Ιράν-Παλαιστίνη και Ουκρανία σοφιστείες σε όλα τα μέτωπα

Αυτός ο τίτλος μπορεί να φαίνεται περίεργος, ακόμα και αεροστεγός. Αν ο αναγνώστης έχει την υπομονή να μας συνοδεύσει στο συλλογισμό μας, ίσως σταδιακά να του γίνει πιο ξεκάθαρο και αυτό το κείμενο στη συνέχεια να του είναι χρήσιμο.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

Μόλις η κοινωνία έγινε πιο σύνθετη, αναπτύχθηκαν μέσα της ομάδες με αντικρουόμενα συμφέροντα. Έγινε τότε απαραίτητο για την κυρίαρχη ομάδα να υποβάλει άλλες ομάδες, όχι μόνο με τη βία, αλλά και, πολύ καλύτερα, ειρηνικά, με ιδεολογία, με προσήλωση στο κατεστημένο. Ως εκ τούτου, η πολιτική και κοινωνική σκέψη έχει διαφοροποιηθεί ταυτόχρονα. Παρήγαγε δύο πνευματικά στρατόπεδα, αυτό της Ρητορικής και αυτό της Φιλοσοφίας, με την ελληνική έννοια των όρων. Το στρατόπεδο της Ρητορικής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε αλήθεια, αφού ήταν απολύτως σχετική. Στην υπηρεσία της κυρίαρχης ομάδας, ο ρήτορας δεν ασχολήθηκε με την αλήθεια, αλλά με την αληθοφάνεια και την παρουσίαση των συμφερόντων της κυρίαρχης ως αλήθειες. Το προνομιακό του όπλο ήταν τότε ο σοφισμός, από τον οποίο έφτιαξε μια τεχνική, μια τέλεια τέχνη για να πείσει, να κερδίσει την πεποίθηση της γνώμης και, αν χρειαστεί, να τη χειραγωγήσει. Αντίθετα, το στρατόπεδο της Φιλοσοφίας έκανε την αλήθεια, τις μεθόδους και τα μέσα για την επίτευξή της, στόχο και τη νομιμοποίηση της πνευματικής δραστηριότητας.

Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Βρίσκει την τέλεια απεικόνιση του στις παγκοσμιοποιημένες συγκρούσεις που συγκλονίζουν αυτήν τη στιγμή τον πλανήτη μας: Ουκρανία, Παλαιστίνη, Ιράν. Η ρητορική χρησιμοποιεί, στην ιστορία της γι’ αυτούς, το αγαπημένο της όργανο, τον σοφισμό σε όλες τις μορφές για να κατασκευάσει μια εναλλακτική αλήθεια και να δώσει σε έναν λανθασμένο ή παραπλανητικό συλλογισμό την εμφάνιση της αλήθειας: ψευδείς υποθέσεις και υποθέσεις συλλογισμού, καταχρηστικές γενικεύσεις, καρικατούρες του αντιπάλου. θέση, μισές αλήθειες, ψευδείς αναλογίες, παράλειψη, εκτροπή από το πραγματικό θέμα, αποτυχία επίδειξης της αρχικής υπόθεσης, η οποία απλώς επιβεβαιώνεται, κ.λπ. σε ένα βιβλίο ή σε αντιπαραθέσεις μέσων. Ο λόγος για αυτό είναι πολύ απλός: ο ίδιος ο στόχος της σοφιστείας είναι να κρυφτεί χάρη στις τεχνικές που χρησιμοποιεί.

Βρίσκουμε όλο το φάσμα αυτών των τεχνικών της σοφιστικής στην τρέχουσα δυτική, πολιτική και ρητορική των μέσων ενημέρωσης. Για αυτό θα μιλήσουμε εδώ, ακόμα κι αν, προφανώς, η Δύση δεν έχει το μονοπώλιο σε αυτήν και θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε σοφισμούς σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Μερικά γρήγορα παραδείγματα.

Οι σοφισμοί σε όλο τους το μεγαλείο

Στις 8 Απριλίου 2024, περίπου είκοσι Γερμανοί στρατιώτες φτάνουν στη Λιθουανία, για να προετοιμάσουν την άφιξη, σε αυτά τα σύνορα με τη Ρωσία, μιας ταξιαρχίας 4.800 στρατιωτών που θα αναπτυχθούν μόνιμα, σταδιακά μέχρι το 2027. Αυτή είναι, η επίσημη έκδοση, για να αντιμετωπίσει «το Ρωσική απειλή». Εδώ, είναι ένας πατέντας σοφισμός της αντιστροφής, της υποκατάστασης, μιας υπόθεσης, μιας βασικής υπόθεσης που διατυπώνεται χωρίς καμία απόδειξη. Συνδυάζεται με μια καταχρηστική αναλογία, μια κοινή τεχνική σοφιστείας, αφού υπονοείται ότι η Ρωσία «μπορεί να επιτεθεί στις χώρες της Βαλτικής αφού έχει ήδη επιτεθεί στην Ουκρανία».

Ερώτηση: ποιος έχει αναπτυχθεί στα σύνορα του άλλου, η Γερμανία ή η Ρωσία; Προφανώς, η Λιθουανία και η Ρωσία έχουν κοινά σύνορα. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τη γεωγραφία. Αυτό το θέμα της «Ρωσίας στα σύνορα» χρησιμοποιείται επίσης για τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Γεωργία, επομένως, η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας δημιουργεί πρόβλημα. Βρισκόμαστε, στο τέλος ενός φαινομενικά μπανάλ συλλογισμού, αντιμέτωποι με ένα τερατώδες συμπέρασμα, αυτό της επιθυμητής, ονειρεμένης διαγραφής της Ρωσίας, ένα είδος γεωπολιτικής γενοκτονίας. Ο σοφισμός, βλέπουμε, μπορεί να οδηγήσει πολύ, πολύ μακριά. Δεν είναι επίσης χωρίς ενδιαφέρον ότι αυτό προέρχεται από τη Γερμανία που ήδη επιχείρησε αυτή τη διαγραφή της Ρωσίας με τον Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα υπήρχαν υπαινιγμοί εκδίκησης; Δεν λυπάται τώρα η Γερμανία που έκανε κακούς υπολογισμούς πολεμώντας τη Δύση αντί να συμμαχήσει μαζί της ενάντια στην ΕΣΣΔ; Απλή σχολική υπόθεση αλλά… Πώς μπορούμε να καταλάβουμε, στην πραγματικότητα, ότι η Γερμανία παρέμεινε σιωπηλή μπροστά σε αυτό το τεράστιο γεγονός της καταστροφής επιτευγμάτων τόσο κολοσσιαίων και ακριβών όσο οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, παρά τις σοβαρές υποψίες επιβαρύνει τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας και το σχεδόν αυτοκτονικό κόστος για την οικονομία της από τη χρήση αμερικανικού υγροποιημένου αερίου τέσσερις φορές πιο ακριβό από το ρωσικό αέριο.

Ίδια λογική αντιστροφής για τη λεγόμενη «ισλαμιστική» απειλή από τη Χαμάς, από τη Γάζα. Το Ισραήλ βρίσκεται στα σύνορα της Γάζας ως κατοχική δύναμη και θεωρείται επίσημα ως τέτοια από τον ΟΗΕ. Ποιος απειλεί ποιον; Η πλάνη εδώ έγκειται στην παράλειψη του γεγονότος ότι τα παλαιστινιακά εδάφη είναι κατεχόμενα από το Ισραήλ. Η παράλειψη είναι μια από τις τεχνικές της σοφιστικής Επιτρέπει, σε αυτό το παράδειγμα, να αντιστραφεί σε μια πράξη επιθετικότητας, μια πράξη αυτοάμυνας της κατεχόμενης χώρας.

Η ιρανο-ισραηλινή σύγκρουση

Ίδια διαδικασία, ίδια παράλειψη, ίδια αντιστροφή, ίδιο σοφισμό, σχετικά με την πρόσφατη ιρανο-ισραηλινή σύγκρουση. Την 1η Απριλίου, το Ισραήλ επιτέθηκε ξαφνικά και σκόπιμα στο ιρανικό προξενικό τμήμα, δίπλα στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό. Η επίθεση είναι αιματηρή. Άφησε δεκατρείς νεκρούς, 6 Σύρους, 8 ανώτερους Ιρανούς αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένων 2 στρατηγών. Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου είναι άνευ προηγουμένου. Καμία δυτική καταδίκη. Ας φανταστούμε για μια στιγμή ότι θα ήταν το αντίθετο. ότι το Ιράν βομβάρδισε μια ισραηλινή πρεσβεία. Τι θα είχε συμβεί;

Αυτή η ισραηλινή επιχείρηση της 1ης Απριλίου είναι ραμμένη με λευκές κλωστές. Η επίθεση ήταν απλώς μια πρόκληση που είχε σκοπό να αναγκάσει το Ιράν να αντιδράσει, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το παλιό ισραηλινο-αμερικανικό σχέδιο καταστροφής ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Αυτή η επίθεση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά φαινομενικά καλούν το Ιράν να μην εμπλακεί σε κλιμάκωση. Όταν το Ιράν αντεπιτίθεται, ο δυτικός άξονας εκφράζει την ακλόνητη υποστήριξή του στο Ισραήλ και το δικαίωμά του «να υπερασπιστεί τον εαυτό του». Και είναι ο Ιρανός πρέσβης που καλείται από τις κύριες δυτικές χώρες. Η προκατάληψη είναι πολύ προφανής.

Είναι επίσης σαφές ότι ένας άλλος στόχος της επιχείρησης ήταν να επιτρέψει στο Ισραήλ «μια συμφιλίωση» με τις Ηνωμένες Πολιτείες και να συνεχίσει τη σφαγή αμάχων πληθυσμών στη Γάζα, χωρίς να χρειάζεται, στο εξής, να αντέχει τις διαμαρτυρίες του μεγάλου του συμμάχου. Ακολουθούν και άλλες δυτικές χώρες, Αγγλία και Γαλλία, ως συνήθως. Το βρίσκουν επίσης ευκαιρία να συμφιλιωθούν με το Ισραήλ και να αναβάλουν επ’ αόριστον τις δειλές διαμαρτυρίες τους ενάντια στη σφαγή της Γάζας.

Αλλά όπως πάντα, υπάρχει ένας κόκκος άμμου. Δεν παίζουμε ποτέ μόνοι μας και η Ιστορία δεν γράφεται ποτέ με υπαγόρευση. Δυσπιστία, διαισθανόμενη την παγίδα της πρόκλησης, το Ιράν περιόρισε την επίθεσή του ενώ έδειξε την κυριαρχία του στον σύγχρονο πόλεμο με drone και πυραύλους, και ξεκαθάρισε, μόλις λίγες ώρες αργότερα, ότι η επιχείρηση του τελείωσε και «ο φάκελος έκλεισε». Ούτε ένα Ισραηλινό θύμα. Απροσδόκητος. Και πάνω απ’ όλα, δεδομένου ότι το Ιράν περίμενε μια ισραηλινοαμερικανική επίθεση στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, ίσως τις προστάτεψε αποτελεσματικά, θάβοντάς τις δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη και υπερασπίζοντάς τις με μπαταρίες πυραύλων. Η κίνηση φαίνεται χαμένη ή πολύ περιπετειώδης. Διότι αν συμβεί θα αποκαλύψει ξαφνικά τις πραγματικές προθέσεις του αμερικανο-ισραηλινού διδύμου. Επιπλέον, μια αραβική χώρα, όπως η Ιορδανία, κατέρριψε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το έδαφός της και συμβιβάστηκε σοβαρά με την αραβική άποψη, αποκαλύπτοντας ότι ήταν, στην πραγματικότητα, άμεσος σύμμαχος του Ισραήλ.

Όλα αυτά δεν εμποδίζουν τον δυτικό πολιτικό κόσμο των μέσων ενημέρωσης να συνεχίσει να διαστρεβλώνει τα γεγονότα και να χαρακτηρίζει την απάντησή του στις 13 Απριλίου στην επίθεση του Ισραήλ ως «επίθεση από το Ιράν». Είναι καταπληκτικό, ούτε λέξη, ούτε μία, λέγεται για το έναυσμα της σύγκρουσης. Για τις 7 Οκτωβρίου δεν υπήρχε τίποτα, ούτε πριν ούτε μετά. Για τις 13 Απριλίου τα ίδια, τίποτα πριν, τίποτα μετά. Για τις 24 Φεβρουαρίου 2022 στην Ουκρανία, το ίδιο. Τέτοια είναι η ρητορική της δυτικής αφήγησης.

Μοσούλη και Γάζα

Αυτό το ερώτημα «ποιος επιτίθεται σε ποιον», «ποιος επιτίθεται σε ποιον», είναι επίσης το αγαπημένο έδαφος του δυτικού σοφιστή. Η επίθεση ονομάζεται άμυνα. Η απάντηση χαρακτηρίστηκε ως επίθεση. Αυτή η αναστροφή είναι μια από τις τεχνικές του σοφιστή. Αλλά το βραβείο, σε αυτό το θέμα, πηγαίνει, όπως συχνά, στον κ. Bernard-Henry Lévy. Είναι ένας Γάλλος διανοούμενος, πρωταθλητής όλων των δυτικών επεμβάσεων: στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν γίνει (ακόμη) και στις οποίες ελπίζει όπως στο Ιράν. Σαφώς υποστηρίζει το Ισραήλ άνευ όρων. Αυτοανακηρύχθηκε φιλόσοφος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας ρήτορας στην καθαρή παράδοση όσων ήταν πάντα στο πλευρό των ισχυρών, τόσο σε επίπεδο Γαλλίας όσο και διεθνώς, μέσω της άνευ όρων υποστήριξής του Δυτική ηγεμονία. Είναι ειδικός στη σοφιστεία, σε όλες τις μορφές της. Η κύρια ειδικότητά του είναι η αναλογική πλάνη, η αναλογία μεταξύ του Χίτλερ και όλων των υποτιθέμενων αντιδυτικών ηγετών από τον Πούτιν μέχρι τον Καντάφι, η αναλογία μεταξύ των συμφωνιών του Μονάχου και εκείνων του Μινσκ, η αναλογία μεταξύ Daesh και Χαμάς, αναλογία μεταξύ της 7ης Οκτωβρίου και των πογκρόμ κατά των Εβραίων. , αναλογία μεταξύ των σφαγών που διέπραξε η Μοσούλη από τον δυτικό συνασπισμό και εκείνων στη Γάζα, για να καταλήξουμε, σε αυτό το τελευταίο σημείο, ότι υπάρχει πολύ μικρότερος αριθμός θυμάτων στη Γάζα. Το αίμα που χύθηκε στη Μοσούλη το δικαιολογεί λοιπόν στη Γάζα, θαύμα σοφισμού και κυνισμού της λογικής. Και δεν είναι μόνο αυτό; Στο ίδιο θέμα της Μοσούλης και της Γάζας, ο τελευταίος του σοφισμός, είναι ένα πραγματικό αριστούργημα για το θέμα. Στις 13 Απριλίου, σε ένα συνεχόμενο ειδησεογραφικό κανάλι, εξήγησε ότι για τη Μοσούλη, δεν υπήρξαν καταγγελίες στη Δύση στην ίδια κλίμακα με τη Γάζα, και ότι αυτό είναι απόδειξη ότι «το Ισραήλ είναι πάντα το μη αγαπητό, το θύμα», συμπεριλαμβανομένων στη δυση. Πρέπει να γίνει.

Εν ολίγοις, θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να δίνουμε άπειρα παραδείγματα σοφισμών. Η επιθετικότητα κατά της Λιβύης το 2011, που δικαιολογήθηκε από τις δυτικές δυνάμεις για να «αποφύγουν ένα λουτρό αίματος» στη Βεγγάζη, η οποία αντιπροσώπευε το πλεονέκτημα ότι δεν έπρεπε να επιδειχθεί, αφού η επέμβαση υποτίθεται ότι την απέτρεψε.

Υπάρχει επίσης αυτό το αγαπημένο θέμα του σοφισμού που είναι αυτό της βίας. Μας επιτρέπει να τοποθετούμε τον επιτιθέμενο και τον επιτιθέμενο δίπλα-δίπλα, καταφεύγοντας ο καθένας στη βία, είτε επιτίθεται είτε αμύνεται. Η βία από όπου κι αν προέρχεται, όντας εγγενώς απάνθρωπη, οι αιτίες και τα αποτελέσματά της αναμειγνύονται, τροφοδοτούν το ένα το άλλο, γεγονός που επιτρέπει στα μυαλά να συσκοτίζονται και έτσι να φιμώνονται για τις βαθύτερες αιτίες των συγκρούσεων κ.λπ., κ.λπ.

Ο καθένας πρέπει επίσης να ασχοληθεί με το κυνήγι του σοφισμού σε όλες τις μορφές του, είτε στην κυρίαρχη δυτική σκέψη είτε στις πολιτικές των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο. Πράγματι, δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στην πλάτη της Δύσης.

Μερικοί αναγνώστες μπορεί να θυμούνται ότι είχα, σε πολλά προηγούμενα κείμενα, αναφερθεί σε αυτό το ζήτημα της διαστρέβλωσης της αλήθειας και της πραγματικότητας στα βαριά δυτικά μέσα ενημέρωσης. Είχα δώσει παραδείγματα αυτού που ονομάζονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, εντελώς ασύλληπτα, «το χρήσιμο ψέμα», «το αληθινό ψέμα», «η παράλληλη αλήθεια», «η εικονική αλήθεια», ως «νόμιμα όπλα» μάχης στους αδίστακτους πληροφοριακός πόλεμος.

Το να μιλάμε εδώ για σοφισμούς είναι βασικά να λέμε το ίδιο πράγμα, ή ακριβέστερα, είναι απλώς μια προσπάθεια να γενικεύσουμε θεωρητικά τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από την πληροφόρηση ή την παραπληροφόρηση, για να βάλουμε μια λέξη πάνω τους και να τις συνδέσουμε με μια μακρά παράδοση πνευματικών μάχη στην πολιτική και κοινωνική ιστορία, από την αρχή του χρόνου.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

loading...