Ο κόσμος πρέπει να επιβάλει την ειρήνη στο Ισραήλ άρθρο του Γκίντεον Λέβι

Ήρθε η ώρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και στον απόηχο τους η διεθνής κοινότητα, να πάρουν μια απόφαση: θα συνεχιστεί ο ατελείωτος κύκλος βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων ή θα προσπαθήσουμε να τον τερματίσουμε;

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Θα συνεχίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να εξοπλίζουν το Ισραήλ και στη συνέχεια να αποδοκιμάζουν την υπερβολική χρήση αυτών των όπλων ή είναι τελικά έτοιμες να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, προκειμένου να αλλάξουν την πραγματικότητα; Και πάνω απ’ όλα, θα γίνει η πιο σκληρή ισραηλινή επίθεση στη Γάζα η πιο άχρηστη από όλες ή δεν θα χαθεί για μια φορά η ευκαιρία που παρουσιάστηκε μετά από αυτήν;

Δεν έχει νόημα να απευθύνουμε έκκληση στο Ισραήλ. Η σημερινή κυβέρνηση, και αυτή που πιθανότατα θα την αντικαταστήσει, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ την πρόθεση, το θάρρος ή την ικανότητα να δημιουργήσει αλλαγές. Όταν ο Πρωθυπουργός απαντά στα σχόλια των ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους με λόγια που υποδεικνύουν ότι «αντιτίθεται στις αναγκαστικές κινήσεις » ή ότι « η συμφωνία θα επιτευχθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων », αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να γελάμε και να κλαίμε.

Γελάστε, γιατί όλα αυτά τα χρόνια, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε ό,τι μπορούσε για να εκτροχιάσει τις διαπραγματεύσεις. κλάμα, γιατί το Ισραήλ είναι που χρησιμοποιεί τον εξαναγκασμό – η φύση της πολιτικής του απέναντι στους Παλαιστίνιους είναι εξαναγκασμός που εφαρμόζεται σε μια μεγαλειώδη, μονομερή, βίαιη, επιθετική και αλαζονική κίνηση. Ξαφνικά το Ισραήλ είναι ενάντια σε πράξεις εξαναγκασμού; Η ειρωνεία κρύβει το κεφάλι της από ντροπή.

Είναι λοιπόν μάταιο να περιμένουμε από τη σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση να αλλάξει χαρακτήρα. Είναι εξίσου μάταιο να περιμένουμε από μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Benny Gantz, του Gadi Eisenkot ή του Yair Lapid να το κάνει. Κανένας από αυτούς δεν πιστεύει στην ύπαρξη ενός παλαιστινιακού κράτους του οποίου το κυρίαρχο καθεστώς και τα δικαιώματα θα είναι ίσα με αυτά του Ισραήλ. Και οι τρεις μαζί και ο καθένας ξεχωριστά το πολύ θα δεχτούν, σε μια πολύ καλή μέρα, τη δημιουργία ενός bantustan σε μέρος της επικράτειας. Δεν θα βρεθεί πραγματική λύση εδώ. Είναι καλύτερα να αφήσουμε το Ισραήλ να βυθιστεί στην άρνησή του.

Αλλά ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει αυτή την ευκαιρία. Είναι ο κόσμος που θα πρέπει σύντομα να ξαναχτίσει, με τα κεφάλαιά του, τα ερείπια της Λωρίδας της Γάζας, μέχρι την επόμενη κατεδάφιση από το Ισραήλ. Αυτός είναι ο κόσμος του οποίου η σταθερότητα διακυβεύεται όσο διαρκεί η κατοχή, και που γίνεται ακόμη περισσότερο κάθε φορά που το Ισραήλ ξεκινά έναν νέο πόλεμο. Είναι ο κόσμος που αναγνωρίζει ότι η κατοχή είναι επιβλαβής για αυτόν, αλλά που ποτέ δεν σήκωσε το δάχτυλό του για να βάλει ένα τέλος σε αυτήν. Σήμερα, παρουσιάζεται η ευκαιρία να το κάνουμε. Η αδυναμία και η εξάρτηση του Ισραήλ ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου πρέπει να αξιοποιηθούν, επίσης για χάρη του Ισραήλ.

Αρκετά λόγια. Αρκετά με τους γύρους μάταιων διαπραγματεύσεων που διοργάνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και τα σκληρά λόγια του προέδρου Joe Biden. Δεν οδηγούν πουθενά. Ο τελευταίος Σιωνιστής πρόεδρος, ίσως ο τελευταίος που νοιάζεται για το τι συμβαίνει στον κόσμο, πρέπει να δράσει. Ως προοίμιο, θα μπορούσε κανείς να εμπνευστεί από τα εκπληκτικά απλά και αληθινά λόγια του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, ο οποίος είπε: ” Λοιπόν, αν νομίζετε ότι σκοτώνονται πάρα πολλοί άνθρωποι, μπορεί -ίσως θα έπρεπε να παρέχετε λιγότερα όπλα [στο Ισραήλ].”

Ωστόσο, το ερώτημα δεν είναι μόνο ο τερματισμός του πολέμου, αλλά το πιο σημαντικό τι θα συμβεί μόλις τελειώσει. Αν ήταν στο Ισραήλ, υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση θα επιστρέψαμε στη ζεστή αγκαλιά του απαρτχάιντ και θα επιστρέψαμε στη ζωή με το ξίφος. Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να το δεχτεί αυτό και δεν μπορεί να δώσει στο Ισραήλ επιλογή. Το Ισραήλ μίλησε: δεν είναι. Ήρθε η ώρα να βρεθεί μια λύση παρόμοια με τις Συμφωνίες του Ντέιτον. Είναι μια αναγκαστική και ατελής συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η οποία τερμάτισε έναν από τους πιο σκληρούς πολέμους και η οποία, αντίθετα με όλες τις προβλέψεις, κράτησε για 29 χρόνια. Η συμφωνία επιβλήθηκε με εξαναγκασμό.

Ένα παλαιστινιακό κράτος μπορεί να μην είναι πλέον βιώσιμη λύση λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων που έχουν καταστρέψει τις πιθανότητες δημιουργίας ενός. Αλλά ένας κόσμος αποφασισμένος να βρει μια λύση πρέπει να προσφέρει στο Ισραήλ μια σαφή επιλογή: κυρώσεις ή τέλος στην κατοχή. εδάφη ή όπλα· διευθετήσεις ή διεθνή υποστήριξη· ένα δημοκρατικό κράτος ή ένα εβραϊκό κράτος. απαρτχάιντ ή το τέλος του Σιωνισμού. Όταν ο κόσμος παραμείνει σταθερός και θέσει αυτές τις επιλογές με αυτόν τον τρόπο, το Ισραήλ θα πρέπει να λάβει μια απόφαση. Ήρθε η ώρα να αναγκάσουμε το Ισραήλ να πάρει την πιο μοιραία απόφαση της ζωής του.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Haaretz

loading...