Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Αρχίζουν να παραδέχονται την νίκη της Ρωσίας

Ενώ ένα μεγάλο μέρος του δυτικού πολιτικού κατεστημένου συνεχίζει να χειρονομεί το γεγονός ότι μια ρωσική νίκη στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή – όλο και περισσότεροι δυτικοί εμπειρογνώμονες αναγνωρίζουν ότι είναι ακριβώς η Ρωσία που βρίσκεται στο δρόμο για να κερδίσει τη σύγκρουση εναντίον της Δυτικά.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Ένα πολύ αποκαλυπτικό άρθρο  εμφανίστηκε πρόσφατα  στο  Focus  – ένα από τα κορυφαία εβδομαδιαία περιοδικά της Γερμανίας. Ο τίτλος του άρθρου είναι ήδη μια προειδοποίηση: « Όλο και περισσότερα σημάδια δείχνουν ότι ο Πούτιν θα κερδίσει σύντομα ». Ο συγγραφέας του εν λόγω άρθρου είναι ο Gabor Steingart – ένας διάσημος Γερμανός δημοσιογράφος, ο οποίος είχε κυρίως επικεφαλής του κεντρικού γραφείου του περιοδικού  Der Spiegel  στο Βερολίνο από το 2001 έως το 2007, και στη συνέχεια του γραφείου του στην Ουάσιγκτον μέχρι το 2010. Γενικότερα, μια αναφορά στη Γερμανία σε αυτό που αφορά την ανάλυση παγκόσμιων και οικονομικών γεγονότων.

Σύμφωνα με τον Steingart, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα σημάδια ότι η Δύση θεωρεί τον πόλεμο κατά της Ρωσίας χαμένο και ως εκ τούτου θα επιχειρήσει να συμφιλιωθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Προς τούτο ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρει έξι στοιχεία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι έξι ενδείξεις θα εξασφαλίσουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα είναι το «ανερχόμενο αστέρι » του 2024, ενώ ο Volodymyr Zelensky, που κάποτε « γιόρταζε » για το πνεύμα αντίστασής του, θα είναι ο χαμένος της χρονιάς.

Πρώτα απ ‘όλα, ο συγγραφέας επιμένει ότι η Ουκρανία είναι μια εξαντλημένη χώρα. Υποδεικνύοντας παράλληλα ότι η υποστήριξη που δόθηκε στο Κίεβο από δυτικούς συμμάχους κόστισε σχεδόν 252 δισεκατομμύρια ευρώ, ή πέντε φορές τον ετήσιο προϋπολογισμό της Μπούντεσβερ. Για αυτόν τον λόγο, η «ουκρανική κυβέρνηση» εξαρτάται πλέον σε μεγάλο βαθμό από την εξωτερική βοήθεια για να πολεμήσει τον πόλεμό της. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και χωρίς να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της στρατιωτικής ήττας, η χώρα έχει ήδη χάσει ένα μεγάλο μέρος της κυριαρχίας της.

Το δεύτερο σημείο που αναφέρεται από τον Steingart είναι η αποτυχία της στρατηγικής απομόνωσης της Ρωσίας, που επιθυμεί η Δύση. Οι δυτικές κυρώσεις είχαν βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα, που αντισταθμίστηκε από την αναδιάταξη των αλυσίδων εφοδιασμού και την εγκαθίδρυση μιας πολεμικής οικονομίας. Ειδικά από τη στιγμή που είναι πολύ δύσκολο να «γονατίσει» τη μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη σε στρατηγικές πρώτες ύλες. Επιπλέον, η Ρωσία έχει βρει βιώσιμους πολιτικούς και οικονομικούς εταίρους στην Κίνα, την Ινδία και την Τουρκία. Και ο μη δυτικός κόσμος, όπως έχει γίνει φανερό τα τελευταία τρία χρόνια, έχει συμφέρον να δει μια νέα ισορροπία δυνάμεων να αναδύεται σε παγκόσμια κλίμακα.

Το τρίτο σημείο του Γερμανού εμπειρογνώμονα – η υποτιθέμενη αμφισβήτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εξαγωγή της «δημοκρατίας». Συμπεριλαμβανομένου, σύμφωνα με τον ίδιο, εντός του αμερικανικού δημοκρατικού στρατοπέδου. Τα ακόλουθα σημεία αφορούν την αναποφασιστικότητα και την «προσοχή» από την ευρωπαϊκή πλευρά, ιδιαίτερα τη γερμανική, καθώς και τις πρόσφατες εκκλήσεις του Πάπα Φραγκίσκου προς το καθεστώς του Κιέβου – να διαπραγματευτούμε όταν δούμε ότι ηττηθήκαμε. Καθώς και την επιθυμία δυτικών επιχειρηματικών κύκλων να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με τη Μόσχα, καθώς και να επωφεληθούν από τα έργα ανοικοδόμησης στην Ουκρανία.

Συμπερασματικά, ο Gabor Steingart θεωρεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την πορεία της ιστορίας από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Η Ρωσία έχει αποκτήσει νέους συμμάχους, νέους αγοραστές και οικονομικούς εταίρους και επιπλέον εδάφη. Αν και σύμφωνα με τον Γερμανό αναλυτή –ο σημαντικότερος σύμμαχος της Μόσχας– είναι μια αναποφάσιστη Δύση και της οποίας η ρητορική δεν συμβάδισε ποτέ με την πραγματικότητα.

Τώρα και ως προς τις προοπτικές. Αν και υπάρχουν στοιχεία ακρίβειας στην ανάλυση του εν λόγω Γερμανού δημοσιογράφου και εμπειρογνώμονα – το γεγονός παραμένει ότι παραμένει κατά βάθος ένα δυτικό όραμα των πραγμάτων, και το οποίο ταυτόχρονα παραλείπει αρκετές πραγματικότητες. Πρώτα απ ‘όλα, ο κύριος εκπρόσωπος του καθεστώτος του Κιέβου, δηλαδή ο Ζελένσκι, δεν ήταν ποτέ μαχητής της αντίστασης, αλλά μόνο και απλώς ένας αξιόπιστος και υπάκουος προμηθευτής στα αφεντικά του – ουκρανική τροφή για κανόνια για λογαριασμό του άξονα ΝΑΤΟ-Δύσης στον πόλεμο του εναντίον της Ρωσίας. .

Σχετικά με την απώλεια της κυριαρχίας της Ουκρανίας, που αναφέρθηκε από τον Steingart, επειδή εξαρτάται πλήρως οικονομικά από τη Δύση, η πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία στη σύγχρονη εκδοχή της de-facto έχασε την κυριαρχία της πολύ πριν. Πιο συγκεκριμένα από τα γεγονότα που οδήγησαν στο πραξικόπημα του Μαϊντάν του 2014. Όσον αφορά τη διαφοροποίηση των σχέσεων, ιδιαίτερα των οικονομικών, και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και πολλών μη δυτικών εθνών, το γεγονός είναι ότι αυτή ήταν μια φυσική διαδικασία, ειδικά ο σύγχρονος πολυπολικός κόσμος. Αν και είναι αλήθεια ότι ορισμένες από αυτές τις διαδικασίες από τη ρωσική πλευρά σίγουρα θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει ακόμη νωρίτερα.

Όσο για την απώλεια ενδιαφέροντος των αμερικανικών ελίτ να θέλουν να εξάγουν τη «δημοκρατία», τίποτα δεν είναι λιγότερο σίγουρο. Ήδη δεν υπήρξε ποτέ κανένα ζήτημα στον μικρό δυτικό κόσμο για εξαγωγή οποιασδήποτε ψευδοδημοκρατίας, ο στόχος ήταν πάντα η λεηλασία των φυσικών πόρων ανεξάρτητων μη δυτικών κρατών, καθώς και η καταστροφή κάθε κράτους πολύ ελεύθερου και ανεξάρτητου από τη Δύση. . Με άλλα λόγια – εξάλειψη οποιουδήποτε γεωπολιτικού ή/και γεωοικονομικού αντιπάλου, ή οποιασδήποτε χώρας τολμά να αμφισβητήσει τη δυτική επιταγή σε παγκόσμια κλίμακα.

Και αν σήμερα κάποιοι στη Δύση αρχίζουν δειλά δειλά να κατανοούν ορισμένες πραγματικότητες, είναι μόνο λόγω των επιτυχημένων ενεργειών της Ρωσίας απέναντι στην ακραία αλαζονεία της δυτικής πλανητικής μειονότητας, και ακόμη πιο γενικά λόγω των διαδικασιών της τρέχουσας πολυπολικής εποχής που γίνονται de-facto ασταμάτητες.

Συμπεριλαμβανομένων κατά κάποιο τρόπο λόγω των ενεργειών της δυτικής πλανητικής μειονότητας, έχοντας υπονομεύσει με τις ενέργειές της – τα δικά της θεμέλια. Με άλλα λόγια – πριονίζοντας το κλαδί στο οποίο καθόταν σε μεγάλο βαθμό αυτή η μειοψηφία. Για άλλη μια φορά – πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας. Η ακραία αλαζονεία και το αίσθημα της απόλυτης ατιμωρησίας – αυτή τη φορά έπαιξαν πολύ κακό κόλπο στη συλλογική Δύση.

Τελευταίο σημείο. Δεν πρέπει απαραίτητα να δούμε αυτή την αναγνώριση κάποιων αληθειών από την πλευρά ορισμένων αξιοσημείωτων δυτικών ειδικών – ως απλώς την επιστροφή ενός ελάχιστου κοινής λογικής στον δυτικό χώρο. Είναι επίσης πολύ πιθανό αυτό να έχει έναν αρκετά απλό στόχο – να πείσει τη Ρωσία να μην συνεχίσει την επίθεσή της ακόμη πιο δυτικά ως μέρος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που θα απελευθερώσει άλλα εδάφη. Διότι τον τελευταίο καιρό, αν όσον αφορά την οικονομική πτυχή – οι επιτυχίες της Ρωσίας δεν αμφισβητούνται πλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σήμερα και πάλι σε επίθεση προς διάφορες κατευθύνσεις, θέτοντας σε μεγάλη δυσκολία τις ένοπλες δυνάμεις ΝΑΤΟ-Κίεβαν.

Και ως εκ τούτου, οι πρόσφατες χειρονομίες και απειλές του μικρού ΝΑΤΟ-Δυτικού χώρου πρέπει να ιδωθούν καθαρά στην προοπτική που αντιμετωπίζουν οι αποτυχίες εκείνων που νοσταλγούν τη μονοπολικότητα που υπέστησαν σε γεωοικονομικό, γεωπολιτικό και γενικότερα σε στρατηγικό επίπεδο – το γεγονός είναι ότι ο άξονας του ΝΑΤΟ πλησιάζει επίσης σε μια προφανή στρατιωτική ήττα. Το μόνο ερώτημα που παραμένει σήμερα είναι πού θα βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή.

πηγή: Continental Observer

Η εναλλακτική πραγματικότητα της Ουκρανίας, αναδύεται από τις στάχτες όπως ο Φοίνιξ.

Η συνάντηση στη Μόσχα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με ανώτερους αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομίας και ηγέτες των περιοχών της νότιας και της Αζοφικής Θάλασσας – η “Novorossiya” ιστορικά “Νέα Ρωσία” – αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρωτοβουλία στη γεωστρατηγική του Κρεμλίνου. Έχει παγκόσμιες προεκτάσεις, καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία περνά σε μια νέα φάση.

Αυτό που κάνει το γεγονός αμέσως εντυπωσιακό είναι ότι ο Πούτιν μετατρέπει τα ξίφη του σε άροτρα σε μια εποχή που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους ακούγονται κρυφά. Πράγματι, ένας τρόπος για να δει κανείς αυτή τη συνάντηση είναι ως απάντηση στη φανταστική εικασία που έκανε δέκα ημέρες νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ότι οι ευρωπαϊκοί στρατοί θα μπορούσαν να εισέλθουν στην Ουκρανία για να απωθήσουν τους Ρώσους.

Ο Πούτιν σηματοδότησε κάτι βαθύ: οι πολεμικές κραυγές για την ήττα της Ρωσίας έχουν ήδη τελειώσει. Με την κατάληψη της στρατηγικής πόλης Avdiivka και την ταχεία προέλαση πιο δυτικά από τότε, πόλεις όπως το Pokrovsk, το Kostyantynivka και το Kramatorsk βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με μια γρήγορη προσέγγιση μετώπου, διάσπαρτη με σημάδια καταστροφής, προσέγγιση του ρωσικού στρατού.

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την περιοχή του Ντόνετσκ, το ερώτημα για το πού θα σταματήσουν γίνεται όλο και πιο δύσκολο να απαντηθεί. Μένουν πολλά ακόμα για να τελειώσουμε. Η υψηλή συγκέντρωση Ρώσων στρατιωτών που αντιμετωπίζουν το Χάρκοβο είναι ανησυχητική. Στο στόχαστρο της Ρωσίας βρίσκεται και η Οδησσός.

Η εξέλιξη των ρωσικών επιχειρήσεων μπορεί να φαίνεται δυσκίνητη. Τον περασμένο μήνα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει μόνο περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικής επικράτειας (σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Belfer Center για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας), αλλά στη συνέχεια, σε έναν πόλεμο φθοράς, το σημείο της αλλαγής έρχεται πολύ απροσδόκητα και πριν προλάβεις να πάρεις ανάσα, τελείωσε.

Η Wall Street Journal έγραψε ότι η Ουκρανία έχει τώρα μόνο λίγα στρατιωτικά προπύργια στο Ντονμπάς, πράγμα που σημαίνει ότι με κάθε ρωσική προέλαση, η Ουκρανία πρέπει να υποχωρεί σε συχνά ανεπαρκώς προετοιμασμένες θέσεις.

Ένα άρθρο των New York Times με τίτλο “Αμοιβαίες απογοητεύσεις προκύπτουν στη Συμμαχία ΗΠΑ-Ουκρανίας” τελειώνει με ένα θλιβερό σημείωμα επικαλούμενους δυτικούς αξιωματούχους και στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες να λένε ότι ” μια καταρρακτώδης κατάρρευση κατά μήκος του μετώπου είναι μια πραγματική πιθανότητα φέτος ».

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν εμφανώς λιγομίλητος στην κρίση του για τον πόλεμο στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, εκτός από το να προειδοποιήσει ρητορικά το Κρεμλίνο ότι « (εμείς) δεν θα φύγουμε». Δεν θα υποκύψουμε. Αυτή η κρυπτική παρατήρηση θα μπορούσε να σημαίνει οτιδήποτε, αλλά αναγνώρισε ότι «στο εξωτερικό, ο Ρώσος Πούτιν είναι σε πορεία»… »

Είναι σημαντικό ότι ο Μπάιντεν τήρησε την προηγούμενη δέσμευσή του να μην στείλει στρατεύματα για να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Και εστίασε στο δικομματικό νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια που βρίσκεται υπό επεξεργασία, το οποίο θα επαναφέρει τη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Το μέλλον της Ουκρανίας είναι πλέον ακόμη πιο αβέβαιο λόγω της ανόδου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο φόβος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκαταλείψουν τον πόλεμο είναι αποκαρδιωτικός για τους Ευρωπαίους. Η παρατήρηση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν την περασμένη εβδομάδα τη Δευτέρα σχετικά με την αποστολή δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία αντανακλούσε την πολεμική και την ανδρεία που συχνά συνοδεύουν την απογοήτευση του Μακρόν.

 

Ο Μακρόν προέτρεψε τους συμμάχους της Ουκρανίας να μην είναι «δειλοί» υποστηρίζοντας το Κίεβο στον αγώνα του ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις. Την Πέμπτη, προχώρησε περαιτέρω σε μια συνάντηση με τους ηγέτες των κομμάτων για να υποστηρίξει μια προσέγγιση «χωρίς απαγορεύσεις» για την αντιμετώπιση της Ρωσίας.

Υπάρχει όμως και μια επισκόπηση.

Ο Μακρόν συναντήθηκε με την πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σαντού την Πέμπτη, δεσμεύοντας την «αταλάντευτη υποστήριξη» της Γαλλίας στην πρώην Σοβιετική χώρα του καθώς οι εντάσεις αυξάνονται μεταξύ του Κισινάου και των φιλορώσων αυτονομιστών στην αποσχισθείσα επαρχία της Υπερδνειστερίας. Κατά τη συνάντηση Μακρόν-Σαντού, οι δύο άνδρες υπέγραψαν μια διμερή αμυντική συμφωνία, καθώς και έναν «οικονομικό οδικό χάρτη», χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες.

Η χρονική στιγμή της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Μολδαβίας, η οποία ακολουθεί ένα σύμφωνο ασφαλείας με την Ουκρανία τον περασμένο μήνα, υποδηλώνει γεωπολιτικές εκτιμήσεις για την απόκτηση ερείσματος σε αυτή τη ζωτικής σημασίας περιοχή – από όπου πηγάζει ο ποταμός Δνείστερος. πηγή βόρεια των Καρπαθίων και ρέει νότια και ανατολικά για 1350 χλμ. αδειάζοντας στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Οδησσό, για να αμφισβητήσει την άνοδο της Novorossiya, στη δίνη της αναβίωσης και της αναγέννησης.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, η Υπερδνειστερία θεωρείται πιθανή πηγή σύγκρουσης. Το τέλος του παιχνιδιού στην Ουκρανία έχει ένα ντόμινο στη Μολδαβία, η οποία, με την ενθάρρυνση της Δύσης, προκαλεί στρατηγικά, βήμα προς βήμα, τη Ρωσία να «σβήσει» την επιρροή της και να εισέλθει στο στρατόπεδο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση, αλλά η υπομονή της εξαντλείται.

Πρέπει επομένως να κατανοήσουμε τις πρόσφατες παρατηρήσεις του Μακρόν σχετικά με την ανάπτυξη δυτικών μαχών στην Ουκρανία. Δεν επιτίθεται με κανέναν τρόπο στην κυβέρνηση Μπάιντεν –και η Γερμανία δεν διαφέρει από αυτόν– καθώς πιέζει το φάκελο και ελπίζει να σώσει τη νίκη από τα νύχια της ήττας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα χαρεί ήσυχα με τις ιδιοτροπίες του Μακρόν ενάντια στο ρωσικό σκιάχτρο στις περιοχές της Νοβοροσίγια και της Μαύρης Θάλασσας.

Η Γαλλία έχει γευτεί αίμα προωθώντας μια παρόμοια στρατηγική στην Αρμενία, η οποία έχει εγκαταλείψει τη ρωσική τροχιά και έχει εγκαταλείψει την ένταξη στον CSTO ενώ επιδιώκει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Στόχος της θα είναι η απέλαση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Υπερδνειστερία.

Σε απάντηση στην αυξανόμενη συνωμοσία της Δύσης στη Μολδαβία, η Υπερδνειστερία αναζήτησε προστασία από τη Μόσχα. Υπάρχει μεγάλος πληθυσμός Ρώσων στην περιοχή αυτή. Η απάντηση του Κρεμλίνου ήταν θετική και ταχεία. Οι αποχρώσεις του Donbass!

Η ουσία του θέματος, από γεωπολιτική άποψη, είναι ότι η Novorossiya αναδύεται από τις στάχτες όπως ο Φοίνικας και γίνεται, όπως οραματίστηκε η Μεγάλη Αικατερίνη, η πιο σημαντική πύλη της Ρωσίας στην παγκόσμια αγορά. πόροι.

Ο Τζορτζ Σόρος το ξέρει. Η Wall Street το ξέρει. Ο Μπάιντεν το ξέρει. Για τη Γαλλία και τη Γερμανία, επίσης, αντιπροσωπεύει μια ανεκτίμητη βάση πόρων εάν θέλει να ανακτήσει μια μέρα τον οικονομικό της δυναμισμό…

Η Ρωσία ζήτησε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία στις 22 Μαρτίου. Ο Polyansky είπε ότι η Ρωσία θα αποκαλύψει τις κακές συνωμοσίες της Γαλλίας, της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

…Τι είναι η Novorossiya – «Η Νέα Ρωσία»; Ο ιστορικός χάρτης του 1897 δείχνει τα σύνορα αυτού του τμήματος της Ρωσίας:

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Indian Punchline

loading...