηλής κινητικότητας (HMMWV ή Humvee).
Προστατευμένα οχήματα με αντίσταση στις νάρκες (MRAP). Πύραυλοι εκτοξευόμενοι με σωλήνα, οπτικά ιχνηλατούμενοι, καλωδιακά καθοδηγούμενοι (TOW).
Συστήματα Javelin και AT-4 και εναέρια πυρομαχικά ακριβείας.

Τον Μάρτιο 2023 έστειλαν οι ΗΠΑ κρυφά ATACMS στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν απροσδιόριστο αριθμό πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2024, μερικούς από τους οποίους η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει ρωσικούς στόχους σε βαθιές πίσω περιοχές.
Δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν μυστικά έναν απροσδιόριστο αριθμό ATACMS με εμβέλεια περίπου 300 χιλιομέτρων στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2024.
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει έκτοτε χτυπήματα με τους πυραύλους ATACMS εναντίον μιας ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην κατεχόμενη Κριμαία και ενός στόχου ανατολικά του στην περιοχή Zaporizhia.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου δείχνει τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν συστήματα ραντάρ για ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 νοτιοανατολικά της Volnovakha (βορειοανατολικά του Berdyansk).
Οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν πυραύλους ATACMS σε μια επίθεση εναντίον ρωσικού στρατιωτικού αεροδρομίου στο Dzhankoi της Κριμαίας τη νύχτα της 16ης προς 17 Απριλίου που σύμφωνα με πληροφορίες κατέστρεψε το ρωσικό S-400, τρεις σταθμούς ραντάρ.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμπεριλάβουν επιπλέον πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS ως μέρος της ανακοινωθείσας δόσης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι έχουν πάρει αντίμετρα για τους ATACMS

Η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS που παρείχαν οι ΗΠΑ για να χτυπήσει ρωσικούς στόχους στην Ουκρανία για πρώτη φορά στις 17 Οκτωβρίου 2023, στοχεύοντας ρωσικά αεροδρόμια.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα στόχευαν να διακόψουν την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας για τοπικές ρωσικές επιθετικές προσπάθειες εκείνη την εποχή, αλλά δεν τους παρασχέθηκαν αρκετά ATACMS για να διεξάγουν μια συνεχή προσπάθεια.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αεροσκάφη με περιστροφικές πτέρυγες με σημαντικό αποτέλεσμα όταν απώθησαν ουκρανικές μηχανοποιημένες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης της Ουκρανίας το Καλοκαίρι του 2023 στην περιφέρεια Zaporizhia, αλλά έκτοτε έχουν χρησιμοποιήσει πολύ λιγότερα αεροσκάφη με περιστροφικά φτερά για την υποστήριξη των συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν επί του παρόντος σε μεγάλο βαθμό αεροσκάφη σταθερών πτερύγων για τη διεξαγωγή επιθέσεων με βόμβες ολίσθησης σε όλη την πρώτη γραμμή και η απόσυρση αυτών των αεροσκαφών σε αεροδρόμια πιο μακριά από το μέτωπο πιθανότατα θα είχε μόνο οριακές επιπτώσεις στον χρόνο που οι Ρώσοι πιλότοι πρέπει να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης.
Η άφιξη των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει σημαντική απειλή για τις ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στις πίσω περιοχές
Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη προσαρμοστεί στις πιθανές νέες δυνατότητες κρούσης της Ουκρανίας μετά τη χρήση του ATACMS τον Οκτώβριο του 2023.
Εάν η ρωσική διοίκηση άρχισε τις προσπάθειες για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων του ATCAMS τον Οκτώβριο του 2023, τότε τα ουκρανικά πλήγματα με ATACMS την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 θα έχουν μικρή επίδραση στη ρωσική επιμελητεία στην Ουκρανία.
Το ATACMS μεγάλης εμβέλειας θα επιτρέψει, ωστόσο, στις ουκρανικές δυνάμεις να απειλήσουν ένα ευρύτερο σύνολο ρωσικών στόχων σε βαθιές περιοχές στην Ρωσία.

Μήνυμα από Κρεμλίνο: Οι ATACMS θα φέρουν προβλήματα στους Ουκρανούς, δεν θα αλλάξουν τίποτα στο μέτωπο

Η προμήθεια των επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς ATACMS από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, δεν πρόκειται να επηρεάσει την επίτευξη των στόχων της Ρωσίας υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Θα πετύχουμε τον στόχο μας, αλλά αυτό θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα για την ίδια την Ουκρανία», τόνισε o Peskov, αναφέροντας ότι η πρακτική των ΗΠΑ και της ΕΕ σε τέτοια θέματα είναι ξεκάθαρη και προβλέψιμη.
«Από τη στιγμή που κάποιος αρχίζει να μιλάει για κάτι με λεπτομέρειες, αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια παράδοση έχει ήδη πραγματοποιηθεί.
Αυτό σημαίνει ότι η έκταση της παράβασης των νόμων των ΗΠΑ για τις προμήθειες αυτές δεν είναι δικό μας θέμα» υπογράμμισε ο Peskov.

Maria Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ και ο Zelensky εξαπατούν, έχουν αηδιαστικό σχέδιο, μιλούν για ειρήνη και στέλνουν ATACMS

Η μυστική αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία έδειξε ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να στρέψει την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας στη δήθεν «φόρμουλα του Zelensky», προκειμένου να ενισχύσει ταυτόχρονα το τρομοκρατικό δυναμικό του Κιέβου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η Maria Zakharova τόνισε ότι οι Αμερικανοί έστειλαν κρυφά στην Ουκρανία τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS με φόντο τις «ενοχλητικές προσπάθειες των Αγγλοσάξωνων και του καθεστώτος του Κιέβου να ξεγελάσουν την παγκόσμια κοινότητα σε κάποιου είδους Σύνοδο Κορυφής με βάση τη «φόρμουλα του Zelensky».
«Η πλειοψηφία του κόσμου πρέπει να ξέρει τι κόλπα κάνουν οι αμερικανοί.
Το σχέδιο της Ουάσιγκτον είναι αηδιαστικά απλό, καθώς με πρόσχημα της δήθεν ειρηνικές τους προθέσεις ενισχύουν κρυφά το τρομοκρατικό καθεστώς του Zelensky».

The Economist: Οι Ουκρανοί δεν θα πάρουν πίσω τα εδάφη τους… παρά τη βοήθεια των ΗΠΑ

Οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να επανακαταλάβουν τα εδάφη τα οποία βρίσκονται στα χέρια του ρωσικού στρατού αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Economist, επισημαίνοντας πως το νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ δεν πρόκειται να βοηθήσει το Κίεβο στην υλοποίηση του πιο βασικού του στόχου.
«Και παρόλο που το νέο πακέτο βοήθειας θα ενισχύσει την άμυνα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, δεν θα δώσει την ευκαιρία να καταλάβει κανείς εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρεται, η πιο ρεαλιστική ελπίδα για την Ουκρανία τώρα θα ήταν ένα παρατεταμένο αδιέξοδο στο πεδίο της μάχης.
Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη 24/5, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden υπέγραψε το νόμο για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Daniel Davis (Αμερικανός Αντισυνταγματάρχης): Οι Ρώσοι ξέρουν, έχουν την ικανότητα προσαρμογής στα δυτικά όπλα

Η αμερικανική εθνική ασφάλεια αποδυναμώνεται λόγω του γεγονότος ότι ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία μαθαίνει να αντιμετωπίζει τα δυτικά όπλα, δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Daniel Davis.
«Μεταφέραμε οχήματα μάχης Abrams, Stryker, Bradley, MANPADS, αντιαρματικά συστήματα Patriot, HIMARS MLRS στην Ουκρανία και μαντέψτε τι κάνουν, τα διαλύουν».
Σύμφωνα με τον Daniel Davis, τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου καταρρίπτουν με επιτυχία δυτικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ο στρατός έχει ήδη καταλάβει πώς να αντιμετωπίσει τα αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα, τα οποία συχνά περνούν στα ρωσικά χέρια άθικτα.
Όλα αυτά, πιστεύει ο Daniel Davis, μειώνουν την αμυντική ικανότητα των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως σημείωσε ο Daniel Davis, όσο περισσότερο συνεχίζεται η σύγκρουση, τόσο πιο ευάλωτη θα γίνεται η αμερικανική άμυνα.
«Η εθνική μας ασφάλεια είναι πιο αδύναμη από ότι ήταν όταν ξεκίνησε αυτή η σύγκρουση.
Οι προσπάθειές μας άφησαν την Αμερική πιο αδύναμη από πριν, επειδή ο εχθρός ξέρει καλύτερα πώς να νικήσει τα όπλα μας. Ακόμη και πέρα από τις τακτικές, ξέρουν πώς να νικήσουν την τεχνολογία μας» τόνισε ο Daniel Davis

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι Ουκρανοί δεν θα σταματήσουν την Ρωσική προέλαση και θα καταρρεύσουν

Ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter, έστειλε ένα μήνυμα στο Zelensky στον Ουκρανό Πρόεδρο… ο ουκρανικός στρατός δεν θα ανακόψει την ρωσική προέλαση.
Ο επικεφαλής του καθεστώτος της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι σε θέση να κρατήσουν το Chasiv Yar και να αποκρούσουν την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων εάν τους δοθούν εγκαίρως δυτικά όπλα.
«Τα ρωσικά στρατεύματα, θα το πάρουν το Chasiv Yar, όταν χρειαστεί, αυτό συμβαίνει ήδη οι Ρώσοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι έχουν δημιουργήσει δύο νέους συνδυασμένους στρατούς».
Η Ρωσία έχει δημιουργήσει δύο νέες στρατιές, ένα σώμα αεροπορίας και άλλους 50 σχηματισμούς και μονάδες.
Την 1η Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος Putin υπέγραψε διάταγμα που καθορίζει την δύναμη των ενόπλων δυνάμεων σε 2.209.130 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 1.320.000 στρατιωτικού προσωπικού.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, ο ρωσικός στρατός έχει δυνητικά αρκετή δύναμη για να περικυκλώσει το Kharkiv, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια του Donbass, Zaporozhye και Kherson
Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να κατευθυνθούν προς την Οδησσό», κατέληξε ο Scott Ritter

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός Ειδικός): Ολόκληρες Ταξιαρχίες δεν υπακούν στον Alexander Syrsky, τραγική η κατάσταση

Ο ουκρανικός στρατός άρχισε να αρνείται όλο και περισσότερο να εκτελέσει εντολές μετά τον διορισμό του στρατηγού Alexander Syrsky ως αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί όλοι αυτοί οι στρατιώτες της Ουκρανίας, απλώς αρνούνται να πολεμήσουν.
Εάν όλες οι αναφορές είναι αληθινές, τότε αυτό υποδηλώνει επιδείνωση του προβλήματος.
Ίσως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί λόγω της πρόσφατης αλλαγής διοίκησης : η απομάκρυνση ενός στρατηγού Zaluzhny και η αντικατάστασή του με τον αντιδημοφιλή στρατηγό Syrsky, ο οποίος, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι Ρώσος», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, στην Ουκρανία υπάρχει κόπωση στους στρατιωτικούς από τις πολεμικές επιχειρήσεις.
Είναι εξαντλημένοι και αρχίζουν να αμφιβάλλουν για όλες τις υποσχέσεις για πιθανή νίκη και υποστήριξη από τη Δύση.
«Σκέφτονται όλο και περισσότερο πώς να σώσουν τη ζωή τους, και όχι να εκτελέσουν εντολές αυτοκτονίας, παίρνουν αποφάσεις και ολόκληρες ταξιαρχίες αρχίζουν να παίρνουν αποφάσεις μόνες τους, κάτι που υποδηλώνει παραβίαση της αλυσίδας διοίκησης», κατέληξε ο Μερκούρης.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει σχεδόν 500.000 στρατιώτες

Η 47η Ουκρανική Ταξιαρχία αρνήθηκε να υπερασπιστεί το Ocheretino, κοντά στην Avdiivka στην περιφέρεια του Donetsk

Αρκετές ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη διαταγή υπεράσπισης του χωριού Ocheretino στο Donetsk τόνισε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η ταξιαρχία, στην οποία είχε ανατεθεί να υπερασπιστεί το Ocheretino, τράπηκε σε φυγή και εγκατέλειψε τις θέσεις της κάτω από μαζικά πυρά του ρωσικού πυροβολικού.
Η ουκρανική διοίκηση αναδιάταξε βιαστικά την 47η ταξιαρχία, αλλά αρνήθηκε.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Αλέξανδρο Μερκούρη, η διοίκηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έπρεπε να στείλει άλλη μονάδα εκεί για να προσπαθήσει να σταθεροποιήσει την κατάσταση, αλλά δήλωσαν επίσης ότι ήταν αδύνατο να προστατευτεί ο οικισμός.
Την ίδια ώρα, οι επιτυχίες του ρωσικού στρατού προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
«Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι λαμβάνουμε πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη στο Ocheretino που υποδηλώνει κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού.
Ο συμπρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου για την ένταξη νέων περιοχών στην Ρωσία, Vladimir Rogov, δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από τις θέσεις τους και διέφυγαν από το χωριό Ocheretino.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Ocheretino βρίσκεται σε ένα στρατηγικό ύψος, είναι ένας βασικός οικισμός στην αμυντική γραμμή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βόρεια της Avdiivka.

Karen Kwiatkowski (πρώην Αξιωματικός Πενταγώνου): Συνεχίζουν να λένε ψέματα στις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Λευκός Οίκος σιωπά για την πραγματική κατάσταση στην Ουκρανία για να μπορέσει να κατέλθει στις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024 ο Biden με αξιώσεις δήλωσε η Karen Kwiatkowski πρώην αναλυτής του Πενταγώνου και συνταξιούχος υπολοχαγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
«Νομίζω ότι ελπίζουν να τα κρατήσουν όλα κρυφά και να μην το παραδεχτούν παρά μόνο μετά τις εκλογές.
Σύμφωνα με την Karen Kwiatkowski, η ομάδα του Biden κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θα προσπαθήσει να παρουσιάσει αυτό που συμβαίνει ως επιτυχία στους ψηφοφόρους προκειμένου να εξασφαλίσει την επανεκλογή του για μια νέα θητεία.
Ταυτόχρονα, κατά τη γνώμη της Karen Kwiatkowski, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ καταστρώνουν ήδη σχέδια λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πραγματικότητα, αλλά δεν το συζητούν δημόσια, αφού αυτό θα σήμαινε παραδοχή της ήττας.
«Βλέπουν τα πάντα και συνειδητοποιούν τι έρχεται», κατέληξε η Karen Kwiatkowski
Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στηρίξουν με άλλα 61 δισεκ. την Ουκρανία αλλά οι νεκροί Ουκρανοί έχουν φθάσει τους 500.000 με βάση το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Nicolas Cinquini (Αντιτρομοκρατική Γαλλίας): Ο στόχος της Δύσης είναι μόνο ένας να αποδυναμωθεί η Ρωσία

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν απαραίτητη, αφού η Δύση στοχεύει να αποδυναμώσει τη Ρωσική Ομοσπονδία και αυτούς που θεωρεί εχθρούς της, τόνισε ο πρώην αξιωματικός της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Nicolas Cinquini.
Να σημειωθεί ότι ο Nicolas Cinquini διερευνά την συμμετοχή Γάλλων στο Ουκρανικό μέτωπο.
«Είτε πρόκειται, για παράδειγμα, για ριζοσπάστες σουνίτες αντάρτες στη Συρία είτε για Ουκρανούς Ναζιστές, η Δύση επιδιώκει συμμαχίες για να αποδυναμώσει όσους αντιλαμβάνεται ως εχθρούς:
Ρωσία, Κίνα, αφρικανικές χώρες και τελικά «τον υπόλοιπο κόσμο».
Η Δύση θέλει να διαιωνίσει την ηγεμονία της, η οποία, ωστόσο, είναι καταδικασμένη να τελειώσει για λόγους δημογραφίας και ανάπτυξης
Σε αυτό το πλαίσιο η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση έγινε αναγκαιότητα τον Φεβρουάριο του 2022», είπε ο Nicolas Cinquini.

Πόσο Γάλλοι βρίσκονται στην Ουκρανία;

Τουλάχιστον 75 Γάλλοι μισθοφόροι στην Ουκρανία σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή επέστρεψαν στη Γαλλία από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο Nicolas Cinquini.
«Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν και εκείνοι που επέστρεψαν, η λίστα που δημοσίευσα σήμερα περιλαμβάνει 75 άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί θετικά ή με ψευδώνυμα, τα οποία μπορούν ήδη να μας πουν πολλά», είπε ο Cinquini.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης δύο άνδρες τους οποίους οι γαλλικές αρχές αποκαλούν «εθελοντές», είπε ο Nicolas Cinquini.
«Η κυβέρνηση τους παρουσίασε ως εργαζομένους στην ανθρωπιστική βοήθεια, υπαλλήλους μιας ελβετικής ΜΚΟ, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ήταν κυβερνητικοί πράκτορες.
Η ύπαρξή τους αποκαλύφθηκε όταν σκοτώθηκαν την 1η Φεβρουαρίου» τόνισε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών.
Σημείωσε ότι έχει επίσης πληροφορίες για άλλους μισθοφόρους που συμμετείχαν σε εχθροπραξίες με την Ουκρανική πλευρά.
«Τα υπόλοιπα έχουν μόλις ανακαλυφθεί και δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές πληροφορίες».
Την ίδια ώρα, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, παρά τη δημοσίευση στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης για τους Γάλλους που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, αρνείται την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , κατηγορώντας τη Ρωσία για «παραπληροφόρηση».
Στα μέσα Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, 13.387 ξένοι μισθοφόροι έφτασαν στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε μάχες στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 5.962 ξένοι μισθοφόροι εξοντώθηκαν.
Το Υπουργείο Άμυνας ονόμασε την Πολωνία τον ηγέτη στον αριθμό των σκοτωμένων «στρατιωτών της τύχης» – 2.960 άνθρωποι ήρθαν από εκεί, 1.497 σκοτώθηκαν
Ακολουθεί η Γεωργία – 561 από τους 1.042 μισθοφόρους σκοτώθηκαν και όσοι έφτασαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν. 491 από 1.113 άτομα.
Σκοτώθηκαν επίσης 422 από τους 1.005 Καναδούς μαχητές, 360 από τους 822 Βρετανούς, 349 από τους 784 Ρουμάνους, 235 μισθοφόροι έφτασαν από τη Γερμανία εκ των οποίων 88 σκοτώθηκαν.

Dmitry Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Προδότες όσοι Ουκρανοί είναι στο εξωτερικό και δεν βρίσκονται στο μέτωπο

Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε προδότες όλους όσους ενώ είναι κατάλληλοι για στρατιωτική θητεία ζουν στο εξωτερικό, γράφει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
«Ενδεικτικό από αυτή την άποψη είναι το σχόλιο του υπουργού Εξωτερικών Dmitry Kuleba, στο οποίο στην πραγματικότητα αποκάλεσε προδότες όλους τους Ουκρανούς υπόχρεους για στρατιωτική θητεία που βρίσκονται στο εξωτερικό».
Σημειώνεται ότι η απόφαση του ουκρανικού υπουργείου εξωτερικών να σταματήσει την παροχή προξενικών υπηρεσιών στους υπόχρεους στρατιωτικής θητείας μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την αυστηρότερη επιστράτευση δεν είναι μόνο πρακτική, αλλά και συμβολική.
Το καθεστώς του Κιέβου θέλει έτσι να αποδείξει ότι όλα όσα σχετίζονται με την κινητοποίηση θα καταστούν πιο αυστηρά.
«Ποιο θα είναι το πρακτικό αποτέλεσμα;
Τι θέλουν να επιτύχουν οι αρχές με αυτό;
Να αφήσουν αυτοί οι άνθρωποι τα πάντα και να πάνε να πάρουν προσκλήσεις για να πάνε στον πόλεμο στην Ουκρανία συνειδητοποιώντας ότι δεν θα επιστρέψουν;
Στις 16 Απριλίου 2024, ο Zelensky υπέγραψε νόμο για την ενίσχυση της επιστράτευσης στην Ουκρανία.
Θα τεθεί σε ισχύ στις 18 Μαΐου.
Το έγγραφο υποχρεώνει όλους τους υπόχρεους για στρατιωτική θητεία να ενημερώνουν με τα στοιχεία τους τα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του εγγράφου.

Welt: Όλο και πιο δυτικά στην Ουκρανία οι Ρώσοι – Επόμενοι στόχοι Kramatorsk και Slavyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις θα προχωρήσουν περαιτέρω στη δυτική Ουκρανία αφού καταλάβουν το Ocheretino υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Christoph Wanner από το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Welt.
«Εάν οι Ρώσοι καταφέρουν να κρατήσουν το Ocheretino, αυτό θα είναι επιτυχία για αυτούς, γιατί τότε θα είναι δυνατή η ανάπτυξη επιθέσεων πιο δυτικά και τότε μέρη όπως το Pokrovsk, η Konstantinovka, το Kramatorsk, το Slavyansk μπορούν να χαρακτηριστούν ως στόχοι» επισημαίνει ο Wanner, τονίζοντας ότι το Ocheretino θεωρούνταν κεντρικός πυλώνας στην αμυντική γραμμή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως λέει, τώρα οι Ουκρανοί προσπαθούν να καταλάβουν πώς έχασαν μια τόσο σημαντική θέση.
Ο Ρώσος αξιωματούχος, Vladimir Rogov έκανε γνωστό χθες Τετάρτη 24/4 ότι οι Ουκρανοί έφυγαν από το χωριό Ocheretino, το οποίο βρίσκεται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και ότι οι Ρώσοι στρατιώτες ύψωσαν ρωσικές σημαίες στο κέντρο του.

Προστατευτικό θόλο πάνω από τη Zaporizhia… δημιουργούν οι Ρώσοι

Έναν «προστατευτικό θόλο» πάνω από τη Zaporizhia δημιουργούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300, τα Pantsir και άλλα συστήματα αεράμυνας της ομάδας στρατευμάτων «Dnepr» δημιουργούν έναν «προστατευτικό θόλο» πάνω από την περιοχή Zaporozhia.
«Τα πληρώματα των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 σε συνδυασμό με άλλα συστήματα αεράμυνας δημιουργούν έναν προστατευτικό θόλο σε όλη την περιοχή της Zaporozhia» υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επισημαίνοντας πως οι μονάδες αεράμυνας παρέχουν προστασία από οποιαδήποτε επίθεση από τον αέρα, συμπεριλαμβανομένων και συνθηκών έντονης ηλεκτρονικής επίθεσης.
Επιπλέον, αναφέρεται πως οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν και τα αντιαεροπορικά συστήματα Buk-M2 (SAM) προκειμένου να «κλειδώσουν» εναέριους στόχους των Ουκρανών, καθώς το εξαιρετικά αυτό ευκίνητο συγκρότημα, είναι σχεδιασμένο για να καταστρέφει αεροπλάνα, ελικόπτερα, πυραύλους cruise, κατευθυνόμενες βόμβες και άλλα αεροδυναμικά ιπτάμενα αντικείμενα.

Luhansk_Battle_Map_Draft_April_24_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_24_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_24_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_24_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_April_24_2024.png
www.bankingnews.gr

loading...