Ο πραγματικός πόλεμος για τον έλεγχο του πολιτισμού λαμβάνει χώρα μέσα στο κεφάλι μας

 

Ένας βραβευμένος Γερμανός συγγραφέας και παγκοσμίου φήμης μοριακός γενετιστής έκανε μια αποκάλυψη-βόμβα ότι το πεδίο μάχης για όλες τις συγκρούσεις παγκοσμίως είναι το γνωστικό – τοποθετημένο σε μια πολύπλοκη δομή του εγκεφάλου που βρίσκεται βαθιά στον κροταφικό λοβό και ονομάζεται ιππόκαμπος.

Ο ιππόκαμπος έχει σημαντικό ρόλο στη μάθηση και τις αυτοβιογραφικές μνήμες. Ονομάστηκε έτσι επειδή μοιάζει με την ανατομική εικόνα ενός ιππόκαμπου και ο ιππόκαμπος είναι η επιστημονική ονομασία του ιππόκαμπου.

“Εκεί γίνεται ο πόλεμος”, δήλωσε ο Dr. Michael Nehls, συγγραφέας του βιβλίου “The Indoctrinated Brain” (Ο εγκλωβισμένος εγκέφαλος), κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ιδρυτή του Brighteon.com, Mike Adams, τον Health Ranger, σε ένα πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής “Health Ranger Report” (HRR).

Ο Adams συμφώνησε, αναφέροντας τους πολέμους όπου οι κυβερνήσεις προωθούν συνεχώς την προπαγάνδα και τα ψέματά τους.

“Δεν υπάρχουν πραγματικές πληροφορίες. Όλα προωθούνται μέσω ελεγχόμενων αφηγήσεων. Και μέσω των μέσων ενημέρωσης που είναι σχεδιασμένα να σας λένε: ‘Μην σκέφτεσαι για τον εαυτό σου. Μην αμφισβητείς τίποτα, δεν είσαι έγκυρη πηγή”. Πρέπει να τους εμπιστεύεσαι και να τους πιστεύεις ό,τι και να γίνει – που σημαίνει ότι δεν πρέπει να σκέφτεσαι για τον εαυτό σου”, κατήγγειλε ο παρουσιαστής του HRR.

“Είναι ακόμη χειρότερο”, δήλωσε ο Nehls. “Ένα ορισμένο επίπεδο πληροφοριών πραγματικά περνάει. Πρόκειται για την εγκατάσταση, ουσιαστικά, ενός νέου λειτουργικού συστήματος στον εγκέφαλό μας, το οποίο δεν πρέπει να παρεμποδίζεται ούτε από προηγούμενες γνώσεις ούτε από εναλλακτικές απόψεις”.

Πρόσθεσε ότι αν κάποιος θα ήθελε να τροποποιήσει τον εγκέφαλο πρέπει να ελέγξει τι μπαίνει σε αυτόν τον εγκέφαλο. Ο Άνταμς σχολίασε ότι εδώ είναι που μπαίνει ο έλεγχος της αφήγησης, η λογοκρισία των εναλλακτικών απόψεων και το “κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιστήμη”. Σύμφωνα με τον γιατρό, αυτό συμβαίνει επειδή η ψυχολογική ανθεκτικότητα είναι πεσμένη. Έτσι, οι άνθρωποι έχουν μεγάλη πιθανότητα να αναπτύξουν κατάθλιψη.

“Δεν είναι η κατάθλιψη αυτή καθαυτή, αλλά αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα της ζωής, αυτό είναι καλό. Και αν δεν τα αντιμετωπίζουμε, τότε η κατάθλιψη είναι πιο πιθανή. Έτσι, η κατάθλιψη είναι ουσιαστικά ένας κλινικός δείκτης για μια μείωση ή μπλοκαρισμένη νευρογένεση, σχεδόν σαν μια αντίστροφη σχέση”, εξήγησε περαιτέρω.

Η νευρογένεση είναι ο σχηματισμός νέων νευρώνων από νευρικά βλαστικά και προγονικά κύτταρα που συμβαίνει σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου, όπως η υποκοκκώδης ζώνη της οδοντωτής έλικα στον ιππόκαμπο και η υποκοιλιακή ζώνη των πλάγιων κοιλιών.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο Άνταμς ρώτησε με περιέργεια γιατί ορισμένοι άνθρωποι που έχουν πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης (IQ) είναι επίσης εξαιρετικά εύπιστοι. Ο Nehls απάντησε ότι το IQ μετριέται ουσιαστικά με τον αριθμό των πραγμάτων που μπορεί να ζογκλέψει κάποιος στη βραχυπρόθεσμη μνήμη του ταυτόχρονα. “Αυτό λαμβάνει χώρα, σύμφωνα με τη σύγχρονη θεωρία, στον μετωπιαίο εγκέφαλο. Και έτσι μπορούμε να έχουμε υψηλό IQ, ακόμη και χωρίς ιππόκαμπο”, είπε αναφέροντας ένα άτομο που έχασε τον ιππόκαμπο του μέσω χειρουργικής επέμβασης και πήρε αποτελέσματα τεστ IQ 112.

Nehls: Σκοπός στη ζωή αποτρέπει τη συρρίκνωση του ιππόκαμπου
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Nehls πρόβαλε ένα γράφημα της ανάπτυξης του ιππόκαμπου από τη στιγμή που γεννιέται κανείς και μετά από το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών, ένα παράρτημα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας.

“Όταν γεννιέστε, έχετε περίπου τρία κυβικά εκατοστά σε όγκο, 1,5 κάθε ιππόκαμπος. Υπάρχει ένας απότομος ρυθμός ανάπτυξης μέχρι την ενηλικίωση. Στη συνέχεια, έχετε έναν ρυθμό αύξησης της τάξης του ενός έως δύο τοις εκατό για το υπόλοιπο της ζωής σας”, δήλωσε. Στον ίδιο πίνακα, οι πληροφορίες από τα δεδομένα της τράπεζας γονιδίων έδειξαν ότι έξω υπήρχε ένας γρήγορος ρυθμός συρρίκνωσης του ιππόκαμπου για 20.000 Βρετανούς που ξεκίνησε το 2019.

Ο Άνταμς παρενέβη αστειευόμενος ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τίποτα στον βρετανικό στρατό δεν λειτουργεί, “οι πύραυλοι δεν εκτοξεύονται και μετά άλλοι δεν ενεργοποιούν τα αεροπλανοφόρα”, προσθέτοντας ότι δεν θα ήθελε να δει τα δεδομένα της ιπποκάμπειου συρρίκνωσης των Αμερικανών. Ο γνωστός συγγραφέας συμφώνησε και είπε ότι είναι δυνατόν να παρατηρηθεί σε κάθε έθνος λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και “δεν διαφέρει πολύ από τη μία χώρα στην άλλη”. (Σχετικά: Οι 10 κορυφαίοι παράγοντες που συμβάλλουν στη ΣΥΝΕΙΔΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΟΗ των περισσότερων Αμερικανών).

Ο Nehls πρόσθεσε ότι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ένα άλλο σημείο που έθεσε είναι ότι ο κόσμος έχει μια κοινωνία χρόνιας εξάντλησης.

“Οι άνθρωποι είναι είτε εξαντλημένοι ήδη όταν ξυπνούν το πρωί. Έχουμε την κατάθλιψη ως την υπ’ αριθμόν ένα ασθένεια τώρα. Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι πλέον η τρίτη ή τέταρτη παγκοσμίως ως αιτία θανάτου και είναι συνέπεια πολλών δεκαετιών κατασταλμένης νευρογένεσης”, αποκάλυψε ακόμη. Στη συνέχεια παρουσίασε ένα άλλο διάγραμμα, το οποίο έδειχνε όλες τις περιοχές της ζωής που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη του ιππόκαμπου. Περιελάμβανε τη σωματική δραστηριότητα, την κοινωνική ζωή, τον ύπνο, τη διατροφή και τον χρόνο.

“Χρειαζόμαστε έναν σκοπό στη ζωή. Χωρίς αυτόν, δεν θα απομνημονεύαμε νέα πράγματα. Δεν θα εξερευνούσαμε νέα πράγματα. Δεν θα ξυπνούσαμε το πρωί και δεν θα κάναμε κάτι ευγενές”, πρόσθεσε ο Nehls. “Χρειαζόμαστε κάτι που μας ωθεί σε έναν σκοπό. Και όταν έχετε έναν σκοπό στη ζωή, τότε θα δίνατε ουσιαστικά τροφή, θα απομνημονεύατε αναμνήσεις σε αυτούς τους νέους νευρώνες του δείκτη σε αυτή την επιβίωση”.

Επισήμανε επίσης πώς η κοινωνική δραστηριότητα είναι σημαντική. Ακόμα και τα απλά διεγερτικά όπως το να κοιτάς τα μάτια ενός σκύλου μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων της ωκυτοκίνης στον εγκέφαλο. Η ωκυτοκίνη είναι ο πιο ισχυρός ενεργοποιητής της νευρογένεσης που γνωρίζουμε, πράγμα που σημαίνει ότι “αν κλείσετε την κοινωνική αλληλεπίδραση, μειώνετε το επίπεδο σεροτονίνης ωκυτοκίνης και ο ιππόκαμπος θα συρρικνωθεί”.

Ελέγξτε το BrainFunction.news για περισσότερες ιστορίες σχετικά με την υγεία του εγκεφάλου και τη γνωστική λειτουργία.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το επεισόδιο της εκπομπής “Health Ranger Report” με τον Mike Adams και τον Michael Nehls παρακάτω.

loading...