Ο παγκόσμιος Νότος συγκλίνει προς μια πολυπολική Μόσχα

Ιδού η λήψη από αυτές τις φρενήρεις μέρες στη Μόσχα: Κανονικοί-ο-φιλείς παντού, ενωθείτε.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Αυτές ήταν φρενήρεις πολυπολικές μέρες στην πρωτεύουσα του πολυπολικού κόσμου. Είχα την τιμή να πω προσωπικά στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι σχεδόν ολόκληρος ο Παγκόσμιος Νότος φαινόταν να εκπροσωπείται σε ένα αμφιθέατρο στο Lomonosov Innovation Hub το απόγευμα της Δευτέρας – ένα είδος άτυπου ΟΗΕ και, από πολλές απόψεις, πολύ πιο αποτελεσματικό όταν πρόκειται για την τήρηση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Τα μάτια του έλαμψαν. Ο Λαβρόφ, περισσότερο από άλλους, κατανοεί την πραγματική δύναμη της Παγκόσμιας Πλειοψηφίας.

Η Μόσχα φιλοξένησε μια διαδοχική πολυπολική διάσκεψη καθώς και τη δεύτερη συνάντηση του Διεθνούς Κινήματος Ρωσόφιλων (MIR, του οποίου το γαλλικό ακρωνύμιο σημαίνει «κόσμος» στα ρωσικά). Συνολικά, οι συζητήσεις και η δικτύωση παρείχαν ευοίωνες ενδείξεις για την οικοδόμηση μιας πραγματικά αντιπροσωπευτικής διεθνούς τάξης, μακριά από τον όλεθρο και την κατήφεια που επιβάλλει η ατζέντα μιας ενιαίας μονοπολικής κουλτούρας και ατελείωτων πολέμων.

Την εναρκτήρια συνεδρίαση της ολομέλειας της πρώτης ημέρας ηγήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, της οποίας το κύριο μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: « Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς ελεύθερη βούληση », που θα μπορούσε εύκολα να γίνει το νέο συλλογικό σύνθημα του τον Παγκόσμιο Νότο. Τα «κράτη του πολιτισμού» έδωσαν τον τόνο για τη γενική συζήτηση – καθώς σχεδιάζουν σχολαστικά σχέδια για οικονομική, τεχνολογική και πολιτιστική ανάπτυξη στον μεταδυτικό ηγεμονικό κόσμο.

Ο Zhang Weiwei, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο China Institute of Fudan University στη Σαγκάη, συνόψισε τα τέσσερα κρίσιμα σημεία για να παίξει το Πεκίνο το ρόλο του ως « νέου ανεξάρτητου κόμβου ». Αυτό μοιάζει με μια συνοπτική ένδειξη της τρέχουσας κατάστασης:

1. Σύμφωνα με τη μονοπολική τάξη, τα πάντα, από δολάρια έως μικροτσίπ μπορούν να οπλιστούν. Οι χρωματοπόλεμοι και οι επαναστάσεις είναι ο κανόνας.

2. Η Κίνα έχει γίνει η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο από άποψη ΙΑΔ, η μεγαλύτερη εμπορική και βιομηχανική οικονομία, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

3. Η Κίνα προσφέρει ένα μοντέλο «Ενωθείτε και ευημερήστε» αντί του δυτικού μοντέλου «Διαίρει και βασίλευε».

4. Η Δύση προσπάθησε να απομονώσει τη Ρωσία, αλλά η Παγκόσμια Πλειοψηφία τη συμπάσχει. Έτσι, η συλλογική Δύση έχει απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

Πολεμώντας τον «θεοπολιτικό πόλεμο»

Ο όρος «Παγκόσμια Ανάπαυση» είναι επίσης κακώς επιλεγμένος: Η Παγκόσμια Πλειοψηφία είναι το όνομα του παιχνιδιού.Το ίδιο ισχύει και για το «χρυσό δισεκατομμύριο». Όσοι επωφελούνται από τη μονοπολική στιγμή, κυρίως μέσω της συλλογικής Δύσης και ως κομπραδόροι ελίτ στους σατράπες, αριθμούν στην καλύτερη περίπτωση μόνο περίπου 200 εκατομμύρια.

Το απόγευμα της Δευτέρας στη Μόσχα, διοργανώθηκαν τρεις παράλληλες συνεδρίες: για την Κίνα και τον πολυπολικό κόσμο, όπου πρωταγωνιστής ήταν ο καθηγητής Weiwei. για τη μετα-ηγεμονική Δύση, υπό τον τίτλο «Είναι δυνατόν να σωθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός;» – παρουσία πολλών αντιφρονούντων Ευρωπαίων, ακαδημαϊκών, ειδικών δεξαμενών σκέψης και ακτιβιστών· και το κύριο θέμα, το οποίο παρουσίαζε τους κορυφαίους παίκτες της πολυπολικότητας.

Είχα την τιμή να συντονίσω την εντυπωσιακή συνεδρία του Παγκόσμιου Νότου, η οποία διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες –θα μπορούσε να είχε διαρκέσει όλη μέρα, στην πραγματικότητα– και η οποία περιλάμβανε πολλές συναρπαστικές παρουσιάσεις από Αφρικανούς, Λατινοαμερικανούς και Ασιάτες, από την Παλαιστίνη έως τη Βενεζουέλα, κυρίως τον Nelson Ο εγγονός του Μαντέλα, Μάντλα.

Ήταν ο πολυπολικός παγκόσμιος Νότος σε πλήρη εξέλιξη – γιατί η επιταγή μου ήταν να ανοίξω το λόγο σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Εάν οι διοργανωτές δημοσίευαν μια παρουσίαση με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, θα μπορούσε εύκολα να γίνει παγκόσμια επιτυχία.

Η Μάντλα Μαντέλα τόνισε ότι είναι καιρός να απομακρυνθούμε από το μονοπολικό σύστημα που κυριαρχείται από τον Ηγεμόνα, « ο οποίος συνεχίζει να υποστηρίζει το Ισραήλ ».

Αυτή η παρέμβαση συμπληρώθηκε από αυτή του χαρισματικού Μπενινέζου ακτιβιστή Kemi Seba, ο οποίος ενσαρκώνει έξοχα την αφρικανική ηγεσία του αύριο. Κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας, ο Seba εισήγαγε μια βασική ιδέα, η οποία ζητά να αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο: βιώνουμε έναν « θεοπολιτικό πόλεμο ».

Αυτή η ιδέα συνοψίζει τέλεια τον υβριδικό πόλεμο που διεξάγεται ταυτόχρονα από τη Δύση ενάντια στο Ισλάμ, τον Σιισμό, τη χριστιανική ορθοδοξία, στην πραγματικότητα όλες τις θρησκείες, με εξαίρεση την αφυπνιστική λατρεία.

Την επόμενη μέρα, το δεύτερο συνέδριο του διεθνούς ρωσόφιλου κινήματος πρόσφερε τρεις συνεδρίες συζήτησης: η πιο σχετική επικεντρώθηκε –τι άλλο– στον «πληροφοριακό και υβριδικό πόλεμο».

Είχα την τιμή να μοιραστώ τη σκηνή με τη Maria Zakharova – και μετά την παρουσίασή μου σε στυλ free jazz, εστιάζοντας σε περισσότερα από 40 χρόνια δημοσιογραφικής πρακτικής σε ολόκληρο τον πλανήτη και άμεση παρατήρηση της συνολικής υποβάθμισης της βιομηχανίας, ξεκινήσαμε έναν διάλογο, χρήσιμο ελπίδα, στα μέσα ενημέρωσης και την ήπια δύναμη.

Η πρόταση που έκανα, όχι μόνο στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και σε όλους στον Παγκόσμιο Νότο, ήταν απλή: ξεχάστε τα παραδοσιακά μέσα που ελέγχονται από την ολιγαρχία, είναι ήδη νεκρά. Δεν έχουν κάτι σχετικό να πουν. Το παρόν και το μέλλον στηρίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα «εναλλακτικά» ΜΜΕ –που δεν είναι πλέον εναλλακτικά, αντιθέτως– και στα ΜΜΕ των πολιτών, στα οποία φυσικά πρέπει να εφαρμόζονται τα πιο αυστηρά δημοσιογραφικά πρότυπα.

Το βράδυ, πριν ξεκινήσουν όλοι το πάρτι, μερικοί από εμάς προσκλήθηκαν σε ένα ανοιχτό, ειλικρινές και ενημερωτικό δείπνο εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ σε ένα από τα υπέροχα δωμάτια διακοσμημένα με νωπογραφίες από το ξενοδοχείο Metropol, ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη από τότε. 1905.

Ένας θρύλος με κακό χιούμορ

Ο Λαβρόφ ήταν χαλαρός, ανάμεσα σε φίλους. μετά από ένα πρώτο διπλωματικό tour de force που κόβει την ανάσα, το οποίο κάλυψε μια σειρά από τα σημαντικότερα σημεία των τελευταίων δεκαετιών μέχρι τη σημερινή ζοφερή, άνοιξε το τραπέζι στις ερωτήσεις μας, κρατώντας σημειώσεις και απαντώντας σε καθεμία λεπτομερώς.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό στο να στέκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον πιο θρυλικό διπλωμάτη του κόσμου για κάποιο χρονικό διάστημα, σε ένα χαλαρό περιβάλλον, είναι η ειλικρινής θλίψη του μπροστά στην οργή, τη μισαλλοδοξία και την απόλυτη ανόητη κριτική που επιδεικνύεται από τους Ευρωπαίους ιδιαίτερα. Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησής μας, αυτή η πτυχή ήταν πολύ πιο σημαντική από το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό.

Ο Λαβρόφ, ωστόσο, παραμένει πολύ παρακινημένος από τον Παγκόσμιο Νότο και την Παγκόσμια Πλειοψηφία, καθώς και από τη φετινή προεδρία των BRICS της Ρωσίας. Επαίνεσε τον Ινδό υπουργό Εξωτερικών Τζαϊσανκάρ και τις γενικές σχέσεις με την Κίνα. Πρότεινε ότι το κίνημα των ρωσόφιλων θα πρέπει να παίξει παγκόσμιο ρόλο, προτείνοντας παιχνιδιάρικα ότι πρέπει όλοι να είμαστε μέρος ενός κινήματος «Normal-o-philes».

Ο θρύλος Λαβρόφ είναι επίσης γνωστός για την αίσθηση του χιούμορ του. Και το χιούμορ είναι πιο αποτελεσματικό όταν είναι πολύ σοβαρό. Λοιπόν, εδώ είναι το αποσπάσματα από αυτές τις φρενήρεις ημέρες στη Μόσχα: Κανονικοί-ο-φιλείς παντού, ενωθείτε. Πηγή ; Ίδρυμα Στρατηγικής Κουλτούρας.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

loading...