Νέα κατορθώματα: Εκδίδουν στον Ερντογάν Τούρκους Δημοκράτες!

Όλα τα χατήρια στην Τουρκία; Αίτηση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο για την αθώωση 11 Τούρκων αγωνιστών!

16 Μαρτίου 2024

Φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει στην Τουρκία όλα τα χατήρια! Ειδικά μετά από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει στην κοινή γνώμη μια εικονική πραγματικότητα στα ελληνοτουρκικά, στην οποία δεν χωράνε «άσχημες ειδήσεις». Ούτε καν τα επειόδια που προκαλούν οι Τούρκοι στα Ίμια. Κι αυτά δεν είναι τα πιο σοβαρά…

Η είδηση θα περάσει στα «ψιλά» για να μην πούμε ότι θα εξαφανιστεί. Διαβάζουμε από την ανακοίνωση της Επιτροπής αλληλεγγύης για τους Αγωνιστές από την Τουρκία:

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης που δόθηκε στο Εφετείο των 11 αγωνιστών, μετά από 97 μέρες απεργίας πείνας. Η αίτηση αναίρεσης κοινοποιήθηκε την ίδια χρονική περίοδο, όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου Μητσοτάκης, Ερντογάν και Μπάιντεν συμφώνησαν σε πιο στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς.
Η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο έχει καθοριστεί για την 19 Μαρτίου 2024. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την αναίρεση της Εφετειακής απόφασης και την επιστροφή στην Πρωτόδικη απόφαση, στα 30 χρόνια κάθειρξης στον καθένα και στην κάθε μια!

Παράλληλα το ελληνικό κράτος κρατά δέσμιους τους 4 από τους 11 αγωνιστές, τους συντρόφους Halil Demir, Ali Ercan Gökoğlu, Şadi Naci Özpolat και Hazal Seçer πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές Κασσανδρείας, Χανίων, Τρικάλων και Γυναικείων Θήβας αντίστοιχα, για μια υπόθεση όπου καταδικάστηκαν, σε 3 και 9 μήνες χωρίς αναστολή για πλημμελήματα! Σε μια υπόθεση όπου στήθηκε από την “αντι”τρομοκρατική έτσι ώστε να μην ειδοποιηθούν καν για να παραστούν στο δικαστήριο. Στους 4 συντρόφους καθώς και στους υπόλοιπους που καταδικάστηκαν στην υπόθεση αυτή τους αφαιρέθηκε πλήρως το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Προφανώς και αυτή η καταδίκη χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να φυλακίσουν τους αγωνιστές πριν την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.
Ο ιμπεριαλισμός και τα συνεργαζόμενα κράτη, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν οποιονδήποτε αντιστέκεται στις πολιτικές τους.

Απέναντι στη νομική τρομοκρατία ιμπεριαλισμού και ελληνικού κράτους η Κωνσταντίνα Καρτσιώτη και ο Χουσεϊν Σουνκιού ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 19 Φλεβάρη και για ένα μήνα μπροστά στον Άρειο Πάγο, ενώ οι πολιτικοί κρατούμενοι Ali Ercan Gökoğlu, Hazal Seçer και Şadi Naci Özpolat ξεκίνησαν απεργία πείνας διαρκείας, στις 26 Φλεβάρη, με αιτήματα:

1)Να μη γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 19 Μαρτίου
2)Να γίνει διόρθωση της απόφασης της Χαλκίδας
3) Ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα

Οι επίθεσεις στους αγωνιστές, αποτελούν κομμάτι της συνολικής νομικής τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν ο ιμπεριαλισμός και τα αστικά κράτη. Κομμάτι της ίδιας ταξικής επίθεσης αποτελεί ο νέος ποινικός κώδικας, όπου πρόκειται για σκληρή αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του συστήματος.

Από την Παλαιστίνη μέχρι την Τουρκία και την Ελλάδα, γνωρίζουμε πολύ καλά πως τρομοκράτες δεν είναι οι αγωνιστές και οι λαοί που αντιστέκονται, αλλά οι ιμπεριαλιστές και τα συνεργαζόμενα αστικά κράτη. Ενωμένοι να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 09.00

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους Αγωνιστές από την Τουρκία

Πηγή: www.militaire.gr

loading...