Η «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ» ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει ο Colin Todhunter

Αυτό το άρθρο ξεκινά με ένα σύντομο βίντεο βασισμένο σε μια συνέντευξη με τον ερευνητή Sandi Adams, ο οποίος περιγράφει τα σχέδια για τη γεωργία στην αγροτική κομητεία Somerset στη νοτιοδυτική Αγγλία και το Ηνωμένο Βασίλειο γενικότερα.

Είναι ένα σημαντικό κλιπ επειδή αυτό που περιγράφει φαίνεται να είναι μέρος μιας ευρύτερης ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών που παραδόθηκε από μια εξαιρετικά πλούσια, ανεξέλεγκτη, μη εκλεγμένη ελίτ.

Αυτή η ελίτ πιστεύει ότι μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά από τη φύση αλλάζοντας την ουσία της τροφής και τον γενετικό πυρήνα της προσφοράς τροφίμων (μέσω της συνθετικής βιολογίας και της γενετικής μηχανικής).

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την απομάκρυνση των αγροτών από τη γη (αγροκτήματα χωρίς αγρότες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη) και την πλήρωση μεγάλου μέρους της υπαίθρου με αιολικά πάρκα και ηλιακούς συλλέκτες. Αν και το σύστημα τροφίμων έχει προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αυτή η λανθασμένη ατζέντα είναι μια συνταγή για επισιτιστική ανασφάλεια που κανείς δεν ψήφισε.

Σε όλο τον κόσμο, από την Ολλανδία μέχρι την Ινδία, οι αγρότες διαμαρτύρονται. Οι διαμαρτυρίες μπορεί να φαίνονται να έχουν λίγα κοινά. Αλλά το κάνουν.

Οι αγρότες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να βγάλουν τα προς το ζην, είτε λόγω των νεοφιλελεύθερων εμπορικών πολιτικών που οδηγούν στην εισαγωγή προϊόντων που υπονομεύουν την εγχώρια παραγωγή και μειώνουν τις τιμές, είτε λόγω της απόσυρσης της κρατικής στήριξης είτε λόγω της εφαρμογής πολιτικών μηδενικών εκπομπών που θέτουν μη ρεαλιστικούς στόχους.

Το κοινό στοιχείο είναι ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η γεωργία καθίσταται σκόπιμα αδύνατη ή οικονομικά μη βιώσιμη. Ο στόχος είναι να εκδιωχθούν οι περισσότεροι αγρότες από τη γη και να περάσουν από μια ατζέντα που από τη φύση της φαίνεται πιθανό να προκαλέσει ελλείψεις και να υπονομεύσει την επισιτιστική ασφάλεια.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...