Η άνοδος της Κίνας και η κατάρρευση της Δύσης

Όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου (το 1989), ειπώθηκε ότι η δημοκρατία νίκησε τον κομμουνισμό. Ήταν λογικό ότι ο λεγόμενος «ελεύθερος κόσμος» ήταν πλέον ο διαιτητής και ο κύριος του πλανήτη. Πριν από 45 χρόνια, οι επιθετικοί, παρεμβατικοί και αδίστακτοι εθνικισμοί είχαν ηττηθεί.

 

 

 

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Μετά ήρθε η κατάρρευση ελευθεριακών, κολεκτιβιστικών και ταξιστικών καθεστώτων.

Ο φιλελευθερισμός, χωρίς πλέον συμμετρικά αντίβαρα, χάνει κάθε αποθεματικό και γίνεται – λέγεται – «άγριος». Πυροδότησε την κερδοσκοπική επίθεση, την ποσοτική ανάπτυξη, μειώνοντας όλο και περισσότερο τα δικαιώματα, την εργασιακή προστασία, τις ταυτότητες των ανθρώπων και των κοινοτήτων. Είχε αυταπάτες ηγεμονίας και ομογενοποίησης του κόσμου.

Ακόμη και αυτό το ανατολικό τμήμα που παρουσιάστηκε ως χώρα κατάκτησης: η Κίνα. Ενάμιση δισεκατομμύριο άνθρωποι να μεταμορφωθούν σε καταναλωτές και φθηνό εργατικό δυναμικό. Έχει γίνει ένα λάθος. Η είσοδος της Κίνας στον ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), δηλαδή η είσοδός της στη σφαίρα του ελεύθερου εμπορίου.

Στις προθέσεις, ήταν μια στρατηγική κατάκτησης και σταδιακής εξάλειψης του κινεζικού κολεκτιβισμού, συνοδευόμενη από μια εκστρατεία αυξημένων επενδύσεων, κυκλοφορίας χρήματος, εκμετάλλευσης παραγωγής χωρίς δικαιώματα και εξαιρετικά κέρδη, άνοιγμα πιστώσεων και αγορών. Αυτό που συνέβη στη Δύση ήταν σαν τους αυλητές του βουνού: πήγαν να παίξουν και έπαιξαν. Ο κομμουνισμός δεν ηττήθηκε, είναι ζωντανός και καλά.

Με κινεζική υπομονή, βήμα βήμα, οι Κινέζοι άρχισαν να πατούν το πόδι τους στη Δύση και να κάνουν το δρόμο τους. Από καθορισμένα θύματα, καθιερώθηκαν σιγά-σιγά ως κύριοι αγοραστές προϊόντων που είναι απαραίτητα για τη βασική παραγωγή, κατέλαβαν ανταγωνιστικές αγορές και αγόρασαν χρεόγραφα δυτικών κυβερνήσεων. Κυριολεκτικά αγόρασαν την Αφρική κατά τετραγωνικό χιλιόμετρο και τις πρώτες ύλες που έχει στο χώμα της, στα λιμάνια της και στα λιμάνια της στη Δύση. Εξασφάλιζαν, μέσω της βοήθειας και των παραγωγικών και εμπορικών συμφερόντων, τον πολιτικό έλεγχο των εδαφών που η Δύση υπολόγιζε ότι ήταν αποκλειστική επικράτειά της. Ετοιμάζονται να μονοπωλήσουν την ηλεκτρική ενέργεια και να εκμεταλλευτούν την πράσινη οικονομία χωρίς καν να σέβονται τους κανόνες.

Με την κινεζική τεχνική των χιλίων πληγών (στα κινέζικα, lingchi), κατέστρεψαν τον κολοσσό και καθιερώθηκαν ως μια παγκόσμια δύναμη ανταγωνιστική στη Δύση και προορισμένη για υπεροχή. Ο κομμουνισμός, από τότε που το de profundis απαγγέλθηκε αδιακρίτως, θριαμβεύει χωρίς να είναι ποτέ νεκρός, αλλά ήταν ευάλωτος μόνο στη σοβιετική του έκφραση. Σήμερα, αναμεμειγμένη με το εθνικό αίσθημα, την πατριωτική αγάπη και την ελεύθερη αγορά που ετεροκατευθυνόμενη δεόντως από το κράτος, έχει γεννήσει ένα είδος νικηφόρου φασιστικού κομμουνισμού.

Η αρχή της ταυτότητας και ο ρωσικός ιμπεριαλισμός, που ωθήθηκαν πίσω στην κινεζική τροχιά από δυτικές πολιτικές επιλογές, κερδίζουν επίσης. Η Ρωσία ακολουθεί την πορεία της και ξαναγεννιέται στη σκιά του ανατολικού μπλοκ, καθιστώντας την πολιορκία του ΝΑΤΟ στα σύνορά της αντιπαραγωγική. Μπλέξαμε σε έναν πόλεμο που ήταν αποτέλεσμα ιστορικής εκδίκησης και πρόσφατων προκλήσεων με την ελπίδα ότι η κερδοσκοπική οικονομία των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών θα ωφεληθεί και ότι η Ρωσία, ως επιτιθέμενος, θα αποδυναμωθεί.

Στην πραγματικότητα, η Δύση έχει βαλτώσει σε ένα τέλμα που η πανάρχαια πονηριά της Ανατολής έχει επίσης κάνει να μεγαλώσει. Βρέθηκε βυθισμένος στον πολυκεντρικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου η Κίνα –μέχρι στιγμής έμμεσα– χτυπά τμηματικά, σε μικρά σημεία δημιουργώντας πόνο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση βλέπουν τους εαυτούς τους υπονομευμένους σε θέσεις, αγορές, ζώνες επιρροής ενώ η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας καταλαμβάνει οικονομικούς χώρους και στρατηγικές θέσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαδραματίζει τον ρόλο της ως αμβλύ υπηρέτη των Ηνωμένων Πολιτειών και παρασύρει τις χώρες μέλη της στη δίνη.

Κάθε τραγωδία έχει την κωμική της πλευρά. Ενώ η αποτυχία της κερδοσκοπικής οικονομίας ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας και η Κίνα θριαμβεύει και αναπτύσσεται εις βάρος μας, ένας από τους ηγέτες του (ευρωπαϊκού) παιχνιδιού, ο Μάριο Ντράγκι, δεν φοβάται τη γελοιοποίηση και δηλώνει ότι χάρη σε αυτές τις επιλογές, ο πλούτος και η ευημερία του κόσμου αυξήθηκαν. Το παράδειγμα, λέει, είναι τα 800 εκατομμύρια Κινέζοι που έχουν αυξήσει σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο.

«Α, μπράβο!» αναφωνούμε. Οι κινεζικές επιτυχίες σε βάρος της Δύσης θα ήταν απόδειξη της επιτυχίας των δυτικών επιλογών να υποτάξουν την Κίνα. Εδώ, δεν ξέρουμε αν να ειρωνευτούμε ή να επαναλάβουμε το σύνθημα του Γκρίλο ή την τιμή του Τζιατσέτι. Είμαστε ικανοποιημένοι να πούμε ότι «η κακή θέληση δεν ήταν ποτέ υπερβολική». Και όπως μας θυμίζει μια παροιμία από την πατρίδα μου, αλλά γνωστή παντού, “a l’òcio ingordo gli schiantò il collo”.

 

 Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Destra

loading...