Γεωστρατηγική ο πόλεμος των μικροτσίπ

Το τσιπ που τροφοδοτεί το τηλέφωνο Mate 60 Pro από την κινεζική εταιρεία Huawei δεν είναι τόσο προηγμένο όσο τα αμερικανικά τσιπ, δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο, λέγοντας ότι αυτό δείχνει ότι οι περιορισμοί των ΗΠΑ στις παραδόσεις στον κολοσσό του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού λειτουργούν.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Huawei, η οποία βρίσκεται σε λίστα εμπορικών περιορισμών από το 2019, εξέπληξε τη βιομηχανία και την κυβέρνηση των ΗΠΑ κυκλοφορώντας ένα νέο τηλέφωνο εξοπλισμένο με ένα εξελιγμένο τσιπ τον περασμένο Αύγουστο. Το Huawei Mate 60 Pro έχει θεωρηθεί ως σύμβολο της τεχνολογικής αναζωπύρωσης της Κίνας παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Ουάσιγκτον να ακρωτηριάσει την ικανότητά της να παράγει προηγμένους ημιαγωγούς.

Θεωρήθηκε επίσης από πολλούς ως προσβολή για τον Raimondo, ο οποίος επισκεπτόταν την Κίνα τη στιγμή της κυκλοφορίας του. Αλλά σε μια συνέντευξη στο CBS News « 60 Minutes » , ο κ. Raimondo διαφώνησε με αυτή την άποψη.

Αυτό που μου λέει αυτό είναι ότι οι έλεγχοι των εξαγωγών λειτουργούν, επειδή αυτό το τσιπ δεν είναι τόσο καλό, “(…) είναι χρόνια πίσω από αυτό που έχουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες “, δήλωσε. « Έχουμε τους πιο εξελιγμένους ημιαγωγούς στον κόσμο, κάτι που δεν συμβαίνει στην Κίνα ».

Geopolintel

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η έλλειψη δεξιοτήτων επιβραδύνει τα έργα χυτηρίου

από Enjeux RH

Καθώς μεγάλοι προμηθευτές ημιαγωγών κατασκευάζουν εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, η έλλειψη ανθρώπων με τις τεχνολογικές δεξιότητες που απαιτούνται για την κατασκευή και τη λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων απειλεί να ματαιώσει τις προσπάθειές τους.

Καθώς η Intel, η Samsung, η TSMC και άλλες εταιρείες συνεχίζουν τα σχέδιά τους για την ανάπτυξη και την κατασκευή μικροτσίπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτές οι προσπάθειες αντιμετωπίζουν μια δυσκολία: δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικοί σε αυτόν τον τομέα. « Ο ανταγωνισμός για υπαλλήλους με αυτές τις δεξιότητες είναι σκληρός », δήλωσε η Cindi Harper, αντιπρόεδρος HR στην Intel. « Είναι επίσης μια αγορά υπέρ των υποψηφίων. Δηλαδή, η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την τρέχουσα προσφορά ». « Υπάρχει έλλειψη εξαρτημάτων και ανθρώπων που μπορούν να τα κατασκευάσουν », συνέχισε ο Mark Granahan, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της iDEAL Semiconductor, μιας πενταετούς startup τσιπ με έδρα το Allentown της Πενσυλβάνια. « Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πράγματι, δεν είναι ότι λείπει ένας συγκεκριμένος τύπος ατόμου ή λειτουργίας. Το πρόβλημα είναι διαδεδομένο ».

Έτσι, πολλά εισαγωγικά μαθήματα τεχνολογίας και επιταχυνόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα πληροφορικής αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο για να καλύψουν τη ζήτηση της αγοράς. « Σίγουρα η πρόσληψη νέων ή πρόσφατων αποφοίτων είναι ένας τρόπος να προχωρήσουμε εάν υπάρχουν αρκετοί από αυτούς », είπε ο Mark Granahan. « Είμαστε μια αναπτυσσόμενη εταιρεία. Πρέπει να εκπληρώσω πολλές λειτουργίες, είτε πρόκειται για πωλήσεις και μάρκετινγκ, εφαρμογές και συστήματα, είτε μηχανική. Όλες αυτές οι θέσεις απαιτούν ένα συγκεκριμένο τεχνικό υπόβαθρο. Χρειαζόμαστε περισσότερους πτυχιούχους με Bac +2, μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Η εστίαση σε έναν τομέα δεν είναι κακό, αλλά χρειαζόμαστε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων .»

Προσφορά και εργασία: οι ελλείψεις συσσωρεύονται

Το χάσμα δεξιοτήτων επιδεινώνει την έλλειψη προμήθειας chip που υπήρχε ήδη πριν από τη διακοπή που προκλήθηκε από τον Covid-19. Ωστόσο, η πανδημία έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Πράγματι, οι μονάδες παραγωγής ημιαγωγών λειτουργούσαν ήδη με τη μέγιστη δυναμικότητα, σύμφωνα με τον Alan Priestley, αντιπρόεδρο αναλυτή της Gartner Research. Παρά ταύτα, η Apple, η Microsoft, η Alphabet, η Amazon και άλλοι έχουν ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή. Μια έκθεση από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, δείχνει ότι η έλλειψη τσιπ είναι τόσο σοβαρή που το 2021, τα αποθέματα των κατασκευαστών δεν ξεπερνούσαν τις πέντε ημέρες παγκοσμίως. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η κατάσταση βελτιώνεται.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα Υπουργό Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλοι χρήστες τσιπ δεν έχουν επομένως κανένα περιθώριο λάθους: « Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας είναι πραγματικά ανησυχητική και είναι επείγον να δράσουμε για να αυξήσουμε τις εθνικές μας ικανότητες ». είπε, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα του υπουργείου της.

Πρόβλημα, τα εργοστάσια χρειάζονται ειδικευμένους εργάτες. Ο Mark Granahan, ο οποίος ελπίζει ότι το iDEAL μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του αυτό το φθινόπωρο, είπε ότι του πήρε ένα χρόνο αναζήτησης για να βρει έναν διδακτορικό ηλεκτρολόγο μηχανικό. Έπειτα, χρειάστηκαν εννέα επιπλέον μήνες για να λάβετε βίζα για να φέρετε αυτόν τον Ευρωπαίο εργαζόμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες. « Η χώρα στο σύνολό της θα μπορούσε να είναι πιο ανταγωνιστική εάν είχε μια επιθετική νομοθετική ατζέντα για να φέρει περισσότερους ειδικευμένους ανθρώπους στον τομέα STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) », είπε. « Μάλλον δεν είμαι ο μόνος σε αυτή την κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι η Intel, η Apple, η Microsoft και η Qualcomm αντιμετωπίζουν όλα τα ίδια προβλήματα .»

Η μετανάστευση ως λύση στην έλλειψη εργατικού δυναμικού στις Ηνωμένες Πολιτείες

Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, οι θέσεις εργασίας στον τομέα STEM αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% μεταξύ 2020 και 2030. Σημειώστε ότι η Κίνα έχει ήδη ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τον αριθμό των διπλωμάτων STEM που απονέμονται κάθε χρόνο. Σε αυτό το πλαίσιο και σύμφωνα με το Institute for Progress (ένας οργανισμός έρευνας και υπεράσπισης για την εκπαίδευση STEM), η χώρα του Τζο Μπάιντεν θα είχε κάθε συμφέρον να συμπληρώσει την εκπαίδευση του εθνικού εργατικού δυναμικού με μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην αύξηση της μετανάστευσης ατόμων υψηλής ειδίκευσης.

Σύμφωνα με τον Jeremy Neufeld, συνεργάτη μετανάστευσης στο Institute for Progress, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν το μεταναστευτικό τους σύστημα να καταρρεύσει υπό το βάρος των αυξανόμενων καθυστερήσεων, των « ατελείωτων χρόνων αναμονής » και του απρόβλεπτου. « Δεν έχουμε ενημερώσει τα ανώτατα όρια βίζας μετανάστευσης εδώ και 30 χρόνια, επομένως όλο και περισσότεροι αιτούντες στρέφονται στο εξωτερικό. Αυτό εμποδίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις και άλλες εταιρείες αιχμής να αξιοποιήσουν τα καλύτερα και πιο έξυπνα μυαλά του κόσμου για να προωθήσουν τα τεχνολογικά σύνορα .» Είπε ότι οι αμερικανοί νομοθέτες θα πρέπει να εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι οι βιομηχανίες αιχμής έχουν αξιόπιστη πρόσβαση σε άτομα με δεξιότητες σε ζήτηση για να διατηρήσουν το τεχνολογικό προβάδισμα της Αμερικής στον κόσμο.

Η έκδοση της Βουλής των Αντιπροσώπων του Δικομματικού Νόμου Καινοτομίας (BIA) περιλαμβάνει βασικές διατάξεις για την άρση των ανώτατων ορίων για κατόχους μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου στην τεχνολογία πληροφοριών και την επικοινωνία, εάν εργάζονται σε κρίσιμους τομείς ασφάλειας. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτή η διάταξη θα επιβιώσει των διαπραγματεύσεων του Κογκρέσου με τη Γερουσία. Μια άλλη επιλογή θα ήταν να εξαιρεθούν οι διεθνείς πτυχιούχοι με προχωρημένα πτυχία STEM από τα σκληρά ανώτατα όρια ” που καταστρέφουν την ικανότητά μας να στρατολογούμε εξειδικευμένα άτομα “, είπε ο Neufeld. Στον τομέα της κατασκευής ημιαγωγών των ΗΠΑ, το 75% των διδακτορικών είναι γεννημένοι στο εξωτερικό . Και ήδη βλέπουμε ότι η έλλειψη δεξιοτήτων μηχανικής οδηγεί σε καθυστερήσεις στις εκκινήσεις εργοστασίων, οι οποίες θα επιδεινωθούν μόνο εάν το Κογκρέσο δαπανήσει δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις χωρίς να αντιμετωπίσει τα προβλήματα μετανάστευσης των υποψηφίων ».

Κατασκευή τσιπ: μερίδιο αγοράς των ΗΠΑ σε ελεύθερη πτώση

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου (CRS), το μερίδιο των Ηνωμένων Πολιτειών στην παγκόσμια παραγωγική ικανότητα ημιαγωγών βρίσκεται σε σταθερή πτώση εδώ και δεκαετίες. Η αμερικανική παραγωγή εξαρτημάτων αντιπροσώπευε περίπου το 40% της αγοράς το 1990, το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε περίπου 12% το 2020. Είναι αλήθεια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρίσκονται στην τελευταία θέση όσον αφορά την παγκόσμια παραγωγή τσιπ – η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσωπεύει περίπου 7- Το 8% της παραγωγής και πολλά άλλα έθνη είναι ακόμη χαμηλότερα – αλλά η αμερικανική πτώση συνεχίζεται.

« Πιστεύω ότι ένα πρακτικό σενάριο θα ήταν πρώτα να διατηρηθεί τουλάχιστον το τρέχον ποσοστό μεριδίου αγοράς, αν και οι ασιατικές χώρες συνεχίζουν να ενισχύονται. Στη συνέχεια, η δεύτερη φάση θα ήταν οι ΗΠΑ και η ΕΕ να προσδιορίσουν στρατηγικά τις επενδυτικές περιοχές και να αυξήσουν το μερίδιό τους, μειώνοντας παράλληλα την εξάρτηση από την Ασία », εξήγησε ο Gaurav Gupta, αντιπρόεδρος αναλυτής στην εταιρεία ερευνών Gartner. « Θα χρειαστούν χρόνια και δεκαετίες », συνέχισε. « Μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να επιστρέψουν σε μετοχή άνω του 35%; Δεν νομιζω. Πρέπει να έχουμε πιο ρεαλιστικές προσδοκίες ».

Ένα πρόβλημα είναι ότι καθώς η παραγωγή τσιπ έχει μετατοπιστεί στην Ασία τις τελευταίες δεκαετίες, οι εταιρείες έχουν επίσης αναπτύξει ένα πολύ αποτελεσματικό και ώριμο αντίστοιχο οικοσύστημα, σημείωσε ο Gaurav Gupta. Δεδομένου του υψηλού κόστους και της πολυπλοκότητας της κατασκευής τσιπ, πολλές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν επιλέξει ένα φανταστικό μοντέλο στο οποίο οι ημιαγωγοί σχεδιάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατασκευάζονται στο εξωτερικό, κυρίως στη Νότια Ασία. Σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών & Διεθνών Μελετών (CSIS), αυτή η περιοχή φιλοξενεί πλέον σχεδόν το 80% της παγκόσμιας παραγωγής τσιπ. « Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Google, της Apple και της Amazon, βασίζονται μόνο στην TSMC στην Ταϊβάν για σχεδόν το 90% της παραγωγής ηλεκτρονικών κυκλωμάτων τους », εξήγησε ο βοηθός ερευνητής Gregory Arcuri σε μια ανάρτηση στο blog της CSIS. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της TSMC, η κατασκευή του χυτηρίου 5nm στην Αριζόνα βρίσκεται σε καλό δρόμο και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν αρκούν

Αν και τα σημερινά χυτήρια είναι εξαιρετικά αυτοματοποιημένα, απαιτούν ακόμη πολλούς εργάτες για την κατασκευή τους, καθώς και μηχανικούς και τεχνικούς μηχανικούς για να τα λειτουργήσουν μόλις τεθούν σε λειτουργία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν, εάν ακολουθήσουν τη σωστή προσέγγιση, να επιτύχουν μια δραματική αναβάθμιση της κατασκευής τσιπ, σύμφωνα με μια έκθεση από το Eightfold.ai, έναν πάροχο λογισμικού διαχείρισης τεχνολογικών δεξιοτήτων. Η μελέτη του Eightfold πέρυσι διαπίστωσε ότι η κατασκευή ημιαγωγών στη χώρα θα μπορούσε να προχωρήσει μέσω της αναβάθμισης και της επανειδίκευσης των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης σε παρακείμενες δεξιότητες. « Αυτό θα αύξανε σημαντικά τη δεξαμενή των πιθανών υποψηφίων », ανέφερε η έκθεση.

Ο τελευταίος συνέστησε επίσης αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική που θα βοηθούσαν στον επαναπροσανατολισμό της βιομηχανίας, οι περισσότερες από τις οποίες περιλαμβάνονται στον νόμο Chips for America. « Αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνεπής υποστήριξη από την κυβέρνηση όσον αφορά τις πολιτικές και τα κίνητρα για την ενθάρρυνση των μαθητών να πάνε στον τομέα των ημιαγωγών και να βοηθήσουν τις εταιρείες να προσλαμβάνουν », δήλωσε ο Gaurav Gupta. « Χώρες όπως η Ταϊβάν και η Κίνα είχαν καλύτερες πολιτικές από εμάς τα τελευταία χρόνια ».

Πράγματι, η δημόσια χρηματοδότηση για την προσέλκυση υποψηφίων στον τομέα STEM δεν έχει προχωρήσει πολύ, παρόλο που η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν εγκρίνει και οι δύο εκδοχές του νόμου Chips for America. Η τελευταία στοχεύει στην παροχή φορολογικών εκπτώσεων και άλλων επιδοτήσεων για να βοηθήσει στον αναπροσανατολισμό της βιομηχανίας ημιαγωγών. Ωστόσο, παρά τη δικομματική υποστήριξη, τα μέλη δεν κατέληξαν σε συναίνεση για τη χρηματοδότηση του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τον Γκρέγκορι Αρκούρι. Ένα άλλο νομοσχέδιο – ο Αμερικανικός Νόμος για την Καινοτομία και τον Ανταγωνισμό (USICA) – εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ. Παρέχει οικονομική βοήθεια 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή, επέκταση ή εκσυγχρονισμό εργοστασίων παραγωγής, αλλά έχει μπλοκαριστεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι κατασκευαστές τσιπ επενδύουν σε εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Cindi Harper είπε ότι η Intel εργάζεται για να καταστήσει επείγουσα τη χρηματοδότηση του νόμου Chips for America: « Σχεδιάστηκε για να αυξήσει τις επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας », εξήγησε. « Αυτή η συνεργασία με τον δημόσιο τομέα είναι απαραίτητη για να βάλει τους κατασκευαστές σε ίσους όρους ανταγωνισμού, ώστε να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους υπερπόντιους ανταγωνιστές μας στην Ασία, οι οποίοι απολαμβάνουν πλεονέκτημα κόστους 30% έως 40%, σε μεγάλο βαθμό χάρη στις δικές τους μεγάλες κρατικές επιδοτήσεις .»

Η Intel έχει ξοδέψει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή δύο χυτηρίων στο Οχάιο για να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ημιαγωγούς. Είναι ένας από τους πολλούς προμηθευτές, μαζί με τη Samsung, την Texas Instruments και την Global Foundries, που σχεδιάζουν να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν την παρουσία τους στον τομέα των chip στις Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Ανεξάρτητα από τις ελλείψεις, η Intel και άλλοι προμηθευτές χρειάζονται εργοστάσια παραγωγής για να υποστηρίξουν την επόμενη γενιά επεξεργαστών. Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να επιδεικνύουν την προθυμία τους να επενδύσουν στη μεταποίηση, γίνονται μια ελκυστική αγορά για μια τέτοια επέκταση », δήλωσε ο Alan Priestley της Gartner.

Πέρυσι, η Wolfspeed (πρώην Cree Inc.) άνοιξε μια μονάδα παραγωγής γκοφρέτας καρβιδίου πυριτίου 200 mm στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Global Foundries ανακοίνωσε σχέδια να δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου στη Νέα Υόρκη για να αυξήσει την παραγωγή τσιπ.

Ταυτόχρονα, η Intel εργάζεται επίσης για να λύσει το πρόβλημα της εκπαίδευσης STEM συνεργαζόμενη με πανεπιστήμια και κοινοτικά κολέγια. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να δαπανήσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία σε νέα εκπαιδευτικά προγράμματα STEM. Εκτός από αυτήν την επένδυση, το ταμείο του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ θα διαθέσει επιπλέον 50 εκατομμύρια δολάρια σε εθνικές πρωτοβουλίες. « Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 150 εκατομμύρια δολάρια θα είναι διαθέσιμα για εκπαίδευση και έρευνα για την παραγωγή εξαρτημάτων », αποκάλυψε η Cindi Harper. « Είμαστε επίσης δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη των δεξιοτήτων STEM, ξεκινώντας από την πρώιμη εκπαίδευση έως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση – αυτή είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της έλλειψης εργατικού δυναμικού – εργασίας ».

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Enjeux RH

loading...