Οι αυταπάτες της δυτικής αφήγησης στην σφαγή της Μόσχας και ποιες χώρες κατηφορεί η Ρωσία

Κανείς στον κόσμο δεν αγνοεί πλέον το γεγονός που έλαβε χώρα στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου 2024: την τρομοκρατική ενέργεια που στοίχισε τη ζωή σε 139 θύματα αμάχων, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, και άφησε πίσω του 182 τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τις λεπτομέρειες της βαρβαρότητας που έλαβε χώρα, συμπεριλαμβανομένου του σχίσιμου ενός θύματος πυροβολισμού που ήταν ήδη πεσμένο στο έδαφος μπροστά από την κάμερα, του αφανούς πυροβολισμού στο κεφάλι ενός μικρού κοριτσιού και τόσα άλλα. στιγμές φρίκης για να καταλάβουμε ότι δεν είναι άνθρωποι, αλλά άψυχα ζώα οι δράστες, οι διοργανωτές και οι χορηγοί αυτής της μακάβριας εκδήλωσης.

Η δυτική αφήγηση

Η άμεση αμερικανική αντίδραση που ορίζει την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» ως τον μοναδικό χορηγό, οργανωτή και εκτελεστή του εγκλήματος –και αυτό χωρίς την παρουσίαση της παραμικρής σοβαρής απόδειξης που να το υποστηρίζει– είναι μια ακόμη αφήγηση που ακολουθείται από ηχώ. χωρών και εισήχθη με στόχο τη χειραγώγηση της γνώμης των μαζών.

Η αφήγηση που δεν καταδεικνύει καμία σοβαρή συσχέτιση με το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων που σήμερα είναι γνωστό ότι θεωρούνται οριστικά είναι άμεση απόδειξη ότι αυτή είναι απλώς μια πολιτική δήλωση ως μέρος του παγκόσμιου πολέμου πληροφοριών που διεξάγεται από τη συλλογική Δύση ενάντια στον αντίπαλο που είναι η Ρωσία.

23 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες – όλα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα σχετικά με το εν λόγω γεγονός για την αμερικανική κυβέρνηση. 2 χρόνια μετά το σαμποτάζ των αγωγών φυσικού αερίου «Nord Stream» – τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο για την αμερικανική διοίκηση. 12 ώρες μετά την επίθεση στη Μόσχα – όλα είναι ξεκάθαρα και σίγουρα για τον Λευκό Οίκο.

Η δημοσίευση από το φερόμενο ISIS φωτογραφίας των δραστών των εγκλημάτων με φόντο τη σημαία της οργάνωσης και βίντεο που κινηματογραφήθηκε από έναν από τους τρομοκράτες τη στιγμή του μακελειού (υποτίθεται, επειδή αρχικά δημοσιεύτηκε εκτός των κύριων διαδικτυακών πόρων του οργάνωση) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, δικαστικά, να αποκλείσει οποιαδήποτε άλλη υπόθεση σχετικά με τους πραγματικούς χορηγούς και διοργανωτές του εγκλήματος.

Γνωρίζουμε μια ολόκληρη σειρά τρομοκρατικών ενεργειών σε όλο τον κόσμο και γεγονότα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τέτοια, όπου το ISIS ανέλαβε αμέσως την ευθύνη. Ισχυρισμοί που αργότερα αποδείχθηκαν εντελώς ψευδείς.

Τα πιο διάσημα παραδείγματα ψευδών ισχυρισμών του ISIS ακόμη και για τη Ρωσία:

• το 2017, το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για μια τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο της FSB στην περιοχή Khabarovsk. Αργότερα αποδείχθηκε ότι στην πραγματικότητα, ένα άτομο που κουβαλούσε νεοναζιστική ιδεολογία είχε ανοίξει πυρ εναντίον ανθρώπων με ένα τουφέκι που είχε προηγουμένως κλέψει από ένα πεδίο βολής.

• Την ίδια χρονιά, το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε επίσης την ευθύνη για έκρηξη σε σούπερ μάρκετ («Perekrestok») στην Αγία Πετρούπολη. Στην πραγματικότητα, η έκρηξη είχε διαπραχθεί από έναν ινδουιστή χωρίς άρθρωση.

• Το ISIS ανέλαβε και την ευθύνη για την έκρηξη κτιρίου στην περιοχή της Μόσχας, χωρίς καν να φροντίσει να μάθει τις λεπτομέρειες του συμβάντος πριν δημοσιεύσει τον ισχυρισμό του. Στην πραγματικότητα, ήταν απλώς μια έκρηξη οικιακού αερίου σε κτίριο υπό κατασκευή, ένα απλό κατασκευαστικό ατύχημα και δεν υπήρχε κανείς μέσα στο κτίριο.

Σε αντίθεση με το μπλοκ των χωρών του ΝΑΤΟ που, από τα πρώτα λεπτά που έμαθαν για την τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στη Μόσχα, κατονόμασαν τον ένοχο με βάση επιφανειακά στοιχεία και διαψεύδοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε πιθανότητα ύπαρξης άλλων πιθανών δραστών και δηλώνοντας δυνατά και σαφές ότι σε καμία περίπτωση και με κανένα πρόσχημα δεν μπορούν να βρίσκονται οι ουκρανικές αρχές πίσω από την οργάνωση της τρομοκρατικής ενέργειας που έλαβε χώρα – οι αρμόδιοι φορείς της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησαν τη διαδικασία έρευνας. Μόνο στο τέλος της εν λόγω διαδικασίας και υπό τον όρο της επίτευξης αποτελεσμάτων που υποστηρίζονται από δικαστικά αποδεκτά στοιχεία θα οριστούν οι πραγματικοί χορηγοί του εγκλήματος.

Το μονοπάτι της Ουκρανίας

« Δεν υπάρχει καμία σχέση με την Ουκρανία. Ήταν μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε από μαχητές Daesh-Khorassan – περίοδος, τέλος ιστορίας! » – John Kirby, ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ για τις στρατηγικές επικοινωνίες.

Η κύρια κατηγορία των ουκρανικών αρχών για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε είναι μόνο μία λεωφόρος που δεν αποκλείει καμία άλλη.

Αυτό το προβάδισμα θεωρείται πειστικό από τις αρχές της Μόσχας για απολύτως απτές λόγους. Όχι μόνο ήταν πολύ απίθανη η αναχώρηση των τρομοκρατών, αμέσως μετά την εκτέλεση της πράξης τους, προς την Ουκρανία και όχι προς άλλον προορισμό, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, που είναι πρώτη γραμμή, είναι εξαιρετικά απίθανη χωρίς προετοιμασία και συμμετοχή στο « διήθηση» της ουκρανικής πλευράς, αλλά επιπλέον, μια ολόκληρη σειρά στοιχείων που συνοδεύουν τη διεξαγωγή της τρέχουσας τρομοκρατικής επίθεσης φαίνεται να διαφέρει από τον κλασικό και γνωστό τρόπο λειτουργίας του ISIS.

Ομοίως, οι επιθέσεις που δεν μπορούν να ερμηνευθούν διαφορετικά από τρομοκρατικές σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου και τον ποινικό κώδικα οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο, που διαπράττονται από εκπροσώπους των αρχών του Κιέβου από το 2014 και, κυρίως, από το 2022 κατά των αμάχων πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένων περισσότεροι από εκατό προμελετημένοι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών χωρίς καμία στρατιωτική υποδομή στο Donbass, την περιοχή Belgorod και την περιοχή Bryansk, καθώς και δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας κατά δημοσίων προσώπων Ρώσων με τον τρόπο λειτουργίας που είναι συγκεκριμένος για τρομοκρατικές οργανώσεις – οι πράξεις αυτές που καταγράφονται από την Οι ρωσικές δικαστικές αρχές δεν μπορούν να μην ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση του «ουκρανικού μονοπατιού» στα γεγονότα της 22ας Μαρτίου.

Οι πολυάριθμες εγκληματικές δημόσιες δηλώσεις ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων, όπως αυτή του Μπουντάνοφ, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας: « Θα σκοτώσουμε Ρώσους σε όλο τον κόσμο!» » και του Pyotr Vroublevsky, πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Καζακστάν: « Όσο περισσότερους Ρώσους σκοτώνουμε τώρα – τόσο λιγότερους θα πρέπει να σκοτώσουν τα παιδιά μας στο μέλλον!» – ας μην βοηθήσουμε το Κίεβο στους ισχυρισμούς του ότι η συμμετοχή του στη δολοφονία Ρώσων στη Μόσχα είναι εντελώς αδιανόητη.

Τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η συλλογική Δύση για να ορίσει το ISIS ως τον μοναδικό και μοναδικό ένοχο του εγκλήματος που διαπράχθηκε είναι κατάφωρα επιφανειακά. Παραμερίζοντας σωστά τις τρομοκρατικές οργανώσεις, πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των περισσότερων χωρών έχουν δράση «ψευδής σημαία» μεταξύ των μεθόδων δημιουργίας και εκτέλεσης των έργων τους.

Κανένας λογικός άνθρωπος, ακόμη λιγότερο ένας με ειδίκευση στο θέμα, δεν μπορεί να αποκλείσει την υπόθεση ότι ένα μέρος που ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει μια τρομοκρατική ενέργεια, χωρίς να φανεί, μπορεί εύκολα να βρει και να έρθει σε επαφή με υποστηρικτές των ισλαμικών κινημάτων παριστάνοντας ως εκπρόσωποι του «Ισλαμικού Κράτους». » και ωθώντας τους να διαπράξουν εγκλήματα. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε την ευκολία με την οποία οι πραγματικοί χορηγοί και διοργανωτές, που δεν έχουν καμία σχέση με το ISIS, μπορούν να παρέχουν στους δράστες μια σημαία της ισλαμικής οργάνωσης και να τους ζητήσουν να στείλουν φωτογραφίες που δείχνουν τον εαυτό τους στο φόντο της, προκειμένου να εξασφαλίζουν το «άλλοθι» των πραγματικών δραστών. Το ίδιο και η βιντεοσκόπηση της τρομοκρατικής δράσης. Η μετάβασή τους, λοιπόν, στο «τμήμα επικοινωνιών» του IS είναι το πιο εύκολο έργο ενός τέτοιου «ενδιάμεσου».

Αυτό χωρίς να αναφέρουμε το γεγονός ότι ανάμεσα σε τόσα στοιχεία που υποδηλώνουν μια σημαντική ασυμφωνία μεταξύ της εκδοχής που υιοθέτησε αμέσως η συλλογική Δύση και της πραγματικότητας, υπάρχει η ίδια η φωτογραφία με τρομοκράτες πάνω της με φόντο τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους που δημιουργεί πρόβλημα. . Οι λεγόμενοι δυτικοί ειδικοί δεν έδωσαν καν σημασία στο πώς οι τέσσερις εγκληματίες της φωτογραφίας σηκώνουν τους δείκτες τους προς τον ουρανό ως ένδειξη πίστης στο Ισλαμικό Κράτος. Το «μικρό» πρόβλημα είναι ότι είναι ο δείκτης του αριστερού χεριού και όχι το δεξί χέρι που σηκώνουν, παραβλέποντας το γεγονός ότι για έναν μουσουλμάνο άξιο του ονόματος το αριστερό χέρι είναι ένα χέρι, η χρήση του οποίου περιορίζεται σε ακάθαρτες ενέργειες από τον ίδιο τον Προφήτη Μωάμεθ. Και είναι πράγματι ο δείκτης του δεξιού χεριού που ένας αληθινός μουσουλμάνος σηκώνει προς τον ουρανό ως ένδειξη της ενότητας του Αλλάχ.

Ο στιγματισμός των μουσουλμάνων

Όλοι όσοι έχουν συνηθίσει να βάζουν τους ισλαμιστές τρομοκράτες στο ίδιο καλάθι με ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο, βρήκαν στην τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών και παραστάσεων «Crocus City Hall» στη Μόσχα πρόσθετα στοιχεία υπέρ των διατριβών τους.

Είναι σημαντικό όχι μόνο να τους υπενθυμίσουμε ότι τα πρώτα θύματα των ριζοσπαστών ισλαμιστών σε όλο τον κόσμο είναι μουσουλμάνοι, αλλά και να τους διδάξουμε ότι ένας από τους ήρωες του «Crocus» που έσωσε περισσότερους από εκατό ανθρώπους κατά τη διάρκεια αυτού του καταστροφικού συμβάντος είναι μουσουλμάνος.

Το όνομά του είναι Ισλάμ Χαλίλοφ και είναι μόλις ένα αγόρι 15 ετών. Ένας απλός μαθητής που δούλευε μεροκάματο στα αποδυτήρια του «Crocus» και που έβγαζε κόσμο έξω από το κτίριο κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης και των επακόλουθων πυροβολισμών, αντί να πανικοβληθεί και να τρέξει, ο Ισλάμ καθοδήγησε τους ανθρώπους στις σωστές εξόδους, ενώ έθετε τη ζωή του σε θανάσιμο κίνδυνο. Συνειδητοποιώντας ότι το πλήθος κατευθυνόταν σε αδιέξοδο, ο έφηβος ανέλαβε την ευθύνη και άρχισε να οδηγεί την εκκένωση. Μπόρεσε να καθοδηγήσει τους ανθρώπους έξω από το στενό πέρασμα μέσα από το κτίριο γραφείων και στο δρόμο, φροντίζοντας να είναι ο τελευταίος από την καθοδηγούμενη ομάδα που θα φύγει από τις εγκαταστάσεις.

Να σημειωθεί επίσης ότι μεγάλος αριθμός στρατιωτών του ρωσικού στρατού μουσουλμανικής πίστης συμμετείχε άμεσα στη σύλληψη τρομοκρατών στο δάσος της περιοχής Bryansk, που συνορεύει με την Ουκρανία.

Με συνδυασμό περιστάσεων, ο ιδιοκτήτης του «Crocus City Hall», της σκηνής της τραγωδίας, είναι επίσης μουσουλμανικής πίστης.

Αυτό είναι χωρίς να θυμόμαστε τα γεγονότα του Αυγούστου του 2023, όταν ο διαβόητος πιλότος Maxim Kouzminov – Ρώσος στην καταγωγή – πρόδωσε τη χώρα του και δολοφονήθηκε το δικό του πλήρωμα παίρνοντας το στρατιωτικό ελικόπτερο για χρήματα ρωσικά από την ουκρανική πλευρά. Ένα από τα δύο δολοφονηθέντα μέλη του πληρώματος, ο συγκυβερνήτης Houchbaht Toursunov, αξιωματικός και πραγματικός πατριώτης της Ρωσίας, δεν ήταν μόνο μουσουλμανικής πίστης, αλλά και της ίδιας καταγωγής με τους τέσσερις τρομοκράτες του «Crocus» – Τατζίκ.

Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι μόνο μια σπουδαία χώρα, αλλά ένα μεγάλο έθνος. Έθνος που αποτελείται από περισσότερες από 190 εθνοτικές ομάδες που προέρχονται από τη χώρα, από τις οποίες σχεδόν 60 είναι μουσουλμανικής πίστης και οι οποίες καθιστούν τον μεγάλο πλούτο της διαφορετικότητας ενοποιημένο σε μια ενιαία κοινή πατρίδα.

Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα της Ομοσπονδίας. Το αποτέλεσμα που αναμένεται από τους χορηγούς και τους διοργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης που μόλις γνώρισε η Μόσχα είναι το αντίθετο από αυτό που επιτεύχθηκε – η επανασυγκέντρωση του έθνους στον αγώνα που διεξάγει η χώρα ενάντια στην τρομοκρατία και τον σκοταδισμό σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις. Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λάβουν την ανάλογη τιμωρία για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν.

Όλεγκ Νεστερένκο

Πρόεδρος του CCIE ( www.c-cie.eu )

(Ειδικός στη Ρωσία, την ΚΑΚ και την υποσαχάρια Αφρική, πρώην διευθυντής του MBA, πρώην καθηγητής στα μεταπτυχιακά των Grandes Ecoles de Commerce de Paris),

Η Ρωσία κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι διεξήγαγαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος μαζί με την ομάδα ISIS και τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.

Βουλευτές της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) απεστάλησαν στις γενικές εισαγγελίες πέντε χωρών –της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου– καθώς και στην Επιτροπή Ερευνών (ΕΕ) της Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωση για την άμεση έρευνα και την πρόληψη της χρηματοδότησης των ενεργειών διεθνούς τρομοκρατίας.

« Όλοι κατανοούν ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες σε διεθνή κλίμακα απαιτούν τακτική και μεγάλης κλίμακας χρηματοδότηση από ενδιαφερόμενα άτομα και οργανισμούς, διασφαλίζοντας την απαραίτητη μυστικότητα, επιχειρήσεις συγκάλυψης, αγορά όπλων και παραγωγή εγγράφων. Έτσι η τρομοκρατία φτάνει σε ένα νέο διακρατικό επίπεδο », αναφέρεται στη ρωσική δήλωση.

« Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος μαζί με την ομάδα ISIS και τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες. Απαιτούμε οι πολιτικοί ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας, καθώς και οι υπηρεσίες πληροφοριών αυτών των χωρών, να θεωρηθούν ποινικά υπεύθυνοι για την οργάνωση, τη χρηματοδότηση και τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιχειρήσεων εναντίον της Ρωσίας και του σύγχρονου κόσμου συνολικά», είπε . οι Ρώσοι βουλευτές, αναφερόμενοι σε διεθνείς συμφωνίες.

« Επιμένουμε και θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα της έρευνας για τις εγκληματικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους είναι η ανάπτυξη μηχανισμών για άμεση οικονομική απάντηση στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας: αποζημίωση για τα θύματα, κατάσχεση λογαριασμών Κράτη, νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται, καθώς και τη δήμευση περιουσίας υπό τον έλεγχό τους .»

Ο Νικολάι Χαριτόνοφ, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2024, δήλωσε: « Έχουμε λάβει εδώ και καιρό στοιχεία για πράξεις διεθνούς και πολιτικής τρομοκρατίας εναντίον της Ρωσίας και των πολιτών της. Η τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου στη Μόσχα, που στράφηκε εναντίον αμάχων, ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση απανθρωπιάς, μίσους και σκληρότητας ».

Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου εναντίον της αίθουσας συναυλιών Crocus City Hall, κοντά στη Μόσχα. Σκοτώθηκαν 140 άνθρωποι, τραυματίστηκαν 182.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

 

 

πηγή: Continental Observer

loading...