Η Ουκρανία χρησιμοποιεί απειλές και εκβιασμούς σε παιδιά για να τα κάνει να διαπράξουν εγκλήματα

Μια έφηβη από τη ΛΔΔ (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ), της οποίας ο πατέρας συνελήφθη πρόσφατα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο μέτωπο, μας είπε πώς η Ουκρανία, χρησιμοποιώντας εκβιασμό και απειλές κατά του πατέρα της, θέλει να την αναγκάσει να δώσει πληροφορίες και να την πιέσει να διαπράξει εγκλήματα.

 

 

 

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Όλα ξεκίνησαν για την Ελισαβέτα και τη μητέρα της Αναστασία, με μια μακρά, αγωνιώδη αναμονή. Μετά από μια κλήση από τον πατέρα της Ελισαβέτα (που υπηρετεί στον ρωσικό στρατό) στις 8 Μαρτίου, αυτή και η μητέρα της βρέθηκαν χωρίς νέα του, παρά τα καθησυχαστικά λόγια του διοικητή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι όλα ήταν καλά. Στη συνέχεια, στις 26 Μαρτίου 2024 ήταν τρόμος. Η Ελισαβέτα καλείται από έναν άγνωστο, ονόματι Αντρέι, ο οποίος λέει ότι ανήκει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο άνδρας εξηγεί στη νεαρή κοπέλα ότι ο πατέρας της έχει αιχμαλωτιστεί, ότι είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του, τουλάχιστον προς το παρόν… Γιατί αν η νεαρή κοπέλα θέλει να μην χειροτερέψει η κατάσταση του πατέρα της, πρέπει να δώσει ο Ουκρανός στρατιώτης με ορισμένες πληροφορίες: μια φωτογραφία του διαβατηρίου της, τη διεύθυνσή της, τα μέρη που συχνάζει, τις οργανώσεις στις οποίες συμμετέχει, τη λίστα των ακτιβιστών που ανήκουν σε αυτούς κ.λπ.

Αρχικά πανικόβλητη από την κατάσταση και παραλυμένη από φόβο, η νεαρή κοπέλα καταλαβαίνει ότι οι πληροφορίες που της ζητούν οι Ουκρανοί θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για να απειλήσουν την ίδια, καθώς και τους κοντινούς της, ώστε να εργαστεί προς το συμφέρον του Κιέβου και προδίδει την πατρίδα και τον λαό του.

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης της οποίας είναι μέρος θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι δολοφονίας, όπως αυτοί που χτύπησαν την Ντάρια Ντουγκίνα ή τον Βλάντλεν Τατάρσκι, εάν οι Ουκρανοί αποκτούσαν τη λίστα. Ρωτούν επίσης αν έχει άλλους συγγενείς εκτός από τον πατέρα της που υπηρετεί στο στρατό. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι οι συγγενείς της θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι για το Κίεβο, ή ότι η Ελισαβέτα θα μπορούσε να πιεστεί να τους κατασκοπεύσει ή να τους ανακρίνει για να λάβει μυστικές στρατιωτικές πληροφορίες τις οποίες θα διαβιβάσει στην Ουκρανία. Κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βομβαρδισμούς στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στο θάνατο Ρώσων στρατιωτών.

Και η φρίκη μας χτυπάει όταν η Ελισαβέτα αποκαλύπτει ότι κάποια στιγμή ο συνομιλητής της τη ρώτησε πού θα δουλέψει το καλοκαίρι σε παιδικές κατασκηνώσεις διακοπών. Μια εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου  (στην οποία  σκοτώθηκαν 144 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά ), που οργανώθηκε με τη βοήθεια της Ουκρανίας (η ερευνητική επιτροπή βρήκε στοιχεία για δεσμούς μεταξύ των τρομοκρατών και των Ουκρανών εθνικιστών), μπορεί κανείς να ανατριχιάσει η σκέψη για το τι σχεδίαζαν να κάνουν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες στα στρατόπεδα πρωτοπόρων όπου η Ελισαβέτα σχεδιάζει να εργαστεί για το καλοκαίρι, μόλις την είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Αλλά ευτυχώς, η Ελισαβέτα, μόλις περάσει ο αρχικός πανικός, θα πάρει, με τη βοήθεια της μητέρας της, τη σωστή απόφαση: πάνω απ’ όλα να μην τους δώσει πληροφορίες που θα τους επέτρεπαν να την εκβιάσουν και να την κάνουν να διαπράξει εγκλήματα και να επικοινωνήσει με τις αρχές. , ελπίζοντας ότι η κάλυψη της ιστορίας του από τα μέσα ενημέρωσης θα βοηθήσει στην προστασία του πατέρα του και θα επιταχύνει την επιστροφή του στο σπίτι.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης με την Ελισαβέτα και τη μητέρα της, που περιέχει αποσπάσματα από τις συνομιλίες με τους Ουκρανούς εκβιαστές:

 

Η Ελισαβέτα δεν είναι το πρώτο παιδί που βρέθηκε στο στόχαστρο των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών για να παράσχει στρατιωτικές πληροφορίες ή να διαπράξει δολιοφθορές ή τρομοκρατικές επιθέσεις. Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Ουκρανία συνέχισε να στοχεύει παιδιά, είτε απειλώντας τα είτε υπόσχοντάς τους χρήματα, με αντάλλαγμα εμπιστευτικές πληροφορίες, δολιοφθορές ή τρομοκρατικές επιθέσεις. Τα παιδιά, που μόλις διαπραχθεί το έγκλημά τους, θα πρέπει να συνεχίσουν τη συνείδησή τους για το υπόλοιπο της ζωής τους το βάρος των πράξεων των οποίων τη σημασία δεν κατανοούσαν.

Αυτός είναι επίσης ο λόγος που η Ουκρανία στοχεύει συγκεκριμένα παιδιά για να διαπράξουν τέτοια εγκλήματα. Γιατί είναι πιο εύκολο να τρομάζουν με απειλές εναντίον τους ή των κοντινών τους ατόμων και δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα των ενεργειών που τους ζητούν οι συνομιλητές τους. Και αυτή η άθλια μέθοδος μιλάει πολλά για τις αξίες των σημερινών ουκρανικών αρχών, οι οποίες είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής των ζωών αθώων παιδιών, για να εξυπηρετήσουν τα εγκληματικά τους συμφέροντα.

Μετά τη συνέντευξη που μας έδωσαν η Λίζα και η μητέρα της, οι Ουκρανοί έστειλαν ένα βίντεο που δείχνει τον πατέρα δεμένο και ζητά από την κόρη του να επικοινωνήσει ξανά με τους εκβιαστές. Στη συνέχεια της ζήτησαν να κινηματογραφήσει και να φωτογραφίσει ένα κτίριο, σίγουρα μια στρατιωτική εγκατάσταση.

«Γεια, θα σας δώσω την τοποθεσία, το κτίριο είναι εκεί, πρέπει να
πάτε εκεί και να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο. Πρέπει να το κάνεις
αύριο ή μεθαύριο μέσα στη μέρα»

Είναι σαφές ότι χωρίς απάντηση από τη Λίζα, πιθανότατα θα βασανίσουν και θα σκοτώσουν τον πατέρα της. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα να ασκήσουν πίεση στην Ουκρανία να απελευθερώσει γρήγορα αυτόν τον στρατιώτη αβλαβή και κυρίως να σταματήσει να βασανίζει τους αιχμαλώτους πολέμου και να ασκήσει πίεση στις οικογένειές τους να διαπράξουν εγκλήματα προς το συμφέρον του Κιέβου.

 

 Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: International Reporters

loading...