Τραμπ: Θα είναι κανονικά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε τη συνωμοσία κατά του

Ο Eλεύθερος Kόσμος αντεπιτίθεται!

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο του Κολοράντο είχε απαγορεύσει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετάσχει στις εκλογές της πολιτείας τον Δεκέμβριο, επικαλούμενο τη διάταξη του Συντάγματος περί εξέγερσης και καταλογίζοντας στον Τραμπ ότι υποκίνησε τα επεισόδια στο Καπιτώλιο το 2021.

Ωστόσο, τώρα η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανοίγει τον δρόμο στον Τραμπ να διαγωνιστεί στις προκριματικές εκλογές και κατά συνέπεια στις προεδρικές εκλογές, καθώς κλείνει την πόρτα στα σενάρια απαγόρευσης της υποψηφιότητας του Τραμπ και σε άλλες πολιτείες.

Ο Τραμπ είναι το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και φαίνεται πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η απόφαση θεωρείτε πρόκριμα για άλλες δύο Πολιτείες οι οποίες έχουν θέσει το ίδιο ζήτημα από δικαστικούς που ελέγχονταν από τους Δημοκρατικούς και πλέον είναι διαδικαστικό το να απορριφθούν και αυτές οι αποφάσεις.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ουσιαστικά κλείνει μια υπόθεση συνωμοσίας, η οποία ξεκίνησε από «σκοτεινούς» κύκλους των Δημοκρατικών και είχαν ως αντικειμενικό σκοπό να συνδέσουν τον πρώην υποψήφιο Ν.Τραμπ με την έφοδο κατάληψης του Καπιτώλιου από χιλιάδες οργισμένους πολίτες των ΗΠΑ που θεώρησαν ότι είχε υπάρξει νοθεία στις εκλογές του 2020.

 

loading...