Μόσχα προς Βερολίνο για τα γερμανικά σχέδια βομβαρδισμού της Κριμαίας: «Αν συνέβαινε θα σας διχοτομούσαμε όπως μετά τον Β’ΠΠ»!

Τρεις ώρες απολογούνταν ο Γερμανός πρεσβευτής στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

«Στο κόκκινο» βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της Ρωσίας με την Γερμανία, μετά την αποκάλυψη των σχεδίων του γερμανικού υπουργείου Άμυνας και της γερμανικής Αεροπορίας να βομβαρδίσει για πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ ρωσικό έδαφος και ρωσικές εγκαταστάσεις και πιο συγκεκριμένα την γέφυρα του Κερτς που συνδέει την δυτική όχθη της Αζοφικής Θάλασσας με την αριστερή όχθη της Κριμαίας.

Σήμερα κλήθηκε ο Γερμανός πρεσβευτής στη ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και του επιδόθηκε διάβημα, ενώ ζητήθηκα εξηγήσεις για το σχέδιο που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε έναν Γ’ΠΠ αν και οι Γερμανοί, θα «χρέωναν» την πράξη στους Ουκρανούς.

Πληροφορίες από την συνάντηση αναφέρουν ότι εκτός της σκληρής διπλωματικής γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε κατά του Γερμανού πρεσβευτή ερωτήθηκε «αν θα ήθελε η Γερμανία να επιστρέψει στα χρόνια πριν την ενοποίηση του 1990, οπότε ήταν διαιρεμένη σε Δυτική και Ανατολική Γερμανία με την τελευταία να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας».

Ο Γερμανός πρεσβευτής απάντησε φυσικά «Όχι» και η ανταπάντηση ήταν «Τότε να είστε πολύ προσεκτικοί και να γνωρίζετε ότι οποιοσδήποτε δυτικός σχεδιασμός για πλήγμα στο εσωτερικό της πρεσβείας μπορεί να επιφέρει αυτόματά ακαριαίο πλήγμα στην Γερμανία που θα είναι απλά το πρώτο των όσων θα ακολουθήσουν».

 

loading...