Ο Μπάιντεν φοβάται ότι ο Πούτιν θα επιτεθεί στην Εσθονία για να προκαλέσει το ΝΑΤΟ

Πρόκειται για μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο ήδη ενισχύει την άμυνά του
Φόβος για ενδεχόμενη επίθεση της Ρωσίας με στόχο να «προκαλέσει» το ΝΑΤΟ, διακατέχει τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, καθώς όπως ισχυρίζεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, οι ΗΠΑ -μεταξύ Ουκρανίας και Βρετανίας- βρίσκονται πίσω από την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα.

Ο πρώτος στόχος, σύμφωνα με το breakinglatest, θα μπορούσε να είναι οι χώρες της Βαλτικής, αρχής γενομένης από την Εσθονία, επειδή είναι εύκολο να επιτεθούν και εμπίπτουν στα όρια της σοβιετικής αυτοκρατορίας, την οποία ο επικεφαλής του Κρεμλίνου σκοπεύει να αναστήσει, έχοντας ήδη δηλώσει ότι η διάλυσή της ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία της πρόσφατης ιστορίας.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, αναφερόμενος στις κατηγορίες της Ρωσίας δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για την εμπλοκή της Ουκρανίας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν συνέβη. Είναι απλώς προπαγάνδα, που χρησιμοποιείται για να συνεχιστεί η επιθετικότητα».

Πρόκειται για την πλέον ενδεδειγμένη απάντηση για δύο τουλάχιστον λόγους: πρώτον, να καταπνίξει τα ψέματα της Μόσχας εν τη γενέσει τους- δεύτερον, να αποφύγει να εμπλακεί σε μια ρητορική κλιμάκωση, η οποία θα αύξανε τις εντάσεις και το μόνο που θα κατέληγε είναι να δώσει μια κάποια νομιμοποίηση στην ψευδή εκδοχή του Πούτιν.

Οι κατηγορίες Πούτιν κατά των ΗΠΑ, Βρετανίας και Ουκρανίας
Το πρόβλημα είναι ότι η ρωσική ηγεσία δεν έδειξε απλώς με το δάχτυλο το Κίεβο, αλλά κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι ενδεχομένως διέταξαν την επίθεση, εκπαίδευσαν τους υπεύθυνους και άνοιξαν διάδρομο διαφυγής προς την Ουκρανία.

Ο Λουκασένκο διαψεύδει τον Πούτιν
Στο σημείο αυτό, η Μόσχα διαψεύστηκε ακόμη και από τον σύμμαχό της στη Λευκορωσία, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος αποκάλυψε απρόσεκτα πώς οι άνδρες του ISIS προσπαθούσαν στην πραγματικότητα να διαφύγουν στη χώρα του.

Εάν η κατάσταση κλιμακωθεί, ίσως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να αποκαλύψουν κάποιες από τις πληροφορίες που τις ώθησαν να σημάνουν συναγερμό στις 7 Μαρτίου.

Υπό αυτή την έννοια, η επέκταση των κατηγοριών στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους είναι ανησυχητική, διότι φαίνεται να δείχνει πέρα από το Κίεβο, με πιθανό στόχο να δικαιολογήσει αντίποινα σε άλλες περιοχές.

Πρώτος στόχος του Πούτιν η Εσθονία (;)
Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ο πρώτος στόχος μπορεί να είναι οι χώρες της Βαλτικής.

Ξεκινώντας από την Εσθονία, η οποία έχει σημαντικό πληθυσμό ρωσικής καταγωγής, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει την ίδια δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο Ντονμπάς.

Πρόκειται για μέλος του ΝΑΤΟ, το οποίο ήδη ενισχύει την άμυνά του και βάσει του άρθρου 5 θα αναγκαστεί να επέμβει για την υπεράσπισή τους, με κίνδυνο να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Αλλά ο Πούτιν ίσως ποντάρει στο γεγονός ότι η Συμμαχία δεν θα είχε τελικά το θάρρος να προκαλέσει μια τέτοια σύγκρουση, ή ίσως ποντάρει στην επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, πιστεύοντας ότι θα είναι πιο εύπλαστος και συνεργάσιμος.

Ναυτεμπορική

loading...