Ο καπιταλισμός δεν είναι απλά ένα “σύστημα”..
Ο καπιταλισμός είναι ένα παιχνίδι..
Ένα στημένο παιχνίδι..πλέον..
Ο καπιταλισμός ουσιαστικά, είναι σαν ένα παιχνίδι μονοπολυς, που όλοι οι παίχτες ξεκινούν από την αφετηρία και έχουν όλοι ευκαιρίες, δυνατότητες και πιθανότητες να κερδίσουν.
Σκοπός του παιχνιδιού : ποιός θα μαζέψει όλο το πλούτο για να κερδίσει.
Αυτό το παιχνίδι όσο το παίζεις, πάντα ο πλούτος πηγαίνει όλο και σε λιγότερους μέχρι που καταλήγει σε έναν που νικάει το παιχνίδι και τελειώνει γιατί μετά δεν έχει καμία ουσία να συνεχίσεις να παίζεις.
Απλά ρίχνεις τα ζάρια και πληρώνεις φόρους σε αυτόν που κατέχει τις ιδιοκτησίες και το πλούτο..
Αυτό είναι ο καπιταλισμός..
Και σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε τώρα.
Στο στάδιο που υπάρχει νικητής και οι υπόλοιποι απλά ρίχνουν τα ζάρια και πληρώνουν φόρους, χωρίς καμία ουσία, ευκαιρία, δυνατότητα να νικήσουν.
Η μόνη διαφορά του παιχνιδίου με τη πραγματικότητα είναι ότι δεν τελειώνει πουθενά..
Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα..
Ο καπιταλισμός είναι σαν ένα σύστημα που δίνει την ελευθερία στους ανθρώπους να έχουν ως απώτερο σκοπό και στόχο τη συσσώρευση του πλούτου για τον εαυτό τους.
Και με μαθηματική ακρίβεια όπως τη μονοπολυ, ο πλούτος θα καταλήγει να πηγαίνει σε όλο και λιγότερους μέχρι που θα φτάσει σε έναν που θα κατέχει τα πάντα.
Στη πραγματικότητα σε αυτή τη φάση είμαστε, έχουν μαζέψει το πλούτο ελάχιστοι, και αυτοί οι ελάχιστοι γίνονται ακόμα πιο ελάχιστοι σιγά σιγά.
Έχουν κατακτήσει τα πάντα δηλαδή, και όχι μόνο αυτό, έχουν φτάσει στο σημείο να αλλάζουν και το παιχνίδι προς το συμφέρον τους ώστε να κάνουν ότι θέλουν και να μην υπάρχει ποτέ η δυνατότητα να χάσουν..
Ο καπιταλισμός ξεκινάει ως ένα “ελευθεριακό” σύστημα που μπορεί ο καθένας να έχει ευκαιρίες και δυνατότητες να κερδίσει, και καταλήγει με μαθηματική ακρίβεια πάντα σε ένα αυταρχικό, απολυταρχικό καθεστώς που κανείς δε μπορεί να κάνει τίποτα και δεν έχει ουσία.
Το παιχνίδι έχει τελειώσει πλέον.. απλά συνεχίζουμε να το παίζουμε..
Και οι περισσότεροι δε πήραν καν μέρος στο παιχνίδι γιατί μπήκαν στο τέλος, έχοντας ήδη νικητή.
Να θυμάσαι, πλεον παίζεις σε ένα στημένο παιχνίδι μονοπολυς που είναι όλα αγορασμένα και απλά ρίχνεις τα ζάρια και δεν έχεις καμία πιθανότητα να κερδίσεις..
Ουσιαστικά ο καπιταλισμός με πολύ απλά λόγια είναι το χειρότερο σύστημα που θα γνωρίσει ποτέ ο άνθρωπος.
Μέχρι να καταλάβεις ότι πρέπει να τελειώσει το παιχνίδι και να μπουν νέοι κανόνες.. θα κάνεις ότι σου λέει ο νικητής.

loading...