Ηχηρή παρέμβαση Schroeder: Γερμανία και Γαλλία να προσπαθήσουν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Σωστή η απόφαση του Scholz να μην στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία λέει ο Gerhard Schroeder
Σε μια ηχηρή παρέμβαση προχώρησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroeder, ο οποίος ζήτησε από τη Γερμανία και τη Γαλλία να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες για την εξεύρεση μιας ειρηνευτικής λύσης στην Ουκρανία.
«Θα ήταν πραγματικά το κατάλληλο αν και οι δύο αυτές χώρες συνέδεαν την υποστήριξη τους προς την Ουκρανία με μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης σε αυτή τη σύγκρουση» υποστήριξε μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa o Schroeder, αναφέροντας πως κατά την άποψη του πως η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να επιλυθεί «επί της αρχής».
«Το Παρίσι και το Βερολίνο θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση λόγω της «μακράς ιστορίας» που τα συνδέει με τη Ρωσία» λέει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας.

Στηρίζει Scholz για Taurus

Μάλιστα ο Schroeder στηρίζει τον καγκελάριο Olaf Scholz αναφορικά με την απόφαση του να μην προμηθεύσει το Κίεβο με τους πυραύλους Taurus.
«Βλέπω πως προσπαθούν τώρα να παρουσιάσουν τον Scholz ως ένα άτομο που λανθασμένα προσπαθεί να φέρει την ειρήνη.
Από πότε μια ειρηνευτική διαμεσολάβηση έπαψε να είναι το καθήκον ενός υπεύθυνου πολιτικού τόσο στη Γερμανία όσο και έξω από αυτήν;
Είναι κάτι αυτονόητο» επισήμανε ο πρώην Γερμανός καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

loading...