Γεωπολιτικοί προβληματισμοί υπάρχει ακόμη χώρος για αισιοδοξία ;

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου υπήρξε μια ανισορροπία μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών όταν η αντιβαλλιστική ασπίδα πυραύλων τοποθετήθηκε από το Πεντάγωνο στην Ευρώπη.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Στη συνέχεια, η ΕΣΣΔ ανέπτυξε το δικό της σύστημα προστασίας. Στη συνέχεια συνήφθησαν διάφορες συνθήκες που περιορίζουν τα πυρηνικά οπλοστάσια μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων, καθώς η παρατήρηση πληθώρας θερμοπυρηνικών εκρηκτικών και από τις δύο πλευρές δεν είχε στρατηγική ή πολιτική σημασία. Τα οπλοστάσια ήταν υπεραρκετά για να καταστρέψουν όλη τη ζωή στη Γη πολλές φορές. Έμεινε να καθοριστούν οι όροι μιας απάντησης, επειδή καμία από τις δύο πυρηνικές δυνάμεις δεν ήθελε να επιτεθεί πρώτα στον αντίπαλό της.

Η κατάσταση εξελίχθηκε με τις νέες πυρηνικές χώρες εκτός Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας. Η Κίνα ήταν η πέμπτη χώρα που έγινε μέλος του συλλόγου μετά τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, την ΕΣΣΔ και τη Γαλλία. Μετά ήρθαν η Ινδία, το Πακιστάν και το Ισραήλ, το οποίο με τη βοήθεια της Γαλλίας υπό τη διοίκηση του Γκυ Μολέτ, μπόρεσε να χτίσει το δικό του οπλοστάσιο, ένα ανοιχτό μυστικό που αποκαλύφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες όταν οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι μίλησαν για τον βομβαρδισμό της Γάζας Απογυμνωθείτε με «μικρές» πυρηνικές βόμβες για να επιταχύνετε την εξόντωση των κατοίκων της Γάζας.

Η συζήτηση βρίσκεται τώρα στο επίπεδο της τακτικής χρήσης αυτών των όπλων. Με άλλα λόγια, «ποιος θα κληρώσει πρώτος;» και βρισκόμαστε μεταφερόμενοι σε ένα σενάριο του τύπου « Το καλό, το κακό και το άσχημο » σε σχέση με τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ αλλά και στη σχεδιαζόμενη επίθεση της Κίνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τον Ψυχρό Πόλεμο, καμία πυρηνική χώρα δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει άμεσα η μία την άλλη. Και εφόσον πρέπει να αναγνωριστεί ότι είναι το ΝΑΤΟ που έρχεται αντιμέτωπο με τη Ρωσία στο θέατρο των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Από τη μια πλευρά υπάρχει η Ρωσία, μια πυρηνική δύναμη, και από την άλλη ένας οργανισμός που υποτίθεται ότι είναι ειρηνικός ή αμυντικός, αλλά έχει γίνει ανοιχτά επιθετικός επειδή τα κράτη μέλη αγοράζουν εξοπλισμό από το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα.

Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το ΝΑΤΟ έγινε ένας παράνομος οργανισμός, εκτελώντας εντολές από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, με τους Άγγλους να είναι οι πιο επίμονοι και πιστοί σύμμαχοι του μεγάλου κυρίου του παιχνιδιού, του Αμερικανού προέδρου. Στην άλλη άκρη του πλανήτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το εγχείρημά τους για παγκόσμια κυριαρχία, σκέφτονται να βγάλουν το σπαθί τους από τη θήκη τους εναντίον της Κίνας, καθώς η οικονομική δύναμη αυτής της χώρας τις επισκιάζει. Επιπλέον, όπως και η Ρωσία, αυτή η χώρα είναι πλούσια σε πρώτες ύλες…

Υπάρχει, ωστόσο, ένα άλυτο πρόβλημα που ευνοείται από την πολιτική κυρώσεων που εφαρμόζουν ειδικοί γεωστρατηγικής που συμβουλεύουν το Πεντάγωνο και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών: είναι η προσέγγιση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας και όχι μόνο στο πλαίσιο των Δρόμων του Μεταξιού. Στη συνέχεια φτάνουμε σε ένα νέο γεγονός που ανατρέπει τις αρχές του Ψυχρού Πολέμου, ο ρωσικός στρατός μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις μελέτες του κ. Jean-Pierre Petit, ενός υψηλού επιπέδου Γάλλου επιστήμονα που δυσφημίστηκε από τους συνομηλίκους του που επισημοποίησαν σε θεωρητικό επίπεδο την μαγνητο-υδροδυναμική (MHD) ενώ ο γαλλικός στρατός θεώρησε ότι αυτή η τεχνική δεν είχε κανένα ενδιαφέρον.

Σήμερα ο ρωσικός στρατός διαθέτει τρεις τύπους υπερηχητικών πυραύλων που μπορούν να χρησιμεύσουν ως φορείς για συμβατικά αλλά και πυρηνικά εκρηκτικά. Οι στρατηγικές συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Κίνας περιλαμβάνουν την προμήθεια τέτοιων πυραύλων στην Κίνα. Η Ρωσία έχει επίσης αναπτύξει μια υπερ-τορπίλη που λειτουργεί στο νερό εφαρμόζοντας την ίδια αρχή με την ασύλληπτη ταχύτητα των 100 km/h (ή ίσως 100 ναυτικά μίλια, δεν θυμάμαι πλέον αυτά τα δεδομένα που αποκάλυψε η ίδια η JP Small.

Αυτά τα διανύσματα παράγονται αυτήν τη στιγμή σε μικρές σειρές, αλλά έχουν αλλάξει ριζικά το στρατηγικό τοπίο, επειδή τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί δεν έχουν καμία πιθανότητα να αντιπαρατεθούν, ειδικά επειδή οι υπερηχητικοί πύραυλοι μεγάλου φέροντος, μια βόμβα H τριών μεγατόνων, για παράδειγμα, ξεκινά το ταξίδι της σε βαλλιστικό τρόπο και στη συνέχεια καταδύεται προς την στόχος με το εκρηκτικό να αναφλέγεται σε προκαθορισμένο ύψος.

Καμία πιθανότητα αναχαίτισης και εγγυημένη καταστροφική επίδραση: αυτά είναι τα νέα δεδομένα στρατηγικά. Και όπως από την πλευρά ΝΑΤΟ-Ρωσίας και από την πλευρά Κίνας-ΗΠΑ είναι ή θα είναι μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικές δυνάμεις που σημαίνει ότι προχωράμε προς έναν νέο ψυχρό πόλεμο στον οποίο οι κάτοικοι της ζούγκλας (υποδηλώνοντας τον Josep Borrell) θα είναι μόνο ουδέτεροι θεατές με εξαίρεση την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία που θα περιθωριοποιηθούν οριστικά.

Παραμένει ένα μεγάλο άγνωστο: μια χρηματοπιστωτική κρίση όχι παγκόσμια, αλλά περιορισμένη στις δυτικές χώρες, γιατί για άλλη μια φορά η Ρωσία θα τη γλιτώσει. Αυτή η κρίση θα είναι το τελευταίο χτύπημα για την αμερικανική αυτοκρατορία και θα τηλεμεταφέρει τη Δυτική Ευρώπη στο Μπαγκλαντές. Απλώς κοιτάξτε την εξέλιξη του CAC40, του κορυφαίου δείκτη χρηματιστηρίων της Γαλλίας (Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024):

Όλες οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις έχουν καθοριστεί από την αύξηση των δεικτών του χρηματιστηρίου και στην αγορά του Παρισιού θα παραμείνουν γαλλικές σε αυτήν την εικόνα πριν από τις κρίσεις του dot.com και μετά τις κρίσεις subprime. Να σημειωθεί ότι η επιδημία του κορωνοϊού δεν αύξησε σημαντικά τον δείκτη του χρηματιστηρίου του Παρισιού, κάτι που σημαίνει ότι ο δείκτης αυτός είναι αποσυνδεδεμένος από την οικονομική υγεία της χώρας αφού ολόκληρη η οικονομία βρισκόταν σε αδιέξοδο. Οι αναλυτές λένε ότι ο δείκτης CAC40 καθοδηγείται από πολυεθνικές πολυεθνικές και εκείνες που παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους στο εξωτερικό, φυσικά, αλλά τότε η χρηματιστηριακή δραστηριότητα θα ήταν καθαρά κερδοσκοπική;

Η εικασία ήταν η αρχή της κρίσης του 1929! Τέλος, εάν η κλίμακα της επερχόμενης κρίσης είναι ανάλογη με την εξέλιξη του γαλλικού χρηματιστηριακού δείκτη (αυτό δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, πρέπει να σημειωθεί;), τότε πρέπει να περιμένουμε μια κλίμακα που δεν είχε φτάσει ποτέ πριν εκεί συμπεριλαμβανόμενη το 1929.

Θα να είναι το τέλος της ηγεμονίας του δολαρίου, το τέλος του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέλος το τέλος του ΝΑΤΟ. Μόνο οι BRICS+ και τα μέλη του SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης) θα συνεργαστούν για να διατηρήσουν τις οικονομίες τους. Χάρη σε μια τέτοια οικονομική κρίση, θα υπάρξει επομένως η εμφάνιση μιας παγκόσμιας τάξης που θα βασίζεται σε νόμους και συνθήκες και όχι σε κανόνες. Το συμπέρασμά μου λοιπόν είναι αισιόδοξο…

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress

πηγή: Jacques Henry

loading...