Η Ολυμπιακή φλόγα ήταν μια υπέροχη ιδέα από τον Δρ Γκέμπελς

Πλημμυρισμένα από εθνική υπερηφάνεια τα ελληνικά ΜΜΕ, συνεπικουρούμενα από τις μεγαλειώδεις αρχές της χώρας, δεν χάνουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αυτή την πραγματική αναπαράσταση μιας ναζιστικής τελετής, δηλαδή τη λεγόμενη « τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας » στην Ολυμπία ως απόδειξη του μεγαλείου και ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

Και μαζί του να παρουσιάσει και τα αξεσουάρ του, όπως για παράδειγμα « την πρώτη ολυμπιακή δάδα » που όπως διαβάζουμε δόθηκε στον δήμαρχο Μαραθώνα», κατά τη διάρκεια μιας μεγαλειώδους τελετής που περιελάμβανε συμβολική λαμπαδηδρομία από την Εκκίνηση του Ιστορικού Μαραθωνίου. Γραμμή προς το Μουσείο Μαραθωνίου Αγώνων .»

Σημαντική λεπτομέρεια, που φυσικά παραδίδεται συστηματικά στη σιωπή, γιατί θεωρείται « εθνικό μυστικό »: αυτή η « πρώτη δάδα », εμπνευσμένη από τον Γκέμπελς και κατασκευή του Krupp, άναψε στην Ολυμπία με μια χορογραφία, η οποία παραμένει η ίδια σήμερα, λόγω του επίσημου διευθυντή του Χίτλερ, της διαβόητης Λένι Ρίφενσταλ. Είναι σαφές ότι αυτός ο « πρώτος πυρσός » γνώρισε πολύ δύσκολες στιγμές το 1936, όταν Τσέχοι πολίτες λιθοβόλησαν τους γερμανόφωνους λαμπαδηδρόμους που διέσχιζαν τη χώρα τους, γιατί ήταν προφανές ότι η διαδρομή που ακολουθούσαν σημάδευε το περίγραμμα του μεγάλου Τρίτου Ράιχ, που θα γινόταν εφιαλτική πραγματικότητα τέσσερα χρόνια αργότερα. Προφανώς, αυτοί οι Τσέχοι πολίτες του 1936 γνώριζαν εκ των προτέρων αυτό που τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και οι αρχές της φτωχής χώρας μας εξακολουθούν να αγνοούν το 2024.

Γι’ αυτό περιμέναμε με ανυπομονησία επί δεκαετίες τη στιγμή που αυτή η φλόγα θα σβήσει αμετάκλητα: αρκετά απλώς και μόνο επειδή « η Ολυμπιακή φλόγα » είναι « μια υπέροχη ιδέα του Δρ Γκέμπελ », όπως εύστοχα υποδεικνύεται ο ολοσέλιδος τίτλος της ελληνικής καθημερινής  Εστίας  τον Αύγουστο του 1936.

Λοιπόν, για ποιους αρχαίους προγόνους, ποιες παρθένες ιέρειες, για ποιες ιερές φλόγες και άλλα πανύψηλα παραμύθια μιλάμε; Όλη αυτή η ανοησία που ολόκληρο το ελληνικό κράτος και το πολιτικό του προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων 9 στους 10 επίσημους διανοούμενους του, μας έμαθαν να πιστεύουμε ότι προέρχονται κατευθείαν από τα βάθη των αιώνων, γιορτάζει μόλις φέτος την 88η επέτειό του! Έτσι, στα τέλη Ιουλίου 1936, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του θριαμβευτικού ναζισμού στο Βερολίνο, μπορούσε κανείς να διαβάσει στις ελληνικές εφημερίδες άρθρα με τις συνήθεις πατριωτικές και επικο-λυρικές χροιές, που γιόρταζαν τη Λένι Ρίφενσταλ και την τελετή της . «άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας », από τα οποία είναι μερικά εποικοδομητικά αποσπάσματα:

«Όταν ξύπνησε η Ολυμπία, όταν ο ήλιος ανέτειλε πίσω από το κωνικό, καταπράσινο όρος Κρόνιο και ασημοποίησε τα νερά του Κλαδέου και του Αλφαίου, οι άνθρωποι που υπέφεραν από τον καυτό ήλιο της 20ης Ιουλίου 1936, μια μέρα ιστορική, πήραν ο καθένας τη θέση του: κάποιοι κάτω. τα πεύκα του Cronion, άλλα γύρω από τις πύλες της Place Coubertin. Και περίμεναν από το βράδυ μέχρι να δοθεί το σύνθημα από τον λόφο Κρόνιον για να ξεκινήσει η τελετή. Πιο μακριά, το πρωί, μια υπέροχη γυναίκα – η Λένι Ρίφενσταλ – πήρε το κινηματογραφικό συνεργείο της και, στην αφετηρία του αρχαίου σταδίου, άνοιξε η ίδια την ολυμπιακή φλόγα. Στη συνέχεια, στο ναό της Ήρας, έδειξε την ιδιοφυΐα της ως σκηνοθέτης. Πήρε την Πράτσικα και τις μαθήτριές της, βρήκε αμέσως έναν Γερμανό ηθοποιό που ήταν ο οπερατέρ της – γιατί ο Κονδύλης, ο πρώτος δρομέας, δεν δέχτηκε να φορέσει στενά παντελόνια όπως φορούσαν τα παλιά. τον έγδυσε, τον έκανε δρομέα, άναψε ξερά βότανα της ιερής Άλτης στον αυτοσχέδιο βωμό που αποτελείται από τα τύμπανα των κιόνων, ρύθμισε τις μηχανές και γύρισε την ταινία, δίνοντας συμβουλές, εντολές, οδηγίες. Δέκα φορές έκανε το ίδιο πράγμα, την αρχή με τη δάδα του πρώτου δρομέα. Ο Γερμανός ήταν κυριολεκτικά ψημένος και ο ιδρώτας έτρεχε σαν ποτάμι. Ο Ρίφενσταλ του πέταξε μια πετσέτα για να στεγνώσει και άρχισε πάλι να γυρίζει.

(…) Ενώ αυτό συμβαίνει στην Place Coubertin, στην αφετηρία του αρχαίου σταδίου λαμβάνει χώρα ένα όμορφο τελετουργικό. Οι φωτοφόροι παρθένες της Πράτσικας παίρνουν το ολυμπιακό φως του ήλιου. Είναι όλοι μόνοι. Κανείς δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσει τον φωτισμό. Και στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής, που η Λένι Ρίφενσταλ είχε κινηματογραφήσει το πρωί στις πρόβες, δεν έπρεπε να παρευρεθεί κανείς, μόνο ο Φοίβος και οι Ελληνίδες παρθένες, οι δωρητές της φωτιάς, έπρεπε να παρευρεθούν στη θεία τελετή.

(…) Είναι η πιο συγκινητική στιγμή. Όλοι τον κοιτούν με θαυμασμό και σεβασμό, σιωπηλοί. Το Ολυμπιακό φως θα μεταδοθεί. Ο νεαρός Κονδύλης, από την Ολυμπία, περνά από τις κόρες του φωτός και ανάβει τη δάδα από τη φωτιά του βωμού. Είναι η στιγμή που όλοι περίμεναν. Είναι αδύνατον τα σώματα όλων να μην ήταν ακίνητα, να μην τους κόπηκε ούτε στιγμή η αναπνοή, να μην μουδιάσει το στόμα. Ο ήλιος, ένας ασημένιος και φλεγόμενος ήλιος, λούζει όλη την καταπράσινη και ειδυλλιακή γη της Ολυμπίας. Ο νεαρός Κονδύλης, ημίγυμνος, καμένος από τον ήλιο, μόλις άναψε τον πρώτο πυρσό, και τρέχει… τρέχει κρατώντας τον στον αέρα. Το πλήθος ξεσπά σε χειροκροτήματα και μπράβο.

Σε μια στιγμή, παρακάμπτει τον περιφερειακό δρόμο του Κρονίου και φεύγει τρέχοντας να μεταδώσει με την ιερή φλόγα της Ολυμπίας το Ολυμπιακό φως – τον αιώνιο ελληνικό πολιτισμό του κατορθώματος και του πνεύματος.

Εφημερίδα  Βραδυνή  , Τρίτη 21 Ιουλίου 1936)

Όπως θα λέγαμε σήμερα, ένα χολιγουντιανό θέαμα που σκηνοθέτησε η επίσημη διευθύντρια των τελετών του Ναζιστικού Κόμματος, Λένι Ρίφενσταλ, βασισμένη σε ιδέα του Δρ Γκέμπελς, εγκεκριμένη ολόψυχα από τον Καγκελάριο Χίτλερ!

Ας παραδεχτούμε ότι είναι έτσι, θα μπορούσαν -επιτέλους- να αναφωνήσουν οι πάσης φύσεως Έλληνες ηγέτες που το κλείνουν οριστικά (ή κατά τον κοινό λογισμό που γυρίζουν την πλάτη). Και φυσικά θα αντεπιτεθούν: αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλος ο Ολυμπισμός είναι σάπιος, ότι η Ολυμπιακή ιδέα του βαρόνου ντε Κουμπερτέν δεν ισχύει πλέον και ότι δεν πρέπει να μας εμπνέει.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον «πατέρα» του Ολυμπισμού, τον έμπνευση και ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, τον Κουμπερτέν, το όνομα του οποίου κοσμεί δρόμους και πλατείες όλου του κόσμου και ιδιαίτερα της χώρας μας Ελλάδας. Το δηλώνουμε εξαρχής: ο καλός μας βαρόνος ήταν ένας σπάνιος ρατσιστής, μιλιταριστής, αντιδραστικός, αποικιοκράτης, μισογυνιστής και ακροδεξιός πολεμοχαρής (με προφανείς ναζιστικές συμπάθειες) μπροστά στον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ ή η συμπατριώτισσός του Μαρίν Λεπέν ωχριούνταν! Και εδώ είναι μια μικρή ανθολογία των «πιστεύσεών» του που διατύπωσε ο ίδιος ο βαρόνος, ο οποίος σε όλη του τη ζωή δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει –και να είναι– «φανατικός αποικιοκράτης» και υποστηρικτής όλων των ανισοτήτων (ταξικής, φυλής και φύλου):

• «Οι φυλές δεν έχουν ίση αξία και όλοι οι άλλοι πρέπει να αφοσιωθούν στη λευκή φυλή, η οποία είναι εγγενώς ανώτερη»

• «Υπάρχουν δύο διακριτές φυλές: αυτή των τίμιων ανθρώπων, με δυνατούς μύες, με σίγουρο βάδισμα και αυτή των άρρωστων, με ταπεινή και απελπισμένη εμφάνιση, με ηττημένο βλέμμα. Έτσι, στα κολέγια όπως και στον κόσμο: οι αδύναμοι παραγκωνίζονται. αυτή την εκπαίδευση μπορούν να την απολαύσουν μόνο οι δυνατοί».

• «Να μην έρθει κανείς να μας μιλήσει για τα παιχνίδια στα οποία μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες, έφηβοι, εν ολίγοις οι αδύναμοι»

• «Ο μόνος αληθινός Ολυμπιακός ήρωας είναι το αρσενικό άτομο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Γυναικών είναι αδιανόητοι. Θα ήταν χωρίς ενδιαφέρον, αντιαισθητικά και ψευδή. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο ρόλος τους πρέπει πάνω απ’ όλα να συνίσταται, όπως και στα τουρνουά των αρχαίων ιπποτών, να στέφουν τους νικητές.

• «Η ανώτερη φυλή έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί στην κατώτερη φυλή ορισμένα προνόμια πολιτισμένης ζωής».

• «Ο νεαρός αθλητής σίγουρα νιώθει καλύτερα προετοιμασμένος από τους προγόνους του για να πάει στον πόλεμο. Και όταν είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι, το κάνουμε πιο πρόθυμα.

• «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυβέρνηση και τον λαό της Γερμανίας για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προς τιμήν της ενδέκατης Ολυμπιάδας (…) Πώς περιμένετε να αποποιηθώ τον εορτασμό της ενδέκατης Ολυμπιάδας, αφού (…) Αυτή η αποθέωση της. Το ναζιστικό καθεστώς ήταν το συναισθηματικό σοκ που επέτρεψε την ανάπτυξη των Ολυμπιακών Αγώνων;

Ήταν επομένως πολύ φυσικό ότι, αμέσως μετά, ο καγκελάριος Χίτλερ πρότεινε τον Coubertin για το Νόμπελ Ειρήνης!

Επίλογος: Όλα αυτά είναι πλέον γνωστά σε όλους και δεν έχουμε αυταπάτες για το γεγονός ότι ιστορικά ή άλλα επιχειρήματα μπορούν να «πείσουν» τις δυνάμεις να βάλουν ένα τέλος στη μεγαλύτερη απάτη των δύο τελευταίων αιώνων. Αν κάτι μπορεί να βάλει τέλος σε αυτό το – απίθανο και όμως αληθινό – «ολυμπιακό» μείγμα τσίρκου που είναι και ναζιστικό και έμπορος διαφθοράς και αλλοτρίωσης, είναι το κίνημα μόνο σάρκα και οστά πολιτών. Άλλωστε, τίποτα δεν χτίστηκε πάνω σε ψέματα και απάτες.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

XΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ζ ΕΔΩ 

 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Le Grand Soir

loading...