ΈΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ

ΈΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ!

ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ  ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΟΣΑ ΑΝΟΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ!

Κάνε αυτό που λέω – όχι αυτό που κάνω. Αυτή είναι η ουσία μιας διαρροής που ισχυρίζεται ότι εκθέτει υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ ως κάτι περισσότερο από απλούς πολιτικοποιημένους υποκριτές όταν πρόκειται για την εφαρμογή της εξαιρετικά αμφιλεγόμενης νομοθεσίας που επηρεάζει την ιδιωτικότητα και την κρυπτογράφηση στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών μελών της ΕΕ φέρεται να θέλουν να εξαιρεθούν – αλλά όχι μόνο – από τον επικείμενο κανονισμό για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών (CSAM) (γνωστός και ως «έλεγχος συνομιλίας»), που αναμένεται να υιοθετηθεί ήδη από τον Ιούνιο.

Ωθούμενοι από τους υποστηρικτές ως ακριβώς αυτό που λέει στο κουτί – οι προτεινόμενοι νέοι κανόνες επικρίνονται ταυτόχρονα ως όχημα για αδιάκριτη μαζική παρακολούθηση των διαδικτυακών επικοινωνιών όλων και ένας τρόπος για να αποδυναμωθεί η πραγματική κρυπτογράφηση που αναπτύσσεται από πλατφόρμες – ένα ζωτικό συστατικό της ασφάλειας στο διαδίκτυο, για άλλη μια φορά, επηρεάζοντας όλους όσους συνδέονται στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνονται παιδιά.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής, μέλος του Κόμματος των Πειρατών και δικηγόρος Patrick Breyer, ο οποίος έχει επενδύσει πολύ χρόνο και ενέργεια για να επιστήσει την προσοχή του κοινού της ΕΕ στους κινδύνους που συνοδεύουν τον κανονισμό, παραθέτει τώρα έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν από τη γαλλική ιστοσελίδα Contexte, τα οποία μπορεί ή όχι να αποδείξουν το πλαίσιο των ήδη προβληματικών προτεινόμενων κανόνων. απλά έγινε ακόμα χειρότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...