Νέο βίντεο. Ξάνθη. Το μαρτύριο των ζώων συνεχίζεται. Ένα μήνα μετά , καμία μέριμνα για τα 500 σκυλια της χωματερής.

Ένα μήνα και μια εβδομάδα μετά από την κραυγή για βοήθεια από τα Αδεσποτούλια της Ξάνθης, το μαρτύριο συνεχίζεται..
Σιωπή από τον δήμο και από το κράτος.

500 ζώα ίσως να φτάσαν στα 400 με τα νεκρα που μαζεύουμε κάθε μέρα.

Και αν εσάς αυτές οι φωτογραφίες σας σοκάρουν, εμείς αυτές τις εικόνες τις ζούμε. Έχουμε την μυρωδιά του θανάτου στα ρουθούνια μας κάθε μέρα. Ζούμε τον θάνατο αυτών των πλασμάτων κάθε μα κάθε μέρα όταν ξεψυχάνε στα χέρια μας κατά δεκάδες και πρέπει μετά να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να συνεχίσουμε γιατί υπάρχουν πάνω 500 ψυχές που μας χρειάζονται.

Επειδή ακούσαμε κάποιες διαδόσεις από διάφορες πηγές πχ ότι οι φωτογραφίες και τα video είναι παλιά ή ψεύτικα, ότι δεν είναι από την χωματερή, ότι τα σκυλιά τα έφεραν από την Βουλγαρία και τα παράτησαν εκεί (πως είναι δυνατόν να περάσουν τα σύνορα τόσα σκυλιά χωρίς χαρτιά?), ότι τα πήγαν εκεί οι φιλοζωικές οργανώσεις (τα Αδεσποτούλια Ξάνθης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η επανένταξη αδέσποτων σκύλων σε χωματερές απαγορεύεται και επιπλέον το θεωρούν απαράδεκτο και αδιανόητο), ότι πήγαν εκεί μόνα τους προς αναζήτηση τροφής (η απόσταση από την πόλη της Ξάνθης είναι τεράστια για να φύγουν τόσα σκυλιά από εκεί και να καταλήξουν στην χωματερή για να τρώνε τι? τα πλαστικά και τα αλουμίνια της ανακύκλωσης;) κτλ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

1. το 2020 είχε γίνει έγγραφη καταγγελία από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για τον δήμο Τοπείρου όπου αναφέρεται ότι η Δημοτική Αρχή Τοπείρου μετέφερε στην χωματερή τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονταν εντός των ορίων του. Τα ζώα αυτά δεν είχαν στειρωθεί, δεν είχαν Microchip και δεν είχαν καταγραφεί.

2. Πολλά από τα σκυλιά που περιθάλψαμε από την χωματερή ελέγχθηκαν και έχουν Microchip καταχωρημένο στον Δήμο Ξάνθης.

3. Επειδή ακούσαμε ότι είμαστε υπερβολικοί για το όλο θέμα και κάποιοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τις εικόνες που δείχνουμε, έχουμε να πούμε τα εξής: Κάθε μα κάθε μέρα που περνάει στην χωματερή ξεψυχούν ζώα. Ζώα που υποφέρουν, που εξακολουθούν και γεννάνε και πολλαπλασιάζονται

4. Οι φωτογραφίες και τα video είναι 100% πραγματικά και είναι από την χωματερή της Ξάνθης. Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει μόνο στην Ξάνθη. Και τα σκυλιά δεν είναι ούτε 50 ούτε 70 ούτε 90 ούτε 100. Έχουν στειρωθεί τουλάχιστον 250 σκυλιά και υπάρχουν πάνω από 200 στον χώρο της χωματερής τα οποία είναι φοβικά και κρύβονται. Τα ζώα αυτά είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της χωματερής σε μια έκταση 120 στρεμμάτων. Και εξακολουθούν να πεινάνε, να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς μας επισκέφθηκε στις 24/1 και συναντήθηκε και με τους 4 δημάρχους του Νομού Ξάνθης και υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύση το συντομότερο δυνατόν. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση.
Αυτή τη στιγμή τα ζώα σιτίζονται από εμάς χάρη στις δωρεές σωματείων από το εξωτερικό, από την Ελλάδα, από εταιρίες της χώρας μου και απλούς πολίτες που τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.
Και να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε εθελοντές και αυτή τη στιγμή σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος της κατάστασης στις πλάτες μας. Και οικονομικά και συναισθηματικά. Όπως χιλιάδες εθελοντές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Και δεν μας αξίζει να μας κουνάει κανένας το δάχτυλο, να πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε επειδή κάποιος άλλος δεν εφαρμόζει τις υποχρεώσεις του και τα καθήκοντά του ή να υπάρχουν υπόνοιες ότι εμείς καταχραστήκαμε χρήματα εις βάρος των ζώων.

Κάθε μέρα που περνάει χάνονται δεκάδες ζώα. Γι’αυτό πλέον φωνάζουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση και τα ζώα να φύγουν από εκεί ΧΘΕΣ και η δημοτική αρχή να αρχίσει να εφαρμόζει την νομοθεσία όπως οφείλει. Όχι μόνο στην Ξάνθη. Σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Μέσα από την καρδιά μας σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε να δοθεί σύντομα ένα τέλος στο μαρτύριο αυτών των πλασμάτων, να φύγουν από τα σκουπίδια, να έχουν μια ευκαιρία να ζήσουν σε ένα καλό σπίτι και κυρίως να υπάρξει άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας στην Ελλάδα σε ότι αφορά το θέμα των ζώων.

 

Με εκτίμηση,

Τα Αδεσποτούλια της Ξάνθης

Η τελευταία μας επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας
Δείτε τη δημοσίευση και το video κάνοντας κλικ στο παρακάτω Link

https://fb.watch/qyR1xSpEfd/

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Το πρόβλημα στην Ξάνθη με τα σκυλιά στην χωματερή εξακολουθεί να υφίσταται, το αναφέρουμε στην επιστολή που σας έχουμε στείλει στις 22/1/2024 σχετικά με το επείγον της κατάστασης.
Τον Ιούνιο ήρθαμε αντιμέτωποι με την κατάσταση αυτή των 500 και πλέον ζώων, αποτέλεσμα της μη τήρησης του νόμου όσον αφορά τις στειρώσεις.
Και αμέσως, την ίδια μέρα ενημερώθηκε το Υπουργείο.
Λόγω εκλογών μας ζητήθηκε από την κυρία Δημόπουλου να περιμένουμε μέχρι να τελειώσουν και να διοριστεί Υπουργός.
Το σεβαστήκαμε και περιμέναμε.
Κατόπιν ακολούθησε το διάστημα των δημοτικών εκλογών, η αναμονή μας παρατάθηκε.
Παρότι ειμαστε ένα μικρό σωματείο με λίγους εθελοντες και 100 ζώα στο καταφύγιο μας αναγκαστήκαμε να διαχειριστούμε 500 ακόμη σκυλιά, της χωματερής.
Τον Ιανουάριο 2024 προσπάθησαμε να μιλήσουμε με τον νέο δήμαρχο, μας απέφευγε.
Η τοποθέτηση του αντιδημάρχου ήταν ότι το θέμα της χωματερής δεν αφορά τον δήμο Ξάνθης, αφήνοντάς μας ξεκρέμαστους.
Μετά από αυτήν την τοποθέτηση, ενημερώσαμε την πρόεδρο της Δημοκρατίας, το γραφείο του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο.
Πράγματι μας συγκίνησε το ενδιαφέρον σας όταν πολύ άμεσα στείλατε την κυρία Μ.Δημόπουλου της Ειδικής Γραμματείας, ώστε να γίνει ένα σχέδιο για κατεπείγουσα αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ένα μήνα μετά, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα.
Η κατάσταση είναι τραγική και καθημερινά μαζεύουμε νεκρά ζώα,μάνες και κουτάβια!!
-Τα ζώα σιτίζονται με τροφές από χορηγίες και απλούς πολίτες.
-Καμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πλευρά του δήμου.
-Καμία συζήτηση μαζί μας που γνωρίζουμε την περιοχή , τα ζώα και τις ιδιαιτερότητες από την πλευρά του δήμου.
– Καμία μέριμνα από την δημοτική αρχή.
Υπάρχει υλικό καταγεγραμμένο από ξένους εθελοντές που ήρθαν για να βοηθήσουν, το οποίο εκθέτει την χώρα μας.
Επίσης και το γεγονός της άρνησης έκδοσης εγγράφων από το Δήμο για κάποια ζώα που οι εθελοντές τους βρήκαν σπίτια στο εξωτερικό.
Επειδή πιστεύω ότι ακόμα δεν έχετε λάβει γνώση για την σοβαρότητα της κατάστασης σας ενημερώνω ότι δεν έχουμε καμία απολύτως βοήθεια, ούτε από τον δήμαρχο της Ξάνθης ούτε από το Υπουργείο, παρότι μας υποσχέθηκαν ότι εντός δεκαπέντε ημερών θα βρουν μια λύση.
Επικρατεί σιωπή, τα ζώα πεθαίνουν,
συνεχίζουν να γεννάνε και αγωνίζονται να επιβιώσουν .
Κάποια άρχισαν να κυκλοφορούν σε αγέλες στους δρόμους της πόλης .
Κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για τα ζώα και όταν αναλάβατε την διακυβέρνηση της χώρας το θέμα ήταν ψηλά στην ατζέντα σας. Φέρατε τον νόμο 4830/2, δημιουργήσατε την ειδική γραμματεία , υιοθετήσατε αδέσποτο στο Μαξίμου δινοντας πολύ σημαντικό μήνυμα. Πιστέψαμε πολύ ότι σε συνεργασία με την δημοτική αρ6χη θα ξεκίναγε μια νέα εποχή σε αυτήν την μάστιγα που βιώνουμε χρόνια.
Παρόλα αυτα μείναμε εντελώς μόνοι και παλεύουμε να σώσουμε τόσες αθώες ζωές που εξαρτώνται αποκλειστικά από εμάς.
Μόνο τα αδέσποτα σκυλια στην χώρα είναι 3.000.000. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος .
Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει αυτό το τεράστιο πρόβλημα.
Η χώρα μας είναι υπόλογη για εγκλήματα κατά των ζώων.
Με εκτίμηση, σεβασμό και απόλυτη βεβαιότητα ότι θα βοηθήσετε στην επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού προβλήματος που διογκώνεται καθημερινά.
Ζαφειρίαδου Άννα Μαρία
Πρόεδρος Φιλοζωικού σωματείου Αδεσποτούλια Ξάνθης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ
ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ

Δελτίο Τύπου : Εικόνες Φρίκης στην Ξάνθη!!! Πάνω από 500 σκύλοι φαντάσματα αργοπεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες στην χωματερή της Ξάνθης.
https://youtube.com/shorts/U5vZGJtJb0A?si=5C1C1jwb50QOL-0k
https://youtube.com/shorts/vLJcrgXkGTg?si=Zf7LIShjDYESImfW

Στις 25 Ιουλίου 2023 λάβαμε ένα τηλεφώνημα από το Δήμο Ξάνθης ότι χρειάζεται τη βοήθεια μας για το μεγάλο “πρόβλημα ” στον χώρο της χωματερής στην τοποθεσία Δ.Ι.Α.Μ.Α.Θ.
Εκατοντάδες σκυλιά, ενήλικα, κουτάβια, άρρωστα, φοβικά, υποσιτισμένα να είναι έξω και μέσα στο χώρο της χωματερής. Συμφωνήσαμε να βοηθήσουμε τα σκυλιά, υπογράφοντας μια σύμβαση, με ισχύ μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου 2023. Θα πλήρωναν τα έξοδα των στειρώσεων, εξετάσεων και τροφών.
Εμείς με βοήθεια ειδικού θα τα πιάναμε, θα τα μεταφέραμε στον κτηνίατρο για ότι χρειαζόταν το κάθε ζώο, θα γινόταν επανένταξη και θα πηγαίναμε καθημερινά να τα ταΐζουμε μέχρι να αναλάβουν αυτοί τη σίτιση. Όποιο χρειαζόταν θα παρέμεινε για νοσηλεία.

Η συμφωνία ήταν για 150 σκυλιά. Ο Δήμος είχε υποσχεθεί ότι θα έβγαινε κι άλλο πρόγραμμα για τα υπόλοιπα ζώα. Να σημειωθεί ότι τα σκυλιά στην χωματερή είναι πάνω από 600. Ξεκινήσαμε αμέσως. Χάρη στην βοήθεια των εθελοντών και των μελών του σωματείου μας καταφέραμε να πιάσουμε και να στειρώσουμε αρκετά φοβικά σκυλιά που εμβολιάστηκαν, έγιναν θεραπείες όπου χρειαζόταν, πήραμε αρκετά κουτάβια υπό την φροντίδα μας με δικά μας έξοδα γιατί στην χωματερή δεν είχαν καμία ελπίδα και αναλάβαμε να τους βρούμε οικογένεια.

Όταν ήρθε ο Σεπτέμβριος και η σύμβαση έληξε όλα πάγωσαν, από τη μεριά του Δήμου Ξάνθης. Για την ακρίβεια ο Δήμος αρνείται να αναλάβει την φροντίδα των ζώων παραπέμποντας μας στον Δήμο Τοπείρου.

Να τονίσουμε ότι η χωματερή είναι στα όρια και των δύο Δήμων και χρησιμοποιείται και από τους δύο Δήμους. Από τις αρχές Οκτωβρίου έχουμε στείλει επιστολές στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Περιφέρεια και στους Δήμους Ξάνθης και Τοπείρου, ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που αργοπεθαίνουν στην χωματερή. Τα ζώα πλέον έχουν ξεπεράσει τα 600.

Οι Δήμοι δεν τηρούν την νομοθεσία που αφορά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα αδέσποτα. Δεν αναλαμβάνουν ούτε την στείρωση, ούτε την κτηνιατρική περίθαλψη και τον εμβολιασμό των ζώων αυτών, ούτε καν την τροφή τους.

Το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας είναι ξεκάθαρο. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να φροντίσουν για όλα τα παραπάνω και όχι οι εθελοντές. Το αποτέλεσμα? Ταϊζουμε καθημερινά, μόνοι μας, περίπου 600 σκυλιά. (Δεν υπολογίζουμε τα σκυλιά στο καταφύγιο μας). Χρειαζόμαστε πάνω από 8  σακιά των 20κιλών ξηράς τροφής την ημέρα. Έχουν μάθει και μας περιμένουν καθημερινά. Ψυχές που πεινάνε. Επιπλέον, δίνουμε από την τσέπη μας εθελοντές και ιδιώτες περίπου 1000 ευρώ την εβδομάδα για κτηνιατρική περίθαλψη.

Να τονίσουμε επίσης ότι τα σκυλιά αυτά δεν ήρθαν από την Βουλγαρία όπως κάποιοι διαδίδουν. Τα ζώα αυτά τοποθετήθηκαν εκεί από τον ίδιο τον Δήμο Ξάνθης. Ζώα που μάζεψε ο Δήμος Ξάνθης μέσα από την πόλη, χωρίς να εμβολιάσει, χωρίς να στειρώσει, χωρίς να περιθάλψει και χωρίς να παρέχει χώρους σίτισης και καταλύματα για να προστατευθούν τα ζώα από τις καιρικές συνθήκες.
Τα ζώα αυτά αναπαράγονται, δεν βρίσκουν τροφή και είναι σε άθλια κατάσταση. Όταν δεν βρίσκουν να φάνε έχουν φτάσει σε σημείο να τρώνε τα πτώματα άλλων ζώων που δεν τα κατάφεραν. Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο αυτό με τις χωματερές είναι σε όλη την Ελλάδα, και κανείς δεν πράττει αρμόδιως.

Η Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί “Κανένα Ζώο Αδέσποτο, Κανένα Κακοποιημένο” και συνεχώς διαβάζουμε για το πόσο άρτια και αυστηρή είναι πλέον η νομοθεσία σε ότι αφορά τα κατοικίδια.

Και το ερώτημά μας είναι γιατί οι Νόμοι δεν εφαρμόζονται από την ίδια την Δημοτική Αρχή? Γιατί οι Δήμοι δεν φροντίζουν για την στείρωση, την περίθαλψη, τον εμβολιασμό και την σίτιση αυτών των πλασμάτων? Και ποιος επιτέλους είναι αρμόδιος να τους συνετίσει?

Ζητάμε  οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τα ζώα αυτά να στειρωθούν, εμβολιαστούν και να φτιαχτεί ο χώρος, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε τροφή νερό και καταλύματα που θα τα προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες.

Είμαστε στην διάθεσή τους να βοηθήσουμε στο να συλλεχθούν αυτά τα ζώα, και να βοηθήσουμε να βρεθούν οι κατάλληλες οικογένειες να τα υιοθετήσουν.

Ένα είναι σίγουρο: Τα ζώα αυτά πρέπει να σταματήσουν να αναπαράγονται ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους και να έχουν μια ευκαιρία να βρουν σπίτι.

Αδεσποτούλια Ξάνθης
[email protected]

loading...