ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΚΑΘΟΔΗΓΗΤΟΙ

ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟΣΧΕΔΙΟΥ…

Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Με την δημοσίευση του Ν. 5089 ( Φ.Ε.Κ Α΄ 27/17.2.2024), θεσμοθετήθηκε ο “γάμος” των ομοφυλοφίλων ζευγαριών.

Έχει παρέλθει ένα δεκαήμερο και μέχρι σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν έχει εκδόσει κείμενο προς τους Πρεσβυτέρους της Εκκλησίας μας, αλλά και προς τους πιστούς ως όφειλε (άρθ. 4 του Ν. 590/1977), που να περιέχει σαφείς οδηγίες για το πως θα αντιμετωπίζουν τα ζητήματα που ανακύπτουν από την έκδοση του νόμου αυτού, γεγονός που οδήγησε με αυτόβουλες ενέργειες ορισμένων κληρικών.

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι:

α) Τον βουλευτή της Ν.Δ. Ι. Καλλιάνο Ιερέας τον επαίνεσε όταν εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό, επισημένοντας ότι δεν ψήφισε το νομοσχέδιο και τότε οι πιστοί τον χειροκρότησαν.

β) Σε τελετή κοπής βασιλόπιτας στην Ηλιούπολη, ο Π. Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (που ήταν ειδικός αγορητής στην Βουλή και εισηγήθηκε την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου) κατακρίθηκε προσωπικά από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Σεραφείμ,

γ) Ο αυτός Πατέρας Σεραφείμ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο , εξήρε την στάση της βουλευτή της Ν. Δ. Άννας Καραμανλή που καταψήφισε το νομοσχέδιο.

Και δ) Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε εντολή για τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων για το περιστατικό στην τελετή κοπής βασιλόπιτας, που αφορά στον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Σεραφείμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...