Ο Γεωοικονομικός και Γεωπολιτικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Αμερικής με έπαθλο την Ευρώπη

Είναι πολύ πιθανό η ΕΕ να αντιμετωπίσει σύντομα δύο διηπειρωτικούς εμπορικούς πολέμους ταυτόχρονα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, δήλωσε ότι υπάρχουν  πλέον τρία «καυτά σημεία» στον κόσμο: η Μαύρη Θάλασσα, η Ερυθρά Θάλασσα και η Θάλασσα της Νότιας Κίνας. « Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη Μαύρη και την Ερυθρά Θάλασσα γιατί είναι πιο κοντά, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά την ταραχώδη κατάσταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τη θεωρούμε έναν από τους άξονες της πολιτικής ασφαλείας μας », είπε. ότι η ΕΕ αποδίδει αυξανόμενη σημασία στη δημιουργία εταιρικών σχέσεων με χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού (APEC) για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας. Αλλά, αν δεν μιλάμε για γεωπολιτική, αλλά για την παγκόσμια οικονομία, η διαμόρφωση των «καυτών σημείων» μοιάζει κάπως διαφορετική.

Όπως ανέφερε χθες  το Bloomberg  , η Ευρώπη  προετοιμάζεται  για μια διατλαντική εμπορική μάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Ο μεγαλύτερος φόβος στα κεντρικά γραφεία της ΕΕ στις Βρυξέλλες είναι ότι η δεύτερη προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει συσσωρεύσει έντονες δηλώσεις κατά των Ευρωπαίων, θα επηρεάσει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών που αποτελούν την ΕΕ.

« Η ΕΕ εργάζεται ήδη σε μια επίσημη αξιολόγηση του πώς θα ήταν η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και σχεδιάζει πώς να ανταποκριθεί σε τυχόν τιμωρητικά εμπορικά μέτρα που θα μπορούσαν να πλήξουν την Ευρώπη εάν κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ »,  σημειώνει  το Bloomberg.  « Η ρητορική του Τραμπ γίνεται ολοένα και πιο επιθετική »,  προειδοποιεί το Bloomberg  σε άρθρο του σήμερα  . Τα αγγλόφωνα οικονομικά μέσα καλούν τις χώρες της ΕΕ να προετοιμαστούν για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στον αμερικανικό εκλογικό αγώνα.

Τέτοιοι φόβοι μπορούν να ονομαστούν ότι έχουν πραγματικές βάσεις. Κατά την πρώτη του προεδρική θητεία, ο Ντόναλντ Τραμπ « ταρακούνησε τα θεμέλια των διατλαντικών σχέσεων επιτιθέμενος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), αμφισβητώντας τις ευρωπαϊκές εγγυήσεις ασφάλειας και αποκαλώντας τις Βρυξέλλες κόλαση », θυμάται  το Bloomberg . Ταυτόχρονα, ήδη μαθαίνεται ότι η ομάδα Τραμπ αναπτύσσει ένα σχέδιο για την επανέναρξη του εμπορικού πολέμου με την ΕΕ, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει αναθεώρηση των δασμών, καθώς και αντίμετρα κατά των ευρωπαϊκών φόρων στις ψηφιακές υπηρεσίες, που επιβάλλουν οι Αμερικανοί. . Οι γίγαντες της πληροφορικής είναι δυσαρεστημένοι.

Το σχέδιο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας για τον επαναπροσδιορισμό της διατλαντικής οικονομικής εταιρικής σχέσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημαντικό εμπορικό έλλειμμα με την ΕΕ, το οποίο  ξεπέρασε  τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. Από την οπτική γωνία της ομάδας Τραμπ, αυτό το μοντέλο είναι προφανώς άδικο.

Οι πιο προσεκτικοί Ευρωπαίοι πολιτικοί αρχίζουν να γυρίζουν χωρίς να περιμένουν την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Για παράδειγμα, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, η οποία επισκέφτηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο φθινόπωρο για να συναντηθεί με αρκετούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, είπε ότι «η Ευρώπη πρέπει να είναι  έτοιμη να συνεργαστεί  με τον Τραμπ εάν κερδίσει, και θα ήταν αφελές να μην προβλέψουμε την πιθανότητα ενός τέτοιου αποτελέσματος ». Όμως ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τηρεί την πιο άκαμπτη στάση,  δηλώνοντας ανοιχτά  ότι αναμένει από τον Ντόναλντ Τραμπ να χάσει τις εκλογές και την επανεκλογή του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι βλέπουν αυξανόμενες απειλές για τις οικονομίες τους, όχι μόνο στη Δύση αλλά και στην Ανατολή. Η βιομηχανική παραγωγή της ΕΕ αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Κίνα, οδηγώντας σε απώλειες και το κλείσιμο μη κερδοφόρων εταιρειών. Το Πεκίνο κατηγορείται στην Ευρώπη για άδικο παιχνίδι, υποστηρίζοντας ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές πωλούν σκόπιμα προϊόντα πολύ φθηνότερα από το κόστος παραγωγής, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική υποστήριξη των κινεζικών αρχών.

« Οι αυξανόμενες ανησυχίες για την υπερβολική βιομηχανική ικανότητα της Κίνας που πλημμυρίζει την ΕΕ με φθηνά αγαθά ανοίγει ένα νέο μέτωπο στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Δύσης και Πεκίνου, που ξεκίνησε με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές από την Ουάσιγκτον το 2018 »,  αναφέρει   σχετικά  το Reuters .

« Η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της ΕΕ », υπενθύμισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ουρσουάλ φον ντερ Λάιεν, στο Πεκίνο. « Αλλά υπάρχουν ξεκάθαρα ανισορροπίες και διαφορές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε », κατήγγειλε  τον περασμένο  Δεκέμβριο.  Η Tribune  προειδοποίησε λίγο πριν το 2024 ότι « ο κινεζικός αρχηγός του κράτους έχει παραδώσει αρκετές βασικές ενδείξεις που δεν θα σβήσουν τις διεθνείς εντάσεις και συγκρούσεις το 2024 και μετά ». Για τους δυτικούς παρατηρητές, η τρέχουσα κατεύθυνση της Κίνας οδηγεί σε ακόμη περισσότερες εμπορικές συγκρούσεις. Προειδοποιούν ότι η τρέχουσα ασταθής κατάσταση θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία.

Η μεγαλύτερη ανησυχία της ΕΕ είναι η ικανότητα της Κίνας να κάνει ντάμπινγκ σε τομείς όπως τα ηλεκτρικά οχήματα και τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, λόγω της πλεονάζουσας παραγωγικής της ικανότητας. Για παράδειγμα,  οι The Economic Times  προβλέπουν : « Μέχρι το 2025, οι Κινέζοι κατασκευαστές μπαταριών αναμένεται να παράγουν τέσσερις φορές περισσότερο από ό,τι απαιτούν οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων ».  Ο Economist  αναφέρει : « Μέχρι το 2030, η Κίνα θα μπορούσε να διπλασιάσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά στο ένα τρίτο, τερματίζοντας έτσι την κυριαρχία των δυτικών εθνικών πρωταθλητών, ιδιαίτερα στην Ευρώπη ».

Εάν η Κίνα  αναπτύσσεται  4 έως 5 τοις εκατό ετησίως την επόμενη δεκαετία, ενώ διατηρεί την τρέχουσα οικονομική της δομή, το μερίδιό της στην παγκόσμια παραγωγή θα αυξηθεί από 31 τοις εκατό επί του παρόντος σε 36 έως 39 τοις εκατό, σύμφωνα με μια πρόβλεψη του Michael Pettis. ανώτερος ερευνητής στο Carnegie China. Για να προσαρμοστούν σε αυτή την κατάσταση, άλλες μεγάλες χώρες θα πρέπει να μειώσουν το μερίδιο της βιομηχανίας στην οικονομία τους.

Ωστόσο, το Πεκίνο δεν φαίνεται να θέλει να κλιμακώσει τη σύγκρουση, προσπαθώντας να πείσει τους Ευρωπαίους ότι ο αυξημένος ανταγωνισμός θα τους ωφελούσε.

« Η ΕΕ θα πρέπει να δεσμευτεί για τη διατήρηση της θετικής εξέλιξης αυτής της σχέσης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και των δύο πλευρών και της παγκόσμιας οικονομίας στο σύνολό της »,  δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας Hu Qimu Global Times,  φέτος σηματοδοτεί την 60ή επέτειο από τη σύναψη των σινο-γαλλικών διπλωματικών σχέσεων, η οποία είναι μια ευνοϊκή στιγμή για την Κίνα και την ΕΕ να ενισχύσουν τις αμοιβαία επωφελείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις τους “.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Continental Observer

loading...