Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η Ρωσία δεν κερδίζει τον πόλεμο.

Ό,τι ακολουθεί λέγαμε εδώ και καιρό, επιβεβαιώνεται.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. 

Από τη μακρο-γεωστρατηγική οπτική γωνία, πίσω από την εμφάνιση των πραγμάτων, δεν είναι η Ρωσία που «κερδίζει» τον πόλεμο, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες  : τελικά, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους όλων των εποχών, η Ευρώπη – και ιδιαίτερα η Γαλλία – που είναι συνθλίβεται.

Στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πάντα τα πάντα για να αποφύγουν οποιαδήποτε νέα « Συνθήκη του Rapallo effect  (1922)», δηλαδή για να αποφευχθεί  η προσέγγιση της υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας της Δυτικής Ευρώπης με τον άπειρο φυσικό πλούτο της Ρωσίας. όλοι σχηματίζουν  ένα αήττητο μπλοκ από το Βλαδιβοστόκ έως τη Μπρεστ .

[ Το 1922 , με τη Συνθήκη του Ραπάλο, ήταν η Γερμανία της Βαϊμάρης, η οποία τότε είχε απαγορευτεί από τον στρατό και τη βιομηχανία, που είχε έτσι πλησιάσει πιο κοντά στη Μπολσεβίκικη Ρωσία. Ρωσία που έθεσε τους πόρους και τις βιομηχανικές της δομές στη διάθεση της Γερμανίας. Δείτε το τέλος του άρθρου]

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν τώρα έμμεσα τη Ρωσία  για να συνεχίσουν το έργο τους για την εξάλειψη των κύριων Ευρωπαίων ανταγωνιστών τους… Η καταστροφή του Nord Steam ήταν εμβληματική από αυτή την άποψη.

Σαφώς, καθώς οι ΗΠΑ χάνουν το μεγαλείο τους , και όπως κάθε Ηγεμόνας (« δύναμη που κυβερνά χωρίς να μοιράζεται »), μαρτυρούν τους συμμάχους τους. εκεί, στο τέλος του αγώνα για αυτούς,  σέρνουν μαζί τους στην άβυσσο κυρίως τη Γερμανία και τη Γαλλία .

[Ο Youssef HINDI το δείχνει τέλεια στο τελευταίο του βιβλίο « Ο πόλεμος των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια στην Ευρώπη », 2023]

Και  αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα πρόσθετο μέσο που πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση .

Όταν έχουμε τα πλέγματα ανάγνωσης, γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι  ΔΕΝ θα υπάρξει ΠΟΤΕ άμεσος πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας .

Μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πραγματική εμπορική σύγκρουση  : η Ρωσία είναι πολύ πίσω από την Ευρώπη. και κυρίως, μακριά από τη Γαλλία της υψηλής πυρηνικής και ηλεκτρονικής τεχνολογίας. πολιτιστική, γλωσσική, διπλωματική Γαλλία, κ.λπ. πάνω απ’ όλα, η κυρίαρχη Γαλλία της δεκαετίας του 1970, μετά η 4η παγκόσμια δύναμη με την οποία ξεκίνησαν το Ιράκ, το Ιράν, ο Λίβανος, η Συρία, η Αφρική…  Είναι αυτή η Γαλλία, η τόσο λαμπρή, που πρέπει να εξαφανιστεί .

Οι πόλεμοι των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή από το 1973 και μετά συνέχισαν να καταστρέφουν αυτές τις αγορές και επομένως αυτές τις χώρες που ορκίστηκαν μόνο στη Γαλλία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν/είναι το αμερικανικό βομβαρδιστικό υπεύθυνος για τη μείωση της Γαλλίας και της Γερμανίας σε τίποτα . να μειώσει σε τίποτα τη γαλλική πυρηνική κυριαρχία (μέσω περιβαλλοντικών τομέων: Πράσινοι, Corine LEPAGE, κ.λπ.), νομισματική, βιομηχανική, γεωργική, πολιτιστική και στρατιωτική κυριαρχία.

Ο Ντε Γκωλ, αντι-Ευρωπαϊκή Ένωση, το ήξερε πολύ καλά: γνώριζε την εξαπάτηση της εξαιρετικής ομάδας «Ηνωμένες Πολιτείες/Ισραήλ» εδώ και χρόνια.

Για να υποστηρίξουμε  όλα αυτά, σας υπενθυμίζουμε τακτικά:

1. τα λόγια του αντιναύαρχου Sanguinetti στο περιοδικό In these Times το 1980:

(…)  όταν υπηρετούσα εκείνη την εποχή, Αμερικανοί αξιωματικοί μου εξέθεσαν ένα σκεπτικό που με εντυπωσίασε. μου είπαν φιλικά:

« Βλέπετε, νομίζω ότι μια μέρα εμείς οι Αμερικάνοι θα αναγκαστούμε να σκεφτούμε την καταστροφή της Ευρώπης και πρώτα απ’ όλα της Γαλλίας γιατί είστε μακράν ο κύριος οικονομικός μας ανταγωνιστής » (…)»

2. Στο ίδιο πνεύμα, στις 4 Φεβρουαρίου 2022 – λοιπόν, λίγες μέρες πριν την ειδική επιχείρηση της 24ης Φεβρουαρίου 2022 –, ο George Friedman, ο ιδρυτής του κέντρου στρατηγικής ανάλυσης Straffor:

«(…)  Για τις Ηνωμένες Πολιτείες,  ο πρωταρχικός φόβος είναι η συμμαχία του γερμανικού κεφαλαίου, της γερμανικής τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τους ρωσικούς φυσικούς πόρους  και τη ρωσική εργασία:  είναι ο μόνος συνδυασμός που τρόμαξε τις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερο από έναν αιώνα :

(…) Σε αυτή τη στρατηγική, η Ευρώπη είναι ένα απλό πιόνι, παρά ένα εργαλείο, για το οποίο ο Φρίντμαν μιλάει με απέραντη περιφρόνηση.

Το όπλο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η αποσταθεροποίηση:  στην Ουκρανία, αυτό έχουμε ήδη κάνει στο Αφγανιστάν.

Ας εγκαταλείψουμε κάθε φιλοδοξία για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας  . Μόλις αποσταθεροποιήσουμε τη χώρα, θα έχουμε κάνει τη δουλειά μας… (…) ».

Αξίζει να ακούσετε τον Friedman. Και να παρατηρώ το ψυχρό του χαμόγελο, ή το χαμόγελό του, όταν εξηγεί το πρόγραμμα.

« Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία: Γερμανία και Ρωσία μαζί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες » – https://french.almanar.com.lb/2446545

συμπεράσματα

1. Όπως πάντα, υπερβείτε την εμφάνιση και το «θέαμα» που μας παρουσιάζουν οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ.

2. Η εναλλακτική που παρουσιάζεται σήμερα: είτε η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων (ΝΑΤΟ, Ηνωμένες Πολιτείες, ΕΕ, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κ.λπ.) μπορεί να φτάσει στο αποκορύφωμα της ισχύος της μέσω του χάους, είτε αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη δύναμή της και λογική της εξουσίας μέσω της αρπακτικής? που θα απαιτήσει αναγκαστικά μια αλλαγή παραδείγματος: έναν πολυπολικό κόσμο –Πούτιν, Σι, Τραμπ– με περισσότερα κυρίαρχα έθνη.

[Αν και: η κοινωνική πίστη και ο διανθρωπισμός παραμονεύουν και από τις δύο πλευρές]

 

Θα είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση ή η εξέγερση των εθνών , δηλαδή η εξέγερση των εθνών που καθοδηγούνται από αυτά τα τρία κυρίαρχα έθνη, και επίσης  η επιστροφή σε μια πραγματική, μη παρασιτική οικονομία  που αναδύεται από την οικονομική στέρηση αυτού του ψεύτικου δολαρίου.

Η Πρωτοβουλία Three Seas  (3SI) ή «Baltic-Adriatic-Black Sea Initiative», είναι μια ένωση «προεδρικού επιπέδου» που συγκεντρώνει 12 χώρες από την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Περίληψη άρθρου:

1. Κόψτε την Κεντρική Ευρώπη στα δύο.

2. Αποτρέψτε έτσι τη διέλευση του ρωσικού φυσικού αερίου.

3. Να γίνει η Ουκρανία ζώνη αποθήκευσης για το αμερικανικό υγροποιημένο αέριο (LNG) που μεταφέρεται από την Αδριατική, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική.

4. Επομένως, συνδέστε τις ακτές της Βαλτικής, της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας σε ένα ενιαίο δίκτυο (η υποδομή μεταφοράς φυσικού αερίου βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή).

5. Να γονατίσει τη Δυτική Ευρώπη, η οποία θα βρεθεί χωρίς ρωσικό αέριο και θα εξαρτάται πλήρως από τις δαπανηρές εισαγωγές υγροποιημένου αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

6. Δημιουργία ενός «Ανατολικού ΝΑΤΟ» ανεξάρτητου από τη Δυτική Ευρώπη, ενός πειθήνιου οργάνου πολέμου με τη Ρωσία.

Το ολικό κλείσιμο του Nord Stream 1 & 2 θεωρήθηκε «ιδανικό» , έντεκα μέρες πριν από το σαμποτάζ! (15 Σεπτεμβρίου – 26 Σεπτεμβρίου)

« Το απόγευμα της Δευτέρας, 26 Σεπτεμβρίου, ο Ράντεκ Σικόρσκι, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη δολιοφθορά των Nordstream 1 και Nordstream 2 » .

• https://lecourrierdesstrateges.fr/2022/09/30/radek-sikorki-a-efface-le-tweet-ou-il-remerciait-les-usa-davoir-sabote-les-gazoducs

10 λεπτά μετά την έκρηξη, γραπτό μήνυμα από την Αγγλία στις Ηνωμένες Πολιτείες:

Ο Βρετανός πρωθυπουργός παγιδεύτηκε: «Έγινε!»

• https://www.tiktok.com/@since.789/video/71730496489517

« Έγινε»: Επιβεβαίωσε η Liz Truss την έκρηξη του North Stream με ένα SMS που εστάλη στην Ουάσιγκτον; »

• https://www.msn.com/liz-truss-a-t-elle-confirmé-lexplosion-de-north-stream-par-un-sms-envoyé-a-washington

Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ συμμετέχουμε σε μια γρήγορη ανασκόπηση του Τύπου σχετικά με τη δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 & 2, μια πραγματική καμπή στον πόλεμο: τα επίσημα μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να αναρωτιούνται αν ήταν δολιοφθορά ή ατύχημα.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το περιεχόμενο είναι αποκλειστικά ευθύνη του συγγραφέα .

Η Συνθήκη του Ραπάλο – Διαλεκτικό αρχέτυπο της εμπορικής γεωπολιτικής

• https://www.youtube.com/watch?v=4uzhNbc7Zz8 – Μάιος 2022 – αποσπάσματα

«(…) Ο πόλεμος του 14-18 είναι κάτι γιγάντιο που καταλαμβάνει όλα τα ψέματα και όλα τα σκουπίδια αυτού που κάνει η Αγγλία, η ύπουλη Αλβιόνα. Λέμε την «δόλια Αλβιώνα» γιατί υπήρξε μια ιστορική αναλλοίωτη από τον Εκατονταετή Πόλεμο: η Αγγλία διεξάγει πολέμους με τη διαλεκτική της απόλυτα συνειδητοποιημένης ολοκληρωτικής ανταλλακτικής αξίας. Οι άλλες δυνάμεις δεν βρίσκονται στην πλήρως πραγματοποιηθείσα ανταλλακτική αξία.

Άρα, όλα τα ψέματα που έχουμε εκεί είναι δομημένα και οργανωμένα. Στο τέλος αυτού του πολέμου, έχουμε τον Πρόεδρο Wilson που εκπροσωπεί την Κοινωνία των Εθνών που αντιπροσωπεύει την ηθική τάξη: οι Αμερικανοί διεξάγουν πάντα πόλεμο για ηθική, για απόκρυψη, για μυστικοποίηση, για μετουσίωση.

Ποιος ξέρει ότι ο αμερικανικός στρατός, μεταξύ 1895 και 1905, εξόντωσε 1,5 εκατομμύριο Φιλιππινέζους πολίτες;

[οι Φιλιππίνες 1880-1905. Ως μέρος μιας ολόκληρης σειράς στρατιωτικών, βιομηχανικών και ολοκληρωτικών επιχειρήσεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η μεγάλη «δημοκρατία» της ανταλλακτικής αξίας, θα εξοντώσουν σχεδόν 3 εκατομμύρια Φιλιππινέζους. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ;! Ορισμένος αριθμός: 1,4 εκατομμύρια μεταξύ 1899 και 1905 – http://lagazetteducitoyen.over-blog.com/2018/05/ungenocide-oubli-3-millions-de-philippins-massacres-par-les-americains-au- αρχές 20ης αιώνα ]

Ο αμερικανικός στρατός ψεύδεται και σφαγιάζει, αλλά στην ουσία: είναι το υπόστρωμά του. Όλη η αμερικανική ιστορία είναι μια ιστορία ληστειών, εξοντώσεων και ψεμάτων: η διανοητική δομή του Πενταγώνου είναι Ιουδαιοπροτεσταντική, Παλαιά Διαθήκη.

Αυτό που ξεκινά με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών είναι ψέματα και χειραγώγηση: η Αγγλία πάντα ήθελε να συντρίψει την Ευτροπία. Η Αγγλία, αποικισμένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήρθε το 1917 για να συντρίψει την Ευρώπη. Η Συνθήκη των Βερσαλλιών είναι η μεγάλη αποσύνθεση του παγκόσμιου ψεύδους.

Θα δημιουργήσουμε μια Τσεχοσλοβακία στην οποία θα υπάρχει η Σουδητία. Η Σουδητία είναι μια περιοχή που συνδέεται με την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία.

Το 14-18, οι Αμερικανοί είχαν διπλό στόχο: να συντρίψουν τη Γερμανία και να εκραγούν την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, έτσι ώστε στην καρδιά της Ευρώπης, να μην υπήρχε μια πιθανή ευρωπαϊκή δύναμη που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να συμμαχήσει με τους Γάλλους και τους Ιταλοί να δημιουργήσουν ακριβώς αυτή την πρώτη απόλυτη εξουσία.

Το ερώτημα του Rapallo σήμερα από τη σκοπιά της γεωπολιτικής της ανταλλακτικής αξίας είναι: ποια είναι η πρώτη παγκόσμια δύναμη; Είναι η Ευρώπη ενωμένη με τη Ρωσία.

Ήδη λοιπόν στον Εκατονταετή Πόλεμο, στον Επταετή Πόλεμο, είχαμε τη διαίρεση της Ευρώπης.

Στη Συνθήκη των Βερσαλλιών, της Γερμανίας, της Πομερανίας και της Σιλεσίας, ο Διάδρομος του Danzig χωρίστηκε: πρόκειται για εδάφη που έχουν γερμανοποιηθεί εδώ και αρκετούς αιώνες. Θα τα αποδώσουμε στην Πολωνία. και μετά τη Σουδητία, θα τα αποδώσουμε στην Τσεχοσλοβακία, παρόλο που είναι μια περιοχή που είναι κατά 99,5% γερμανική: πρέπει να κάνουμε ένα χάος στην καρδιά της Ευτρόπης, ώστε η Ευτρόπη να μπορεί να διαλυθεί, να αποκρυσταλλωθεί σε αντιθέσεις, εντάσεις και στρατηγικές ανικανότητα να έχει πρόσβαση σε μια παγκόσμια κατανόηση του πεπρωμένου του.

Έτσι, η Συνθήκη των Βερσαλλιών είναι ένα χάος στην Ευρώπη. και είναι πάνω απ’ όλα η υποτέλεια της Ευτροπίας.

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν πόλεμος εθνικισμού. δεν είναι γερμανικός εθνικισμός εναντίον αγγλικού εθνικισμού. Αυτές είναι σημαίες και γιρλάντες. ρούχα, κοστούμια. Η ουσία είναι ότι η παγκόσμια καπιταλιστική τάξη πραγμάτων, στον παγκόσμιο κορεσμό των αγορών το 1914, είναι υποχρεωμένη, δεδομένης της πτώσης του ποσοστού κέρδους και ακριβώς δεδομένου αυτού του απίστευτου κορεσμού, να επαναπροσδιορίσει μια τάξη. Μετά τον πόλεμο, ήταν οι Συμφωνίες της Γένοβας.

Έτσι, το ορίζει με το στρατιωτικό μοίρασμα των αγορών. [Το εμπόριο είναι εμπορικός πόλεμος. ο εμπορικός πόλεμος είναι ο στρατιωτικός πόλεμος. και στο τέλος του στρατιωτικού πολέμου, οι αγορές αναδιανέμονται στρατιωτικά.]

Τα διακυβεύματα της Συνθήκης του Ραπάλο

Υπάρχουν οι επανορθώσεις της Συνθήκης των Βερσαλλιών και η συντριβή της Γερμανίας. Και από την άλλη πλευρά, υπάρχει η κρατική καπιταλιστική μπολσεβίκικη Ρωσία που έχει εξαντληθεί από έναν εμφύλιο πόλεμο που κατέστρεψε τα πάντα. Έτσι, φυσικά, για να αντιμετωπίσουμε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, η γερμανική τάξη και η ρωσική τάξη ενώνονται: « Σίγουρα έχουμε πράγματα να παίξουμε για να προσπαθήσουμε αποτελεσματικά να βγούμε από αυτήν την αμερικανική κυριαρχία που μας συντρίβει, επομένως να βγούμε από αυτήν την αμερικανική κυριαρχία που μας συντρίβει ».

[Η Ρωσία είναι πολύ λιγότερο συντετριμμένη από τη Γερμανία: ο μπολσεβικισμός, ο τροτσκιστικός κρατικός καπιταλισμός και ο σταλινικός κρατικός καπιταλισμός τροφοδοτούνται ήδη μαζικά από τις αμερικανικές τράπεζες, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαρτώνται και από τις αμερικανικές τράπεζες].

 

Η Συνθήκη των Βερσαλλιών απαγορεύει στη Γερμανία οτιδήποτε είναι αποδεκτό για άλλους

Όταν ο Χίτλερ κατέλαβε όταν ο Χίτλερ κατέλαβε ξανά την αριστερή όχθη του Ρήνου κατηγορήθηκε για παραβίαση της Συνθήκης των Βερσαλλιών. Αλλά υπήρχε μια γενική άρθρωση στη Συνθήκη: ο αφοπλισμός της Γερμανίας προϊδεάζει για τον γενικό αφοπλισμό. Έτσι, ο Χίτλερ δεν κατέλαβε ξανά τη Ρηνανία και δεν επανεξοπλίστηκε τυχαία: ανέλαβε τη διαταγή του Ουίλσον και την Λέγκα λέγοντας: « Λοιπόν, είμαστε αφοπλισμένοι, δεν έχουμε το δικαίωμα να ξανακαταλάβουμε την αριστερή όχθη του Ρήνου: ήταν το προοίμιο του γενικού αφοπλισμού· αλλά ακόμα δεν έχετε φέρει την αρχή της αρχής του γενικού αφοπλισμού. Επομένως, εφόσον δεν σέβεστε τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα αυτού που προκύπτει από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών: 1, επανεξοπλίζομαι και 2, ξανακαταλαμβάνω την αριστερή όχθη του Ρήνου . Αυτό έγινε μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Αλλά ήδη πολύ πριν, το Δημοκρατικό Ράιχσβερ (κυριολεκτικά «υπεράσπιση του Ράιχ», ήταν ο στρατός της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, από το 1919 έως το 1935), που είχε σφαγιάσει τη Ρόζα Λουξεμβούργο (Κομμούνα του Βερολίνου) χάρη στην αριστερά του κεφαλαίου και τους Μπολσεβίκους Το κόμμα που είχε σφαγιάσει την Κομμούνα της Κρονστάνδης, είχε συμφωνήσει στο γεγονός ότι το ρωσικό διάστημα θα επιτρέψει στη γερμανική τεχνολογία να αναπτύξει, σε αυτόν τον ρωσικό χώρο, αυτό που η Συνθήκη των Βερσαλλιών της απαγορεύει να αναπτύξει στον δικό της χώρο. Έτσι, οι Γερμανοί και οι Ρώσοι απαρνήθηκαν τις πολεμικές αποζημιώσεις και έθεσαν σε κίνηση συγκεκριμένες συμφωνίες αλληλογραφίας για όλα τα βασικά υλικά: λάδι, βαμβάκι, φωσφορικά άλατα, ξύλο, καουτσούκ κ.λπ.

Η πιο σημαντική ρήτρα είναι η στρατιωτική ρήτρα. Πράγματι, ακόμα κι αν η ιδεολογική πορεία των Βερσαλλιών απαγόρευε στη Γερμανία όλες τις παραγωγές της, η διανοητική γνώση των παραγωγών της στον γραφειοκρατικό μηχανισμό της τεχνοδομής είναι εκεί. Έτσι, θα μετακινήσουμε τεχνικούς: αφού δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν στο Βερολίνο, τη Νυρεμβέργη, το Μόναχο ή την Κολωνία, τους στέλνουμε στο Ροστόφ ή στο Χάρκοβο. Έτσι, ο γερμανικός στρατός θα αναπτύξει τις δεξιότητές του στο πυροβολικό της αεροπορίας αρμάτων μάχης σε συνεργασία με τον σοβιετικό στρατό.

Κάτι δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1922, μετά τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, η οποία είχε στόχο να επιτρέψει την ανάδυση μιας ευρωπαϊκής δύναμης που, πέρα από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, η οποία, πέρα από την επιταγή της Αγγλίας και πέρα από την επιταγή της Αμερικής, θα μπορούσε να παράγει μια ηγετική δύναμη .

 

Είναι μια μεγάλη ιστορία που μας ταξιδεύει πίσω στον Ερρίκο VIII, στην Ελισάβετ, στη μεγάλη σύγκρουση του Επταετούς Πολέμου, στους Ναπολεόντειους Πολέμους…: η Συνθήκη του Ραπάλλο, σε πραγματική κυριαρχία, είναι η αναβίωση ενός διαλεκτικού αρχέτυπου από τα βάθη που τοποθετεί ποια είναι η γεωπολιτική των αντινομιών που διασχίζει το έδαφος της ανταλλακτικής αξίας.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

loading...