Ιταλός ΥΠΕΞ: Πυρηνική σύρραξη αν επέμβει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Στόχος μας είναι να πετύχουμε την ειρήνη, όχι να επεκταθεί ο πόλεμος
Στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, στον ρόλο και στη στρατηγική της Ευρώπης, καθώς και στις συνέπειες μιας άμεσης επέμβασης του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Κανείς στα πλαίσια του ΝΑΤΟ δεν μίλησε ποτέ για άμεση στρατιωτική επέμβαση, γνωρίζουμε καλά τι είδους συνέπειες θα μπορούσε να έχει μια σύρραξη, η οποία θα κινδύνευε να εξελιχθεί σε πυρηνική» τόνισε ο κ. Ταγιάνι προσθέτοντας:

«Το ίδιο το ΝΑΤΟ αποφάσισε ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να γίνει μέλος της, μόνο μετά τη λήξη του πολέμου, διότι με το ενδεχόμενο μιας άμεσης ένταξης θα ήμασταν υποχρεωμένοι να παρέμβουμε υπέρ μιας χώρας της Συμμαχίας, η οποία δέχεται επίθεση».

Παράλληλα, ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας συμπλήρωσε:

«Έχουμε ταχθεί προς στήριξη μιας χώρας που δέχθηκε μια επίθεση η οποία παραβίασε κάθε διεθνή κανόνα. Πρόκειται για χώρα που βρίσκεται στις πύλες της Ευρώπης. Ο στόχος μας, όμως, είναι να πετύχουμε την ειρήνη, όχι να επεκταθεί ο πόλεμος. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βοηθάμε την Ουκρανία να αντέξει, ο λόγος για τον οποίο δεν θα μείνουν μόνοι, ώστε να φτάσουμε στη λήξη των εχθροπραξιών, χωρίς μια χώρα να έχει κάνει κατοχή στην άλλη. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση, το λέω ξεκάθαρα, με άμεση παρέμβασή μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

loading...