Ποια χώρα του ΝΑΤΟ δεν έχει στρατεύματα στην Ουκρανία;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στο επίφοβο σταυροδρόμι. Η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο και κανένα ποσό βοήθεια δεν θα το αλλάξει αυτό.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Η Δύση πρέπει είτε να αποδεχθεί αυτή την αξιολόγηση και να σπρώξει την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είτε να στείλει περισσότερα από όπλα και βοήθεια. Θα πρέπει να εντείνει την υποστήριξή του και να στείλει στρατεύματα, με κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και το σενάριο της καταστροφής που προσπαθεί να αποφύγει από τις πρώτες μέρες του πολέμου.

Αυτή η συνειδητοποίηση έχει πυροδοτήσει μια πικρή συζήτηση στην Ευρώπη. Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε στις 26 Φεβρουαρίου ότι ” αρκετά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν τα στρατεύματά τους στην Ουκρανία σε διμερή βάση .” Την ίδια μέρα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι αν και δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή στρατευμάτων στο έδαφος με επίσημο, αποδεκτό και εγκεκριμένο τρόπο…δεν πρέπει να αποκλειστεί καμία επιλογή.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς απάντησε ότι η συναίνεση ήταν « ότι δεν θα υπάρχουν χερσαία στρατεύματα, ούτε στρατιώτες στο ουκρανικό έδαφος που θα σταλούν εκεί από ευρωπαϊκά κράτη ή κράτη του ΝΑΤΟ ». Η Γερμανία, η Πολωνία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Τσεχία και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσαν όλοι ότι δεν σκοπεύουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν απάντησε ότι έχει έρθει η ώρα για μια « Ευρώπη όπου θα είναι κατάλληλο να μην είναι δειλός ». Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους είπε ότι ” το να μιλάμε για στρατεύματα στο έδαφος ή να έχουμε περισσότερο θάρρος ή λιγότερο θάρρος (…) δεν βοηθά πραγματικά στην επίλυση των προβλημάτων που έχουμε όταν πρόκειται “να βοηθάμε την Ουκρανία “.

Η συζήτηση για την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μπορεί να κρύψει την ανάγκη για μια πιο άμεση συζήτηση σχετικά με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που βρίσκονται ήδη στο έδαφος στην Ουκρανία.

Η απομαγνητοφώνηση μιας συνομιλίας που είχε υποκλαπεί στις 19 Φεβρουαρίου μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας σχετικά με την πιθανή μεταφορά γερμανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία δείχνει ότι οι Γερμανοί « ξέρουν πώς κάνουν οι Άγγλοι… Έχουν πολλούς ανθρώπους εκεί ». Η αποκάλυψη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στρατεύματα στο έδαφος επιβεβαιώθηκε τώρα από το γραφείο του πρωθυπουργού του ΗΒ: « Πέρα από τον μικρό αριθμό προσωπικού που έχουμε στη χώρα που υποστηρίζει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, δεν έχουμε σχέδια για μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη ».

Η μεταγραφή λέει « οι Γάλλοι δεν το κάνουν έτσι », αλλά ο Scholz άφησε να εννοηθεί ότι το κάνουν. Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Γερμανός καγκελάριος υπερασπίστηκε την απόφασή του να μην στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία λέγοντας ότι θα χρειαζόταν η παρουσία των Γερμανών στην Ουκρανία για να ταιριάζει με τους Βρετανούς και Γάλλους ομολόγους τους. Εξήγησε: « Αυτό που γίνεται όσον αφορά τον έλεγχο των στόχων και τον σχετικό έλεγχο από τους Βρετανούς και τους Γάλλους δεν μπορεί να γίνει στη Γερμανία ». Φοβόταν ότι « η συμμετοχή στον πόλεμο θα μπορούσε να προκύψει από αυτό που κάνουμε ».

Η απομαγνητοφώνηση παραπέμπει επίσης σε παρουσία των ΗΠΑ στο έδαφος. Αναρωτιόμαστε αν η Ουκρανία θα μπορούσε να βάλει στόχο μόνη της, ένας από τους αξιωματούχους είπε: « Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί με πολιτικά ρούχα που μιλούν με αμερικανική προφορά ».

Και υπάρχουν πολλοί πολιτικοί αξιωματικοί των ΗΠΑ στην Ουκρανία.  Στις 26 Φεβρουαρίου, μια έκθεση των New York Times αποκάλυψε με περισσότερες λεπτομέρειες από ποτέ την έκταση της εμπλοκής της CIA επί τόπου στην Ουκρανία. Τις ημέρες πριν από την έναρξη του πολέμου, το προσωπικό των ΗΠΑ απομακρύνθηκε από την Ουκρανία, εκτός από μια μικρή ομάδα αξιωματικών της CIA που ο διευθυντής της CIA William Burns διέταξε να αφήσει πίσω, και δεκάδες νέους αξιωματικούς που στάλθηκαν «για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς ». Τους βοήθησαν μεταδίδοντας κρίσιμες πληροφορίες, « συμπεριλαμβανομένου του πού σχεδίαζε η Ρωσία χτυπήματα και ποια οπλικά συστήματα θα χρησιμοποιούσαν ». Οι πράκτορες της CIA παρείχαν « πληροφορίες για στοχευμένες πυραυλικές επιθέσεις ». Και παρείχαν « υποστήριξη πληροφοριών για θανατηφόρες επιχειρήσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος ».

Αυτές οι πρόσφατες υποκλοπές και αναφορές υποδηλώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία έχουν ήδη στρατεύματα ή πράκτορες στο έδαφος στην Ουκρανία. Η Ρωσία ισχυρίζεται εδώ και καιρό την παρουσία μεγάλου αριθμού πολωνικών μαχητικών στην Ουκρανία.

Άλλες χώρες του ΝΑΤΟ εμφανίζονται ανοιχτές σε μια τέτοια άμεση συμμετοχή. Ο Πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας είπε ότι « τα πάντα » είναι στο τραπέζι όταν πρόκειται να βοηθήσουμε την Ουκρανία, ότι « νομίζω ότι αυτά είναι επίσης τα σήματα που στέλνουμε στη Ρωσία, ότι ας μην αποκλείσουμε διαφορετικά πράγματα ». Αναφερόμενος στα σχόλια του Μακρόν ότι η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία θα πρέπει να είναι μια επιλογή που δεν αποκλείεται, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Gabrielius Landsbergis συμφώνησε ότι « τίποτα δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το τραπέζι, καμία επιλογή δεν μπορεί να απορριφθεί χωρίς έλεγχο », προσθέτοντας ότι « πολύ καλωσορίζω και ενθαρρύνω τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει .»

Και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία σε ρόλους χωρίς σύγκρουση. Ο Τσέχος Πρόεδρος Πετρ Πάβελ λέει ότι οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας δεν πρέπει να « περιορίζονται εκεί που δεν χρειάζεται », συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στρατευμάτων για « μη μάχιμες εμπλοκές », όπως η εκπαίδευση σε αποστολές.

Ο Καναδός υπουργός Άμυνας Μπιλ Μπλερ λέει ότι ο Καναδάς έχει ήδη μια μικρή στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία για την προστασία του διπλωματικού προσωπικού (αν και αναφέρθηκε ότι ο Καναδάς εκκένωσε τους διπλωμάτες του στις αρχές του πολέμου).  Λέει ότι ο Καναδάς «δεν έχει πρόθεση να αναπτύξει μάχιμα στρατεύματα » στην Ουκρανία, αλλά ότι η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων από τον Καναδά ήταν « δύσκολη γιατί είναι δύσκολο να βγάλεις ανθρώπους από εκεί». «Ουκρανία για εκπαίδευση ». Έτσι, είπε, υπήρξαν ” συζητήσεις που μας επέτρεψαν να προσδιορίσουμε εάν θα μπορούσαμε να το κάνουμε πιο αποτελεσματικά και αν ήταν δυνατό να το κάνουμε στην Ουκρανία “.

Η Δύση έχει φτάσει σε ένα τρομακτικό δίλημμα. Η επιμονή και η αποστολή στρατευμάτων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία είναι μια επικίνδυνη επιλογή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία και σε έναν αδιανόητο πόλεμο. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ακολουθηθεί. Η Δύση μπορεί επίσης να κλείσει τον δρόμο του πολέμου που δεν ωφέλησε κανέναν, να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και, αντ’ αυτού, να εξερευνήσει τη διπλωματική οδό.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: The American Conservative

loading...