«Τυραννία της πλειοψηφίας»! Τι εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτό που είπε;

Δείτε τι ακριβώς δήλωσε ο πρωθυπουργός

Στο πλαίσιο συζήτησης κατά το 3ο ετήσιο συνέδριο του The Upfront Initiative, στο Ωδείο Αθηνών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι σαφές ότι σήμερα στην κοινωνία υπάρχει μια μεγάλη ένταση. Υπάρχει πολλή οργή και υπάρχει θυμός, υπάρχει βία, ειδικά σε νεότερες ηλικίες.

Κάναμε κάποια σημαντικά πράγματα, πάμε να προχωρήσουμε παραπέρα, αλλά να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα αυτό έχει βαθιές ρίζες.

Η πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για τους λίγους ή για τους πολλούς; Η πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για όλους. Ο κίνδυνος είναι η τυραννία της πλειοψηφίας. Γι’ αυτό και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψηφισματικές πολιτικές»

Τι εννοεί ο πρωθυπουργός με την φράση «τυραννία της πλειοψηφίας»;;; Είναι απολύτως σωστό πως ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε δημοψηφισματικές πολιτικές.

Ωστόσο, ζούμε ακόμα στον Μεσαίωνα;;; Αυτό ειπώθηκε ειδικά για ένα συγκεκριμένο θέμα, ή μήπως ετοιμάζονται ακόμα περισσότερα πράγματα, τα οποία θα έρθουν σε αντίθεση με όσα γνώριζε μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων, καθώς τα πάντα γύρω μας αλλάζουν;;;

el.gr

loading...