Ο Καναδάς αναπτύσσει σύστημα κοινωνικής πίστωσης, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών συνδέονται με τις βαθμολογίες υπακοής

Οι Καναδοι εφαρμόζουν ένα νέο σύστημα με την ονομασία “ανοικτή τραπεζική”, το οποίο θα συνδέει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών με ένα νέο σύστημα κοινωνικής βαθμολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας.

Στον απόηχο της αυτοκινητοπομπής των φορτηγατζήδων και άλλων αξιοσημείωτων διαδηλώσεων κατά της τυραννίας της “πανδημίας” του κοροναϊού Wuhan (COVID-19) στον Καναδά, το καθεστώς του Justin Trudeau ριζοσπαστικοποιεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας για να καταστήσει πολύ πιο δύσκολο για τους πολίτες να εκφράσουν τη φωνή τους κατά της πολιτικής διαφθοράς.

Οι υποστηρικτές του τραπεζικού παραδείγματος που συνδέεται με το κοινωνικό πιστωτικό σκορ λένε ότι θα κάνει τις καναδικές τράπεζες πιο “περιεκτικές”, επιτρέποντάς τους να έχουν εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών κατά παραγγελία, ενώ θα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες μεταξύ τους.

Ένας εταίρος της Παγκόσμιας Τράπεζας που ονομάζεται Open Banking Excellence (OBE), η οποία προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, καυχιέται υπερήφανα αυτή τη στιγμή ότι θα ενσωματώσει τις βαθμολογίες κοινωνικής πίστωσης με τις τραπεζικές πληροφορίες των ανθρώπων στον Καναδά. Οι Καναδοί πιθανότατα θα λαμβάνουν ψηφιακά “μετρητά” και ταυτότητα σε ένα “βολικό”, “ενιαίο” και “περιεκτικό” μέρος.

“Το θέμα είναι να έχουμε αυτή τη δικαιότερη, πιο περιεκτική, πιο ανοιχτή κοινωνία”, δήλωσε η ιδρύτρια της OBE Helen Child, φροντίζοντας να χρησιμοποιήσει όλες τις δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά για να κάνει το σχέδιό της να ακούγεται σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τον κόσμο.

Προχωρώντας προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά

Είναι ανησυχητικό ότι η OBE δραστηριοποιείται ήδη σε περίπου 40 διαφορετικές χώρες, υποστηρίζοντας ότι στόχος της είναι να “δημιουργήσει εξαιρετικές πλατφόρμες και περιεχόμενο που προωθεί την ανταλλαγή γνώσεων, τη νέα σκέψη και τις συνεργασίες εντός του κλάδου – καταλύοντας την υιοθέτηση της Ανοιχτής Χρηματοδότησης και των Δεδομένων για καλύτερη οικονομική ένταξη παγκοσμίως”.

Η χρήση του όρου “ανοικτή κοινωνία” από τον Child είναι επίσης ανησυχητική, καθώς πρόκειται για την ιδεολογία που υπερασπίζεται ο διεθνής δισεκατομμυριούχος ταραξίας George Soros. Υπονοεί ανοιχτά σύνορα, όχι άλλες φυλακές και ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα χωρίς τιμωρία, και όλα αυτά τεκμηριώνουν “προοδευτικές” αλλαγές για τον κόσμο.

Το πώς ο εξαναγκασμός των Καναδών και άλλων σε όλο τον κόσμο να διατηρούν υψηλούς βαθμούς κοινωνικής πιστοληπτικής ικανότητας προκειμένου να αγοράζουν και να πωλούν συνιστά “ενσωμάτωση” και “δικαιοσύνη” παραμένει άγνωστο. Οι αξιωματούχοι της OBE και άλλοι υποστηρικτές του οικοδομήματος δεν λένε ποτέ κάτι τέτοιο.

“Προωθεί την οικονομική ένταξη”, είναι το μόνο που θα πει η Child για το σύστημα. “Είναι ο εκδημοκρατισμός των δεδομένων”.

Αυτό που μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα από όλα αυτά είναι ότι η Child έχει τα μάτια της στραμμένα σε όλο το χρυσάφι που το σχέδιο συλλογής δεδομένων της θα προσθέσει στο οικονομικό της απόθεμα. Τα δεδομένα του είδους που συλλέγει η ομάδα της προκειμένου να συμπληρώσει τις κοινωνικές βαθμολογίες πίστωσης είναι πολύτιμα, άλλωστε, ειδικά καθώς ο κόσμος βυθίζεται σε μια άβυσσο χωρίς μετρητά.

“Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να ελέγξεις τις μάζες από το να ελέγξεις την πρόσβασή τους στα χρήματα και την ικανότητά τους να αγοράζουν, να εμπορεύονται και να μετακινούνται ελεύθερα”, προειδοποιεί η Slay News.

Ο Καναδικός Τύπος βγήκε και είπε ακριβώς αυτό που σκέφτεται ξεκάθαρα ο Τσάιλντ, εξηγώντας ότι ένας από τους μεγαλύτερους τομείς ανάπτυξης στον χρηματοπιστωτικό τομέα έχει να κάνει με τις αξιολογήσεις πιστώσεων.

“Στο πλαίσιο της ανοικτής τραπεζικής, οι δανειστές θα μπορούσαν να έχουν άμεση πρόσβαση στα τραπεζικά δεδομένα ενός ατόμου, ώστε να μπορούν να εξετάσουν πέρα από τις βαθμολογίες πίστωσης”, εξήγησε ο Τύπος. “Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να τα χρησιμοποιήσουν για να χτίσουν την πιστωτική τους βαθμολογία, για παράδειγμα, αποδεικνύοντας αξιόπιστες πληρωμές ενοικίου”.

Με άλλα λόγια, ο στόχος είναι να αξιολογηθεί κάτι πέρα από το πιστωτικό σκορ ενός ατόμου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι άξιο να συμμετάσχει στη νέα παγκόσμια οικονομία που εξαπολύουν οι παγκοσμιοποιητές.

Λάβετε υπόψη σας ότι ο Καναδάς έχει μεγάλη σημασία στη δίωξη της ρητορικής “μίσους”. Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί πώς οι άνθρωποι που θα κριθούν ένοχοι για τη διάπραξη οτιδήποτε “μισητού” θα χτυπηθούν στο κοινωνικό πιστωτικό τους σκορ, αποκλείοντας τη συμμετοχή τους σε οτιδήποτε σχετίζεται με το εμπόριο και τα οικονομικά.

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της νηοπομπής των φορτηγών και θα συμβεί, συμπληρωματικά με την OBE και τα “περιεκτικά” οικονομικά της συστήματα.

shtfplan.com

loading...