Ο Εμμανουέλ Μακρόν σε καθεστώς πολεμιστή Τσιουάουα

Ο αντιπρόεδρος της Δούμας, Πιοτρ Τολστόι, επιτέθηκε βίαια σε Γάλλους ηγέτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε στις 21 Μαρτίου από το BFMTV.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

« Δεν μας ενδιαφέρουν τα όριά του, δεν μας νοιάζει ο Μακρόν, τι λέει, και θα σκοτώσουμε όλους τους Γάλλους στρατιώτες που έρχονται στην Ουκρανία, όλους αυτούς! », δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Δούμας, Πιοτρ Τολστόι στον ανταποκριτή του BFMTV στη Ρωσία, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στις 21 Μαρτίου και παρουσιάστηκε στο πλατό ως « καλύτερο πλεονέκτημα της ρωσικής προπαγάνδας ».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «αρνείται» μια δυσμενή έκβαση της σύγκρουσης για την Ουκρανία και δεν «θέτει όρια» στη Ρωσία, ο γαλλόφωνος βουλευτής δήλωσε συγκεκριμένα: «Υπάρχουν 147 Γάλλοι πολίτες που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία και θα τους σκοτώσουμε όλους, μην ανησυχείς ». Ο Πιοτρ Τολστόι τόνισε έτσι τον αριθμό των 356 Γάλλων «μισθοφόρων» που πέρασαν από την Ουκρανία κατά τα δύο πρώτα χρόνια της σύγκρουσης.

 

« Αυτή είναι μια πολύ ανησυχητική δήλωση για εμάς, γιατί μας φέρνει πιο κοντά στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο », εκμυστηρεύτηκε νωρίτερα ο Πιότρ Τολστόι, τονίζοντας ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν « ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που ανέφερε ευθέως την αποστολή στρατιωτών στο έδαφος στην Ουκρανία ».

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε  να αποκλείσει την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Μια γραμμή που έκτοτε επιβεβαίωσε ξανά. « Ίσως κάποια στιγμή –δεν το θέλω, δεν θα πάρω την πρωτοβουλία– θα χρειαστεί να γίνουν επιχειρήσεις στο έδαφος, όποιες κι αν είναι αυτές, για την αντιμετώπιση των ρωσικών δυνάμεων », δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στη Le. Το Parisien δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου.

« Ο Μακρόν ήθελε μόνο να πει ότι υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών απευθείας στην Ουκρανία, και όχι εκτός, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή », διαβεβαίωσε ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών. Ντμίτρο Κουλέμπα, 20 Μαρτίου.

«Λέτε ψέματα για τη Ρωσία κάθε μέρα στο BFM», κατηγορεί ο βουλευτής

Οι εντάσεις έχουν φθάσει σε επίπεδο που δεν είχε φτάσει στο παρελθόν μεταξύ Παρισιού και Μόσχας. Η συνέντευξη με τον Πιοτρ Τολστόι οδήγησε επίσης σε κάποια διευθέτηση λογαριασμών. « Έχεις εγκρίνει 19.000 κυρώσεις κατά της χώρας μου, κάνεις οικονομικό πόλεμο, λες ψέματα για τη Ρωσία κάθε μέρα στο BFM », είπε στον Γάλλο δημοσιογράφο ρωτώντας τον: « Γιατί δεν μας αγαπάς πια; »

 

« Μετανιώνω πολύ (…) Δεν θα μπορέσω να πάρω τα παιδιά μου να δουν το Λούβρο, να δείξω το Παρίσι », καταλήγει να εμπιστεύεται ο Ρώσος βουλευτής, στον οποίο έχει απαγορευτεί η είσοδος σε ευρωπαϊκό έδαφος στο πλαίσιο των αντιρωσικών κυρώσεων των Βρυξελλών.

« Ναι, γιατί εδώ προτιμάτε να στείλετε μια πυρηνική βόμβα στο Παρίσι αυτή τη στιγμή, αυτός είναι μάλλον ο λόγος », συνέχισε ο δημοσιογράφος. « Στη ρωσική τηλεόραση υπολογίζουν πόσο χρόνο θα χρειαζόταν για να φτάσει ένας πυρηνικός πύραυλος στο Παρίσι », πρόσθεσε. « Φυσικά, υπολογίζουμε », απάντησε ο Πιοτρ Τολστόι, αναφερόμενος στην αρχή της πυρηνικής αποτροπής καθώς και στην απειλή που αντιλαμβάνεται η Μόσχα κατά την ανάπτυξη όπλων του ΝΑΤΟ στα σύνορά της.

Οι Γάλλοι είναι «στη διαδικασία πρόκλησης του τρίτου παγκόσμιου πολέμου», πιστεύει ο Τολστόι

« Εσείς είστε που μιλάτε για αυτόν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, όχι εμείς οι Ρώσοι », επέμεινε ο Πιοτρ Τολστόι, καταγγέλλοντας την εμμονή με τις ρωσικές πυρηνικές απειλές στον γαλλικό πολιτικό λόγο και στα μέσα ενημέρωσης. « Εσείς Γάλλοι, που θέλετε να έρθετε με στρατιώτες στην Οδησσό, προκαλείτε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο », συνέχισε ο Ρώσος βουλευτής, πιστεύοντας ότι σε περίπτωση απωλειών στην Ουκρανία ο Εμμανουέλ Μακρόν θα βρεθεί σε μια « παγίδα » σπρώχνοντάς τον» είτε να επιταχύνει την Ιστορία (…) ή να αποσύρει τα στρατεύματά του ».

« Η ιδέα της αποστολής Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία θα καταλήξει σε φέρετρα στο Ορλί », προειδοποίησε ο Πιοτρ Τολστόι στο πρώτο μέρος της συνέντευξης. « Οι Γάλλοι πρέπει να καταλάβουν τις συνέπειες », πρόσθεσε.

Σχόλια που είχε κάνει ήδη στις 18 Μαρτίου, επίσης στο BFMTV . « Όταν επιστρέψουν σε ένα φέρετρο, καλυμμένο με την τρίχρωμη σημαία, δεν νομίζω ότι οι Γάλλοι θα είναι χαρούμενοι », δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής στο γύρισμα, πιστεύοντας ότι οι δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία ήταν μια « ρητορική που έχει τίμημα .”

«Η Γαλλία κυβερνάται, εν μέρει, από τους διεστραμμένους», λέει ο Τολστόι

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο αντιπρόεδρος της Δούμας άσκησε κριτική και στη γαλλική κυβέρνηση. « Σήμερα η Γαλλία κυβερνάται, εν μέρει, από διεστραμμένους », είπε, αντιμετωπίζοντας έναν δημοσιογράφο που επέμενε στο γεγονός ότι ο Γκάμπριελ Ατάλ ήταν « ανοιχτά ομοφυλόφιλος » και στη ρωσική αντίληψη μιας « παρακμιακής » Δύσης .

« Είναι η υποβάθμιση των Ευρωπαίων ηγετών. Κοιτάξτε σήμερα με ποιον έχουμε να κάνουμε, με τον Σολτς, με τον Μακρόν, με τον Μπορέλ », πρόσθεσε ο Πιότρ Τολστόι. Πολιτικοί ηγέτες που, πιστεύει, « δεν μπορούν να κρατήσουν τον λόγο τους ». Ένα σημείο –η αξία του λόγου της Δύσης– στο οποίο θα επιμείνει αργότερα στη συνέντευξη ο Ρώσος βουλευτής.

«Η Γαλλία θα μπορούσε να παίξει έναν ρόλο στην ειρήνη, δεν χάθηκαν όλα», σύμφωνα με τον Πούτιν

Από το ξέσπασμα της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, το Παρίσι έχει αναλάβει τις αιτίες για την Ουκρανία, ιδίως στέλνοντας στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαιδεύοντας Ουκρανούς στρατιώτες. Εξοπλισμός, όπως πυροβόλα πυροβολικού Caesar  ή άρματα μάχης AMX-10, στάλθηκαν στην Ουκρανία για να σκοτώσουν αντικειμενικά Ρώσους στρατιώτες.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, καταγγέλλει την αυξανόμενη εμπλοκή του Παρισιού στην Ουκρανία από τις 16 Ιανουαρίου και την ανακοίνωση του Εμανουέλ Μακρόν για την παράδοση 40 επιπλέον πυραύλων στο Κίεβο. Η άρνηση του Γάλλου προέδρου να αποκλείσει την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία επιδείνωσε στη συνέχεια τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde , ο Γάλλος αρχηγός του κράτους μελετούσε αυτό το ενδεχόμενο από τον Ιούνιο του 2023. Στις 19 Μαρτίου, ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν, δήλωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του SVR, μια ομάδα 2000 ανδρών θα ήταν « ήδη προετοιμασμένη για να σταλεί στην Ουκρανία ». Πληροφορίες που διέψευσε το γαλλικό υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στις 13 Μαρτίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία δεν θα έχει « κόκκινες γραμμές » έναντι εκείνων που δεν έχουν καμία απέναντί της. Ωστόσο, ο Ρώσος ηγέτης άπλωσε το χέρι και στο Παρίσι. « Η Γαλλία θα μπορούσε να παίξει έναν ρόλο στην ειρήνη, δεν χάθηκαν όλα », δήλωσε το βράδυ της επανεκλογής του στις 17 Μαρτίου, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Γάλλου ομολόγου του για πιθανή ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

 

 

πηγή: RT France

Στην επανεκλογική του ομιλία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί πιθανός συμβιβασμός στην Ουκρανία. Αυτή θα ήταν η πρόταση του πρώην ανώτατου διοικητή του ΝΑΤΟ, ναύαρχου Τζέιμς Στραβίδης: μια λύση κορεατικού τύπου. Ο ποταμός Δνείπερος θα λειτουργούσε ως φυσικός φραγμός μεταξύ της ρωσικής πλευράς και της ουκρανικής πλευράς. Η Ρωσία θα εγκατέλειπε τότε το σχέδιό της για την απελευθέρωση της Οδησσού και θα ενταχθεί στην Υπερδνειστερία. Η Ουκρανία θα εγκατέλειπε την Κριμαία, το Ντονμπάς και το μεγαλύτερο μέρος της Νοβοροσίας.

• Πριν απαντήσει το ΝΑΤΟ, η Γαλλία ανέπτυξε τη Λεγεώνα των Ξένων στην Οδησσό.  Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί στην Οδησσό και να επανενώσει τη Νοβοροσία και την Υπερδνειστερία.

Σύμφωνα με τον Sergei “Naryshkin”, διευθυντή της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών, η Γαλλία σχεδιάζει να αναπτύξει 2.000 άνδρες.  Δήλωσε ότι τους περίμενε το «σπαθί» της Ομοσπονδίας.

☞ Ο Γάλλος πρόεδρος δεν φαίνεται να κατανοεί τη ρωσική κουλτούρα. Κάνει λάθος όταν πιστεύει ότι η Μόσχα δεν θα τολμήσει να επιτεθεί λόγω της παρουσίας στρατιωτικού προσωπικού από μια πυρηνική δύναμη. Κινδυνεύει να ανακαλύψει, σε βάρος των στρατιωτών του, ότι η ατομική δύναμη της Γαλλίας του επιτρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά όχι να επιβάλει τη θέλησή του.

☞ Η Οδησσός είναι ιστορικά Ρωσική και Γαλλική. Ιδρύθηκε από τον στρατάρχη Ποτέμκιν, εραστή της Τσαρίνας Αικατερίνης Β’, ο οποίος ήθελε να το κάνει μια περιοχή που θα διοικείται σύμφωνα με τις αρχές του Γάλλου φιλοσόφου Βολταίρου. Το 1801, ο Τσάρος Παύλος εμπιστεύτηκε τη διοίκηση στον Armand-Emmanuel du Plessis de Richelieu (το άγαλμα του οποίου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης) πριν γίνει πρωθυπουργός το 1815. του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου XVIII.

• Το Γαλλικό Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων περιέγραψε τα σχόλια του Σεργκέι Ναρίσκιν ως « νέο παράδειγμα συστηματικής χρήσης μαζικής παραπληροφόρησης από τη Ρωσία » και ζήτησε «τη μεγαλύτερη επαγρύπνηση για να αποφευχθεί οποιαδήποτε εκμετάλλευση από αυτού του είδους την εκστρατεία ».

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν είπε ότι «δεκάδες» Γάλλοι πολίτες, πιθανώς εθελοντές στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τότε που ξεκίνησαν οι μάχες πριν από περισσότερα από δύο χρόνια. Όπως παραδέχεται ανεπίσημα το γαλλικό Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων, η χώρα δεν έχει βιώσει τέτοιες απώλειες στο εξωτερικό από τον πόλεμο της Αλγερίας στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα .

☞ Παρακολουθούμε τακτικά τις ρωσικές κατηγορίες για την παρουσία Γάλλων «μισθοφόρων» στην Ουκρανία. Πάνω απ’ όλα, τον περασμένο Αύγουστο, μετά τον θάνατο του στρατηγού Jean-Louis Georgelin, πρώην αρχηγού του επιτελείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας και πρώην αρχηγού του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, αναφέραμε ότι το σώμα του δεν είχε εκτεθεί και ότι πιθανότατα πέθανε σε αποστολή στην Ουκρανία (βλ. VAI n°50).

• Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, αλλά η Μόσχα έχει ήδη κάνει γνωστό ότι εάν επρόκειτο να συζητήσει το σχέδιο δέκα σημείων του προέδρου Volodymyr Zelensky, δεν θα συμμετείχε.

Τι μπορεί να εξηγήσει τη γερακινή στροφή του Εμανουέλ Μακρόν που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης 30 χωρών που διοργανώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο Παρίσι; Στη συνέχεια τον είδαμε να παίρνει μια διπλωματικά αρκετά εκπληκτική πρωτοβουλία. Ας θυμίσουμε ότι αυτή η διάσκεψη δεν είχε στην ατζέντα της να μιλήσει για την παρουσία ευρωπαϊκών στρατευμάτων στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων. Το ερώτημα αυτό δεν εμφανίστηκε ούτε στην έκθεση και στα πρακτικά που συντάσσονται σε αυτό το είδος διαδικασίας. Αυτό δεν εμπόδισε τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ως γνωστόν διατηρεί πολύ ευέλικτες σχέσεις με διπλωματικούς κανόνες, να ισχυριστεί σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε για την παρουσίαση της έκθεσης της συνάντησης, ότι δεν ήταν απαραίτητο να αποκλειστεί η επέμβαση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Η Ουκρανία να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό. Υπήρξε άμεση κατακραυγή στις πρωτεύουσες των χωρών που συμμετείχαν, οι οποίες υπενθύμισαν ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν είχε συζητηθεί και ότι δεν τίθεται θέμα. Μέχρι που ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Τζόελ Μπάιντεν, παρατήρησε χαριτολογώντας ότι « ακόμα και ο Ζελένσκι δεν το είχε ζητήσει ».

Από την περιπέτεια στην κλιμάκωση

Στη Γαλλία και σε όλες τις καγκελαρία σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι έλεγαν στον εαυτό τους ότι αυτός ο νέος τρελός από έναν άτακτο πρόεδρο ήταν απλώς μια ακόμη γελοία διπλωματική περιπέτεια και ότι επρόκειτο να επιστρέψουμε στα σοβαρά πράγματα. Στην αρχή, ο γαλλικός τύπος του συστήματος, αιφνιδιασμένος, ήταν πολύ μπερδεμένος, δυσκολεύοντας λίγο να βρει αξιόπιστη υποστήριξη. Έτσι κινητοποιήσαμε κάποια παλιά ναυάγια του γαλλικού νεοσυντηρητισμού όπως ο Μπερνάρ Κουσνέρ ή ο Σερζ Τζούλ.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επέμεινε και πήρε τον πολεμικό δρόμο με μια μορφή κήρυξης πολέμου στη Ρωσία. Ξεκινώντας με την επείγουσα υπογραφή αντισυνταγματικών συνθηκών με την Ουκρανία και τη Μολδαβία. Αξιοπερίεργα είναι αυτές οι δεσμεύσεις με παράλογους όρους που έχουν επίσης το χαρακτηριστικό ότι είναι αντίθετες με τη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού που συνιστά το ΝΑΤΟ, και κατά την ψήφιση παραβίασης του Συντάγματος της Μολδαβίας που επιβάλλει ουδετερότητα σε αυτή τη χώρα. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία αν αρχίσουμε να μένουμε σε αυτές τις νομικές λεπτομέρειες, δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από αυτό.

Ας θυμηθούμε ότι όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, όσον αφορά την παραβίαση των δεσμεύσεών της και των λόγων της, η Γαλλία εξακολουθεί να έχει ένα βαρύ χρέος. Το 2014, με την ΕΕ,  υποστήριξε και εγγυήθηκε  μια συμφωνία μεταξύ του προέδρου (δημοκρατικά εκλεγμένου) και της αντιπολίτευσης που καταλαμβάνει την πλατεία Μαϊντάν. Όχι μόνο δεν θα εφαρμοστεί αυτή η συμφωνία, αλλά η Γαλλία θα υποστηρίξει το πραξικόπημα που θα καθαιρέσει τον Γιανουκόβιτς. Έπειτα, θα υπάρξουν οι δύο συμφωνίες του Μινσκ  που εγγυάται  η Γαλλία, από τις οποίες ο Φρανσουά Ολάντ, νυν πρόεδρος, αναγνώρισε ότι ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μας να τις εφαρμόσουμε! Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά κατάφωρη παραβίαση όλων των διπλωματικών κανόνων, δημοσιοποίησε μια συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από τη ρωσική επέμβαση, στην οποία έδειξε ότι δεν είχε διαβάσει καν τις συμφωνίες του Μινσκ. Τέλος, η Γαλλία  υποστήριξε  το σχέδιο συνθήκης ειρήνης που προτάθηκε την άνοιξη του 2022 από τον Ζελένσκι και έγινε αποδεκτό από τους Ρώσους. Η Γαλλία έθεσε έναν όρο, ο οποίος ήταν ο ρωσικός στρατός να εκκενώσει τα περίχωρα του Κιέβου, κάτι που έγινε. Για άλλη μια φορά η Γαλλία αθέτησε τον λόγο της και υποστήριξε τη ρήξη της συνθήκης ειρήνης που οργάνωσαν οι Βρετανοί. Αυτή η υπενθύμιση είναι σημαντική, πρώτον γιατί καταδεικνύει σε ποιο βαθμό ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ικανός να ψεύδεται ευθαρσώς όταν μεταθέτει την ευθύνη για παραβιάσεις που διαπράττει η Δύση. Υπογραμμίζει όμως και την πλήρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και του εσωτερικού δικαίου της χώρας μας.

Κάτω από το έκπληκτο βλέμμα της διεθνούς κοινότητας, αυτή τη φορά η Δύση και ο παγκόσμιος Νότος ενώθηκαν, ο Γάλλος πρόεδρος συνέχισε την πολεμική του κλιμάκωση. Έφτιαξε έναν μπαρόκ και ξεχαρβαλωμένο συνασπισμό με τις μικροσκοπικές χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και τον γκανάς που υπηρετεί ως πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας. Ας θυμηθούμε για άλλη μια φορά αυτό που είπε ο Καρλ Μαρξ σε μια επιστολή του προς τον φίλο του Φρέντερικ Ένγκελς: « στην ιστορία, οι Πολωνοί έκαναν πάντα ανόητα πράγματα με θάρρος ».

Οι «ελίτ» σε πολεμική βάση

Στη Γαλλία, μετά από μια στιγμή αβεβαιότητας, το μπλοκ των ελίτ συγκέντρωσε τον εαυτό του. Όλα τα παπαγαλάκια του προεδρικού λόγου και της ρωσοφοβίας έχουν πάει στην επίθεση. Ακολουθώντας τα χνάρια του Εμμανουέλ Μακρόν, πρώτα οι υπουργοί σε μια πλημμύρα προπαγάνδας και ψέματος μας εξήγησαν ότι η Ρωσία ήταν πολιτικός, οικονομικός και στρατιωτικός νάνος, μετά χωρίς φόβο αντιφάσεων ότι επρόκειτο να μας εισβάλουν και αυτό ήταν ήδη έτσι. Δημοσιογράφοι χωρίς ήθος και ψεύτικους ειδήμονες τότε, ο καθένας με τα ψέματά του και κυρίως τις κατηγορίες του εναντίον των χλιαρές, ή χειρότερα εκείνων που προτιμούν την ειρήνη από τον πόλεμο, παρουσιάζονταν ως τόσοι προδότες που αξίζουν τη θέση. Ειδική αναφορά στον Thomas Legrand του οποίου οι θέσεις μας επιτρέπουν να ξαναδούμε την ιστορία μας. Τον βρίσκουμε σε λειτουργία Robert Brasillach στο « I am everywhere » να συντάσσει λίστες με όσους δεν θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά του. Μας μεταφέρει πίσω στον Τύπο του 1914, συναρπάζοντας έναν Ραούλ Βλαΐν που θα δολοφονήσει τον Ζαν-Ζορές για την αντίθεσή του στον επερχόμενο Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αντιπολίτευση που περιγράφεται ως προδοσία από τους προκατόχους του Λεγκράν. Και τον ακούσαμε στο πλατό του « C this evening » να ανακοινώνει ότι θα ενταχθεί στο νέο LVF που είχε σκοπό να πάει και να καταστρέψει το moujik στην Ανατολή. Δυστυχώς δεν είναι ο μόνος.

Αυτή η αναταραχή λέει πολλά για την κατάσταση της δημοκρατίας μας και για την κακή φύση της προεδρίας του Εμμανουέλ Μακρόν που ήρθε στην εξουσία από μια πολιτική επιχείρηση αντάξια ενός πραξικοπήματος. Σε αυτό προστίθεται και η κατάσταση στην οποία οι ασυνέπειές του βυθίζουν τον δύστυχο στρατό μας. Έχοντας γίνει κουκούτσι, στερούμενος ικανού αριθμού ανδρών, στερούμενος εξοπλισμού, χωρίς πλέον βιομηχανία ικανή να τον προμηθεύσει, είναι πλέον μόνο μια οριακή δύναμη σε διεθνές επίπεδο. Καθοδηγούμενοι από θαρραλέους και αφοσιωμένους άντρες, των οποίων ο «αρχηγός» τους αναγκάζει ωστόσο να ακολουθήσουν μια στρατηγική ώθησης στο πηγούνι και γαβγίσματος πατημασιών. Και να εξευτελίζονται με διακηρύξεις που κάνουν τους «εχθρούς» που έχουν ορίσει να χλευάζουν. « Για να προστατευτεί από επιθέσεις εναντίον της και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, ο γαλλικός στρατός προετοιμάζεται για τις πιο σκληρές εμπλοκές, γνωστοποιώντας το και επιδεικνύοντάς το », αναγκάστηκε να δηλώσει ο στρατηγός Pierre Schill, Αρχηγός του Επιτελείου. Αυτό είναι και πάλι, δυστυχώς, ρητορική. Στρατηγέ, κανείς δεν σκοπεύει να «εμπλακεί» με τον γαλλικό στρατό αν δεν αποφασίσει να πολεμήσει τη Ρωσία. Και εκεί, με 20.000 «προβλεπόμενους» άνδρες και ημερήσια εθνική παραγωγή οβίδων  140 την ημέρα  από τα τέλη του 2024, ενώ οι Ρώσοι πυροβολούν 10.000, θα μπορούσε πράγματι να είναι αρκετά «σκληρό». Ως έχει, ο γαλλικός στρατός έχει τετραήμερο πυρομαχικά! Παραφράζοντας τον Ιωσήφ Στάλιν, ας θέσουμε το ερώτημα: «Μακρόν πόσες διαιρέσεις;» Η απάντηση είναι  μία  ! Ίσως είναι καιρός να σοβαρευτούμε ξανά.

Για να προστατεύσουμε και να προστατεύσουμε την εθνική μας επικράτεια, έχουμε ευτυχώς το πυρηνικό μας αποτρεπτικό. Αλλά οι στρατιώτες μας, όσο θαρραλέοι κι αν είναι, δεν είναι τροφή κανονιών για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Γιατί λοιπόν ο Εμμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε αυτή την ανόητη σταυροφορία; Κάτι που δεν μπορεί παρά να παράγει μια επικίνδυνη κλιμάκωση που είναι προφανώς αντίθετη με τα συμφέροντα της χώρας μας.

Έχουν προταθεί αρκετές εξηγήσεις σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια εξήγηση. Καθένα από αυτά πρέπει να μελετηθεί χωρίς να λησμονείται ο ρόλος των πολύ ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ενοίκου που έχει εγκατασταθεί στα Ηλύσια από τα μεγάλα συμφέροντα που κυριαρχούν στη χώρα μας.

Η πολιτική καταστροφή του αγροτικού σόου;

Το να μιλάμε για καταστροφή σχετικά με τις προεδρικές επιδόσεις στην αγροτική έκθεση είναι υποτιμητικό. Δεν έχει νόημα να μπούμε στις λεπτομέρειες των διαφορετικών ακολουθιών, αλλά κανείς δεν πρόκειται να υποστηρίξει σήμερα ότι ήταν μεγάλη επιτυχία για τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος, αντίθετα, βρέθηκε σε πολλές περιπτώσεις ταπεινωμένος. Αναμφίβολα η αναταραχή των μέσων ενημέρωσης που συνδέθηκε με τη θέση του την ημέρα του διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στα Ηλύσια, διέγραψε γρήγορα την κακή πολιτική επίδοση του εναντίον των αγροτών. Των οποίων οι ενέργειες υποστηρίχθηκαν, όπως δείχνουν οι μελέτες, σε μεγάλο βαθμό από την κοινή γνώμη. Ωστόσο, αυτός ο πρώτος στόχος εκτροπής επιτεύχθηκε. Το ζήτημα της συνέχισης και της μακρονικής αλλαγής προσέγγισης στη σύγκρουση παραμένει. Ο πρόεδρος ξαφνικά πέρασε από μια μορφή απόχρωσης που ζητούσε την ανάγκη «να μην ταπεινωθεί η Ρωσία » σε  μια κλιμάκωση του πολέμου που ήταν τελικά αρκετά παράξενη. Αφού κατά κάποιο τρόπο έκαψε τα πλοία του και η επιστροφή γίνεται αρκετά δύσκολη, τουλάχιστον αμέσως.

Η ξαφνική συνειδητοποίηση της ουκρανικής καταστροφής  ;

Η εβδομαδιαία Marianne απηχούσε μια λεγόμενη αναφορά των στρατιωτικών αρχών για μια περισσότερο από ανησυχητική κατάσταση στην Ουκρανία όπου ο στρατός κινδυνεύει να καταρρεύσει. Αυτή η υπόθεση εξακολουθεί να στερείται λίγης σοβαρότητας, σε βαθμό που, πρώτον από την έναρξη του πολέμου, γνωρίζαμε την ανισορροπία στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Δημογραφική, βιομηχανική, οικονομική και κυρίως στρατιωτική ανισορροπία. Παρά τη μαζική βοήθεια από το ΝΑΤΟ και τις δυτικές χώρες, εκτός κι αν είστε τυφλοί ή μεθυσμένοι, δεν ήταν δυνατή μια στρατιωτική νίκη για την Ουκρανία που αποκρούει τη ρωσική εισβολή. Ακόμα κι αν το επίπεδο των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών έχει πέσει σημαντικά τα τελευταία 30 χρόνια, μπορούμε να ελπίζουμε ότι δεν είναι όλοι τόσο ανόητοι όσο ο Bruno Le Maire. Επομένως, η αδυναμία μιας ουκρανικής «νίκης» ήταν στο μυαλό των ανθρώπων εδώ και πολύ καιρό. Το πρόβλημα είναι ότι η έλλειψη νίκης είναι μηχανικά ήττα. Ρωτήστε τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ τι πιστεύουν. Το ότι η εγγύτητα της αναπόφευκτης ήττας της Ουκρανίας προκαλεί πανικό είναι κατανοητό. Γιατί όντως θα είναι όλης της Δύσης και του ΝΑΤΟ. Σε αυτή την περίπτωση, ποιο είναι το νόημα αυτής της μοναχικής ταραχής του Μακρόν που δεν θα αλλάξει τίποτα και προκαλεί τσιμπήματα σε όλες τις πρωτεύουσες; Και δεν είναι οι γκροτέσκες φωτογραφίες όπου μεταμφιέζεται σε μυώδη Ποπάι « πρόθυμος να πολεμήσει » που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να τον πάρουν στα σοβαρά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόθυμες να απεμπλακούν, παρέδωσαν την καυτή πατάτα στην Ευρώπη;

Αυτό είναι πράγματι ένα πραγματικό ερώτημα, δεδομένου ότι σε αυτό το εκλογικό έτος, οι Αμερικανοί Δημοκράτες αγωνίζονται να συνεχίσουν την οικονομική τους υποστήριξη προς την Ουκρανία. Όπως και οι υπόλοιποι σύμμαχοί τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται επίσης στο τέλος του σχοινιού τους όσον αφορά την υλική βοήθεια. Ο ίδιος ο ουκρανικός Τύπος  παραδέχεται αγενώς ότι τα Abrams , υποτιθέμενα τα καλύτερα τανκς στον κόσμο, δεν τους ωφελούσαν. Όσο για τα F16, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για την εκπαίδευση πιλότων, προσωπικού εδάφους και την ανοικοδόμηση διαδρόμων προσγείωσης που μπορούν να φιλοξενήσουν αυτό το εύθραυστο αεροσκάφος… Γνωρίζουμε πλέον ότι την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου 2024 θα δούμε τον επαναληπτικό αγώνα Μπάιντεν/Τραμπ, τον οποίο Το τελευταίο είναι φαβορί, και ότι είναι σταθερά αποφασισμένος να εγκαταλείψει την Ουκρανία. Υποταγή στις εντολές του θείου Σαμ, της συνήθους ύβρεως του Εμμανουέλ Μακρόν, αποφάσισε ο πρόεδρός μας να ανεβάσει το περήφανο άλογο του αρχηγού της βοηθητικής σταυροφορίας κατά της Ρωσίας;

Το γιακρίσματα του Εμανουέλ Μακρόν, ένδειξη επιθυμίας να ξαναρχίσει τη δεύτερη θητεία του;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επανεξελέγη άνετα τον Απρίλιο του 2022 για δεύτερη θητεία δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφιος για τρίτη το 2027. Κάτι που σημαίνει ότι από τα τέλη του 2024 η ήδη αδύναμη πολιτική του εξουσία θα «μειωθεί». Και οι διαφορετικές δυνάμεις θα οργανωθούν έξω από αυτόν για τις επερχόμενες εκλογές. Σε αυτήν την ήδη ιδιαίτερη κατάσταση προστίθεται η ήττα τον Ιούνιο του 2022 στις βουλευτικές εκλογές. Το σύστημα που τέθηκε σε εφαρμογή το 2002 από τον Lionel Jospin για τη συνοχή μεταξύ προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είχε δημιουργήσει μια κατάσταση όπου το Κοινοβούλιο έγινε εργαλείο για την εφαρμογή του προγράμματός του από τον πρόεδρο. Έξοδος από τη νομοθετική εξουσία και τη διάκριση των εξουσιών. Αλλά αυτή τη φορά, μια σχετική πλειοψηφία και μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση έφτασαν στο Μέγαρο Μπουρμπόν και εγκατέστησαν μια Εθνοσυνέλευση, ένα άβολο εργαλείο αν όχι εντελώς ακατάλληλο για τη Μακρόνια άσκηση εξουσίας. Όλα τα νομοσχέδια αποτελούν αντικείμενο ελιγμών στρεβλώσεων, καταστροφικών φασαριών και επίδειξης πολιτικής δειλίας που εξοργίζουν την κοινή γνώμη. Ο Μακρόν, αν και υποστηρίζεται από τον πιο δουλοπρεπή Τύπο του κόσμου, αναγκάζεται, για να υπάρξει εκτός από αλουμινόχαρτο, να ξεκινήσει καθαρές επικοινωνιακές επιχειρήσεις. Διεξαγωγή χαοτικών υπουργικών ανακατατάξεων που διασφαλίζουν την ανάδειξη απίθανων κλόουν σε ουσιαστικές θέσεις. Γελοίος πολλαπλασιασμός των τελετών στους Ανάπηρους, καταχωρήσεις που έχουν γίνει σχεδόν εβδομαδιαίες στο Πάνθεον, θεσμικές φάρσες όπως η ανώφελη ένταξη της άμβλωσης στο Σύνταγμα. Μόλις μπαίνει στο άμεσα πολιτικό πεδίο, αντιμέτωπος με μια άποψη που τον μισεί μαζικά, συναντά αποτυχία μετά από αποτυχία.

Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας. Ποιες είναι όμως οι προοπτικές του; Σύντομα θα είναι ο χαμένος που θα φύγει, από τον οποίο θα απομακρυνθούν οι παλιοί πολιτικοί φίλοι που ανησυχούν για τη θέση τους στη νέα εξουσία που θα έρθει. Ας θυμηθούμε τον Μπιλ Κλίντον στο τέλος της δεύτερης θητείας του. Για τις ευρωεκλογές, η Renaissance έβαλε στην κορυφή της λίστας της την άτυχη Valérie Hayer, μια νέα πολιτική συμφορά, πιθανώς χειρότερη από τη Nathalie Loiseau, η οποία ωστόσο είχε θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά. Το κόμμα του προέδρου πιθανότατα θα υποστεί μια ηχηρή αποτυχία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, στους οποίους ο Μακρόν υπολογίζει σαφώς πολλά για να βελτιώσει την εικόνα του, δεν παρουσιάζονται με τον καλύτερο τρόπο, τουλάχιστον. Ποια είναι τα περιθώρια ελιγμών της απέναντι στην πιθανή εκλογική καταστροφή τον ερχόμενο Ιούνιο; Η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης θα διέτρεχε τον κίνδυνο να καταλήξει στην πλειοψηφία της Εθνικής Συσπείρωσης. Εφόσον, ακόμη κι αν πρέπει να λαμβάνονται με μεγάλη προσοχή, οι δημοσκοπήσεις δίνουν ουσία σε αυτή την προοπτική. Τρία χρόνια συμβίωσης με τη Μαρίν Λεπέν ή τον Τζόρνταν Μπαρντέλα για να εγκαινιάσουν τα χρυσάνθεμα; Χωρίς δυνατότητα επανάληψης του πραξικοπήματος του Φρανσουά Μιτεράν το 1988 ή του Ζακ Σιράκ το 2002 καταφέρνοντας να νικήσει τον πρωθυπουργό της συμβίωσής τους. Στην καλύτερη περίπτωση, εάν αυτή η διάλυση δεν κατέληγε σε πλειοψηφία RN, η νέα Εθνοσυνέλευση θα ήταν ακόμη πιο προβληματική από αυτή του Ιουνίου 2022. Ο Εμμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στην κατάσταση ενός θεσμικού κολοσσού που εμποδίζεται. Και σε αντίθεση με ό,τι ακούμε, δεν είναι η πέμπτη Δημοκρατία που ξεμείνει από τα καλά της, είναι αυτό που έχει καταντήσει με το τσακώνοντας το Σύνταγμά της και με την έλευση στην εξουσία με μια επιχείρηση παρόμοια με μια μορφή πραξικοπήματος , ενός χαρακτήρα που βγαίνει από το πουθενά. Χωρίς καμία κοινωνική ή οικονομική εμπειρία και ο οποίος, στην πολιτική του ανικανότητα, έχει προσθέσει χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που τον κάνουν να αμφισβητήσει την ψυχολογική του στιβαρότητα.

Για να επανεκκινήσετε τον εαυτό σας πολιτικά, να συμπεριλάβετε άσκοπα τις αμβλώσεις στο σύνταγμα, να ξεκινήσετε μια άλλη εξίσου άχρηστη αλλά δυστυχώς επικίνδυνη συζήτηση για το « δικαίωμα στον θάνατο », αυτά είναι εύκολα πράγματα. Και σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης αδιαφορεί. Αυτό δεν μπορεί να βγάλει τον Εμανουέλ Μακρόν από το πολιτικό τέλμα στο οποίο βυθίζεται. Αυτό είναι το πρόβλημά του.

Από την άλλη, μας γίνεται όταν αποφασίζει μόνος του να πολεμήσει ενάντια στην κορυφαία στρατιωτική δύναμη του κόσμου, χωρίς να έχει τα μέσα, αλλά να γίνει αρχηγός πολέμου. Αυτό θέτει τη χώρα μας σε κίνδυνο. Ποιος θα πρέπει να στείλει στο θάνατο άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλέξει να τον υπηρετούν. Και δείτε τη μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση που περνάμε να χειροτερεύει.

Μπορούμε να δεχθούμε ότι το μέλλον της χώρας μας βρίσκεται στα χέρια ενός ναρκισσιστή και ασταθούς ανίκανου;

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ MYTILENEPRESS 

loading...