Το μυστικό των «διπλών προδιαγραφών»

Απεργίες, κυρώσεις, στρατιωτικές βάσεις, αν υπάρχει μια λέξη που εκφράζει την ενότητα των εκδηλώσεων της δυτικής ηγεμονίας, αυτή είναι η λέξη «μονοπώλιο».

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Επιτρέψτε μου, καταρχάς, να σας προσκαλέσω να σκεφτείτε τη λέξη «χτύπημα» με τη στρατιωτική της σημασία: χτυπήματα στη Συρία, χτυπήματα στο Ιράκ, χτυπήματα στην Υεμένη, χτυπήματα στον Λίβανο, κ.λπ. Θα σημειωθεί ότι η πραγματοποίηση χτυπημάτων ήταν πάντα το αναγνωρισμένο και μάλιστα αποδεκτό μονοπώλιο των δυτικών δυνάμεων γενικά, μετά ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών και παρεμπιπτόντως του Ισραήλ.

Υπάρχει μια χροιά της τιμωρίας, των διορθώσεων που γίνονται απαραίτητα σε κάποιον κατώτερο, αφού υπονοείται ότι μπορούμε να τον χτυπήσουμε αλλά δεν μπορεί να το κάνει. Υπάρχει επίσης μια χροιά της προειδοποίησης, ένα υπονοούμενο ότι την επόμενη φορά θα είναι χειρότερο, πολύ πιο σοβαρό. Προϋποθέτει επίσης ατιμωρησία αφού η τιμωρία, με την κοινή της έννοια, επιβάλλεται από τον κύριο και αυτόν που την υποφέρει, ο δούλος, ακόμη και ο πρώην μαθητής, ή όποιος εξαναγκάζεται σε υποταγή, υποτίθεται ότι δεν μπορεί να αρνηθεί». αυτή την τιμωρία» ή να την εναντιωθείς. Υπάρχει επίσης η έννοια της «διόρθωσης» αφού τα άτομα που υποβάλλονται έτσι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υποτίθεται ότι το αξίζουν και πρέπει έτσι να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους που κρίνεται μη ικανοποιητική, και κυρίως να μην την επαναλάβουν.

Επιτρέψτε μου τώρα να σας προσκαλέσω να σκεφτείτε τη λέξη «κυρώσεις». Θα παρατηρήσουμε αμέσως ότι μοιράζονται με τη λέξη «χτύπημα» μια χροιά τιμωρίας, αυτή του ανώτερου προς τον κατώτερο, αυτή του αφεντικού προς τους υπαλλήλους του, του κυρίου σε έναν απείθαρχο μαθητή, αυτή μιας ισχυρής χώρας σε μια χώρα. πιο αδύναμο κ.λπ., εν ολίγοις αυτό ενός κυρίαρχου σε ένα κυριαρχούμενο, είτε πρόκειται για ένα άτομο που επιβάλλει κυρώσεις σε άλλους ανθρώπους, είτε για μια χώρα ή μια ομάδα χωρών που επιβάλλει κυρώσεις σε άλλους.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι εάν οι απεργίες έχουν βίαιο, ακόμη και αιματηρό περιεχόμενο, οι κυρώσεις είναι ουσιαστικά οικονομικές και οικονομικές. Στην ιεραρχία των τιμωριών, οι κυρώσεις γενικά προηγούνται των απεργιών. Θα παρατηρήσουμε ότι οι κυρώσεις επιφυλάσσονται μάλλον για σημαντικές χώρες, τις οποίες δεν μπορούμε να χτυπήσουμε, ή τις οποίες διστάζουμε να χτυπήσουμε, ενώ οι απεργίες επιφυλάσσονται σε αδύναμες χώρες ή ανθρώπινες ομάδες, από τις οποίες δεν φοβόμαστε, κατ’ αρχήν, Τίποτα.

Ας πάρουμε μερικά παραδείγματα για να δούμε πώς λειτουργούν όλα.

Οι απεργίες

Οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις έχουν χτυπήσει τακτικά άλλες ευάλωτες χώρες μέχρι πρόσφατα. Αλλά αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι μιλούν για αυτό σαν να ήταν φυσιολογικό. Χτυπάμε χώρες, πληθυσμούς, αεροδρόμια, σχεδιάζουμε να χτυπήσουμε, για παράδειγμα, πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως συμβαίνει με το Ιράν. Κανένα πρόβλημα, κανονικό, μπανάλ. Το κάνουμε με αίσθημα καλής συνείδησης, νομιμότητας.

Τότε μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα την αμερικανική αντίδραση στις τρομερές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Οι βομβαρδισμοί και τα χτυπήματα σε άλλη χώρα είναι το μονοπώλιο μόνο της Δύσης, ή ακόμα και, όλο και περισσότερο τώρα, μόνο των Αμερικανών. Και οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου συνέβησαν ως ένα είδος ρήξης αυτού του μονοπωλίου. Άλλωστε όλοι κρατούσαν την ανάσα τους, γιατί όλοι το είχαν καταλάβει, έστω και χωρίς να το πουν, ήταν ιεροσυλία, ήταν τρελά θράσος. Τολμήστε να ενεργήσετε όπως έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Βαγδάτη, στο Βελιγράδι και σε πολλά άλλα μέρη!

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις έχουν ένα άλλο προνόμιο, το οποίο στη συνέχεια εκδηλώθηκε, αυτό της επιλογής του θύματός τους. Πρώτα δήλωσαν ότι ήταν οι Αφγανοί και μετά οι Ιρακινοί που ήταν ένοχοι για αυτές τις επιθέσεις. Η ανταπόκριση ήταν τρομερή. Στο απόγειο της ιεροσυλίας. Δεν έχει σημασία αν είναι ένοχοι ή όχι Αφγανοί ή Ιρακινοί πολίτες. Ήταν απαραίτητο να κάνουμε ένα παράδειγμα όπως οι Ναζί, και όλοι οι αποικιστές, όταν εκτέλεσαν ομήρους που είχαν ληφθεί από τον πληθυσμό ως παράδειγμα.

Η τιμωρία έπρεπε να ταιριάζει με το έγκλημα, όχι της δολοφονίας Αμερικανών, αλλά της επίθεσης στην Αμερική. Τι έκαναν έτσι… 10.000 χλμ από τη χώρα τους. Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν το προνόμιο να φτάσουν ως εδώ, να θεωρούν ολόκληρο τον πλανήτη ως πεδίο δράσης τους, ως «ζωτικό συμφέρον». Η τιμωρία έπρεπε να είναι τόσο δυνατή και αιματηρή που «οι σκλάβοι» δεν θα την ξεχνούσαν ποτέ. Το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουν έπρεπε να είναι τόσο τρελό που δεν θα τολμούσαν ποτέ να το κάνουν ξανά. Αυτή ακριβώς είναι η νοοτροπία του Ισραήλ στη Γάζα. Αυτή είναι η ψυχρή, αναίσθητη, μεθοδική λογική της σφαγής στην οποία πραγματοποιεί το Εβραϊκό Κράτος. Αποθαρρύνει για πάντα τους Παλαιστίνιους να επαναστατήσουν εναντίον του Ισραήλ.

Οι Ρωμαίοι είχαν πνίξει στο αίμα την εξέγερση των σκλάβων με επικεφαλής τον Σπάρτακο. Φαίνεται ότι οι σταυροί χιλιάδων σταυρωμένων σκλάβων στέκονταν ο ένας μετά τον άλλο, στημένοι πάνω από δεκάδες χιλιόμετρα κατά μήκος της Αππίας Οδού. Ο Κάσσιος και ο Πομπήιος ήθελαν να τους αποτρέψουν από κάθε επιθυμία να επαναστατήσουν στο μέλλον. Θα ήταν πιο οικονομικό για το ρωμαϊκό σύστημα σκλάβων να τους γλιτώσει δεδομένης της αγοραίας αξίας τους ως σκλάβων. Όχι, αυτή η επίδειξη αδυσώπητης ρωμαϊκής δύναμης ήταν πολύ πιο σημαντική. Λίγες δεκαετίες αργότερα, 70 χρόνια αργότερα, ο σταυρός έγινε το σύμβολο του μαρτυρίου και του Χριστιανισμού.

Στρατιωτικές βάσεις

Το ζήτημα των στρατιωτικών βάσεων είναι στενά συνδεδεμένο με αυτό των χτυπημάτων. Στην πραγματικότητα από αυτούς γίνονται οι απεργίες.

Οι ίδιες οι στρατιωτικές βάσεις είναι ένα σχεδόν δυτικό μονοπώλιο. Ποια άλλη χώρα στον υπόλοιπο κόσμο έχει στρατιωτικές βάσεις εκτός της επικράτειάς της;

Υπάρχουν οκτακόσιες αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον τεράστιο αμερικανικό στρατιωτικό προϋπολογισμό, 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που απέχει πολύ από το να αντιστοιχεί σε στρατιωτική αποτελεσματικότητα ανάλογη με αυτό το ποσό. Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προφανώς πολύ λιγότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά από μόνα τους, ωστόσο, περισσότερα από όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Τι κάνουν αυτές οι βάσεις χιλιάδες χιλιόμετρα από την επικράτεια των ιδιοκτητών τους; Με ποιο δικαίωμα; Ωστόσο, είναι η Κίνα και η Ρωσία, που δεν έχουν εκτός της επικράτειάς τους, που κατηγορούνται για επιθετικότητα και ότι απειλούν τη Δύση.
Δεν είναι μόνο μια αντιστροφή της πραγματικότητας, είναι ένα δικαίωμα που βιώνεται ως φυσικό δικαίωμα από την αυτοκρατορική, οιονεί θεϊκή Δύση, και, παραδόξως, μερικές φορές ασυνείδητα αποδεκτό από άλλες χώρες, με τον ίδιο τρόπο που το δικαίωμα του κυρίου, ο άρχοντας εσωτερικεύεται.

Η ίδια η στρατιωτική βάση γίνεται casus belli. Εάν απειληθεί, γίνεται με τη σειρά του λόγος να χτυπηθούν οι χώρες που χαρακτηρίζονται ως ένοχες. Αυτό συνέβη πρόσφατα με τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τη Συρία. Αποφασίζουμε ότι είναι το Ιράν που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά μέσω των χωρών ή των οργανισμών που επηρεάζει. Επινοήσαμε ακόμη και τον όρο «proxy» για να το πούμε. Ξεχνάμε απλώς ότι το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία, οι Χούτι βρίσκονται στο σπίτι τους, στην περιοχή τους και όχι κοντά στις ακτές του Ειρηνικού της Καλιφόρνια ή του Ατλαντικού. Αλλά είναι αλήθεια ότι στο ηγεμονικό μυαλό, ολόκληρος ο κόσμος είναι μέρος του δυτικού ζωτικού χώρου.

Το Ισραήλ τελικά δεν έχει άλλη λογική από αυτή της απειλούμενης στρατιωτικής βάσης. Επεκτείνεται συνεχώς σε βάρος του παλαιστινιακού εδάφους και των γειτονικών εδαφών. Αυτές οι επεκτάσεις δημιουργούν αναπόφευκτα συγκρούσεις που, με τη σειρά τους, χρησιμεύουν για να δικαιολογήσουν περισσότερες επεκτάσεις, για «λόγους ασφαλείας» και περαιτέρω απεργίες. Το Ισραήλ, πρέπει να σημειωθεί, μοιράζεται, αφομοιώνοντας με την έννοια της Δύσης, αυτό το ειδικά δυτικό προνόμιο των χτυπημάτων. Μπορεί να χτυπήσει και στη Συρία, στον Λίβανο, σκέφτεται συνεχώς να χτυπήσει στο Ιράν.

Τιμωρίες

Οι κυρώσεις αποτελούν επίσης μονοπώλιο της Δύσης, είτε οικονομικό, οικονομικό, ακόμη και αθλητικό, όπως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε νομικές, όπως η πρόσφατη χρήση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά της Ρωσίας. Είναι αυτοί που εκφράζουν καλύτερα τη δυτική στάση των «διπλών σταθμών», όπως φάνηκε πιο πρόσφατα σχετικά με την τραγωδία της Γάζας.

Οι κυρώσεις, στην πραγματικότητα, μπορούν να προέλθουν μόνο από τη μία πλευρά. Εδώ το μονοπώλιο είναι ακόμα πιο εμφανές, πιο ξεκάθαρο. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη Ρωσία ή την Κίνα να δεσμεύουν περιουσιακά στοιχεία ή να επιβάλλουν διεθνείς οικονομικές ή εμπορικές κυρώσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών ή άλλων δυτικών δυνάμεων, εκτός από ορισμένα περιορισμένα μέτρα αμοιβαίων αντιποίνων.

Μην κάνετε λάθος. Εάν δεν επιβληθούν κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως για παράδειγμα με το Ισραήλ, δεν είναι, όταν το σκεφτείς, λόγω του αμερικανικού δικαιώματος βέτο, είναι επειδή άλλες μη δυτικές χώρες, οι πιο ισχυρές, δεν μπορούν να το δεχτούν. , ούτε τα γειτονικά αραβικά κράτη. Με την απαγόρευση των διεθνών κυρώσεων κατά του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες μας υπενθυμίζουν ότι η κύρωση είναι μονοπώλιο, δυτικό προνόμιο. Απόδειξη είναι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τους Αμερικανούς κατά του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης κ.λπ. κ.λπ. Οι τεράστιες κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάστηκαν την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι δυτικές χώρες δεν έδωσαν σημασία. Είχαν τα μέσα να τα εφαρμόσουν μόνοι τους.

Το μονοπώλιο

Θα έχει σημειωθεί ότι αν υπάρχει μια λέξη κλειδί σε όλα όσα μόλις γράφτηκαν και που εκφράζει την ενότητα των εκδηλώσεων της δυτικής ηγεμονίας, αυτή είναι η λέξη «μονοπώλιο»: μονοπώλιο στα χτυπήματα, μονοπώλιο στις στρατιωτικές βάσεις, μονοπώλιο. για τις κυρώσεις. Φτάνουμε λοιπόν, με διάφορες πινελιές, στην εξήγηση που αναζητούσαμε από την αρχή αυτού του άρθρου, αυτή των «διπλών σταθμών». Το λεξικό το ορίζει με τον πιο συνοπτικό τρόπο ως εξής: « Να κρίνεις δύο παρόμοια πράγματα με μεροληψία, σύμφωνα με διαφορετικούς κανόνες ».

Θα μπορούσαμε τότε να πούμε, αλλά πολύ γρήγορα, ότι πρόκειται για μια ανήθικη θέση της κυρίαρχης Δύσης που έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις ίδιες τις αξίες για τις οποίες διεκδικεί. Είναι ο αθώος λόγος, που του απευθύνεται συνεχώς, αλλά που δεν άλλαξε ποτέ τίποτα. «Πάντα να προκαλείς», φαίνεται να λένε.

Υπάρχει μονοπώλιο που ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένοι από τους συμμάχους τους στους κύριους μοχλούς της παγκόσμιας ισχύος, στους κύριους μηχανισμούς της παγκόσμιας ηγεμονίας. Και αυτό το μονοπώλιο είναι το αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας που παραμένει, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε παρακμή, μέσω μιας ισορροπίας δυνάμεων που επιμένει προς όφελος της Δύσης. Το μυστικό των διπλών σταθμών βρίσκεται εκεί, σε αυτή την ανισορροπία. Το δυτικό μονοπώλιο σε ορισμένες μορφές διεθνούς δράσης είναι μόνο η συνέπεια.

Εάν αυτό το «διπλό πρότυπο» ασκείται, είναι απλώς επειδή είναι δυνατό. Αυτή η ανισορροπία είναι προφανής. Είναι αδύνατο για τον υπόλοιπο κόσμο, ακόμη και τις πιο ισχυρές χώρες μεταξύ τους, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία, να σκεφτούν μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον ενός Αμερικανού συμμάχου, όπως το Ισραήλ για παράδειγμα, ακόμα κι αν ο τελευταίος ξεχάσει και παραβιάζει όλους τους κανόνες του διεθνές δίκαιο και ανθρώπινη ηθική. Η εμπιστοσύνη του Ισραήλ, η προκλητική του στάση απέναντι στον κόσμο, το αποδεικνύει. Θα μπορούσαν οι μεγάλες δυνάμεις του μη δυτικού κόσμου να παραδώσουν πυραύλους εδάφους-αέρος στους Παλαιστίνιους ή στη λιβανική Χεζμπολάχ για να καταρρίψουν ισραηλινά αεροπλάνα που βομβαρδίζουν τη Γάζα; Είναι αδύνατο και δεν μπορεί καν να φανταστεί κανείς σήμερα. Η Δύση, πρώτα η Γαλλία και μετά οι Ηνωμένες Πολιτείες, έδωσαν κυριολεκτικά στο Ισραήλ πυρηνικά όπλα. Θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η Κίνα ή η Ρωσία θα το έκαναν αυτό για το Ιράν; Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν πυρηνικά πυρά όταν η ΕΣΣΔ, το 1962, εγκατέστησε πυραύλους στην Κούβα και την ανάγκασε να τους απομακρύνει, αλλά απορρίπτουν την αντίδραση της Ρωσίας όταν αρνείται την εγκατάσταση πυραύλων στα σύνορά της. Οι δυτικοί ηγέτες θέλουν να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη ενάντια στη «ρωσική απειλή», ενάντια στην άφιξη, μια μέρα, των «ρωσικών τανκ στις πύλες του Παρισιού και του Βερολίνου», αλλά γερμανικά, γαλλικά και αμερικανικά τανκ βρίσκονται ήδη στις πύλες της Ρωσίας. Ουκρανία. Θα μπορούσαμε να πολλαπλασιάσουμε τα παραδείγματα.

«Διπλά πρότυπα», αιτία ή συνέπεια;

Με άλλα λόγια, τα «διπλά μέτρα» δεν είναι αιτία αλλά συνέπεια της ισορροπίας δυνάμεων. Η αντίφαση μεταξύ των αξιών και των αρχών που διακηρύσσει η Δύση δεν αποτελεί εξαίρεση, ανωμαλία, περιστατικό στην πορεία, απόκλιση που θα διόρθωνε καλές ψυχές, φωτισμένοι ηγέτες. Είναι ο ίδιος ο κανόνας.

Δεν πρόκειται απλώς για την υιοθέτηση μιας ηθικολογικής θέσης σε αυτό το ζήτημα, επικρίνοντας τη Δύση ότι δεν ενεργεί σύμφωνα με τις αξίες της. Κάνοντας αυτό, κάνουμε σοβαρό λάθος. Σε τελική ανάλυση, αυτή η μορφή κριτικής είναι πολύ αποδεκτή από τον δυτικισμό, ειδικά το μαλακό φτερό του, καθώς ισοδυναμεί με την επιβεβαίωση, εξ ορισμού, ότι η δυτική κυριαρχία είναι ο κάτοχος αυτών των αξιών και ότι αυτό είναι τελικά ένα λάθος. Τα διπλά πρότυπα είναι το DNA, όπως λένε σήμερα, της δυτικής κυριαρχίας. Είναι, δυστυχώς, μέχρι τώρα, η ίδια η κουλτούρα.

Εάν εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, είναι επειδή είναι εφικτό, είναι επειδή εξακολουθεί να υπάρχει μια σημαντική ανισορροπία μεταξύ του διεθνούς βάρους της Δύσης και αυτού του υπόλοιπου κόσμου. Αυτή η ανισορροπία είναι που εξηγεί την αφάνταστη ταλαιπωρία των ανθρώπων, όπως συμβαίνει σήμερα στη Γάζα. Πάντα ήταν αναγκασμένοι να αντισταθμίσουν αυτή την ανισορροπία στο σώμα τους, στο αίμα τους.

Άρα υπάρχει ακόμα «δουλειά». Η δυτική κυριαρχία έχει σίγουρα αποδυναμωθεί αρκετά, βρίσκεται σε παρακμή, αλλά εξακολουθεί να είναι παρούσα. Είναι ακόμη και η παρακμή του που εξηγεί την ανανεωμένη επιθετικότητά του. Στο παρελθόν, όπως κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, ή ακόμα και των αποικιακών πολέμων, η δυτική ιδεολογία μπορούσε να αναγνωρίσει ορισμένες αλήθειες επειδή η Δύση δεν ένιωθε την παγκόσμια κυριαρχία της να απειλείται, δεν είχε την αίσθηση ότι βιώνει μια υπαρξιακή σύγκρουση, αλλά σήμερα η προπαγάνδα δεν είναι πλέον δέχεται την παραμικρή αντίφαση, την παραμικρή απόχρωση στον κυρίαρχο λόγο.
Το σίγουρο είναι ότι η δυναμική της αλλαγής στον κόσμο βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα πάει λίγο πολύ γρήγορα αλλά δεν θα μπορεί να σταματήσει. Η νέα γενιά, οι λαοί του κόσμου, και μαζί τους οι λαοί της Δύσης, θα βιώσουν μια νέα διεθνή τάξη εθνών που θα κινείται όλο και περισσότερο προς την πραγματική ισότητα, ανεξάρτητα από το επίπεδο ισχύος και δύναμης τους.

Το παλιό διεθνιστικό όνειρο είχε αποτύχει με τη μορφή του καθολικού σοσιαλισμού. Ανανεώνεται σήμερα μέσω ενός άλλου μέσου, που άλλοτε ονομάζεται BRICS, άλλοτε πολυπολικός κόσμος. Ίσως «αυτή η φορά θα είναι αυτή». Ίσως τότε βγούμε από αυτή την κατάρα παλιά, από τον αγώνα όλων εναντίον όλων, από αυτές τις ατελείωτες σφαγές, από τη μόνιμη κατάσταση πολέμου. Ίσως ναι, .. αποκλείοντας την παγκόσμια καταστροφή που μια τόσο ιλιγγιώδης ιστορική καμπή θα μπορούσε να οδηγήσει σε φόβο. Είναι ακόμα δυνατό να διατηρήσουμε τη βεβαιότητα της αισιοδοξίας;

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress

Του Τζαμέλ Λαμπίδη

loading...