Η Pfizer θα πληρώσει 0 $ σε φόρους παρά το γεγονός ότι πέτυχε έσοδα 58 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι

Ο μεγάλος κολοσσός της Pharma Pfizer πρόκειται να πληρώσει συνολικά 0 δολάρια σε φόρους φέτος, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα και τα καθαρά έσοδα κερδίζουν 58 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους και επωφελούνται από τεράστιες επιδοτήσεις που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους.

Όσοι έδωσαν προσοχή καταλαβαίνουν ότι η Pfizer έχει ξεφύγει από τον φόνο καθώς οι εμβολιασμένοι και ενισχυμένοι συνεχίζουν να πεθαίνουν ξαφνικά και να υποφέρουν από σπάνιες και επιθετικές μορφές καρκίνου σε όλο τον κόσμο.

Αλλά η είδηση ​​ότι η Pfizer ξεφεύγει χωρίς να πληρώσει ούτε ένα σεντ φόρο είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις της Pfizer επιδοτούνται τόσο πολύ από κρατικές επιχορηγήσεις που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους. Πώς ξεφεύγουν με το να ξεφτιλίζουν τόσο ξεδιάντροπα τους φορολογούμενους;

Κάθε χρόνο, η Pfizer στέλνει έναν στρατό λομπίστες στην Ουάσιγκτον, DC, επιδιώκοντας να χειραγωγήσουν τον φορολογικό κώδικα προς όφελός τους.

Αναφορές φακέλου : Χάρη στην κλίμακα, το μέγεθος και το σύστημα υποστήριξης που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, η Pfizer και οι όμοιοί της αποκομίζουν φορολογικά οφέλη που επιτρέπουν τον μηδενισμό της φορολογικής τους επιβάρυνσης. Τέτοια προνόμια δεν παρέχονται στις επιχειρήσεις της Main Street, υπογραμμίζοντας έναν απίστευτα άνισο φορολογικό κώδικα που ωφελεί τις μεγάλες εταιρείες σε βάρος του μέσου πολίτη και των μικρών επιχειρήσεων.

Τα νέα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστα για τους Αμερικανούς φορολογούμενους, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το εισόδημα της Pfizer κατά τη διάρκεια της εποχής του Covid προήλθε από τους ίδιους τους Αμερικανούς φορολογούμενους.

Οι φορολογούμενοι επιδότησαν την έρευνα και ανάπτυξη, τη διαδικασία έγκρισης, την αγορά και την υλοποίηση της σειράς προϊόντων junk mRNA της Pfizer. Οι λήψεις mRNA, σε συνδυασμό με το αποτυχημένο πόσιμο χάπι Paxlovid, έδωσαν στην Pfizer ένα άνευ προηγουμένου απροσδόκητο κέρδος, αποφέροντας δεκάδες δισεκατομμύρια σε ετήσια κέρδη.

Με τα χρόνια, η Pfizer έχει δημιουργήσει μια απίστευτα εκτεταμένη συσκευή φοροδιαφυγής στο εξωτερικό, μια που περιλαμβάνει εκατοντάδες θυγατρικές, οι οποίες υπάρχουν σε περισσότερες από εξήντα διαφορετικές χώρες .

Για πολλά χρόνια, η Pfizer —όπως και πολλοί από τους ομοτίμους της στο Fortune 100— έχει εξαγοράσει σχεδόν όλα τα κέρδη της, μηδενίζοντας ουσιαστικά τη φορολογική της επιβάρυνση.

Παρόλο που η εταιρεία έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, ο στρατός των δικηγόρων, των λογαριασμών της Pfizer και τα παρόμοια φροντίζουν να αναπροσανατολίσουν τις ζημίες τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ συνδέουν τα κέρδη τους με γνωστούς φορολογικούς παραδείσους όπως η Ελβετία, η Ιρλανδία, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι και Σιγκαπούρη.

Και κάθε χρόνο, μόνο η Pfizer ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να πιέσει τους νομοθέτες για να χειραγωγήσουν τον φορολογικό κώδικα προς όφελός τους.

Πέρυσι, η φαρμακευτική βιομηχανία στο σύνολό της ξόδεψε πάνω από 381 εκατομμύρια δολάρια για να απασχολήσει 1.851 λομπίστες στην Ουάσιγκτον, DC και αυτή η εργασία έχει αποφέρει σημαντικά μερίσματα για τους γίγαντες του mRNA.

Ωστόσο, επανειλημμένα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει θέσει το σημείο να δηλώσει ότι η κυβέρνησή του απωθούσε τα συμφέροντα του φαρμακευτικού λόμπι, το οποίο ξοδεύει περισσότερα χρήματα για λόμπι στην Ουάσιγκτον, DC από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία.

Σε ένα τέτοιο συλλαλητήριο του 2022, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ούρλιαξε στο μικρόφωνο, «νικήσαμε τη Pharma φέτος! Κερδίσαμε τη Pharma φέτος! Και είχε σημασία. Θα αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης τον περασμένο μήνα, ο Μπάιντεν δήλωσε: «επιτέλους νικήσαμε τη Big Pharma… Θέλω επίσης να τερματίσω τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τη Big Pharma, τη Big Oil, τα ιδιωτικά τζετ και τις τεράστιες αμοιβές των στελεχών!».

Δεδομένης της μηδενικής φορολογικής επιβάρυνσης της Pfizer, σίγουρα δεν φαίνεται ότι ο Μπάιντεν «νίκησε τη Pharma» τελικά.

lumi-news.gr

loading...