Τι είναι μια «ουδέτερη ζώνη» στην Ουκρανία που πρότεινε ο Πούτιν;

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2024, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόσφατα επανεκλεγμένος, είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναγκαστεί να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» στα εδάφη που ελέγχονται επί του παρόντος από το καθεστώς του Κιέβου.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια πιθανή «ζώνη ανάσχεσης» για να αποτρέψει το Κίεβο να βομβαρδίσει ρωσικά εδάφη με όπλα του ΝΑΤΟ που έχει στην κατοχή του.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι το μέτρο που πρότεινε ο πρόεδρος θα ήταν απαραίτητο για να αποτρέψει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις πυροβολικού και drone του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον κατοικημένων περιοχών και μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ρωσίας.

« Μπορούν να ασφαλιστούν μόνο με τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου διαδρόμου, μιας συγκεκριμένης ουδέτερης ζώνης, έτσι ώστε όλα τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο εχθρός για να εξαπολύσει πλήγματα είναι απρόσιτα », είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

« Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ των τύπων ζωνών [ουδέτερης] ζώνης για τις οποίες μιλάμε », δήλωσε στο Sputnik ο Σεργκέι Πολέταεφ, Ρώσος πολιτικός αναλυτής . « Ο πρώτος τύπος καθιερώνεται μετά από συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Το δεύτερο καθιερώνεται μετά από βίαιες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από ένα από τα μέρη .»

« Στην περίπτωσή μας, η δεύτερη επιλογή φαίνεται πιο σχετική: είναι όταν ένα από τα μέρη οργανώνει μια στρατιωτική επιχείρηση για να εξασφαλίσει μια συγκεκριμένη ζώνη ασφαλείας εκτός των συνόρων του, επικαλούμενος το γεγονός ότι μια απειλή προέρχεται από «ένα γειτονικό κράτος» , πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Poletaev, η Ρωσία προσπάθησε να διαπραγματευτεί ένα είδος ουδέτερης ζώνης με άλλους συμμετέχοντες στη «Μορφή της Νορμανδίας» στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ του 2014 και του 2015, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των αμάχων στο Donbass από αδιάκριτους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας. η περιοχή.

« Αυτή η συμφωνία διατυπώθηκε ως η απόσυρση των βαρέων όπλων από τη γραμμή οριοθέτησης. Στο παράρτημα των συμφωνιών του Μινσκ, αυτές οι [περιοχές] σχεδιάστηκαν ακόμη και στον χάρτη », είπε ο αναλυτής.

Το καθεστώς του Κιέβου, ωστόσο, απέτυχε να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες, ενώ οι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας παραδέχθηκαν αργότερα ότι είχαν χρησιμοποιήσει τις συμφωνίες του Μινσκ ως επιχειρησιακή παύση για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού.

Ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό πυροβολεί ρωσικές θέσεις από
οβιδοφόρο M777 που προμήθευσαν οι ΗΠΑ στην περιοχή Χάρκοβο, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022.

Το βάθος της ουδέτερης ζώνης εξαρτάται από τον τύπο των όπλων που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός, συνέχισε ο Poletaev.

Εάν πρόκειται για όπλα ή ρουκέτες, η ζώνη ασφαλείας είναι περίπου 40 έως 50 χιλιόμετρα. Τα πιο κοινά δυτικά συστήματα πυροβολικού που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί είναι τα οβιδοβόλα M777. Έχουν εμβέλεια από 20 έως 40 χιλιόμετρα, ανάλογα με τον τύπο του κελύφους που χρησιμοποιείται. Το εξελιγμένο κατευθυνόμενο βλήμα Excalibur έχει εμβέλεια βολής [λίγο πάνω από] 40 χιλιόμετρα. Τα συστήματα Grad, ειδικά οι βελτιωμένες εκδόσεις, ή το τσέχικο Vampir [RM-70] έχουν επίσης αυτονομία 40 km. Είναι το βάθος. (…) Πρόκειται για τη στέρηση του εχθρού από τη δυνατότητα μαζικού βομβαρδισμού του Μπέλγκοροντ [και άλλων ρωσικών παραμεθόριων πόλεων] ».

Ταυτόχρονα, η νεκρή ζώνη δεν θα εμποδίσει τον εχθρό να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας drones και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, σημείωσε ο αναλυτής. Πιο πρόσφατα, η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές εγκαταστάσεις, ενώ μια συνομιλία που είχε υποκλαπεί από ανώτερους Γερμανούς αξιωματικούς αποκάλυψε τα σχέδιά τους να χρησιμοποιήσουν πυραύλους Taurus εναντίον πολιτικών αντικειμένων της Ρωσίας. Ο πύραυλος cruise Taurus έχει εμβέλεια βολής 500 km.

Κρίνοντας από τη ρητορική του καθεστώτος του Κιέβου και της συλλογικής Δύσης, δεν είναι διατεθειμένοι να διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών που προκαλούν ζημιά στον ρωσικό άμαχο πληθυσμό, σημείωσε ο Poletaev. Επομένως, σύμφωνα με τον αναλυτή, η μόνη λύση σε αυτό το δίλημμα είναι να « μετακινηθεί η πρώτη γραμμή » μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας. Οι βομβαρδισμοί και οι εισβολές της Ουκρανίας στις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας αφήνουν τη Μόσχα με ελάχιστες επιλογές, πιστεύει ο Poletaev.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν συζήτησε τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στις 13 Ιουνίου 2023, ως απάντηση σε εισβολές, επιθέσεις δολιοφθοράς και βομβαρδισμούς ρωσικού εδάφους από την Ουκρανία.

« Η πιθανότητα βομβαρδισμού του εδάφους μας από την Ουκρανία παραμένει », είπε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης με πολεμικούς δημοσιογράφους που κάλυπταν τη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση. « Υπάρχουν πολλές λύσεις: πρώτα από όλα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της καταπολέμησης των βομβαρδισμών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν πυραυλικές επιθέσεις στο έδαφός μας. Αλλά αν συνεχιστεί αυτό, προφανώς θα πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα –και το λέω πολύ προσεκτικά– της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στο ουκρανικό έδαφος σε τέτοια απόσταση που θα ήταν αδύνατο να φτάσουμε στο έδαφός μας ».

Ο Πούτιν σημείωσε τότε ότι το Κρεμλίνο πρέπει να δει πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Καθώς οι επιθέσεις δολιοφθοράς της Ουκρανίας και οι τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Ρώσων αμάχων συνεχίζονται, η Μόσχα φαίνεται να εντείνει τις προσπάθειές της για να εξετάσει αυτή την επιλογή.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress

πηγή: Sputnik Globe

loading...