Γνωρίστε τον Centuri ουκρανικό νεοναζιστικό στρατό που εκπαιδεύεται από τη Δύση

Ο νεοναζισμός εξαπλώνεται  εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, και  υποστηρίζει ανοιχτά τη βία κατά των μειονοτήτων ενώ αναζητά νέες στρατολογήσεις.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

Με τον στρατό του Κιέβου να καταρρέει και την αφήγηση της δυτικής προδοσίας να κερδίζει έδαφος, η φρίκη που επιβλήθηκε στους κατοίκους του Ντονμπάς για μια δεκαετία θα μπορούσε πολύ σύντομα να συμβεί σε μια πόλη κοντά σας.

Η Centuria, μια υπερβίαιη ουκρανική νεοναζιστική φατρία, έχει εγκατασταθεί σε έξι πόλεις της Γερμανίας και επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή της σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με  την Junge Welt , μια εφημερίδα του Βερολίνου, η πρόοδος της ναζιστικής οργάνωσης έγινε « ανεμπόδιστα από τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας » .

Η Junge Welt  εντοπίζει την προέλευση της Centuria σε μια νεοναζιστική σύνοδο κορυφής που διοργανώθηκε τον Αύγουστο του 2020 « στην άκρη ενός δάσους κοντά στο Κίεβο » .  Εκεί, ένας υπερεθνικιστής ονόματι Igor ” Cherkas ” Mikhailenko ζήτησε από τους ” εκατοντάδες μαχητές αυτοάμυνας που ήταν παρόντες, κυρίως μασκοφόροι “, μέλη της εθνικής φασιστικής πολιτοφυλακής του Κιέβου, να ” κάνουν θυσίες για να υπερασπιστούν την ιδέα της “Μεγάλης Ουκρανίας ” .  Ως πρώην επικεφαλής του τμήματος του Χάρκοβο του νεοναζί Πατριώτη της Ουκρανίας και διοικητής του υπό κρατική υποστήριξη του τάγματος Azov από το 2014 έως το 2015, ο Mikhailenko δήλωσε την επιθυμία να « καταστρέψει ό,τι είναι αντι-ουκρανικό ».

Η Junge Welt  αναφέρει ότι από το 2017, η Εθνική Πολιτοφυλακή «ασκεί βίαιη επαγρύπνηση δικαιοσύνης » σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της « τυραννικής δράσης της LGBTQ σκηνής». »   Αργότερα  η Centuria κατηγορήθηκε για  μια τρομακτική επίθεση τον Νοέμβριο του 2021 σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης γκέι στο Κίεβο, κατά την οποία οι αξιωματικοί της επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους με ρόπαλα και σπρέι πιπεριού.

Σήμερα, η ίδια νεοναζιστική αίρεση « έχει προεκτάσεις στη Γερμανία », αποκάλυψε  η Junge Welt . Στις 24 Αυγούστου 2023, την 32η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, η Centuria διοργάνωσε μια « εθνικιστική συγκέντρωση»  στην κεντρική πόλη του Μαγδεμβούργου,  «ανενόχλητη από την Antifa και τα επικριτικά μέσα ενημέρωσης » .

Οι συμμετέχοντες πόζαραν περήφανα με τη σημαία της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN), που ιδρύθηκε από τον συνεργάτη των Ναζί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Στέπαν Μπαντέρα. Η Centuria καυχιόταν στο  Telegram εκείνη την εποχή , « παρόλο που οι Ουκρανοί νέοι δεν βρίσκονται στην πατρίδα τους, αρχίζουν να ενώνονται » .  Ταυτόχρονα, απείλησαν τους « εχθρούς » της χώρας τους με « κολασμένο τρόμο » ,  υποσχόμενοι ότι  οι «Ουκρανοί μετανάστες » δεν θα ξεχνούσαν την εθνική τους ταυτότητα για μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Η Junge Welt  αναφέρει ότι η Centuria « συγκεντρώνει κεφάλαια για τη μονάδα μάχης της μητρικής της οργάνωσης », με διοικητή τον Andriy Biletsky – τον ιδρυτή του τάγματος Azov  που δήλωσε περιβόητα  το 2014 ότι η αποστολή του ουκρανικού έθνους ήταν «να ηγηθεί των λευκών φυλών του κόσμου στο μια τελική σταυροφορία… ενάντια στους Untermenschen με επικεφαλής τους Σημίτες. » Στο εσωτερικό, τα μέλη της Centuria εκφράζουν παρόμοιες στάσεις απέναντι στους μουσουλμάνους, τους Αφρικανούς και τους ομοφυλόφιλους, τους οποίους αποκαλούν ως « Γερμανικό χαλιφάτο », « μαύροι βιαστές » και « παιδόφιλοι » αντίστοιχα.

Σήμερα, τα μέλη της ομάδας προσπαθούν να μεταδώσουν το ιδεολογικό τους όραμα στους μελλοντικούς ρατσιστές της ηπείρου. « Δημιουργούμε μια νέα γενιά ηρώων!» » μπορεί να υπερηφανεύεται για  το κανάλι Telegram  της Centuria . Η νεοναζιστική ομάδα οργάνωσε πεζοπορίες στα βουνά Harz της Γερμανίας με μια ουκρανική εθνικιστική ένωση προσκόπων που ονομάζεται Plast. Αυτή η ένωση  άνοιξε τμήματα  στον δυτικό κόσμο από τη δεκαετία του 1950, ως απάντηση στο κυνήγι των φασιστών και των εθνικιστών υπό την ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης. Εκτός από την ιδεολογική κατήχηση, τα νεαρά μέλη της Plast μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση. Όπως δηλώνει δυσοίωνα η Centuria στο  Telegram , « οι ελεύθεροι άνθρωποι φέρουν όπλα ».

Καθώς η Ουάσιγκτον σταδιακά αποδεσμεύεται από την υποστήριξή της στον πόλεμο της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, αρχίζει να παραχωρεί την ευθύνη για τη διαχείριση –και πιθανή αποτυχία– της στρατιωτικής εκστρατείας στο Βερολίνο. Εάν οι παραδόσεις όπλων των ΗΠΑ συνεχίσουν να μειώνονται, η Γερμανία θα γίνει ο κύριος προμηθευτής όπλων του Κιέβου. Και οι Γερμανοί μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι το « όχι » στην Ουκρανία θα μπορούσε να τους επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία δεν απολαμβάνει το γεωγραφικό απόθεμα ενός ωκεανού μεταξύ της και των φασιστών αντιπροσώπων που υποστηρίζει στην Ουκρανία. Μετά την κατάρρευση της πολυσυζητημένης αντεπίθεσης της Ουκρανίας στα τέλη του 2023, ο πρόεδρός της, Volodymyr Zelensky, εξέπεμψε μια αραιά συγκαλυμμένη απειλή σε συνέντευξή του στο  The Economist  : « Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε πώς τα εκατομμύρια των Ουκρανών προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες θα αντιδρούσαν αν ένιωθαν ότι η χώρα τους εγκαταλείφθηκε ».

Αν και οι Ουκρανοί είχαν γενικά « καλή συμπεριφορά » και ήταν « πολύ ευγνώμονες » σε όσους τους φιλοξένησαν, δεν θα ήταν « καλή ιδέα » η Ευρώπη να « σπρώξει αυτούς τους ανθρώπους στα όριά τους »  σημείωσε ο κ. Ζελένσκι στην εβδομαδιαία εφημερίδα.

Για να κατανοήσουμε πώς τα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία μιας φθαρμένης δύναμης πληρεξουσίου θα μπορούσαν να στρέψουν τα όπλα τους ενάντια στις δυτικές κυβερνήσεις που τους όπλισαν, αρκεί να θυμηθούμε τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ένα μυστικό ναζιστικό δίκτυο που υποστηρίζεται από τη Δύση

Ενώ η Centuria βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους Ουκρανούς μετανάστες ως νεοσύλλεκτους, επωφελείται επίσης από μια καλά εδραιωμένη δομή υποστήριξης από την ευρωπαϊκή ελίτ.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών, Ρωσικών και Ευρασιατικών Σπουδών (IERES) στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον δημοσίευσε μια  λεπτομερή και βαθιά ανησυχητική έκθεση  που δείχνει πώς η Centuria τροφοδοτήθηκε από ένα « παραδοσιακό ευρωπαϊκό στρατιωτικό τάγμα»» του οποίου οι δεδηλωμένοι στόχοι είναι να αναδιαμορφώσει ο στρατός της χώρας ακολουθώντας τις δεξιές ιδεολογικές γραμμές και να υπερασπιστεί την «πολιτιστική και εθνική ταυτότητα» του ευρωπαϊκού λαού ενάντια στους πολιτικούς και τους γραφειοκράτες των «Βρυξελλών» .

Το IERES ανέφερε ότι η στρατιωτική πτέρυγα της Centuria άρχισε να εκπαιδεύεται το 2018 στην Εθνική Στρατιωτική Ακαδημία Hetman Petro Sahaidachny της Ουκρανίας (NAA), το «πρωταρχικό στρατιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Κιέβου και σημαντικό κόμβο δυτικής στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα ».

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι « μόλις τον Απρίλιο του 2021, η [Centuria] ισχυρίστηκε ότι από την έναρξή της, τα μέλη της συμμετείχαν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Πολωνία .

Πράγματι, πολλά μέλη της νεοναζιστικής ομάδας εκπαιδεύτηκαν στην de facto βάση του ΝΑΤΟ στο Yavoriv, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά των πολωνικών συνόρων.

Επιπλέον, « η ομάδα ισχυρίζεται ότι τα μέλη της υπηρετούν ως αξιωματικοί σε πολλές μονάδες του ουκρανικού στρατού .  Τουλάχιστον από το 2019, η Centuria έχει […] [καλέσει] τα ιδεολογικά ευθυγραμμισμένα μέλη της AFU να ζητήσουν μεταφορά σε συγκεκριμένες μονάδες όπου υπηρετούν μέλη της ομάδας. Για να προσελκύσει νέα μέλη, η ομάδα – μέσω του καναλιού της στο Telegram, που έχει περισσότερους από 1.200 ακόλουθους και ένα αποκλειστικό bot κινητοποίησης – συνεχίζει να διαφημίζει τον υποτιθέμενο ρόλο της στην AFU και την πρόσβασή της στη δυτική εκπαίδευση, στρατιωτική και ανταλλαγή. »

Όλες οι δυτικές κυβερνήσεις με τις οποίες επικοινώνησαν οι ερευνητές του IERES είπαν ότι δεν ανέχονται τους νεοναζί στους στρατούς τους, επιμένοντας ότι « εμπιστεύονται στην ουκρανική κυβέρνηση να επιλέξει και να εντοπίσει τους σωστούς υποψηφίους » για τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Ωστόσο, η Ακαδημία Εθνικού Στρατού της Ουκρανίας Hetman Petro Sahaidachny (NAA) δήλωσε ρητά ότι δεν προβαίνει σε καμία τέτοια επιλογή, ενώ αρνήθηκε ότι η Centuria δρα εντός της έδρας της.

Αφού ο συντάκτης της έκθεσης επικοινώνησε με τη Centuria και την Εθνική Ακαδημία Στρατού για σχόλια σχετικά με την εκπαίδευση των νεοναζί, στελέχη του εξτρεμιστικού κινήματος άρχισαν να εξαφανίζουν τα ίχνη τους στο διαδίκτυο και να κρύβουν τις δραστηριότητές τους στον πραγματικό κόσμο από τότε.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν σχεδόν εντελώς την έκθεση IERES, με εξαίρεση ένα  μόνο άρθρο  στην  Jerusalem Post . Αυτή η σιωπή είναι ακόμη πιο ασυνήθιστη αφού ο συγγραφέας του άρθρου είναι ένας Ουκρανός πολίτης με έδρα την Ουάσιγκτον, το έργο του οποίου έχει δημοσιευτεί από  τη Voice of America , μια κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ, και από την Bellingcat, μια ερευνητική εταιρεία « ανοιχτού κώδικα » που χρηματοδοτείται από η αμερικανική και η βρετανική κυβέρνηση.

Μεταξύ των δυτικών αξιωματούχων, μόνο οι καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σχολιάσει τα σχολαστικά τεκμηριωμένα ευρήματα της έκθεσης,  υποστηρίζοντας  ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Facebook από μέλη της Centuria είχαν « εξεταστεί»  για να προωθήσουν τη « ρωσική παραπληροφόρηση ».

Αυτή η ανειλικρίνεια δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της καλά τεκμηριωμένης ιστορίας του καναδικού στρατού να παρέχει εκπαίδευση σε σκληρούς Ουκρανούς φασίστες – και την άρνησή του να αποκηρύξει τους Ουκρανούς Ναζί.

Ακόμη και σήμερα, ο αρχηγός του καναδικού στρατού, στρατηγός Γουέιν Έιρ,  αρνείται να απολογηθεί  για το χειροκρότημα του Γιάροσλαβ Χούνκα, συνεργάτη των Ναζί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που προσκλήθηκε από το Καναδικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ερευνητές, οι μαχητές της Centuria στην Ουκρανία έχουν περάσει τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια προσπαθώντας να κατηχήσουν τα μέλη τους στον νεοναζισμό. Η έκθεση IERES σημειώνει ότι η Centurie « κατάφερε να προσηλυτίσει τη μελλοντική ουκρανική στρατιωτική ελίτ εντός του ANA » .

Πορτρέτο ενός εκπαιδευμένου στη Βρετανία νεοναζί

Υπογραμμίζοντας την έκταση της νεοναζιστικής παρουσίας στον δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό, ο φοιτητής του ANA Kyrylo Dubrovskyi ολοκλήρωσε ένα 11μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης αξιωματικών στην εξαιρετικά αναγνωρισμένη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst της Βρετανίας το 2020. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας  γιόρτασε  την αποφοίτησή του ενώ το NAA δημοσίευσε  12- λεπτό προφίλ βίντεο  για το ταξίδι του νέου πτυχιούχου στη στρατιωτική ηγεσία. Η IERES σημείωσε ότι ο κ. Dubrovskyi « επέδειξε πολύ έντονο ενδιαφέρον για θέματα που σχετίζονται με την Centuria » ενώ παρακολουθούσε την ακαδημία.

Ο Dubrovskyi φαίνεται να αναφέρθηκε σε ένα  διαφημιστικό βίντεο της Centuria  που κυκλοφόρησε στο  Telegram  τον Μάιο του 2020, στο οποίο τα μέλη της ομάδας φαίνονται να παρελαύνουν στο Lviv, να παρακολουθούν μια εκδήλωση της NAA και να πυροβολούν τα όπλα τους. Ο Ντουμπρόβσκι ακούγεται να τονίζει: «Οι αξιωματικοί μας χτίζουν τον νέο στρατό της Ουκρανίας… Είμαστε η Centuria. Είμαστε παντού… υπερασπιστείτε τα εδάφη σας, τις παραδόσεις σας μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος. »

Ένα μήνα νωρίτερα, η Centuria είχε  δημοσιεύσει μια συνέντευξη  με έναν « δόκιμο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυτής Μεγαλειότητος », μια περιγραφή που χωρούσε μόνο ένα άτομο: τον Ντουμπρόβσκι. Κατέστησε σαφές ότι προτιμούσε την εκπαίδευση στην Ουκρανία, καθώς η βρετανική εκπαίδευση για στρατιωτικούς « δίνει λιγότερη έμφαση στη θεωρία ». Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο « Ντουμπρόβσκι δέχθηκε ξένους μαθητευόμενους που επισκέφθηκαν την ακαδημία » και « σε αρκετές περιπτώσεις συνόδευσε ξένες αντιπροσωπείες που επισκέπτονταν την ακαδημία », συμπεριλαμβανομένων μαθητών από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τον γαλλικό στρατό.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόση « θεωρία » εισήγαγε ο Ντουμπρόβσκι στη ρουτίνα των δυτικών στρατιωτών που συναντήθηκαν στο Σάντχερστ. Η IERES κατέληξε στο συμπέρασμα ότι « ο Dubrovskyi και η Centuria εκμεταλλεύτηκαν την ιδιότητά του ως δόκιμου Sandhurst » για να προωθήσουν την ομάδα και την ιδεολογία της. Στην ενότητα  “σχετικά”  του προσωπικού του  καναλιού στο YouTube , ο κ. Dubrovskyi περιγράφει τον εαυτό του ως ” ένας δόκιμος της Βασιλικής Ακαδημίας της Μεγάλης Βρετανίας .” Δημοσίευσε πολλά βίντεο εκεί σχετικά με τις εμπειρίες του στην ακαδημία και τουλάχιστον ένα μήνυμα που εξέφραζε την επιθυμία του να ενταχθεί στο νεοναζιστικό σύνταγμα Αζοφ.

Στο  Telegram  τον  Δεκέμβριο του 2020 , η Centuria κατέστησε σαφές ότι η διείσδυση στα υψηλότερα κλιμάκια του ουκρανικού στρατού ήταν μόνο το πρώτο βήμα σε ένα   πολύ μεγαλύτερο ιδεολογικό blitzkrieg : « Η Centuria σχηματίζει μια μοναδική στρατιωτική ελίτ του είδους της, στόχος της οποίας είναι να φτάσει στο ανώτατα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να γίνει ένας πυρήνας εξουσίας ικανός να ασκήσει σημαντική επιρροή. »

Αφού εδραιώσει την κυριαρχία της στον στρατό, η ομάδα σχεδιάζει να διεισδύσει στις τάξεις της «ουκρανικής πολιτικής ελίτ » προκειμένου να « πραγματοποιήσει κοινωνικές αλλαγές » .

 

 Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Scheerpost

loading...