Ο Μακρόν είχε εντολή από τον θείο Σαμ ;

Η υπόθεση είναι ελκυστική και μπορεί να υποστηριχθεί από το γεγονός ότι τα οπλοστάσια όλων των μελών του ΝΑΤΟ είναι σήμερα σχεδόν άδεια και επίσης από μια πολύ πιο ανησυχητική παρατήρηση: τα μέλη της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού είναι όλα χρεωμένα και τα ταμεία τους άδεια, δεν έχουν πια δύναμη!

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Μια οικονομική κρίση πολύ πιο καταστροφική από μια επικίνδυνη επέμβαση στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο περιμένει την Ευρώπη. Όταν ο Μακρόν ανακοινώσει ότι πρόκειται να βοηθήσει την Ουκρανία στο ποσό των 3 δισ. ευρώ προς το παρόν, πού θα βρει αυτά τα ευρώ; Δίνοντας εντολή στην Agence France Trésor να τα βρει στις αγορές, κάτι που μόλις πέτυχε έξοχα, με παραπλανητική λαμπρότητα. Πράγματι, ο Μότσαρτ των οικονομικών μόλις συγκέντρωσε 8 δισεκατομμύρια κεφάλαια στις αγορές στο 3,25% σε 30 χρόνια με εισροή αιτημάτων 75 δισεκατομμυρίων! Το λάθος στην ανάγνωση της μουσικής παρτιτούρας έπαιζε πάντα ένα μέτρο μπροστά ή ένα μέτρο πίσω, καθώς ο πληθωρισμός στην Ευρώπη κινείται πτωτικά και η ΕΚΤ σκέφτεται σοβαρά να μειώσει το βασικό της επιτόκιο από τον ερχόμενο Ιούνιο. Προς το παρόν, οι κάτοχοι δολαρίων θα εξακολουθούν να εγγράφονται σε τέτοιες προσφορές, καθώς θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να απαλλαγούμε από αυτές. Ωστόσο, η Γαλλία θα πρέπει να τιμήσει τους τόκους αυτού του χρέους που θα φτάσει το ποσό ρεκόρ των 85 δισεκατομμυρίων ετησίως το 2025 και θα πρέπει να δανειστεί ακόμη περισσότερο χωρίς να ξεχνάει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Η Γαλλία έχει κολλήσει στην «παγίδα του χρέους». Η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ισπανία βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, αλλά είναι πιο προσεκτικοί και δεν προσφέρουν OAT σε τόσο ελκυστικές τιμές.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στον Μακρόν να πετάξει ένα κλειδί στη λίμνη; Θα μπορούσε να είναι μια διεστραμμένη στρατηγική για να δοκιμαστεί η συνοχή των μελών του ευρωπαϊκού προτεκτοράτου, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν οι Αμερικανοί πουν στους Ευρωπαίους: « Πηγαίνετε και πολεμήστε, σώστε τον στρατιώτη Ζελένσκι και διατηρήστε την εικόνα του ΝΑΤΟ », κάτι που έκανε ο Μακρόν κατά κάποιον τρόπο ως εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τι θα συμβεί – τι θα συμβεί αν συμμορφωθούν; Σε λιγότερο από λίγες ώρες η Ευρώπη θα έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Το κύμα των ψήφων «όχι» σε λιγότερο από 48 ώρες προκάλεσε πιθανώς Αμερικανούς στρατηγούς και πολιτικούς. Επιπλέον, οι συμφωνίες (που είναι απλώς άχρηστα χαρτάκια) μεταξύ Γαλλίας και Ουκρανίας, Γερμανίας και Ουκρανίας και Μεγάλης Βρετανίας με την Ουκρανία, μπορεί επίσης να σημαίνουν ότι αυτές οι χώρες θέλουν να ανακτήσουν μια πραγματική γεωπολιτική θέση και όχι υπαγορευμένη από τις ΗΠΑ.

Αυτό το σενάριο είναι επομένως πιθανό. Σημαίνει το επικείμενο τέλος του ΝΑΤΟ, οι Ευρωπαίοι στη συνέχεια θα αφήσουν τους Αμερικανούς να τα βγάλουν πέρα με την Κίνα, εκτός εάν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος αποφασίσει να τα παρατήσει και τελικά ανακαλύψει την καταστροφική εσωτερική κατάσταση της χώρας του, επειδή υπάρχει πραγματικά ένας χαρακτήρας έκτακτης ανάγκης στην σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά επίπεδα, και για να αποφευχθεί η απόσχιση πολλών κρατών, η έκτακτη ανάγκη φαίνεται απόλυτη και πολύ πιο ζωτική από το να μπει σε σύγκρουση με την Κίνα… Στο σημείο καμπής, ο Μακρόν γελοιοποιήθηκε μέχρι να τον αντιμετωπίσουν ως επικίνδυνο τρελό, επειδή θα έχει Η συνείδησή του έγινε καπνός από την πρώτη απεργία, οι ζωές τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων νεκρών με το Μιλάνο, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, ακόμη και η Γενεύη, η Ζυρίχη και η Βασιλεία, επειδή η Ελβετία είναι η ευρωπαϊκή χώρα (αν και δεν είναι μέρος της η Ευρωπαϊκή Ένωση) που έχει επιβάλει τις περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία, αντίο η ελβετική ουδετερότητα και οι Helvetii θα έχουν καρπωθεί μόνο αυτό που τους αξίζει. Καμία από αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους μεγάλους υπερηχητικούς πυραύλους που θα τους κατακλύσουν με όχι πλέον τακτικές συσκευές αλλά πραγματικές βόμβες 1 έως 4 μεγατόνων, 4 μεγατόνων TNT είναι 130 φορές μεγαλύτερη από την καταστροφική δύναμη της βόμβας της Χιροσίμα και μέσα σε λίγες ώρες η πλειονότητα των πόλεων της Βόρειας Αμερικής θα καταστραφεί. Η παγκόσμια Δύση θα ταφεί στις στάχτες. Αυτό ονειρεύεται ο Μακρόν…

Γιατί οι εκπρόσωποι του γαλλικού λαού δεν κάνουν τίποτα για να καθαιρέσουν τον Μακρόν; Έχει τρελαθεί και λέει ασύστολα ψέματα. Ένα μόνο παράδειγμα θα είναι αρκετό για να πείσει όσους αμφιβάλλουν για την προσωπικότητα αυτού του ατόμου: όταν υποδέχτηκε τον Πρόεδρο Πούτιν στο Brégançon είχε ενημερωθεί από τον προκάτοχό του στο θρόνο του παλατιού των Ηλυσίων ότι ούτε αυτός ούτε η Μέρκελ ήθελαν να υποστηρίξουν τις συμφωνίες του Μινσκ. Όταν υπάρχει μεταβίβαση εξουσίας μεταξύ ενός προέδρου και του διαδόχου του, ο τελευταίος ενημερώνεται για όλα τα ζητήματα, ειδικά εκείνα που είναι κρίσιμα και αφορούν τους πολίτες. Εάν δεν συνέβαινε αυτό, τότε ο Ολάντ πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστών για προδοσία του γαλλικού λαού και έγκλημα κατά της ειρήνης και ο Μακρόν θα πρέπει (και πρέπει αν υπάρχει ακόμη χρόνος) να απολυθεί. Έχει οικειοποιηθεί τη διπλωματία της Γαλλίας καταστέλλοντας το διπλωματικό σώμα και το Quai d’Orsay θα μετατραπεί σε μουσείο, το πρόβλημα είναι υπαρκτό: κάθε φορά που μιλάει κάνει εμετούς. Έτσι, όπως πολύ σωστά είπε ο στρατηγός Ντε Γκωλ: « Οι Γάλλοι είναι μοσχάρια »…

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

 

 

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

 

πηγή: Jacques Henry

loading...