Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΥ», ΤO ΝΕΟ ΤΕΧΝΟΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΌΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ, “ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ” Η ΜΗ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΡΟΜΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΖΟΦΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Ολοκληρωτισμός: Oι διάφορες μειονότητες ανταγωνίζονται η μία την άλλη στην αγορά της “διαφορετικότητας” μιας ολοκληρωτικά ψηφιδοποιημένης, φανταστικής “παγκόσμιας κοινωνίας” των εν δυνάμει απασχολήσιμων, “ομοίως διαφορετικών”.

Υπό το απατηλό πρόσωπο του νομικού δικαιωματισμού και με διαδοχικές ψυχολογιοποιήσεις, εξατομικεύσεις και μειονοτοποιήσεις της έννοιας της ταυτότητας, φαίνεται ότι η έννοια αυτή λίγο-λίγο “τρελαίνεται”.

Έτσι τρελή και αλλοπαρμένη, εισάγεται εκ των έξω, ιδίως από τις ΗΠΑ, στα υπό εκσυγχρονισμό ήθη και έθιμα των πολιτισμικώς αποικιοκρατούμενων και ανιστόρητα εξαμερικανισμένων Ευρωπαίων και Νεοελλήνων “πολιτών.

Στη θέση των αντικειμενικών συλλογικών και ιστορικών ταυτοτήτων, δηλαδή του συνανήκειν σε έναν λαό, σε μια κοινωνική τάξη, σε ένα ψυχοβιολογικώς οριζόμενο φύλο, μπαίνουν ταυτότητες απολύτως υποκειμενικές, μεταβατικές, τεχνητές, ή απλώς φανταστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...