Έτοιμη η στρατηγική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν

Ρωσική εκπομπή “Χωρίς λογοκρισία” στο τηλεοπτικό κανάλι Tsargrad που παρουσιάζεται από τον Nikita Komarov.

 

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Περίληψη της παράστασης

Ρωσία και Ιράν βρίσκονται στα πρόθυρα υπογραφής στρατηγικής συμφωνίας. Πρόκειται για μια συνολική συμφωνία που καλύπτει διαφορετικούς τομείς μακροπρόθεσμης συνεργασίας, από τις στρατιωτικές τεχνολογίες μέχρι την οικονομική σφαίρα. Αυτή η συμφωνία είναι πιθανό να αλλάξει ριζικά τον γεωπολιτικό χάρτη της Εγγύς και Μέσης Ανατολής και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον ισραηλινό δορυφόρό τους.

« Μια συνολική συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν πρόκειται να υπογραφεί ».

Ήταν τον Ιανουάριο του 2023, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιρανού Προέδρου Ebrahim Raïssi ότι οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει τις εργασίες για τη σύνταξη κοινής στρατηγικής συμφωνίας.

Όπως μπορούμε να δούμε, αυτή η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Το πιο σημαντικό δεν είναι η υπογραφή του ή η διάρκεια των συζητήσεων που το αφορούν, αλλά το γεγονός ότι η ιρανική πλευρά ελέγχει προσεκτικά κάθε ένα από τα σημεία και προτείνει τακτικά ορισμένες τροποποιήσεις. Όπως βλέπουμε, δίνεται μεγάλη προσοχή στη συγγραφή του περιεχομένου του.

Η συμφωνία προετοιμάζεται προσεκτικά πριν από την υπογραφή. Πράγματι, η Ρωσία έχει γίνει ο μόνος κεντρικός εταίρος του Ιράν.

Στην πραγματικότητα, η Περσία δεν γνωρίζει έναν τόσο σημαντικό εταίρο όπως η Ρωσία.

Το 2021, η Τεχεράνη και το Πεκίνο υπέγραψαν συμφωνία. Δεν ήταν μια συνολική συνθήκη αλλά μια απλή συμφωνία που κάλυπτε διάφορα σημεία. Στη διπλωματία, η διαφορά είναι σημαντική μεταξύ αυτών των δύο τύπων συνθηκών. Οι σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Τεχεράνης είναι καλές και φιλικές, αλλά δεν είναι σχέσεις μεταξύ συμμάχων.

Αυτή η συμφωνία περιελάμβανε περίπου 15 βασικά σημεία, 15 οδηγίες απαραίτητες για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

Η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική με τη Ρωσία.

Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν δεν αφορά μόνο οικονομικά, εμπορικά ή επενδυτικά ζητήματα, τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικά σημεία που τα μέρη μελετούν προσεκτικά.

Καλύπτει επίσης τη συνεργασία στην εξωτερική πολιτική, τη γεωπολιτική, την οργάνωση του ΟΗΕ και τη συνεργασία σε στρατιωτικές τεχνολογίες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στο πλαίσιο της κατάστασης που επικρατεί στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Αυτή η συμφωνία θα πρέπει να υπογραφεί σύντομα και θα ήθελα να τονίσω εδώ ένα σημαντικό σημείο.

Σήμερα, ο κόσμος βρίσκεται σε πλήρη μεταμόρφωση, περνάμε από ένα παγκόσμιο σύστημα διεθνών σχέσεων σε ένα σύστημα μακροπεριφερειών.

Σε αυτό, το Ιράν κατανοεί ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνδεθεί με μια μακροπεριφέρεια.

Το Ιράν έχει δύο επιλογές.

Είτε στρέφεται προς την κινεζική μακροπεριφέρεια, που θα ήθελε πολύ το Πεκίνο, είτε προς τη ρωσική μακροπεριφέρεια.

Για την κινεζική πλευρά, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: η Περσία δεν θα είναι ποτέ κάτι περισσότερο από πιθανός εταίρος μικρής κλίμακας. Η Κίνα λειτουργεί διαφορετικά και έχει τις δικές της απόψεις για τις εταιρικές σχέσεις. Ήταν πάντα αδύναμη από πλευράς εξωτερικής πολιτικής, αδύναμη στη γεωπολιτική. Το αντίθετο συμβαίνει στον τομέα της γεωοικονομίας. Γνωρίζουμε ότι ανά πάσα στιγμή, σε όλους τους αιώνες, η Κίνα αντιπροσωπεύει έναν πολιτισμό κλειστό στον εαυτό της.

Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής οι ενέργειές της δεν φαίνονται ιδιαίτερα θετικές, φαίνεται να συνεργάζεται μόνο από θέση ισχύος με υποτελείς της.

Στη Ρωσία, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Η ιστορία μας στη διεθνή πολιτική είναι πολύ πλούσια, γνωρίζουμε καλά αυτήν την πολιτική πτυχή, την οποία αναπτύσσουμε με κάποια επιτυχία. Αυτή είναι μια παράδοση για τη Ρωσία.

Με το Ιράν, μπορούμε να οικοδομήσουμε γρήγορα αμοιβαία επωφελείς σχέσεις.

Η Περσία το καταλαβαίνει αυτό, αλλά ο περσικός πολιτισμός είναι επίσης πολύ πλούσιος, από ιστορική ή κοινωνική άποψη. Αν οι Πέρσες καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι πρέπει να συνδεθούν με μια μακροπεριφέρεια, είναι ωστόσο δύσκολο γι’ αυτούς να το αποδεχθούν από τα βάθη της καρδιάς τους. Πάνω από όλα, επικεντρώνονται στην οικοδόμηση του δικού τους πολιτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ιράν θέλει σήμερα να έχει πρόσβαση σε πρόσθετους γεωοικονομικούς και γεωπολιτικούς πόρους στους οποίους δεν έχει πρόσβαση.

Επί του παρόντος, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τους Χούτι στην Υεμένη, γύρω από την Παλαιστίνη, με το Ισραήλ καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό ακριβώς από το γεγονός ότι το Ιράν επιδιώκει να επωφεληθεί από αυτούς τους γεωοικονομικούς και γεωπολιτικούς πόρους που δεν διαθέτει. να σχηματίσει τελικά τη δική της μακροπεριφέρεια.

Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά στην Περσία, το Ιράν δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, πρέπει να παραμείνει ειλικρινές με τον εαυτό του από ηθική άποψη, να σέβεται την ιστορία του, να σέβεται τον λαό του. Η εκ των προτέρων επιλογή που έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας δεν είναι σύνηθες για τον περσικό πολιτισμό.

Γεγονός παραμένει ότι το Ιράν επέλεξε να κινηθεί προς τη ρωσική μακροπεριφέρεια.

Στην πραγματικότητα, η ολοκλήρωση μεταξύ των δύο χωρών εξελίσσεται από το 2018, το 2019. Το 2023, αυτή η διαδικασία θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Βλέπουμε λοιπόν την ανάπτυξη (μεταξύ Ρωσίας και Ιράν – Σημείωση του συντάκτη) πολύ καλών σχέσεων από την άποψη της διεθνούς πολιτικής. Η εταιρική σχέση δεν εξελίσσεται τόσο γρήγορα σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, αν και ήδη υλοποιούνται σημαντικά έργα

Ο διεθνής μεταφορικός διάδρομος «Βορράς-Νότος».

(* πόλεις κατά μήκος της διαδρομής του καναλιού (πορτοκαλί στον χάρτη) που αποφεύγουν τη Μεσόγειο Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ και συνδέουν τη Ρωσία με τον Ινδικό Ωκεανό (από βορρά προς νότο: Αγία Πετρούπολη, Μόσχα, Αστραχάν, Μαχατσκάλα, Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Τεχεράνη ( Ιράν), Μπαντάρ Αμπάς, Βομβάη (Ινδία))

Αυτό συμβαίνει με τον διεθνή διάδρομο μεταφορών «Βορράς-Νότου», ο οποίος είναι αναμφίβολα το πιο υποβλητικό παράδειγμα εταιρικής σχέσης στον οικονομικό τομέα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράν, αργά ή γρήγορα, θα ενταχθεί στη διαμορφούμενη ρωσική μακροπεριφέρεια.

Προφανώς, στη συνέχεια θα πρέπει να εισέλθει και στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU), στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) (παράλληλα με τους BRICS που αναπτύσσονται γρήγορα και σταθερά – Σημείωση του συντάκτη). Αυτό θα γίνει, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, θα έλεγα μάλιστα ότι γίνεται με σχετικά σταθερό ρυθμό, προοδευτικό και σταδιακά.

Συμπερασματικά, τα πράγματα εξελίσσονται θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Επίσης υποστηρίζοντας το περιοδικό μας συμβάλετε στην πραγματική επίλυση μιας μεγάλης εθνικής μάστιγας τα  σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα μέσα από τρεις παγκόσμιες-πανελλήνιες καινοτομίες. 

Με εμπνευστή τον μεγάλο Σέρβο προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς  ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλοςστα πλαίσια της πραγματικής μείωσης των θανατηφόρων-σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων είναι δημιουργός τριών παγκόσμιων-πανελλήνιων καινοτομιών.

Εδώ και είκοσι έτη δημιούργησε ένα Πρότυπο προπονητικό πρόγραμμα υψηλού αθλητισμού για την αποφυγή σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Μεταξύ άλλων προτείνει την δημιουργία Γυμνασίων-Λυκείων και πανεπιστημιακών σχολών μηχανοκίνητου αθλητισμού. Διότι ήταν στέλεχος στην μεγάλη ΑΕΚ των τίτλων και του Final four μια ακόμη παγκόσμια καινοτομία του είναι ότι συμπεριλαμβάνει ένας μέρος της προπονητικής του Ντούσαν Ίβκοβιτς-Ευρωλίγκας μαζί με δικές του ασκήσεις στο προπονητικό πρόγραμμα αποφυγής των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και για την αγωνιστική προετοιμασία στα μηχανοκίνητα σπορ σχετικά με αγώνες μοτοσυκλέτας-αυτοκινήτου. Για όσους δεν γνωρίζουν στον κλάδο της μοτοσυκλέτας-αυτοκινήτου στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προπονητές και προπονητικό-τεχνικό σκέλος.

Το έτος 2004 ίδρυσε αθλητικό σύλλογο μοτοσυκλέτας-αυτοκινήτου στα πλαίσια της απομάκρυνσης των οδηγών από αυτοσχέδιους αγώνες, επικίνδυνους ελιγμούς και σοβαρά-θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Με προσωπικές του ενέργειες πέντε μήνες από την δημιουργία του συλλόγου διοργανώσαμε αγώνα πανελληνίου πρωταθλήματος,   Επίσης έκανε 4 χρόνια αθλητική εκπομπή στο ραδιόφωνο για τα μηχανοκίνητα σπορ και για την εφαρμογή των τριών παγκόσμιων-καινοτομιών του σχετικά με τα σοβαρά-θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και την πρόσληψη προπονητών στα σωματεία μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης επί 20 συναπτά έτη δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ τις εργασίες-καινοτομίες του. Τις καινοτόμες προτάσεις του έχει καταθέσει και ως πρόεδρος του αθλητικού Σωματείου στους αρμόδιους φορείς.

Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του. Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

 

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress

loading...