Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας-βιοαέριο και σειρά αστοχιών

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αντιμετωπίζουν τώρα προβλήματα με τις πωλήσεις αυτοκινήτων με μπαταρίες.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

Στην πραγματικότητα, ο τομέας εξαρτάται από τις επιδοτήσεις και όχι από την προτίμηση των καταναλωτών για ηλεκτρική ενέργεια. Οι παραδόσεις στη Γαλλία παραμένουν σε άνοδο προς το παρόν λόγω των κρατικών παραγγελιών για κοινωνική μίσθωση (πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου). Από την άλλη, αυτές οι παραδόσεις πέφτουν στη Γερμανία με το τέλος των επιδοτήσεων από τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το Les Echos :

« … η μείωση ή η κατάργηση της ενίσχυσης για την αγορά 100% ηλεκτρικών αυτοκινήτων που αποφασίστηκε τους τελευταίους μήνες σε αρκετές χώρες, έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο φρένο στις εγγραφές «wattages» (-11,3% σε διάστημα ενός έτους ). Το μερίδιο αγοράς τους μειώθηκε στο 13% των συνολικών πωλήσεων, έναντι 13,7% τον Μάρτιο του 2023.

… Αυτή η πτώση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατάρρευση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία (-28,9%), μετά την ξαφνική κατάργηση στα μέσα Δεκεμβρίου του μπόνους που προοριζόταν να ενθαρρύνει τους πράσινους κινητήρες .

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τις ταξινομήσεις αυτοκινήτων (όλων των τύπων) ανά μήνα. Οι παραδόσεις μειώθηκαν κατά 5,2% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με το 2023. Επιπλέον, τα νούμερα εξακολουθούν να επωφελούνται από τις 50.000 παραγγελίες για ενοικίαση αυτοκινήτου με 100 ευρώ το μήνα – επιδοτήσεις κοινωνικής μίσθωσης – στη Γαλλία. Ελλείψει νέων μέτρων, οι πωλήσεις αυτοκινήτων –ιδιαίτερα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων– αναμφίβολα θα σημειώσουν μακροπρόθεσμη πτώση.

Αυτή η επιβράδυνση οδηγεί σε απολύσεις στην Tesla, όπως σημειώνει η Le Monde :

Λιγότερο από δύο μήνες μετά την αναφορά απογοητευτικών πωλήσεων πρώτου τριμήνου, η Tesla ανακοίνωσε ένα κύμα απολύσεων μεγάλης κλίμακας. Σε ένα email προς το προσωπικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ προειδοποίησε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα απέρριπτε “περισσότερο από το 10%” του εργατικού δυναμικού της, ή περισσότερα από 10.000 άτομα… [Τα στοιχεία για τις παραδόσεις μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου σηματοδότησε την πρώτη τριμηνιαία πτώση της Tesla σε τέσσερα χρόνια .

Αντιμέτωποι με τις απογοητεύσεις στη ζήτηση, οι κατασκευαστές θέλουν ακόμη περισσότερα πρότυπα και επιδοτήσεις. Ομάδες όπως η Renault και η Stellantis θέλουν περισσότερη προστασία έναντι του ανταγωνισμού. Το μερίδιο αγοράς της Κίνας πράγματι αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Παρακάτω, βλέπετε το μερίδιο αγοράς των εισαγωγών από την Κίνα στον ηλεκτρολογικό τομέα:

Ο πίνακας δείχνει το μερίδιο αγοράς της Κίνας μέχρι το 2022. Σύμφωνα με την Schmidt Automotive Research, οι εισαγωγές από την Κίνα θα φτάσουν πάνω από το 8% μερίδιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το 2023! Ο κατασκευαστής BYD, για παράδειγμα, στοχεύει σε μερίδιο αγοράς 5% για ηλεκτρικά οχήματα στην ήπειρο, έναντι 1,1% επί του παρόντος. Έχει εργοστασιακό έργο στην Ουγγαρία, που θα ανοίξει το 2026.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, αναζητά λύσεις για την έλλειψη ζήτησης και για να αντιμετωπίσει τις επιτυχίες του ανταγωνισμού. Στην ουσία προτείνει το μοντέλο οικονομικού ελέγχου του ΚΚ Κίνας! Έτσι, σε μια στήλη για το Les Echos , έγραψε:

Μετά από μια επαγγελματική ζωή αφιερωμένη στην αυτοκινητοβιομηχανία, το ερώτημα που τίθεται φαίνεται πολύ απλό: έχει η Ευρώπη τη βούληση να οπλιστεί επιτέλους με μια πραγματική βιομηχανική πολιτική για τον κλάδο μας, με μια παγκόσμια φιλοδοξία και όχι απλώς ένα σωρό προθεσμίες και πρόστιμα; Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα για μένα ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση δεν βρίσκεται στη μείωση των κανόνων, αλλά στην κυβέρνηση, γράφει:

Αντιμέτωπη με την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη πρέπει να εφεύρει ένα υβριδικό μοντέλο, μεταξύ ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημόσιας παρέμβασης, πρώτα για να δυναμώσουμε τους εαυτούς μας και μετά να προχωρήσουμε ξανά στην επίθεση στον κόσμο, πάντα σε συνθήκες δίκαιης αμοιβαιότητας .

Engie: καταστροφές και αίτημα για βοήθεια

Όπως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι ομάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σπαταλούν δισεκατομμύρια σε μη κερδοφόρα έργα και στη συνέχεια απαιτούν περισσότερη δράση από την κυβέρνηση.

Η Engie, ο διανομέας ενέργειας, αναφέρει σε πρόσφατη παρουσίαση στους μετόχους:

« Η Engie εισέρχεται στη δεύτερη φάση του στρατηγικού της σχεδίου… με επενδύσεις 22 έως 25 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έργα μεταξύ 2023 και 2025, ή 50% περισσότερες από ό,τι την περίοδο 2021-2023 ».

Τα έργα περιλαμβάνουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χωρητικότητα μπαταρίας και παραγωγή βιοαερίου και υδρογόνου. Λόγω των εξόδων, ο όμιλος εκδίδει «πράσινα» ομόλογα αξίας 17,65 δισ. ευρώ, μεταξύ 2014 και Φεβρουαρίου 2023, όπως βλέπετε παρακάτω.

Και εδώ, βλέπουμε ότι η Engie έχει διακυβεύσει πολλά και ως εκ τούτου, η εταιρεία θέλει να διατηρηθούν οι ενισχύσεις και οι ποσοστώσεις. Πράγματι, ελλείψει ενίσχυσης, εταιρείες όπως η Engie αντιμετωπίζουν προβλήματα κερδοφορίας.

Πρώτα απ ‘όλα, το κόστος κατασκευής για αιολικά και ηλιακά έργα παραμένει στάσιμο γύρω στα επίπεδα του 2020, ωστόσο, οι προβλέψεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας λαμβάνουν γενικά υπόψη τη μείωση του κόστους εγκατάστασης με την πάροδο του χρόνου.

Καμία μείωση στο κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η αισιοδοξία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προέρχεται εν μέρει από τον μύθο της πτώσης του κόστους – για πάνελ, ανεμογεννήτριες και μπαταρίες – από χρόνο σε χρόνο. Ωστόσο, οι τιμές στην πραγματικότητα έχουν μείνει στάσιμες από το 2020 περίπου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας:

« Αν και οι τιμές των μεταφορών και των υλικών έχουν μειωθεί από το 2022, παραμένουν υψηλές. Ταυτόχρονα, το κόστος χρηματοδότησης για τους κατασκευαστές έργων έχει αυξηθεί μαζί με τα επιτόκια. Ως αποτέλεσμα, το κόστος… των φωτοβολταϊκών και της χερσαίας αιολικής ενέργειας παραμένει 10 έως 15% υψηλότερο το 2024 σε σχέση με το 2020 ».

Το παρακάτω γράφημα δείχνει την εξέλιξη του κόστους εγκατάστασης (χωρίς το κόστος λειτουργίας) για ηλιακή ενέργεια. Οι τιμές παραμένουν γύρω στα επίπεδα του 2019 και του 2020.

Το ίδιο ισχύει και με την χερσαία αιολική ενέργεια, όπως βλέπετε παρακάτω: η πτώση του κόστους δεν έχει συμβεί εδώ και 5 χρόνια.

Και για τις μπαταρίες, όπως βλέπετε παρακάτω, η αύξηση της παραγωγής έχει όλο και μικρότερη επίδραση στις τιμές με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, η στασιμότητα του κόστους θέτει υπό αμφισβήτηση τη χρήση μπαταριών ως πηγή μαζικής αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Εν ολίγοις, τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μπαταριών συσσωρεύουν προβλήματα. Επομένως, η εξάρτησή τους από τις επιδοτήσεις δεν έχει τέλος.

Βιοαέριο: καμία πιθανότητα έναντι του φυσικού αερίου

Η Engie επενδύει επίσης σε μονάδες βιοαερίου. Η εταιρεία σχεδιάζει επενδύσεις 3 δισ. ευρώ για το υπόλοιπο της δεκαετίας, για την εγκατάσταση 10 TWh παραγωγής. Ωστόσο, όπως οι μπαταρίες, οι «εξ ολοκλήρου ηλεκτρικές» και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα έργα εξαρτώνται από τη βοήθεια και τις αγορές πάνω από τις τιμές της αγοράς. Στην πραγματικότητα, το κόστος παραγωγής βιοαερίου υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος του φυσικού αερίου. Χωρίς πρότυπα, ποσοστώσεις ή εγγυημένες τιμές, το βιοαέριο δεν έχει καμία πιθανότητα έναντι του ανταγωνισμού.

Το παρακάτω διάγραμμα από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας δείχνει την κατάσταση. δίνει την ποσότητα παραγωγής βιομεθανίου (συμπυκνωμένη μορφή βιοαερίου) των σχεδιαζόμενων έργων, σύμφωνα με το κόστος ανά MBtu (μονάδα ενέργειας).

Όπως μπορείτε να δείτε, μια μειοψηφία προβλεπόμενων έργων (με το μικρότερο κόστος εγκατάστασης και θέρμανσης) καταλήγει σε κόστος βιοαερίου μεταξύ 0 και 5 δολαρίων ανά MBtu. Τα υπόλοιπα έργα στον αγωγό παράγουν βιοαέριο με περισσότερα από 5 $ ανά MBtu. Ωστόσο, το κόστος του φυσικού αερίου φτάνει, σύμφωνα με τον αμερικανικό δείκτη, σε λιγότερο από 2 δολάρια ανά MBtu. Εν ολίγοις, τα έργα βιοαερίου που κοστίζουν περισσότερα από $5 ανά MBtu, ή το 97% των προβλεπόμενων έργων, υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος παραγωγής φυσικού αερίου…

Εν ολίγοις, χωρίς επιδοτήσεις και εγγυήσεις επαναγοράς (μέσω της επιβολής ποσοστώσεων στους αγοραστές φυσικού αερίου), η βιομηχανία βιοαερίου δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Επομένως, είναι πολύ λογικό ότι ο όμιλος Engie επιθυμεί διακαώς την ενίσχυση των μέτρων στήριξης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για έργα όπως το βιοαέριο.

Δημοσιεύουν, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Jean Jaurès, έναν κατάλογο προτάσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η διευθύντρια του γκρουπ, Catherine MacGregor, γράφει στην εισαγωγή:

Εκτός από τις επενδύσεις που είναι απαραίτητες για τη μαζική ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας και ενέργειας από φυσικό αέριο, πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων θα πρέπει να κινητοποιούνται κάθε χρόνο για την ανάπτυξη δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και λύσεων ευελιξίας που είναι απαραίτητες για το σύστημα χωρίς άνθρακα . ”

Μετά από ένα βουνό επενδύσεων σε απόβλητα –όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εγκαταστάσεις μπαταριών και βιοαέριο– οι εταιρείες θέλουν εγγυήσεις κερδοφορίας. Αυτό είναι καλό: εκτός από τις κρατικές δαπάνες, η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει προϋπολογισμό 600 δισεκατομμυρίων – μέσω επιχορηγήσεων και δανείων – για την καταπολέμηση των εκπομπών άνθρακα, κατά την περίοδο έως το 2027.

Εταιρείες όπως η Engie ή η Renault, σε αναζήτηση εισοδήματος και εγγυήσεων, θέλουν ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη για μη επικερδή έργα… Αυτό είναι πραγματικά μια πηγή σπατάλης και ελλειμμάτων στο μέλλον.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Hashtable

loading...