Αλήθεια εναντίων ποιών να πολεμήσουμε;

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ και να μπούμε πρώτοι στην πρώτη γραμμή της μάχης»

Σε δηλώσεις που προκαλούν ερωτήματα για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, προχώρησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχετικά με όξυνση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου ότι «είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, που ελπίζω ότι θα υπάρξει αυτοσυγκράτηση και δεν θα συνεχιστεί. Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση όλοι για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές μας, τις αξίες μας, την εδαφική μας ακεραιότητα. Ήδη στην Ευρώπη συνεδριάζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα για να εξετάσουν την πολύ σοβαρή κατάσταση και τις επόμενες κινήσεις, που ελπίζουμε και ευχόμαστε να επικρατήσουν η λογική και η Ειρήνη».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, αν μας ζητηθεί, πρέπει να ανταποκριθούμε ώστε να βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε την Ειρήνη ακόμη πιο γρήγορα. Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τις αρχές,τις αξίες μας τον δυτικό τρόπο ζωής και να είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε τον καναπέ και να μπούμε πρώτοι στην πρώτη γραμμή της μάχης».
Όλα αυτά τη στιγμή που μετά το τέλος του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε χθες, εκφράστηκε μεγάλη αγωνία για τις επόμενες μέρες, καθώς οι συνέπειες από τη διεύρυνση των συγκρούσεων, δεν έχουν γίνει ακόμα ορατές, σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

loading...