Επιστολή προς τους αρχηγούςτων κομμάτων:

Επιστολή προς τους αρχηγούςτων κομμάτων: Σημεία και τέρατα στο ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο κάτω από τη μύτη της κυβέρνησης!! Αναγκαία η παρέμβαση εισαγγελέα!Κατάντια!!

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, Κύριε Βελόπουλε, Κυρία Κωνσταντοπούλου και Κύριε Νατσιέ

Ντίνα Παπαθανασοπούλου* 

Σας προωθούμε την εν θέματι επιστολή πριν τη στείλουμε στα ΜΜΕ, και στον Εισαγγελέα όχι μόνο εδώ αλλα και στον Ευρωπαίο, αφού όλοι γνωρίζουν και κανείς δε μιλάει.

Εφόσον δεν ανταποκριθείτε ούτε εσείς έστω με μία ερώτηση/επερώτηση για τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χατζηδάκη ή/και τον Πρωθυπουργό, θα κοινοποιήσουμε δημόσια στα ΜΜΕ με αναλυτικά στοιχεία όλα όσα εδώ αναφέρουμε συνοπτικά.

Για το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο ο λόγος. Εκει που ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταμπουλίδης, άδειασε τον ιδιο τον Πρωθυπουργό (sic!) λέγοντας ότι αυτός κι όχι ο Μητσοτάκης απέτρεψε την αποκρατικοποιηση του Λιμανιού στην Αλεξανδρουπολη.
Εκεί όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πολίτης που βολτάρει πάντα μέσα σε όλες τις επιχειρηματικές αποστολές, την ίδια στιγμή έχει διαλύσει το σύμπαν δίνοντας bonus και μισθούς κατά το δοκούν, ενώ υπάρχει έγγραφη καταγγελία εδώ και 1 χρόνο στο συρτάρι του την οποία αγνοεί ακόμα και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εποπτεύουσας αρχής του ΤΑΙΠΕΔ, του Υπερταμείου δηλαδή, ο κ. Δημητριάδης.

Με τις καταγγελίες που υπάρχουν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε πέσει η κυβέρνηση.

Τον κ.Πολίτη τον κρατάει ο κουμπάρος του και Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ.Γιώργος Μυλωνογιάννης, ο οποίος παίρνει και όλες τις δουλειές στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τον κ.Σταμπουλίδη τον κρατά ο κουμπάρος του ο κ Σκέρτσος! Σε όλες τις κυβερνήσεις επί 15 χρόνια συνεχώς σε Κυβερνητικές θέσεις από το 2009 ως σήμερα!

Δε κρατάει ούτε τα προσχήματα κανείς τους και ενεπλάκησαν και οι δύο στη δουλειά που έκανε το ΤΑΙΠΕΔ με το Αεροδρόμιο, αλλά και με τον Όμιλο Ελλακτωρ και τη θυγατρική του τη Reds που πήρε το έργο του μικρού Ελληνικού στη πρώην Αμερικάνικη Βάση στη Κρήτη. Πρόεδρος της Ελλάκτωρ ο κ. Μυλωνογιάννης και υπογράφει τα πάντα με τον κουμπάρο του κ. Πολίτη!

Το conflict που υπάρχει και ο κίνδυνος να παρέμβει ο οικονομικός εισαγγελέας είναι πλέον ένα ενδεχόμενο!!!

Το ίδιο ισχύει και για τον Όμιλο που πήρε το Αφάντου στη Ρόδο τον οποίο και εκπροσωπεί. Από τη μία ο κ. Πολίτης του ΤΑΙΠΕΔ και από την άλλη ο κουμπάρος του κ. Μυλωνογιαννης υπογράφουν σα να μη συμβαίνει τίποτα!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν και άλλα!

Από τη μία ο κ. Πολίτης και από την άλλη ο κουμπάρος του κ. Τζιουζέπε Τζιάνο της Euroxx Χρηματιστηριακης που πήρε τα περισσότερα λεφτά ως σύμβουλος στο πρότζεκτ της εισόδου του ΑΙΑ της πώλησης των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ μέσω Χρηματιστηρίου.

Απίστευτη διαφθορά και διαπλοκή κάτω από τη μύτη της κυβέρνησης που ακουμπά το περιβάλλον του πρωθυπουργού και που δεν είναι το μόνο, αφού ακόμα και σήμερα στους κορυφαίους φορείς και Οργανισμούς υπάρχει θέμα miss management και απίστευτη κακοδιαχείριση και όχι απλά κατασπατάλιση πόρων.

Κυριολεκτικά διασπάθιση Δημοσίου χρήματος και ποινικά κολάσιμες πράξεις για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας, κ.ο.κ

Υπάρχει στο συρτάρι του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, απόρρητη – εμπιστευτική καταγγελία πριν 1 χρόνο για εργασιακό bulling από Διευθυντή-Ανώτατο Στέλεχο του ΤΑΙΠΕΔ, τον οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πολίτης αντί να του ασκήσει Δίωξη, προήγαγε και του αύξησε το μισθό και μάλιστα, δίνοντας του τη δυνατότητα να εκπροσωπεί το ΤΑΙΠΕΔ ενώπιον των Κυβερνητικών φορέων!

Το εν λόγω στέλεχος μάλιστα συμμετείχε πρόσφατα στην ημερίδα στο Υποικ με αφορμή την επίσκεψη της Κροατικής αποστολής με θέμα την αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας.

Αν αυτό δεν είναι αιτία να φύγουν από τους υπεύθυνους Ανθρώπινου δυναμικού και τους Γενικούς Διευθυντές ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείου, έως τους υπεύθυνους Κανονιστικής Συμμόρφωσης και ολόκληρα τα Διοικητικά Συμβούλια συμπεριλαμβανομένων των Διευθυνόντων Συμβούλων των δύο οργανισμών, τότε μόνο η παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργών, του Εισαγγελέα ίσως και του Πρωθυπουργού μπορεί να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό θέμα.

Καταλαβαίνουμε ότι πολλά ΜΜΕ δε μπορούν να γράψουν για το Υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ, όπως και για τον κ. Δημητριάδη και τον κ. Πολίτη, ξέροντας τς δεσμεύσεις που υπάρχουν.

Όμως μερικά πράγματα είναι υπεράνω και ακουμπούν τη θεσμική λειτουργία των Οργανισμών και τη Δημοκρατία.

Η αναφορά που σχετίζεται με την καταγγελία για εργασιακό bulling, παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση όλων των κανόνων περί εταιρικής διακυβέρνησης, εάν συνέβαινε σε ευνομούμενη χώρα θα είχε παρέμβει η Δικαιοσύνη για το κουκούλωμα ή όχι?

Είναι μία τελευταία ευκαιρία ο κ. Χατζηδάκης άμεσα να αποπέμψει τον κ. Πολίτη πριν εκθέσει άλλο τον Πρωθυπουργό.

Παρεμπιπτόντως εδώ και 3 χρόνια φωνάζουμε για τα κακώς κείμενα, αλλά δυστυχώς γνωρίζουμε ότι μόλις πέσουν τα χρήματα και η διαφήμιση στα ΜΜΕ όλα αλλάζουν.

Εμείς πάντως με αφορμή τον τρόπο διοίκησης που δε βλέπει ποτέ το φως της δημοσιότητας του Υπερταμειου και των θυγατρικών του, σας αποστέλλουμε τα παρακάτω, ελπίζοντας ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και θα προστατεύσετε το δημόσιο συμφέρον που είναι υπεράνω όλων.

Πολλώ δε μάλλον που ειδικά το ΤΑΙΠΕΔ, αν δείτε τα οικονομικά του, παρουσίασε και ζημίες εκτός των άλλων στα αποτελέσματα του για το 2022.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέρουμε να σταλούν μαζί με τα επίσημα ντοκουμέντα που τα επιβεβαιώνουν στην Ευρωπαία Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς.

Φυσικά η καταγγελία που αναφέρουμε, επισύρει σοβαρότατες ευθύνες για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας σε όλα τα ΔΣ τόσο του ΤΑΙΠΕΔ όσο και του Υπερταμείου.

Από το 2021 με την ανάληψη της ΕΕΣΥΠ από τον κ.Γρηγόρη Δημητριάδη ο οποίος επέλεξε και τον κ.Δημήτρη Πολίτη στο ΤΑΙΠΕΔ (που έφυγε κακήν κακώς από την HSBC στην Ελβετία, όπου κατηγορήθηκε για πλήθος ατασθαλιων από χρήση εταιρικών κρατών εκτός πάσης λογικής εταιρικής διακυβέρνησης έως πολλά άλλα όπως αγοραπωλησίες στη Ρουμανία κλπ), η ΕΕΣΥΠ καλύπτει το ΤΑΙΠΕΔ στις διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων παρότι θυγατρική, παραβιαζοντας κάθε πρωτόκολλο εταιρικής διακυβέρνησης.

Ενώ δηλαδή θα έπρεπε να ασκεί έλεγχο, αφήνει ανενόχλητα τη Διοίκηση να μην τηρεί ούτε τα προσχήματα.

Κατ αρχήν υπάρχει απίστευτη σπατάλη με λεφτά σε φιέστες, φανφάρες, εκδηλώσεις κλπ, με αποτέλεσμα το 2022 το ΤΑΙΠΕΔ όπως αναφέρουμε στις οικονομικές του καταστάσεις να εμφανίζει ζημιά!

Μιλάμε για άθλια οικονομική διαχείριση, τα έξοδα κι οι δαπάνες έχουν ξεφύγει ακόμα και στο Υπερταμειο, το οποίο το μόνο που κάνει είναι να αναθέτει σε συμβούλους όλες τις δουλειές που υποτίθεται κάνει αυτό με τα 50+ άτομα προσωπικό που χρυσοπληρώνει ο κ.Δημητριάδης ο οποίος άκουσον άκουσον έχει και βοηθό!

Δε φτάνει που 3 χρόνια τώρα ανοιγοκλεινει τη Διώρυγα της Κορίνθου και το έργο έχει καταντήσει το γιοφύρι της Άρτας, δε φτάνει που για τα 70.000 ακίνητα της ΕΤΑΔ..πιλοτικά θα…ξεκαθαρίσει γύρω στα 500 και αν, δε φτάνει που το μόνο που κάνει είναι να δίνει συνεντεύξεις για μετατροπή του Υπερταμειου σε εθνικό επενδυτικό ταμείο, δε φτάνει που όλη μέρα στέλνει δελτία τύπου για τις..επιτυχίες του Υπερταμειου, δε φτάνει που η αξιοποίηση των 22 υπολοίπων Περιφερειακών Αεροδρομίων έχει πάει στις καλενδες, δε φτάνει που μοιράζει σε συμβούλους δεξιά και αριστερά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έχει καταντήσει το Υπερταμειο αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ του κ. Πολίτη, μαγαζάκια της γειτονιάς που χειρίζονται λες κι είναι τσιφλίκι τους.

Εταιρική διακυβέρνηση και κώδικες ηθικής δεν εφαρμόζονται καν, την ώρα που οι καταγγελίες για ανάρμοστες συμπεριφορές πάνε κι έρχονται, προγράμματα για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για το θεαθήναι την ώρα που οι αξιολογήσεις έχουν πιάσει πάτο, αποχωρήσεις στελεχών κάθε μήνα που δεν αντέχουν την αδικία, την αναξιοκρατια, τους κολλητούς.

Έχει ενδιαφέρον μια και λέμε για το ΤΑΙΠΕΔ, να μας πουν για τις σαμπάνιες και τα πούρα των χιλιάδων ευρώ που ανοίγουν και καπνίζουν όταν κλείνει κάποια ιδιωτικοποίηση(βλέπε Ηγουμενίτσα), για τις..πρόσθετες υπηρεσίες που..προσφέρουν στην κουστωδια που κάθε φορά κουβαλάνε μαζί τους οι επικεφαλής και περιλαμβάνουν μέχρι..escort λένε οι κακές γλώσσες, αλλά και πάσης φύσεως άλλες..παροχές που δίνονται αποκλειστικά και μόνο σε συγκεκριμένα στελέχη.

Για την αξιοκρατία..που υπάρχει αρκεί να τονίσουμε ότι γενικός διευθυντής είναι ο..αδερφός ενός πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.Η μήπως όχι?Η δε.. προηγούμενη θέση του εν λόγω στελέχους ήταν στη..YAMAHA..

Επίσης στο ΤΑΙΠΕΔ ο Διευθύνων Σύμβουλος ο οποίος ήταν άνεργος πριν πάει εκεί, χρησιμοποιεί ως εταιρικό αυτοκίνητο ένα σεμνό και ταπεινό..ΤΕSLA, εκτός από την ιδιωτική FERRRARI που έχει, δίνει απίστευτα bonus στους δικους του, συμπεριφερεται ως μονάρχης ερχόμενος σχεδόν στα χέρια με στελέχη τα οποία αποχωρούν το ένα μετά το άλλο, έχοντας καταντήσει σουρωτήρι το ΤΑΙΠΕΔ.

Και όχι μόνο αυτό, επειδή ακριβώς δε μπορεί να συνυπάρξει με τους περισσότερους δίνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ αποζημιώσεις για να φύγουν όλοι αυτοί λες και το Ταμείο είναι ιδιοκτησία και πληρώνει από τη τσέπη του.

Ακόμη, δε ξέρουμε αν αληθεύουν οι φήμες ότι είναι συνέταιρος με τον ιδιοκτήτη της γνωστής και μη εξαιρετέας Euroxx χρηματιστηριακης, για την οποία οι κακές γλώσσες λένε ότι χωρίς να κάνει τίποτα ήθελε να πάρει καμία 15αρια εκατομμύρια ευρώ αμοιβή για τη..συνεισφορά της στην εύρεση επενδυτή που θα συμμετείχε στην αύξηση του Μ.Κ της Attica bank.

Το κύκλωμα είναι πολύ καλά οργανωμένο και λειτουργεί κάτω από τη μύτη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αφού το σύστημα αυτό έχει τα πλοκάμια του στην εποχή που Πολίτης και Σία ήταν στη..HSBC.

Όπως και η υπεύθυνη ΗR του ΤΑΙΠΕΔ, όπου όλος ο κόσμος είναι στα κάγκελα και λειτουργεί ως ο Δούρειος Ίππος του Διευθύνοντα τον οποίο πίσω από τη πλάτη του βέβαια θάβει αφού θέλει δε θέλει εκτελεί τις εντολές του ωσεί παρούσα η ίδια.

Η οποία μετά την HSBC ήταν επί χρόνια άνεργη! Αυτά συμβαίνουν με αυτούς τους μανατζαραιους της συμφοράς.

Για δε το διευθυντή Νομικών υπηρεσιών και κανονιστικης συμμόρφωσης δε παίρνει 1 αλλά 3 μισθούς, αφού είναι και γραμματέας του Δ.Σ αλλά και Νομικός στην ΕΤΑΔ.

Να μη πούμε για τον άλλο δικηγόρο τον επικεφαλής των εταιρικών διαδικασιών, γιο πολύ γνωστού δικαστή με παρουσία στο παραδικαστικο!

Αυτοί σε συνεννόηση με τη Διοίκηση διοικούν, κάνουν αξιολογήσεις, ανεβοκατεβαζουν μισθούς, προϊστάμενους κλπ.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλα πολλά που αν βγουν από το λογιστήριο και αφορούν τις σπατάλες σε ταξίδια, δαπάνες για συμμετοχές σε ΔΣ, έξοδα πάσης φύσεως κλπ, την επόμενη μέρα θα φύγουν σουμπιτοι κάποιοι.

Τεράστιες αμοιβές, προκλητική ζωή, προβολή και έλλειψη σεβασμού κάποιων κυρίως προς τη κοινωνία, αλλά και αυτούς που τους διόρισαν εκεί..

Να μιλήσουμε για τον εθνικό και περιφερειακό έλεγχο κρίσιμων εθνικών υποδομών? Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για συμβούλους, προσλήψεις, συνέδρια, ημερίδες, συνεντεύξεις, ομιλίες, gala και έχει ο Θεός. Αλλά η πρακτική σε βάρος και ενάντια στη χώρα, δεν επιτρέπει την αντιμετώπιση αμυντικών αλλά και οικονομικών θεμάτων στρατηγικής σημασίας.

Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Καναδάς, forum και δημόσιες σχέσεις περί του sovereign wealth fund που θα γίνει το Υπερταμειο.Αλλά πως θα οδηγηθεί έτσι η χώρα σε καλές πρακτικές διαχείρισης των ελλειμάτων της?Τα έσοδα του Υπερταμειου είναι από τα μερίσματα των συμμετοχών του όπως από το αεροδρόμιο και την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ κλπ, δηλαδή απλά εισπράττουν από τα έτοιμα τα οποία τώρα με την επιστροφή στο κράτος των εταιρειών ύδρευσης θα χάσουν. Κανείς δε συζητά το ρόλο του όπως και του ΤΑΙΠΕΔ, σε επιλογές όπως π.χ αυτές για την εγχώρια λιμενικη βιομηχανία.

Σε όλα το ίδιο γίνεται όμως. 3 χρόνια. Διευθύνων ο κ. Δημητριάδης και ακόμα όπως είπαμε να ξεκαθαρίσει το θέμα με τα ακίνητα του Δημοσίου, τη Διώρυγα της Κορίνθου, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, τα 22 Περιφερειακά Αεροδρόμια και πάει λέγοντας.Την εθνική προτεραιότητα των υποπαραχωρησεων, δραστηριοτήτων και λειτουργιών όπως έχει επικρατήσει παγκοσμίως και σε κάθε περίπτωση στο σύνολο της ΕΕ κανείς δε τη συζητά.

Κάθε τρεις και λίγο το τενεκεδακι το κλωτσάνε όλοι μαζί Υπερταμειο και ΤΑΙΠΕΔ όλο και πιο πέρα. Είναι διαδικασία ένταξης του ιδιωτικού τομέα στην οργάνωση και παραγωγή στη λιμενικη βιομηχανία της χώρας για να συνεχίσουμε με το ίδιο παράδειγμα, οι συμβάσεις ολικής Παραχώρησης?

Ξανά μανά Σύμβουλοι επί Συμβούλων με αμοιβές στο Θεό κι έχει ο Θεός.Για ποιο λόγο?Εξυπηρετουνται έτσι και πως τα συμφέροντα του ευρύτερου τοπικού λιμενικού Cluster και ευρύτερα της λιμενικης κοινότητας σε ότι αφορά τα λιμάνια, τις μαρίνες, τα λιμενικά Ταμεία, τις υποδομές κλπ?

Για τις ολικες παραχωρήσεις που δεσμεύουν τις επόμενες γενιές κουβέντα μηδέν.

Προγράμματα αξιολόγησης Υπερταμειου και ΤΑΙΠΕΔ που διαιωνίζουν τους ίδιους και τους ίδιους Διευθυντές, ενώ την ίδια στιγμή φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο τα σοβαρά στελέχη που βλέπουν τις παραχωρήσεις του 67% του συνόλου της ιδιοκτησίας αφαιρώντας από το κράτος το ρυθμιστικό του ρόλο και δε μπορούν να κάνουν τίποτα αφού οι Διευθύνοντες δεν ακούν.

Στελέχη που πάνε σε άλλους οργανισμούς γιατί δεν αντέχουν άλλο!Την ίδια ώρα οι δαπάνες για καύσιμα, τραπέζια, ποτά, ταξίδια, πιστωτικές κλπ έχουν πάει στο Θεό, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για τον περιορισμό και τη δυνατότητα εθνικού σχεδιασμού για τα δίκτυα μεταφορών.

Ζωή χαρισαμενη με τις συμβιες τους κάποιοι, τις φιλενάδες τους κάποιοι άλλοι, και κουστωδια στελεχών περνάνε ζωή και κότα από ταξίδι σε ταξίδι, ενώ δεσμεύουν τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες.

Να πούμε για τις.. αποκρατικοποιήσεις κι άλλα? Όχι μόνο δε κατάφεραν ούτε τη Μαρίνα της Καλαμαριάς να αξιοποιήσουν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τη διαδικασία χωρίς να παραιτηθεί κανείς όπως και τη σύμβαση για το λιμάνι της Καβάλας που δε πέρασε, αλλά καθυστέρησε μερικούς μήνες, ούτε μία καινούργια.. αξιοποίηση δεν έβαλαν μπροστά, την ίδια στιγμή που δημιουργούν πεδίο εξάρτησης για τη χώρα.

Ο κ.Δημητριάδης του Υπερταμειου παίρνει στο atennee το πρώην zonars κάθε πρωί croque Madame, παρέα με το Διευθύνοντα Συμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι λένε δεξιά κι αριστερά ότι σε όλα έχουν το οκ του πρωθυπουργού, αλλά ο κοσμάκης που δεν έχει να φάει βλέπει τους μισθούς των 20 χιλιάδων το μήνα και έχει φρίξει.Πως να τα βάλουν με τα κεφάλαια που επιλέγουν τέτοιες επενδυτικες διευθετήσεις?

Γιάννης κερνάει βέβαια Γιάννης πίνει.Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμειου είναι και στο Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ, άλλος είναι στο Δ.Σ της ΕΤΑΔ, οι ευνοουμενοι τους στα λιμάνια και το χρήμα το φυσάνε.Ενδιαφέρονται μόνο για γαιοστρατηγικου χαρακτήρα παραμέτρους.

Στον ΟΛΠ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ παίρνει άλλα 40 χιλιάρικα το χρόνο. Τον ενδιαφέρει η ανταπόκριση του λιμανιού στη δυναμική της αγοράς και της ζήτησης?

Το ίδιο και στον ΟΛΘ. Ελέγχοντες και ελεγχόμενοι, Υπερταμειο και θυγατρικές σε ένα αλισβερίσι και το παραδάκι πέφτει απ όλες τις μπάντες κανονικά.Δεν είναι τυχαίο που στην Ευρώπη αυτό το μοντέλο έχει παρέλθει και μέχρι στιγμής φαίνεται να απορρίπτεται.

Αλλά είπαμε και για τη διαχείριση: Δικηγόροι που είναι εκεί, διατηρούν και δικηγορικα γραφεία έξω και δεν τους ενοχλεί κανείς, εξυπηρετωντας επιχειρηματίες με το αζημίωτο που κατεβαίνουν στους διαγωνισμούς, αποκαλυπτικοι διάλογοι στα Δ.Σ και στους διαδρόμους όπου δε κρατούνται πρακτικά και πολλά άλλα. Υπάρχει δε δικηγόρος, που έχει ταρίφα στην αγορά για να εξυπηρετεί..

Αυτοί που θα έπρεπε να προωθούν τη συνύπαρξη Δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα δια μέσου παραχωρήσεων επί μέρους δραστηριοτήτων.Στους διαδρόμους Υπερταμειου και ΤΑΙΠΕΔ, κυκλοφορούν όλα τα λαμογια που επί χρόνια τρώνε με 10 μασέλες όπως ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος στον Ο.Σ.Κ, που τώρα το παίζει μελετητής και τον έχουν πετάξει έξω από παντού, στο ΤΑΙΠΕΔ τον προσελαβαν Σύμβουλο για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κατά τα λοιπά η ζωή συνεχίζεται.Όσο για επιτελείο όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά κουμάντο στα μαγαζιά του Υπερταμείου και το ΤΑΙΠΕΔ κάνουν κάτι μεγαλοκυριες και..μεγαλοκυριοι από το σπίτι τους, αλλά και στελέχη που έχουν προσληφθεί ένας Θεός ξέρει από ποιους. Αυτοί θα ασχοληθούν με τη ρυθμιστική επιρροή και το δημόσιο συμφέρον?

Ή οι συντονιστές στα λιμενικά Ταμεία και τις μαρίνες?Αυτοί αξιολογούν τα λιμάνια και τα έργα εκατομμυρίων ευρώ, αγνοώντας τη σημασία των λιμένων για την οικοδόμηση και την ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού στο νέο ενεργειακό τοπίο.

Πως άραγε γίνονται οι επιλογές? Ποιος αποφασίζει που θα πάει κάποιος? Η ηθική, η ταπεινότητα, οι χαμηλοί τόνοι, το μέτρο που επαγγέλλεται ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πως τηρούνται στην επιλογή του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος εξαντλεί την αυστηρότητα του στους υφιστάμενους του?

Για δε την αξιοκρατία..που υπάρχει στο ΤΑΙΠΕΔ αρκεί να τονίσουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος, έβαλε υπεύθυνο για τις επαφές με Υπουργεία και κυβέρνηση πρόσφατα, έναν 65αρη που ήταν άνεργος πριν πάει στο ΤΑΙΠΕΔ. Αν δείτε δε τις αναρτήσεις του εν λόγω στελέχους στο fb θα καταλάβετε. Ο οποίος λένε οι πληροφορίες επιπλέον, διώκεται κατόπιν καταγγελιών για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Και μάλιστα ο κ.Διευθυνων αναβάθμισε τον εν λόγω κύριο σε Διευθυντή Κυβερνητικών Υποθέσεων και Εταιρικής Ανάπτυξης, στοχεύοντας λέει στην ενίσχυση των σχέσεων με τους κυβερνητικούς φορείς και θεσμούς και το μέτοχο! Απίθανα πράγματα δηλαδή, κάποιος που καταγγέλλεται εγγράφως για σοβαρά πειθαρχικα και ποινικά αδικήματα, θα αξιολογεί τις οργανωτικές λειτουργίες του ΤΑΙΠΕΔ και θα προτείνει διαδικασίες για τη βελτίωση τους!!Άραγε πόσοι τα ξέρουν αυτά?

Πρόσφατα στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα παραιτήθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος για bulling στους εργαζόμενους. Την κατήγγειλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, αφού τηλεφωνούσε στις 11 το βράδυ στους εργαζομενους, η συμπεριφορά της ήταν απαραδεκτη και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να την παραιτήσει.

Το ίδιο γίνεται και στο ΤΑΙΠΕΔ. Και εκεί γίνεται bullying. Υπάρχουν εγγραφες καταγγελίες για κάποιους και αντί να τους διώξουν πειθαρχικα και ποινικά, αναβαθμίζονται και τους δίνουν και αυξήσεις. Το Υπερταμειο και το Υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν για καταγγελίες περί κατάχρησης εξουσίας και παράβασης καθήκοντος? Και αν ναι γιατί καλύπτουν τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ?Είναι ή δεν είναι ποινικά κολασιμες οι καταγγελίες και μάλιστα όταν είναι εγγραφες?

Γιατί τo αποσιωπουν?

Την ίδια στιγμή η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ διορίζει στα ΔΣ των λιμανιών όποιους θέλει.

Ντίνα Παπαθανασοπούλου, Δικηγόρος Παρ Αρείω Πάγω, Νομική Σύμβουλος και Νόμιμη Εκπρόσωπος Υπό Σύσταση Συλλόγου Εργαζομένων Υπερταμείου & Θυγατρικών.
Ειδική Σύμβουλος-Επιστημονικός Συνεργάτης, Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου, Πλατεία Νέας Σμύρνης, Αθήνα, ΤΚ 17122

loading...