Το μοιραίο τέλος της Ουκρανίας σε 3 μήνες, οι ΗΠΑ φεύγουν, στην ΕΕ έντρομοι βλέπουν νίκη Ρωσίας – CIA: Έρχεται ταπεινωτική ήττα

Josep Borrell (Διπλωματία ΕΕ): Η Ευρώπη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ΗΠΑ στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία – Το Ουκρανικό κρίνεται το Καλοκαίρι, οι Ρώσοι νικάνε
Οι ΗΠΑ διακόπτουν την στήριξη στην Ουκρανία, ο Biden ζύγισε τα πράγματα είδε ότι έρχεται η ήττα, είδε ότι χάνει στις δημοσκοπήσεις και ξαφνικά… το Ουκρανικό σχεδόν εξαφανίζεται…
Τυπικά μιλούν για συνέχιση της βοήθειας αλλά εδώ και δύο μήνες δεν έχει δοθεί ούτε ένα όπλο ή πυρομαχικά..
Στην Αμερική προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για να τους ανακοινώσουν ότι η Ουκρανία… τέλος…
Το μοιραίο τέλος της Ουκρανίας θα γραφεί σε 2-3 μήνες όταν θα ξεκινήσει η μεγάλη αντεπίθεση των ρώσων όπου θα συντρίψουν την Ουκρανική άμυνα…
Ήδη επισήμως η CIA βλέπει νίκη της Ρωσίας και ταπεινωτική ήττα για την Ουκρανία που θα διαπραγματευτεί με τους όρους της Ρωσίας.
Ο επικεφαλής της CIA δήλωσε ότι χωρίς πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία θα αναγκαστεί να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία με τους όρους της Μόσχας εντός του 2024.
Σύμφωνα με την CIA, η απουσία νέας στρατιωτικής βοήθειας θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε απώλειες περιοχών που κατέλαβαν τα ουκρανικά στρατεύματα.
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί, απελπισμένοι, επιχειρούν κινήσεις εντυπώσεων εισβάλλοντας στα ρωσικά σύνορα στην συνοριακή πόλη Belgorod όπου συνέβη το εξής… οι Ουκρανοί προσγειώθηκαν με ελικόπτερα και εκεί τους περίμεναν οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί πανικόβλητοι κρύφτηκαν σε ένα δάσος…
Ο Ρωσικός στρατός συνεχίζει να διαλύει μεθοδικά τα Ουκρανικά συστήματα και υποδομές ενώ χτύπησε εκ νέου το Κίεβο.

Ο Ουκρανικός στρατός αριθμεί μόνο ήττες, απέτυχαν σε νέα επίθεση σε συνοριακή πόλη της Ρωσίας

Ο ουκρανικός στρατός εισβάλλει στα ρωσικά σύνορα εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα.
Εκατοντάδες στρατιώτες του Κιέβου πεθαίνουν σε σφαγή ως μέρος μιας άλλης πρόκλησης από τα μέσα ενημέρωσης κατά της Ρωσίας.
Χωρίς να επιτυγχάνει κανένα κέρδος στο έδαφος, ο ουκρανικός στρατός σπαταλά τον ακριβό ξένο εξοπλισμό και οχήματα, ενώ όλες οι προσπάθειες της προπαγάνδας τους να κηρύξουν ψεύτικες νίκες στο ρωσικό έδαφος ακυρώνονται από τη σκληρή πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης.
Οι αιματηρές επιχειρήσεις των Ουκρανών κοντά στα σύνορα εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, έχουν ως στόχο να ματαιώσουν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Εκπληρώνοντας τις ανάγκες των δυτικών προστατών του Κιέβου, οι Ουκρανοί άνδρες συνεχίζουν να πεθαίνουν σε επικίνδυνες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία στρατιωτική αίσθηση και είναι καταδικασμένες σε ήττα.
Από την αρχή, τα κοινά χτυπήματα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πυροβολικού και αεροπορίας εμπόδισαν τον ουκρανικό στρατό να συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις σε μια περιοχή, αναγκάζοντάς τους να διαλύσουν τις ομάδες επίθεσης.
Η κύρια επίθεση εξαπολύθηκε στις ρωσικές περιοχές Belgorod και Kursk στις 12 Μαρτίου.
Το Κίεβο έσπευσε να κηρύξει νίκες, αλλά ο ρωσικός στρατός κέρδισε τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στα μέσα ενημέρωσης.
Τα πλάνα επιβεβαίωσαν ξεκάθαρα τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι κανένας Ουκρανός μαχητής δεν παραβίασε τα κρατικά σύνορα.
Ταπεινωμένοι κατέφυγαν στις πίσω περιοχές.
Έκτοτε, οι ουκρανικές επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει.
Νέες μάχες εντοπίστηκαν στην περιοχή Popovka στην περιοχή Belgorod.
Οι Ουκρανοί έσερναν άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ πέρα δώθε, ενώ το ρωσικό πυροβολικό τα σφυροκοπούσε.

Το πρωί της 13ης Μαρτίου, αναφέρθηκαν νέες επιθέσεις στην ίδια περιοχή, κοντά στα χωριά Popovka και Kozinka.
Ομάδες επίθεσης δεκάδων Ουκρανών μαχητών με τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς ρίχτηκαν στη μάχη.
Οι δυνάμεις επίθεσης υποστηρίζονται από ουκρανικό πυροβολικό και πολυάριθμα UAV.
Σε αντίθεση με τον ρωσικό στρατό, η ουκρανική πλευρά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την αεροπορία της.
Μόνο αρκετά ουκρανικά ελικόπτερα εντοπίστηκαν κυρίως να απομακρύνουν τους τραυματίες.
Από την άλλη πλευρά, δεκάδες ρωσικά αεροσκάφη εμπλέκονται στην καταστροφή των ουκρανικών δυνάμεων τόσο στο πίσω μέρος τους όσο και σε επιχειρησιακό βάθος.
Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις του Κιέβου περιλαμβάνουν μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο ρωσικό έδαφος.
Τις τελευταίες 2 ημέρες, το καθεστώς του Κιέβου έχει εκτοξεύσει περισσότερα από 120 UAV στη Ρωσία.
Το βράδυ της 14ης Μαρτίου, 14 ακόμη UAV αναχαιτίστηκαν στις παραμεθόριες περιοχές.
Δυστυχώς, ο ουκρανικός στρατός δεν περιορίζει τα χτυπήματά του στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Όσο περισσότεροι Ουκρανοί μαχητές πεθαίνουν σε άκαρπες επιθέσεις στα σύνορα, τόσο πιο έντονες είναι οι επιθέσεις τους εναντίον Ρώσων αμάχων στα παραμεθόρια χωριά και στην πόλη Belgorod.
Εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, οι Ουκρανοί χτύπησαν την πόλη με αδιάκριτα πυρά από MLRS.
Οι τρομοκρατικές απόπειρες του ΝΑΤΟ και των μαριονέτες του στο Κίεβο να ματαιώσουν τις εκλογές έχουν μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα και εδραιώνουν τον ρωσικό πληθυσμό.

Οι μάταιες Ουκρανικές προσπάθειες συνεχίζονται δραματικές απώλειες με 560 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες

Ουκρανικές ομάδες συνεχίζουν τις προσπάθειες εισβολής στο έδαφος των ρωσικών συνοριακών περιοχών του Belgorod και Kursk.
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, Ουκρανοί στρατιωτικοί και ξένοι μισθοφόροι πραγματοποιούν επιθέσεις στα σύνορα σε μια προσπάθεια να ματαιώσουν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.
Οι επιχειρήσεις της Ουκρανίας συνοδεύονται από μαζικούς βομβαρδισμούς περιοχών αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των αδιάκριτων πυρών στην πόλη Belgorod.
Οι απώλειες αμάχων δεν μπόρεσαν να αποφευχθούν.
Οι κύριες μάχες εντοπίζονται κοντά στο χωριό Spodaryushino στην περιοχή Belgorod.
Προς αυτή την κατεύθυνση, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη υποστεί μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, συμπεριλαμβανομένων πολύτιμων ξένων αρμάτων μάχης και οχημάτων αποναρκοθέτησης, τις τελευταίες δύο ημέρες.
Η δεύτερη κύρια κατεύθυνση της ουκρανικής επίθεσης είναι το χωριό Kozinka στην περιοχή Belgorod.
Ηττημένος κοντά στα σύνορα, ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε μια απελπισμένη επιχείρηση.
Ουκρανικές δυνάμεις προσγειώθηκαν από ελικόπτερα στη ρωσική περιοχή Belgorod αλλά καταστράφηκαν
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές από το μέτωπο, η ουκρανική ομάδα προσγειώθηκε από ελικόπτερα νότια της Kozinka το βράδυ της 14ης Μαρτίου.
Τα ελικόπτερα πέρασαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος για να αποφύγουν τη ρωσική αεράμυνα.
Η ομάδα αποβίβασης προσπάθησε να αποκτήσει βάση και να περιμένει την προσέγγιση των χερσαίων δυνάμεων.
Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια τοπική βάση στο ρωσικό έδαφος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν την επίθεση στο έδαφος και δεν επέτρεψαν στον εχθρό να στείλει ενισχύσεις πέρα από τα σύνορα.
Ως αποτέλεσμα, η ουκρανική δύναμη αποβίβασης ηττήθηκε.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, ορισμένοι από τους Ουκρανούς στρατιώτες κατάφεραν να διαφύγουν στο δάσος πίσω στα ουκρανικά σύνορα.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 560 μαχητές και περισσότερες από 20 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού την τελευταία ημέρα.
Κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων στα ρωσικά σύνορα, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη που έχουν συσσωρευτεί στο αεροδρόμιο του Kharkiv.
Αρκετά ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8 βρίσκονται σε συνεχή επιχείρηση στο αεροδρόμιο.
Εκεί εντοπίστηκε και ένα γαλλικής κατασκευής ελικόπτερο Super Puma.
Ουκρανικά αεροσκάφη εμπλέκονται κυρίως στην απομάκρυνση τραυματισμένων μαχητών από παραμεθόριες περιοχές.
Παρά τις προσπάθειες και τον μεγάλο αριθμό δυνάμεων και μέσων που εμπλέκονται, οι ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο ίδιο σημείο, δηλαδή πέρα από τα ρωσικά σύνορα.
14march2024_Ukraine_Kharkiv_map-768x513.jpg

Η Ρωσία αποκτάει τρομερό πλεονέκτημα και ετοιμάζει την μεγάλη της αντεπίθεση τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου 2024…

Η ικανότητα της Ρωσίας να επιτύχει σημαντικά κέρδη εξακολουθεί να εξαρτάται από το επίπεδο της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία, ωστόσο, και οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια ασφαλείας θα αυξήσουν την πιθανότητα για σημαντικές ρωσικές νίκες
Οι ελλείψεις ουκρανικού πολεμικού υλικού που προκύπτουν από καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια για την ασφάλεια μπορεί να κάνουν την τρέχουσα ουκρανική πρώτη γραμμή πιο εύθραυστη.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να δεσμεύσουν τακτικές και επιχειρησιακές εφεδρείες για να διατηρήσουν το ρυθμό των επιθετικών τους επιχειρήσεων για να πιέσουν τα τρέχοντα πλεονεκτήματα έναντι των ουκρανικών δυνάμεων που δεν προμηθεύονται καλά, προτού οι επίγειες συνθήκες επιβραδύνουν το συνολικό επιχειρησιακό ρυθμό στην Ουκρανία.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί επίσης να επιδιώξουν να διατηρήσουν τον ρυθμό των επιθετικών τους επιχειρήσεων μέχρι την άνοιξη του 2024, ανεξάρτητα από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες εδάφους, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τις ελλείψεις ουκρανικού υλικού προτού φθάσει η υποσχεμένη δυτική βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια νέα επιθετική προσπάθεια στα τέλη Μαΐου ή το καλοκαίρι του 2024 και η δυτική βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία πιθανότατα θα παίξει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των προοπτικών αυτής της προσπάθειας.
Οι αναφερόμενες ρωσικές μεταφορές τακτικών εφεδρειών σε νέες περιοχές της πρώτης γραμμής καταδεικνύουν την πιθανή ικανότητα της Ρωσίας να εξισορροπεί δυναμικά και να σταθμίζει εκ νέου τις επιθετικές της προσπάθειες.
Οι αναφορές σχετικά με τη μεταφορά στοιχείων του 10ου Συντάγματος Αρμάτων του DNR στα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk και στοιχείων του 272ου Συντάγματος Μηχανοκίνητου Τυφεκίου της 1ης Στρατιάς Φρουρών (GTA) προς την κατεύθυνση Lyman είναι αξιοσημείωτες καθώς αυτά τα στοιχεία ήταν πιθανώς εφεδρείες σε άλλες κατευθύνσεις όπου Οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις.
Στοιχεία του 10ου Συντάγματος Τάνκ συμμετείχαν στην κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου και φαίνεται ότι ξεκουράστηκαν και πιθανότατα ανασυγκροτήθηκαν εν μέρει τον περασμένο μήνα, και η δέσμευση αυτών των στοιχείων νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk αντί δυτικά της Avdiivka υποδηλώνει ότι η ρωσική διοίκηση δεν θέλει να εντείνει το ρυθμό των επιθετικών επιχειρήσεων κοντά στην Avdiivka σε βάρος του μειωμένου επιχειρησιακού ρυθμού νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις που προφανώς ανασυγκροτούνται στην περιοχή Avdiivka μπορεί πιθανότατα να επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να εντείνουν τις προσπάθειες για να ωθήσουν πιο δυτικά της Avdiivka σε μια στιγμή της επιλογής του ρωσικού στρατού και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να αποφάσισε ότι αυτή η πιθανή εφεδρεία είναι επαρκής χωρίς τα στοιχεία της 10ο Σύνταγμα Αρμάτων.
Η μεταφορά των στοιχείων του 272ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων προς την κατεύθυνση Lyman μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα στις προόδους στην κατεύθυνση του Lyman έναντι των προελάσεων αλλού κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Αυτές οι τακτικές μεταφορές είναι σχετικά ασήμαντες, αλλά αποτελούν παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να επιλέξει να αυξήσει ή να μειώσει τη δέσμευση για επιχειρήσεις οπουδήποτε κατά μήκος της γραμμής κατά βούληση λόγω της επιχειρησιακής ευελιξίας που προσφέρει η πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο από τη Ρωσία.

Newsweek: To 90% των 68 δισ των Αμερικάνων προς την Ουκρανία… δαπανάται στις ΗΠΑ

Το 90% των περίπου 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει εγκρίνει το αμερικανικό Κογκρέσο για την Ουκρανία, δαπανάται στις ΗΠΑ αναφέρει σε δημοσίευμα του το Newsweek.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Δύση εμποδίζει την Ουκρανία να δαπανήσει τα κεφάλαια αυτά που της διατίθενται για την παραγωγή των δικών της όπλων, για τα δικά της συμφέροντα.
«Από τη βοήθεια 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε το Κογκρέσο για το Κίεβο, σχεδόν το 90% δαπανάται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι σύμμαχοι, αντί να στηρίξουν το ουκρανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, επιμένουν στην αγορά ακριβών ξένων όπλων» υποστηρίζει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί κατασκευαστές δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό, αφού δεν έχουν εκδοθεί άδειες εξαγωγής από το ξέσπασμα της σύγκρουσης.
«Χωρίς κυβερνητικές εντολές, οι ουκρανικές εταιρείες όπλων θα πρέπει να απολύσουν ορισμένους υπαλλήλους και να μειώσουν την παραγωγική ικανότητα, κάτι που θα επηρεάσει άμεσα τη μαχητική ικανότητα της χώρας» τονίζει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), η Ουκρανία έχει γίνει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων τα τελευταία πέντε χρόνια.
Οι προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν το 39%, από τη Γερμανία το 14% και από την Πολωνία το 13%.
Με αυτόν τον τρόπο, οι Σύμμαχοι καταφέρνουν σε βάρος του Κιέβου, να εκσυγχρονίζουν τα δικά τους οπλοστάσια.

Josep Borrell (Διπλωματία ΕΕ): Η Ευρώπη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ΗΠΑ στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία – Το Ουκρανικό κρίνεται το Καλοκαίρι, οι Ρώσοι νικάνε

Η Ευρώπη δεν μπορεί να συγκριθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τον όγκο της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία και δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ΗΠΑ από αυτή την άποψη, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell σε συνέντευξή του στο PBS.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία σε αρκετή ποσότητα για να αντικαταστήσει τη βοήθεια των ΗΠΑ, ο διπλωμάτης απάντησε:
«Κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον αμερικανικό στρατό και τις στρατιωτικές ικανότητες των ΗΠΑ».
Σύμφωνα με τον Josep Borrell, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «πιο ισχυρός υποστηρικτής της Ουκρανίας επειδή έχουν ισχυρές στρατιωτικές δυνατότητες».
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας είπε ότι στην Ουάσιγκτον, επικοινωνώντας με έναν Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, «προσπάθησε να του εξηγήσει και του ζήτησε να εξηγήσει στους συναδέλφους του ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες του αποκλεισμού της αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία».
«Για εμάς τους Ευρωπαίους και για εσάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κόστος ασφαλείας μιας ρωσικής νίκης στην Ουκρανία είναι τόσο μεγάλο, τόσο τεράστιο, τόσο απίστευτο, που προτρέπω όλους να καταλάβουν ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί όχι μόνο από γενναιοδωρία, οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τον εαυτό τους από την εισβολή, αλλά και για τα δικά μας συμφέροντα», υποστήριξε ο Borrell.
Του ζητήθηκε επίσης να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Trump για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
«Λοιπόν, αν εκλεγεί ο Trump θα σκεφτούμε τον Trump.
Στο μεταξύ, σκεφτόμαστε τον σημερινό αρχηγό του κράτους Biden κατέληξε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ.

H σύγκρουση στην Ουκρανία θα κριθεί σε λίγους μήνες

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ είπε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ, συζήτησε τις πιθανές συνέπειες της νίκης της Ρωσίας
Η έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα αποφασιστεί μεταξύ άνοιξης και το καλοκαίρι, επομένως η Δύση δεν θα πρέπει να καθυστερήσει τη στρατιωτική της βοήθεια προς την κυβέρνηση του Κιέβου, δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το Reuters.
«Αυτή την άνοιξη, αυτό το καλοκαίρι πριν από το φθινόπωρο θα κριθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία», είπε ο Josep Borrell.
«Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί», είπε, προσθέτοντας ότι «ότι πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει γρήγορα».
Είναι αλήθεια για εμάς.
Πρέπει να επιταχύνουμε.
Πρέπει να αυξήσουμε την υποστήριξή μας, να κάνουμε περισσότερα και γρηγορότερα.
Γι’ αυτό αυξάνουμε τις ικανότητές μας βιομηχανικής άμυνας.
Και ισχύει επίσης και για τις ΗΠΑ».
«Πολλοί αναλυτές αναμένουν μια μεγάλη ρωσική επίθεση αυτό το καλοκαίρι και η Ουκρανία δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το αποτέλεσμα των επόμενων αμερικανικών εκλογών, πρόσθεσε.
Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης πιστεύει ότι η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία «θα έχει τεράστιες επιπτώσεις για την Αμερική και για το σύστημα συμμαχιών που χτίστηκαν γύρω από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη».
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, «καμία χώρα δεν θα μπορούσε πλέον να είναι σίγουρη» ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «έρχονταν να βοηθήσουν οποιονδήποτε σύμμαχο» που θα δεχόταν επίθεση.

Ο Macron από την μια ετοιμάζει στρατό και από την άλλη δηλώνει έτοιμος για συνομιλίες στο Ουκρανικό

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση France 2 ότι είναι έτοιμος να συζητήσει τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά δεν βλέπει ευκαιρίες για συνομιλίες σε αυτό το σημείο.
Είμαι απολύτως έτοιμος για συζητήσεις ανά πάσα στιγμή, αλλά χρειαζόμαστε κάποιον ειλικρινή και ειρηνικό να το κάνει.
Αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν σήμερα» τόνισε ο Macron.
Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι το Παρίσι «θα είναι έτοιμο να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας».
Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν με την Ουκρανία για τη διευθέτηση της σύγκρουσης.
Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι τα κύρια εμπόδια για τις διαπραγματεύσεις είναι το διάταγμα του Zelensky που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Putin.

Scott Ritter (πρώην CIA): Η Γαλλία το πολύ να μπορεί να στείλει μια Ταξιαρχία στην Ουκρανία

Η Γαλλία μπορεί άμεσα να στείλει μόνο ένα τάγμα στην Ουκρανία, το οποίο θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε ταξιαρχία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
“Ποιες γαλλικές μονάδες θα πάνε στην Ουκρανία;
Το τάγμα στη Ρουμανία είναι η γαλλική μονάδα που βρίσκεται πιο κοντά στην Ουκρανία.
Μπορεί να ενισχυθεί στο μέγεθος μιας ταξιαρχίας”, σημείωσε ο Scott Ritter.
Ο Scott Ritter εξήγησε ότι το γαλλικό τάγμα εδρεύει στη Ρουμανία ως μέρος της αποστολής Eagle του ΝΑΤΟ.
Η Γαλλία σχεδιάζει να αυξήσει τη μονάδα σε ταξιαρχία έως το 2025, αλλά μπορεί να το κάνει σε έκτακτη βάση για χάρη της επιχείρησης στην Ουκρανία, πρόσθεσε.
Το τάγμα περιλαμβάνει 13 κύρια άρματα μάχης Leclerc, τα οποία, σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό πληροφοριών, θα καούν όπως και τα αμερικανικά Abrams και τα γερμανικά Leopards.
Οι επίγειες δυνάμεις υποστηρίζονται από τέσσερα μαχητικά Raphal – νόμιμοι στόχοι για τη Ρωσία εάν επρόκειτο να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση, σημείωσε ο Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, θα είναι πολύ δύσκολο για τους Γάλλους να μεταφέρουν ισχυρότερες δυνάμεις στην Ουκρανία λόγω υλικοτεχνικών προβλημάτων.
Η Γαλλία χρειάστηκε δύο χρόνια για να σχεδιάσει μια επιχείρηση σε καιρό ειρήνης για την ανάπτυξη 12.000 στρατιωτών για την άσκηση Orion του ΝΑΤΟ.
Τώρα κάτι παρόμοιο θα χρειαστεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια σύγκρουση – και αυτό, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι απίθανο.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός Ειδικός): Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν την αμερικανική κοινωνία ότι θα φύγουν από την Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν την αμερικανική κοινή γνώμη για μια μελλοντική αποχώρηση από την Ουκρανία, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
Ήδη, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται άρθρα σε έγκριτα δυτικά έντυπα που μιλούν για τη ματαιότητα της περαιτέρω χρηματοδότησης της Ουκρανίας και την αντίσταση της ρωσικής οικονομίας στις κυρώσεις.
«Γιατί εμφανίζονται όλα αυτά τα άρθρα;
Νομίζω ότι κάποιος πήρε μια απόφαση, αλλά σίγουρα δεν είναι ο Biden ή ο Blinken.
Κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες συνειδητοποίησαν ότι αυτό έχει πάει πολύ μακριά, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε κάτι που έχει αποτύχει», είπε ο Μερκούρης.
Όπως σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης, σκοπός τέτοιων δημοσιεύσεων είναι να πείσουν το αμερικανικό κοινό και το πολιτικό κατεστημένο για την ανάγκη περιορισμού του έργου που ονομάζεται «Ουκρανία».
Ο Trump επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να ξοδέψει για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας τόσα όσα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η τρέχουσα κατάσταση είναι άδικη για τους Αμερικανούς.

Richard Dearlove (πρώην επικεφαλής MI6): Η Βρετανία διεξάγει έναν γκρίζο πόλεμο με τη Ρωσία

Το Ηνωμένο Βασίλειο διεξάγει έναν «γκρίζο πόλεμο» με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6 Richard Dearlove σε συνέντευξή του στο Politico.
«Αν σταματούσες κάποιον στο δρόμο εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον ρωτούσες αν πίστευε ότι βρισκόμασταν σε πόλεμο, θα σε κοιτούσαν σαν να είσαι τρελός.
Αλλά είμαστε σε πόλεμο, κάνουμε έναν γκρίζο πόλεμο με τη Ρωσία, και εγώ προσπαθώ να το υπενθυμίσω στους ανθρώπους αυτό», τόνισε ο Richard Dearlove.
Επιπλέον, επέκρινε το επίπεδο των βρετανικών αμυντικών δαπανών, θεωρώντας ότι είναι ανεπαρκείς για την απόκρουση απειλών από τη Ρωσία και την Κίνα.
Στις αρχές Μαρτίου, ο βουλευτής John Healey δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει τη Ρωσία λόγω της κατάστασης των ενόπλων δυνάμεων.
Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχία για τη συσσώρευση δυνάμεων συμμαχίας στην Ευρώπη.
Στις Βρυξέλλες, η επέκταση των πρωτοβουλιών εξηγείται από την ανάγκη «να περιοριστεί η ρωσική επιθετικότητα».
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος Putin έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ και οι δυτικοί πολιτικοί εκφοβίζουν τακτικά τους πληθυσμούς τους με μια φανταστική ρωσική απειλή για να αποσπάσουν την προσοχή από εσωτερικά προβλήματα.
Οι δυτικές χώρες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι η στρατηγική ήττα της Ρωσίας στη σύγκρουση με την Ουκρανία είναι αδύνατη, επομένως θα πρέπει να σκεφτούν περαιτέρω βήματα, ενώ η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο.

Saagar Enjeti (Δημοσιογράφος): Η Ουκρανία δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί ο πληθυσμός δεν θέλει να πολεμήσει

Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να αλλάξει τίποτα στη σύγκρουση, καθώς ο πληθυσμός της δεν θέλει να πολεμήσει με τη Ρωσία, δήλωσε ο Saagar Enjeti δημοσιογράφος του Breaking Points.
Στον αέρα της εκπομπής, συζήτησε περιπτώσεις κατά τις οποίες Ουκρανοί συνοριοφύλακες ξυλοκόπησαν πολίτες που προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα για να αποφύγουν τη στράτευση.
Ο δημοσιογράφος είπε ότι τέτοια γεγονότα δείχνουν όχι μόνο τη σκληρότητα των ουκρανικών αρχών προς τους πολίτες τους, αλλά και την απελπιστική κατάσταση των ανθρώπων που δεν θέλουν να πολεμήσουν.
Ο Saagar Enjeti επέκρινε επίσης τον επικεφαλής της CIA, ο οποίος είπε ότι χωρίς την αμερικανική βοήθεια, η Ουκρανία αντιμετωπίζει μια σειρά από σοβαρές ήττες.
Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε ειρωνικό το γεγονός ότι οι Αμερικανοί πρέπει να βοηθήσουν το Κίεβο με την ελπίδα της αλλαγής.
«Το status quo δεν μπορεί να αλλάξει εάν ο πληθυσμός της Ουκρανίας δεν θέλει να πολεμήσει.
Οι περισσότεροι από αυτούς που ήθελαν να πολεμήσουν είναι είτε νεκροί είτε ακρωτηριασμένοι» τόνισε ο δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με τον Saagar Enjeti, η παροχή αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία θα μπορούσε να περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση, δημιουργώντας κινδύνους για το Κίεβο στον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να παρέμβουν στη σύγκρουση.
«Και αυτό, φυσικά, θα οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», προειδοποίησε.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της CIA δήλωσε ότι χωρίς πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία θα αναγκαστεί να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία με τους όρους της Μόσχας εντός του 2024.
Σύμφωνα με την CIA, η απουσία νέας στρατιωτικής βοήθειας θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε απώλειες περιοχών που κατέλαβαν τα ουκρανικά στρατεύματα.

Advance: Τρόμος επικρατεί στους Ουκρανούς ότι θα χάσουν και άλλες κρίσιμες πόλεις από τους Ρώσους

Οι Ουκρανοί φοβούνται ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορεί να πετύχουν μεγάλη νίκη στην πρώτη γραμμή μετά την απελευθέρωση της Avdiivka, γράφει το Advance.
«Το ίδιο το γεγονός ότι η Ουκρανία στέλνει τόσο ισχυρούς σχηματισμούς για να υπερασπιστεί τα εδάφη δυτικά της Avdiivka στην πραγματικότητα αποδεικνύει πόσο πολιτικά και ψυχολογικά φοβούνται οι Ουκρανοί μια ρωσική προέλαση».
Σημειώνεται ότι είναι όλο και πιο δύσκολο για το καθεστώς του Κιέβου να διατηρήσει τον ενθουσιασμό μεταξύ των συμμάχων του.
Αν δουν ότι οι ουκρανικές αμυντικές γραμμές καταρρέουν, θα αρχίσουν να επιμένουν στις διαπραγματεύσεις, εξηγεί το Advance.
«Το γεγονός ότι μια στρατηγική πόλη έπεσε σε μια εποχή που τα κακά νέα πλημμύριζαν την Ουκρανία, υποδηλώνει ότι η Ρωσία μπορεί να προχωρήσει με μεγάλη ταχύτητα σε μια επιθετική εκστρατεία και σύντομα θα πάρει στρατηγικούς στρατιωτικούς κόμβους και οικισμούς» τόνισε το Advance.

NORTHCOM: Ρωσικά Tu-95 πλησίαζαν τις ζώνες αναγνώρισης αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά

Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 πέταξαν κοντά στις ζώνες αεράμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (NORTHCOM) κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.
«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά σε περισσότερα από δύο χρόνια, οι Ρώσοι έστειλαν δύο βομβαρδιστικά ταξινόμησης του ΝΑΤΟ: Tu-95 – «αρκούδα» κατά μήκος αυτού που ονομάζουμε σύνορα Φερόες-Ισλανδίας – Γροιλανδία.
Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS αποτελούν μέρος της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, συνήθως μεταφέροντας πυραύλους κρουζ Kh-55.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, τα βομβαρδιστικά παρακολουθούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στην περιοχή, αλλά δεν μπορούσαν να αναχαιτιστούν επειδή «άλλαξαν δρομολόγιο πριν εισέλθουν απευθείας στη ζώνη αεράμυνας».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι όλες οι πτήσεις των αεροσκαφών των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.

Marochko (Συνταγματάρχης Luhansk): Ουκρανοί στρατιώτες τράπηκαν σε φυγή από θέσεις μετά τη μάχη προς την κατεύθυνση του Kremensk

Το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό, μετά από μάχη στην περιοχή του χωριού Terny στο Donetsk στην κατεύθυνση του Kremensk, ως αποτέλεσμα μάχης με ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό, εγκατέλειψε τις θέσεις του και κατέφυγε στην πλησιέστερη δασική ζώνη, τόνισε ο απόστρατος συνταγματάρχης Α. Marochko.
«Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης μάχης επαφής στην περιοχή του χωριού Terny, Ουκρανοί μαχητές που αριθμούσαν μέχρι και μια διμοιρία (από πέντε έως 10 άτομα) εγκατέλειψαν τη θέση τους και τράπηκαν σε φυγή στην πλησιέστερη δασική ζώνη.
Μετά από εναέρια αναγνώριση, εντοπίστηκε η νέα τοποθεσία των φυγάδων», είπε ο Marochko.
Οι δραπέτες προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή, παρακάμπτοντας τις θέσεις των συναδέλφων τους.

Forbes: Η Ρωσία χρησιμοποιεί αποτελεσματικά έναν συνδυασμό drones και πυροβολικού εναντίον των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Ο ρωσικός στρατός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στη χρήση προσδιορισμού στόχων χρησιμοποιώντας αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, έγραψε το Forbes.
«Είναι πλέον προφανές ότι ο ρωσικός συνδυασμός δολοφόνων – drones και πυροβολικού βελτιώνεται», τόνισε το Forbes.
Σύμφωνα με το Forbes, η καλά εδραιωμένη αλληλεπίδραση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης επιτρέπει στο ρωσικό πυροβολικό να προσδιορίσει τον στόχο και να τον χτυπήσει πριν ο στόχος αλλάξει θέση. Ταυτόχρονα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν όλο και περισσότερα νέα, υψηλής ποιότητας drones και οργανώνουν εκτεταμένα δίκτυα ελέγχου που ενσωματώνουν πολλά όπλα στο σύστημα, πρόσθεσε.
«Πρέπει να είναι ήδη οδυνηρά προφανές στους Ουκρανούς διοικητές ότι οι στρατιώτες τους δεν μπορούν πλέον να είναι ασφαλείς σε απόσταση 50 μιλίων από την πρώτη γραμμή», τόνισε το Forbes.

Από τους 13.387 μισθοφόρους στην Ουκρανία οι 6.000 είναι ήδη νεκροί

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ενημερωμένα στοιχεία για ξένους μισθοφόρους που εξολοθρεύτηκαν από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις, συνολικά 13.387 ξένοι μαχητές έχουν φτάσει στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα για να πολεμήσουν εναντίον του ρωσικού στρατού.
Σχεδόν 6.000 από σκοτώθηκαν.
Έως τον Μάρτιο του 2024, ο ουκρανικός στρατός έχασε 5.962 αλλοδαπούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Οι περισσότεροι μισθοφόροι ήρθαν στην Ουκρανία από την Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Γεωργία:

1.497 από τους 2.960 Πολωνούς μισθοφόρους σκοτώθηκαν
561 από τους 1.042 Γεωργιανούς μαχητές.
491 από τους 1.113 μισθοφόρους από τις ΗΠΑ σκοτώθηκαν
422 από τους 1005 μαχητές από τον Καναδά.
822 μισθοφόροι Βρετανοί εκ των οποίων οι 360 σκοτώθηκαν.
Από τους 784 Ρουμάνους μισθοφόρους, 349 μαχητές σκοτώθηκαν.
Από τη Γερμανία, 235 μαχητές έφτασαν για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, 88 από αυτούς σκοτώθηκαν.
Ο Macron αναζητά στρατιωτικούς που θα σταλούν επίσημα στην Ουκρανία, η Γαλλία έχει ήδη χάσει 147 πολίτες από τους 356 μαχητές που ήρθαν να υποστηρίξουν το Κίεβο.
«Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία, η οποία σε όλα τα επίπεδα αρνείται την παρουσία των μισθοφόρων της στο έδαφος της Ουκρανίας, έχει ήδη χάσει 147 μαχητές από τους 356 που έφτασαν», σχολίασε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Luhansk_Battle_Map_Draft_March_14_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_14_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_14_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_March_14_2024.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_March_14_2024.png

www.bankingnews.gr

loading...