Η Neuralink προετοιμάζει εγκεφαλικό εμφύτευμα για τυφλούς

Σε συνέχεια της πετυχημένης δοκιμής του πρώτου ανθρώπου, στου οποίου τον εγκέφαλο τοποθετήθηκε τσιπ της Neuralink και μπόρεσε να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή με τις σκέψεις του, η εταιρεία του Έλον Μασκ ετοιμάζει ήδη ένα δεύτερο εμφύτευμα που υπόσχεται να… δώσει φως στους τυφλούς! Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο Μασκ αναφέρει: «Το Blindsight είναι το επόμενο προϊόν της Neuralink μετά το Telepathy».

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Tesla και της SpaceX, το Blindsight επέτρεψε σε τυφλές μαϊμούδες να αντιληφθούν το περιβάλλον τους. Ανέφερε επίσης ότι η ανάλυση στην αρχή θα είναι αρκετά περιορισμένη, αλλά πολύ σύντομα θα εξελιχθεί ώστε να φτάσει την ανθρώπινη όραση στο μέλλον. Ο Μασκ έκανε αυτή τη δήλωση μία ημέρα μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο από τη Neuralink, το οποίο δείχνει τον πρώτο ασθενή που έλαβε το εγκεφαλικό εμφύτευμα της εταιρείας.

Η Neuralink δεν έχει κοινοποιήσει τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του εμφυτεύματος ή δεν έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες σχετικά με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών. Παρόλα αυτά, η δημοσίευση του βίντεο αποτελεί ένα βήμα προόδου για την εταιρεία του Μασκ, η οποία έχει υποστεί κριτική για την τεχνολογία και τις πρακτικές των κλινικών δοκιμών.

loading...