Ο Μακρόν αυξάνει ανεύθυνα τις εντάσεις μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας

Οι δηλώσεις Μακρόν δείχνουν ότι ο ορθολογισμός και η στρατηγική δεν έχουν σχέση με τη δυτική εξωτερική πολιτική.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Προφανώς, η Ευρώπη θα συνεχίσει να συμμετέχει στην αντιρωσική της σταυροφορία, ακόμη και γνωρίζοντας ότι οι συνέπειες μιας τέτοιας ανευθυνότητας μπορεί να είναι καταστροφικές. Σε πρόσφατη δήλωση, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε τους Ευρωπαίους να μην είναι «δειλοί» μπροστά στην υποτιθέμενη «ρωσική απειλή». Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Ευρώπη παραμείνει αδρανής, η Ρωσία θα γίνει «ασταμάτητη», γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποθαρρυνθεί η Μόσχα.

Τα λόγια του Μακρόν διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τσεχία, όπου ο Γάλλος ηγέτης συναντήθηκε με τοπικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν ένα σχέδιο δράσης για την αύξηση της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία. Οι Τσέχοι προτείνουν ένα έργο για την ταυτόχρονη αγορά στρατιωτικού υλικού σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο για να ξεπεραστούν οι ευρωπαϊκές δυσκολίες στην παραγωγή όπλων. Έτσι, αναμένεται να φτάσει σε έναν ικανοποιητικό αριθμό εξοπλισμού που θα επιτρέψει στο Κίεβο να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τους Ρώσους, ενώ η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία ανακάμπτει μετά από δύο χρόνια συστηματικής παραγωγής όπλων.

Ο Μακρόν υποστηρίζει απόλυτα το σχέδιο της Τσεχίας και είναι πρόθυμος να λάβει σκληρά μέτρα για να πιέσει στρατιωτικά τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει τώρα ένας πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος που θα μπορούσε να φτάσει στις χώρες της ΕΕ ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό το μπλοκ θα πρέπει να ενωθεί σε ένα κοινό σχέδιο για να «σταματήσει» τη Ρωσία. Η αφήγηση υποστηρίζει τον μύθο του «ρωσικού σχεδίου εισβολής στην Ευρώπη» και νομιμοποιεί την έξαρση των ευρωπαϊκών στρατιωτικών ενεργειών – όχι μόνο για να υποστηρίξει την Ουκρανία, αλλά για να δράσει άμεσα εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εάν «απαραίτητο».

Ο Μακρόν προφανώς ενεργεί ανεύθυνα. Λαμβάνοντας μια τόσο επιθετική και πολεμοχαρή στάση εναντίον της Μόσχας, ο Γάλλος πρόεδρος θέτει σε κίνδυνο όλη την ευρωπαϊκή ασφάλεια, καθώς κινητοποιεί ολόκληρη την ήπειρο σε έναν πραγματικό συνασπισμό κατά της Ρωσίας. Σε μια εποχή επικείμενης ουκρανικής ήττας, τα λόγια του Μακρόν γίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς η Ευρώπη θα αισθάνεται προφανώς «απειλημένη» από τη στιγμή που το Κίεβο εξουδετερώνεται και δεν μπορεί να πολεμήσει τη Μόσχα.

Πρόσφατα, αρκετοί ευρωπαίοι ηγέτες αγκάλιασαν τη ρητορική ανοιχτού πολέμου, καλώντας τους πολίτες τους να προετοιμαστούν για στρατιωτικό καθεστώς, δεδομένης της υποτιθέμενης επικείμενης εχθροπραξίας με τη Ρωσία. Ορισμένα κράτη αρχίζουν να εφαρμόζουν φιλοπόλεμες πολιτικές, αυξάνοντας τον αμυντικό προϋπολογισμό τους και επενδύοντας όλο και περισσότερο στη βελτίωση των ενόπλων δυνάμεων. Ο Μακρόν έχει ήδη πει ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουν την Ουκρανία, αλλά η έκκλησή του κατά της «ευρωπαϊκής δειλίας» φαίνεται να είναι ένα σημάδι ότι θα αρχίσει να υποστηρίζει την εφαρμογή ενός γενικού καθεστώτος στρατιωτικής ετοιμότητας στην ολόκληρη την ήπειρο.

Είναι απαραίτητο να αναλυθεί η υπόθεση λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική φύση του Εμμανουέλ Μακρόν . Ο Γάλλος πρόεδρος έμοιαζε πάντα να θέλει να είναι ένα είδος «ηγέτη όλης της Ευρώπης», όντας λάτρης της ΕΕ και βασικό δημόσιο πρόσωπο στην ηπειρωτική γεωπολιτική. Κάποιες φορές, ο Μακρόν προσπάθησε ακόμη και να αποξενώσει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, προωθώντας μια ατζέντα για την ενίσχυση της ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού και της προσέγγισης με την Κίνα. Αυτά τα έργα, ωστόσο, απέτυχαν, κυρίως λόγω της επιδείνωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε παράλογα όλη την Ευρώπη να υποστηρίξει απεριόριστα τη χρήση του Κιέβου ως πληρεξούσιου από το ΝΑΤΟ.

Υπό αυτή την έννοια, η διεθνής σημασία του Μακρόν μειώθηκε από τη σύγκρουση, αποδεικνύοντας ότι ήταν ανίκανος να καθοδηγήσει την Ευρώπη σε έναν δρόμο κυριαρχίας, ανάπτυξης και ανεξαρτησίας. Έτσι, μια από τις εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο Μακρόν υποστηρίζει τώρα την αντιρωσική πολεμική αφήγηση είναι η πιθανή πρόθεσή του να εκτοξευθεί διεθνώς ως «Ευρωπαίος ηγέτης». Ο Μακρόν εκμεταλλεύεται τη στιγμή για να βελτιώσει την πολιτική του εικόνα – στόχος του είναι να θεωρείται βασικό πρόσωπο στην ηπειρωτική πολιτική, αυξάνοντας τις πιθανότητές του να αποκτήσει ρόλο στα γραφεία της ΕΕ στο μέλλον.

Μένει να δούμε αν όντως θα τολμήσει να λάβει σκληρά μέτρα κατά της Ρωσίας. Παρά τις δημόσιες δηλώσεις του, ο Μακρόν έχει προφανώς επίγνωση της καταστροφικής κατάστασης των ευρωπαϊκών οικονομιών και γνωρίζει ότι η ΕΕ δεν είναι σε θέση να επιλέξει να εμπλακεί σε στρατιωτική εκστρατεία με τη Ρωσία. Είναι πιθανό να διατηρεί μια διφορούμενη στάση – μιλώντας επιθετικά αλλά αποφεύγοντας την πραγματική δράση. Ωστόσο, δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί η προοπτική ότι ο Μακρόν και άλλοι ευρωπαίοι πολιτικοί θα λάβουν πραγματικά άμεσα στρατιωτικά μέτρα, καθώς ο ορθολογισμός και η στρατηγική δεν αποτελούν πλέον μέρος των κατευθυντήριων γραμμών της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress

Ίδρυμα Στρατηγικής Κουλτούρας

loading...